Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със кирилицата!

Featured Replies

Аз на времето също я ползвах и държах точно на това ѝ качество. След време свикнах с вградената и вече и обръщам внимание на този и (за някои) недостатък. Така, че напълно те разбирам. Питал съм тогава може ли по някакъв начин да се изключи тази и опция, но никой не отговори положително. Спомням си даже, че предлагах някой който разбира да извади тези проблемни кодировки в инсталатора и да ги замести с оригиналните такива, че на практика да няма замяна, но отново никой не се нави. Сега вече погледнато през времето не виждам смисъл от това. Напълно свикнах с вградената и нямам проблем с нея.

Много е говорено на какво вреди и как вреди, няма да повтарям стари работи, който се интересува, ще прочете. Обаче, самия факт, че се ползва платена програма за нещо, което стандартно си го има безплатно във всеки Windows е голяма глупост. А това, дето при въпросната програма, като пиша нещо на кирилица във браузъра, минимизирам и реша да напиша едно име на файл или друго действие с клавиатурата и то почва на кирилица, е голяма глупост, но по-голямата глупост е, когато някой отсреща не може да ме разбере какво съм писал, а след преинсталация всички файлове, които са на кирилица и всичко, което е на кирилица е нечетимо, докато не инсталираш пак въпросния боклук и така с времето батака става все по-голям, а файловете все повече. Ако нещо греша за тази прочута програма, то е защото и аз съм я ползвал, но по спомен до около 2001 година някъде.

Странно до сега напишах един текстов фаел на BP,US и BG на FlexType и го пратих на една приятелка по скайп където не ползва FlexType и пак се чете всичко нормално.

-----------

Еди, така трябваше да се започне разговора от началото.

Редактирано от bdz_fan_site (преглед на промените)

Странно до сега напишах един текстов фаел на BP,US и BG на FlexType и го пратих на една приятелка по скайп където не ползва FlexType и пак се чете всичко нормално.

Е, не знам, навремето съм имал такива проблеми и с изпратени и с получени файлове, включително и с нечетими имена на файлове и т.н. За тази цел е и този сайт - http://2cyr.com/

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Е, не знам, навремето съм имал такива проблеми и с изпратени и с получени файлове, включително и с нечетими имена на файлове и т.н. За тази цел е и този сайт - http://2cyr.com/

Ето снимка какво съм й изпратил и от зад се вижда и инсталатора на "FlexType XP new" защото може да сме имали различни версий

post-278841-065019500 1283725697_thumb.j

Редактирано от bdz_fan_site (преглед на промените)

Инсталатора е от края на 2003 година и със сигурност не съм ползвал същия. Тази версия какво вреди или не, не знам, а и нямам интерес да я свалям и правя проверки, но за мен най-малкото това е една излишна и при това платена програма, ако и по-новата и версия да не прави други поразии. За 7 пък е съвсем излишна, защото в 7 си имаш и БДС, и старата и нова фонетична.

Инсталатора е от края на 2003 година и със сигурност не съм ползвал същия. Тази версия какво вреди или не, не знам, а и нямам интерес да я свалям и правя проверки, но за мен най-малкото това е една излишна и при това платена програма, ако и по-новата и версия да не прави други поразии. За 7 пък е съвсем излишна, защото в 7 си имаш и БДС, и старата и нова фонетична.

Явно тези 2-3 (там колко бяха) потребитли са патили яко с други версий че се изръсиха яко на мене и на човека който е пуснал темата ама айде извинени са от моята страна. :rolleyes:

:lol6: Явно тези 2-3 (там колко бяха) потребитли са патили яко с други версий че се изръсиха яко на мене и на човека който е пуснал темата ама айде извинени са от моята страна. :beer11:

Явно тези 2-3 (там колко бяха) потребитли са патили яко с други версий че се изръсиха яко на мене и на човека който е пуснал темата ама айде извинени са от моята страна. :rolleyes:

:lol6: Явно тези 2-3 (там колко бяха) потребитли са патили яко с други версий че се изръсиха яко на мене и на човека който е пуснал темата ама айде извинени са от моята страна. :beer11:

Учудва ме, че след толкова добри обяснения на хората за прословутия FlexType не искате да им повярвате. Правилно е - всеки, каквото му харесва. Аз едно време също се пъчех с него, докато не се омаза всичко и се наложи преинсталация. Мислите ли, че някой си тук Ви желае да се мъчите като грешен дявол.А обясненията защо да не се ползва ги има на много места в интернет. Наздраве и от мен!Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Още малко ще ме дадеш под съд че в момента ползвам Windows Vista а не Windows 7 или пък Windows XP

Е,ее ... добро развитие има темата . Тук никой не те дава под съд , ако става въпрос аз ползвам Windows XP и докато се подържа не мисля и да го сменям за сега . Въпросната гадост съм я използвал на Windows 95 , на Windows 98 използвах на инженера - лека му пръст - на Windows XP използвам вградената , но кой както реши - само после да няма теми от рода на тази , а те сигурно са стотици .

ПП. Като видя компютър с Флекса - разбирам че е инсталиран в някой магазин в Монтана :wors:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Да кажем че замества уиндоуските шрифтове с негови, при което освен че става невъзможно да се деинсталира сбозява напълно бг локала! :lol6:

Добавя свой шрифтове и куп други неща:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

и вижте датите на създаване на шрифтовете!

ПП: Общия обем на това което се инсталира на компютъра от "ФлексТъп" е 4.83МБ срещу 21КБ фонетиката на инженера(лека му пръст)!

Редактирано от androns (преглед на промените)

Много от обикновенните потребители не могат да разберат за какво става дума. Ако поне малко човек има представа какво става в компютъра и по какъв начин става, то тогава няма да го ползват повече.

ПП. Като видя компютър с Флекса - разбирам че е инсталиран в някой магазин в Монтана :)

А-а, не бъди толкова сигурен. Тук във Варна също има такива „професионални специалисти“, които в сервиз инсталират на чисто нов компютър ОС - Windows XP с Флекс Тайп. :eek::down:

Хвала на такива! :D

От началото нещо направо си вони на фарс и пародия...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.