Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със кирилицата!

Featured Replies

Здравейте! Преди месец братовчед ми е инсталирал погрешка някакво приложение за кирилизиране на WINDOWS - а на компютъра, а WINDOWS - а е вече кирилизиран, и от тогава имам следният проблем : Когато пиша със главни букви и включен CAPS LOCK се получава следното :

ЗДрАВЕЙТЕ мОЕТО ИмЕ Е ИВАН блАГОЕВ!

Някой букви от големи стават във малки! Не става да върна от SYSTEM RESTORE, защото точките са отдавна изтрити!

Деинсталирай приложението тогава, с какъв windows си ?

• Автор

Деинсталирал съм го, но пак не се оправя! Със WINDOWS XP SERVICE PACK 3 - Версия 5.1.2600 съм! Явно е омазало регистрите ... Братовчед ми каза, че го е свалил от сайта на някакъв инжинер, дето се занимавал със писане на приложения за кирилица!

Редактирано от programings (преглед на промените)

Сега нека поясним нещата. Какво разбираш под „вече кирилизиран“? Това приложение от въпросния сайт на инженера какво е? Неговата фонетична кирилица или т.н. „парен чук“ - инструмент за премахване на нередностите от Флекс Тайп. На компютъра ви имало ли някога инсталиран Флекс Тайп. С другите клавиатури пак ли прави така. Пробвай да премахнеш клавиатурната подредба, която ти прави тези неща. Рестартирай компютъра и после отново добави въпросната клавиатурна подредба.

• Автор

Аз изполвзвам FLEX TYPE от както се помня, а това приложение е било също подобно на FLEX TYPE, т.е фонетична апликация. И със други клавиатури прави така комрютъра! Как да премахна клавиатурната подредба и как да я добавя отново след това?

Аз изполвзвам FLEX TYPE от както се помня, а това приложение е било също подобно на FLEX TYPE, т.е фонетична апликация. И със други клавиатури прави така комрютъра! Как да премахна клавиатурната подредба и как да я добавя отново след това?

Много се спори за вредното действие на Флекс Тайп и аз споделям това мнение. Моят съвет е да преинсталирате на чисто ОС и никога повече да не ползвате абсолютно никакви кирилизатори!!!Единствено само се добавя допълнително фонетична клавиатурна подредба за ОС излезли преди Виста! Виста и 7-та вече имат вградени такива.
  • Автор

Не бих желал да стигам до преинсталация за такъв проблем, междудругото намерих сайта на въпросният инжинер! Ето това е сайтът му! Ако може да помогнете как да премахна това нещо, ще съм ви много благодарен!

Има един инструмент наречен „парен чук“. Не съм го ползвал и не смятам да го ползвам, понеже никога не смятам да ползвам ФлексТайп. Прочети внимателно статията и действай, но аз ако бях щях да преинсталирам!

• Автор

Този парен чук ще премахне ли FLEX TYPE? Аз желая да продължа да полвзвам FLEX TYPE, защото съм доволен и до сега не съм имал проблеми. Явно тази идиотска програма на инжинера е омазала регистъра!

Този парен чук ще премахне ли FLEX TYPE? Аз желая да продължа да полвзвам FLEX TYPE, защото съм доволен и до сега не съм имал проблеми. Явно тази идиотска програма на инжинера е омазала регистъра!

Идиот си ти, че ползваш ФлексТъп, а не Инжинера... Лека му пръст на Инжинера опитваше се да помага на такива тъпънари като теб да разберат какъв боклук е ФлексТъп-а обаче явно не му се отдава...

• Автор

Я по-леко със обидите ... На инжинера идиотските опити да замести флейстайпа ми прецакаха ОС! До сега не съм имал проблеми със FLEX TYPE, нито пък съм имал намерение да го деинсталирам, защото аз го ползвам + билка!

Опитай да буутнеш инсталацията на хр и репеър.

Я по-леко със обидите ...

На инжинера идиотските опити да замести флейстайпа ми прецакаха ОС! До сега не съм имал проблеми със FLEX TYPE, нито пък съм имал намерение да го деинсталирам, защото аз го ползвам + билка!

вземи и си напиши документ на твоя комп дето ползваш флекс тъп и после иди с флашка и го отвори на комп на който никога не е бил инсталиран флекс тъп и тогава дрънкай че нямало проблеми... и не ми казваш че флекс тъп не ти е вадил съобщение че не може да си зареди шибаната икона и да го викаш с Ctrl+Alt+Shift+F12

не ти е виновен инжинера (лека му пръст), а идиотското заклавиатурно устройство, което е инсталирало флекс тъпа. като искаш продължавай да си позваш въпросния продукт и не ми е ясно от какво се оплакваш, това на инжинера се инсталира на 90% от windows-ите в бг от хора дето разбират, останалите 10% са с проблеми като тебе, щото флекс тъпа пипа по регистрите и подменя шрифтове... и да знаеш че кирилизацията е едно, а фонетична кирилица друго - кирилизацията се прави от регионалните настройки - за нея не ти трябва програма, програма трябва за да пишеш на фонетична кирилица, bds си има вградено в windows...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Много се спори за вредното действие на Флекс Тайп и аз споделям това мнение. Моят съвет е да преинсталирате на чисто ОС и никога повече да не ползвате абсолютно никакви кирилизатори!!!Единствено само се добавя допълнително фонетична клавиатурна подредба за ОС излезли преди Виста! Виста и 7-та вече имат вградени такива.

Брато, не знам колко версий на FlexType има но аз лично ползвам "FlexType XP new" от 3 години на XP и 1-2 години на VIsta и никога не ми е вредило нито правило нещо, даже ми е много по-удобен от колкото вграденото където мести сам езика на клавиатурата!

П.П. А тия където спорат що не обеснят подробно какво точно вреди ? Или прощо не харесват програмата и приказват на изуст. FlexType на Windows 7 не работи добре но за по-старите версий на Windows да не говорат много, много.

Редактирано от bdz_fan_site (преглед на промените)

Темата трябваше да бъде истрита още щом човека сподели че ползва въпросната гнусотия / да не и пиша името / и има ли още хора да ползват това нещо , 2010 година е... не сме 2000 :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Брато, не знам колко версий на FlexType има но аз лично ползвам "FlexType XP new" от 3 години на XP и 1-2 години на VIsta и никога не ми е вредило нито правило нещо, даже ми е много по-удобен от колкото вграденото където мести сам езика на клавиатурата!

П.П. А тия където спорат що не обеснят подробно какво точно вреди ? Или прощо не харесват програмата и приказват на изуст. FlexType на Windows 7 не работи добре но за по-старите версий на Windows да не говорат много, много.

Много е говорено на какво вреди и как вреди, няма да повтарям стари работи, който се интересува, ще прочете. Обаче, самия факт, че се ползва платена програма за нещо, което стандартно си го има безплатно във всеки Windows е голяма глупост. А това, дето при въпросната програма, като пиша нещо на кирилица във браузъра, минимизирам и реша да напиша едно име на файл или друго действие с клавиатурата и то почва на кирилица, е голяма глупост, но по-голямата глупост е, когато някой отсреща не може да ме разбере какво съм писал, а след преинсталация всички файлове, които са на кирилица и всичко, което е на кирилица е нечетимо, докато не инсталираш пак въпросния боклук и така с времето батака става все по-голям, а файловете все повече. Ако нещо греша за тази прочута програма, то е защото и аз съм я ползвал, но по спомен до около 2001 година някъде.

Много е говорено на какво вреди и как вреди, няма да повтарям стари работи, който се интересува, ще прочете. Обаче, самия факт, че се ползва платена програма за нещо, което стандартно си го има безплатно във всеки Windows е голяма глупост. А това, дето при въпросната програма, като пиша нещо на кирилица във браузъра, минимизирам и реша да напиша едно име на файл или друго действие с клавиатурата и то почва на кирилица, е голяма глупост, но по-голямата глупост е, когато някой отсреща не може да ме разбере какво съм писал, а след преинсталация всички файлове, които са на кирилица и всичко, което е на кирилица е нечетимо, докато не инсталираш пак въпросния боклук и така с времето батака става все по-голям, а файловете все повече. Ако нещо греша за тази прочута програма, то е защото и аз съм я ползвал, но по спомен до около 2001 година някъде.

/off

Нали знаеш че масовата практика е да се инсталират хиляда програми за какво ли не, от които 999 са излишни защото всеки windows си ги има! Задължително трябва да са платени за да им се приложи по един хубав крак с вирус/и. И накрая за десерт един здрав "туийк" с tune up да счупим каквото е останало. :)

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Темата трябваше да бъде истрита още щом човека сподели че ползва въпросната гнусотия / да не и пиша името / и има ли още хора да ползват това нещо , 2010 година е... не сме 2000 :ph34r:

Още малко ще ме дадеш под съд че в момента ползвам Windows Vista а не Windows 7 или пък Windows XP :ph34r:

П.П. Ето аз питам сега като човек не дали програмата е гнусна или не а питам какво лошо прави ?

Да кажем че замества уиндоуските шрифтове с негови, при което освен че става невъзможно да се деинсталира сбозява напълно бг локала! :ph34r:

Да кажем че замества уиндоуските шрифтове с негови, при което освен че става невъзможно да се деинсталира сбозява напълно бг локала! :hush:

Е, при тези които го деинсталират - може, но аз като инсталирам даден софтуер не го дейнсталирам (освен ако не излезе нова версия на продукта).

П.П. Имам предвит за вече използван от мен софтуер а не за инсталирана програма за първи път и ако не ми харесва или прави проблеми да я дейнстална. :P

Е, при тези които го деинсталират - може, но аз като инсталирам даден софтуер не го дейнсталирам (освен ако не излезе нова версия на продукта).

П.П. Имам предвит за вече използван от мен софтуер а не за инсталирана програма за първи път и ако не ми харесва или прави проблеми да я дейнстална. :ph34r:

Ако беше чел за нея достатъчно, нямаше да приказваш така сега. Един от гадните (това всъщност е най-гадния) проблеми е нейното ЧАСТИЧНО ДЕИНСТАЛИРАНЕ!!! С нейния си деинсталатор тя НЕ СЕ ДЕИНСТАЛИРА НАПЪЛНО, а оставя своята кирилица, а не връща оригиналната - истинската кирилица. „Парния чук“ е точно за това, да премахне тази флекстайпска кирилица и после да може да се върне оригиналната такава. Дали наистина този „парен чук“ прави това, аз не знам. За това и препоръчвам преинсталиране на ОС на чисто, а не върху старата!

Ако беше чел за нея достатъчно, нямаше да приказваш така сега. Един от гадните (това всъщност е най-гадния) проблеми е нейното ЧАСТИЧНО ДЕИНСТАЛИРАНЕ!!! С нейния си деинсталатор тя НЕ СЕ ДЕИНСТАЛИРА НАПЪЛНО, а оставя своята кирилица, а не връща оригиналната - истинската кирилица. „Парния чук" е точно за това, да премахне тази флекстайпска кирилица и после да може да се върне оригиналната такава. Дали наистина този „парен чук" прави това, аз не знам. За това и препоръчвам преинсталиране на ОС на чисто, а не върху старата!

Е какво да направя като вградения кирилизатор на Windows си сменя сам езиците ? Аз оставям примерно на Английски и той ми ми се върне пак на Български ? Аз няма да си играя да си цъкам долу в лентата постоянно.

Ама и аз съм си виновен за какво обръщам внимание на такива коментари където се налагат на сила от един човек на друг и се отива към спор за глупости че някои не трябва да ползват FlexType че е било строг смъртен грях....

Спирам разговоря по тая тема FlexType защото си исказах личното си мнение за мен в първия ми пост и веднага почнахте да се заяждате, а и никой не може да ме накара на сила да не ползвам FlexType (и други хора които го ползват) , щом съм доволен от даден софтуер да не би да нямам право да го използвам.... ?

Е какво да направя като вградения кирилизатор на Windows си сменя сам езиците ? Аз оставям примерно на Английски и той ми ми се върне пак на Български ? Аз няма да си играя да си цъкам долу в лентата постоянно.

Ама и аз съм си виновен за какво обръщам внимание на такива коментари където се налагат на сила от един човек на друг и се отива към спор за глупости че някои не трябва да ползват FlexType че е било строг смъртен грях....

Спирам разговоря по тая тема FlexType защото си исказах личното си мнение за мен в първия ми пост и веднага почнахте да се заяждате, а и никой не може да ме накара на сила да не ползвам FlexType (и дрги хора които го ползват) , щом съм доволен от даден софтуер да не би да нямам право да го използвам.... ?

Разбира се, че е твое право да си ползваш каквото си искаш. Въпроса е, че този софтуер е вреден за твоята ОС, а след време и не само на нея. Целта на тези постове е хората, които ползват по някаква причина все още това недоразумение, което аз лично наричам „вирус за Windows-кирилицата“ да видят защо не трябва да се ползва и чак тогава след като разберат защо, да престанат да я ползват. Тези, които не искат да видят проблема, нека си го ползват, но все пак те са били вече предупредени. После да няма въпроси свързани по някакъв начин с проблеми с кирилицата!

П.П. Ти сам си решаваш да си унищожиш кирилицата, после помощ не очаквай. Беше предупреден за нея. Повече информация (ако искаш де) на сайта на инженера Генади Атанасов. Вярно, че стила му на подредба е много разхвърлен, но там е истината за тези антикирилизатори.

Е какво да направя като вградения кирилизатор на Windows си сменя сам езиците ? Аз оставям примерно на Английски и той ми ми се върне пак на Български ? Аз няма да си играя да си цъкам долу в лентата постоянно. ...

Не е нужно да цъкаш долу в лентата, защото има клавишни комбинации за целта. Предполага се, че щом ще пишеш нещо, не е проблем да се натиснат две копчета на клавиатурата. При мен те са Ctrl+Shift при друг може да е различно. И езика по подразбиране също се сменя, ако например предпочиташ да пишеш на кирилица в Windows. Ако съм отворил например браузър и текстов файл, мога да пиша на кирилица и латиница едновременно или и в двата документа на кирилица или латиница, в зависимост от активния прозорец и не разбирам къде виждаш неудобство. При въпросната програма нямаш това удобство, защото смениш ли езика за единия прозорец, той се сменя за всеки нов документ или програма която отвориш и при активни програми и за двете едновременно. Реалната ситуация е, че ако пишеш някакъв текст на кирилица и решиш да направиш справка за нещо в Интернет което търсиш на латиница, веднъж ще смениш кирилицата с латиница в браузъра и втори път от латиница обратно в кирилица за да си продължиш работата по документа. Пак казвам, може и да бъркам (поправи ме, ако е така), минали са много години от както аз съм я ползвал тази... "програма" и рядко след това на компютър на който да я има, тъй че почти нямам спомен как се работеше с нея.

... Повече информация (ако искаш де) на сайта на инженера Генади Атанасов. Вярно, че стила му на подредба е много разхвърлен, но там е истината за тези антикирилизатори.

Бог да го прости, остави следа!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.