Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за компютър до 1600 лева и монитор за 500

Featured Replies

Видях, че я няма, но на твое място бих пуснал едно запитване, и ако в рамките на 1 седмица да речем могат да ти я доставят на такава цена бих изчакал. Доминатора с тоя охладител само да не се окаже, че ще си пречи с охлаждането на процесора. От линка на Lyudmil гледах, че единия слот е неизползваем при такова голямо охлаждане. Хвърли едно око и на Geil Ultra 4GB DDR3-2133 ( пускаш я на 2000Мхц и гониш по-ниски тайминги )

Интелските процесори, особено тези за слот 1156, са зависими повече от честотата, така че предлагам ако успее да вземе предложената от теб памет да не я хаби с даунклок. Врочем, не пречи да опита по-ниски тайминги и на фабричната честота. Разбира се тази памет е малко безмислено да се бучи на АМД системата на Людмил, защото контролера на паметта работи с максимално ДДР3 с (ефективни)1666МХц(OC) и максимално с 1333МХц сертифицирани от JEDEC.

...работи с максимално ДДР3 с (ефективни)1666МХц(OC) и максимално с 1333МХц сертифицирани от JEDEC.

Тук не съм съгласен. Версия 2.1 на същото това дъно поддържа до 2000Мхц ( затова и ми беше мисълта, че трябва да се даунклокне с по-ниски тайминги ). Естествено тази РАМ я предложих само за да се запълни бюджета. Иначе предложената от Lyudmil по-горе си е екстра....или пък ако успее да се докопа до G.Skill-a от XpuctoC.

Тук не съм съгласен. Версия 2.1 на същото това дъно поддържа до 2000Мхц ( затова и ми беше мисълта, че трябва да се даунклокне с по-ниски тайминги ). Естествено тази РАМ я предложих само за да се запълни бюджета. Иначе предложената от Lyudmil по-горе си е екстра....или пък ако успее да се докопа до G.Skill-a от XpuctoC.

Да може и да си прав, за дъното, а също и това че бъдещите процесори на АМД, които без съмнение дъното ще поддържа, вероятно ще работят с ДДР3 на 2000МХц. Въпроса е, доколко Фенома ще се справи с тях?

Въпроса е, доколко Фенома ще се справи с тях?

Това вече е друг въпрос, да...но за G.Skill-a пише, че е специално за Феном 2 х6.

ПП. Съжалявам за спама...мисля че авторът е време да се намеси и да каже на какво се е спрял.

• Автор

защото контролера на паметта работи с максимално ДДР3 с (ефективни)1666МХц(OC) и максимално с 1333МХц сертифицирани от JEDEC.

Може ли да поясниш? Това означава ли, че дори и да пусна паметта на 1866 или 2000 няма да има разлика или съм разбрал погрешно. :baby:

едит: спрял съм се на това:

Публикувано изображение

+ монитора, който людмил е дал. Евентуално мога да вземе термаллайт за охладител и цената ще падне с още 30 лева. и така имам около 70 свободни да инвестирам в нещо, но не знам в какво. Според мен не сте оспамили, защото мненията бях полезни.

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

и така имам около 70 свободни да инвестирам в нещо, но не знам в какво.

Може би в звукова карта, ТВ тунер или пък някаква периферия ( колонки, мишка, клавуатура )...най-което да останат за почерпка. :baby: По самата конфигурация аз лично не виждам в какво повече може да се инвестира ( щом си решил РАМ-та да е тази и видеото ти е достатъчно ).

• Автор

Точно за рамта ми е съмнението. Захранването е предостатъчно и кутията е всичко, което ми трябва /може да я сменя с хаф922/. Картата е достатъчна, а след време ще добавя нещо друго и тази ще остане за физика. Евентуално може да потърся гтс250. Та или взимам друго захранване или видео или рам? Идеи?

Това вече е друг въпрос, да...но за G.Skill-a пише, че е специално за Феном 2 х6.

ПП. Съжалявам за спама...мисля че авторът е време да се намеси и да каже на какво се е спрял.

"Capacity 4GB(2GB x 2)

Speed DDR3-1800 (PC3 14400)

Test Voltage 1.65 Volts"

Определено линка не е към паметта предлагана от теб(2133МХц), преди да редактираш поста. Иначе марката е същата. Предполагам, че паметта ще бъде автоматично даунклокната от контролера на оперативната памет до 1333МХц и ще се наложи ръчно да се зададе максималната поддържана стойност, чрез оверклок, колкото и странно да е, при положение че паметта е фабрично направена да работи при по-висока честота...

• Автор

Аз ли някъде пропуснах нещо в коментарите или просто не съм разбрал... Това, че на феном-а мемори контролера работи на 1333 МХц ми е ясно, НО правилно ли разбирам, че: "защото контролера на паметта работи с максимално ДДР3 с (ефективни)1666МХц(OC)" значи, че дори и да пусна паметта на 2000 МХц от това няма смисъл? :baby:

Не знам какви са ви цените и дали се вписва в бюджета,но дъното към което се беше ориентирал е най-доброто AM3 дъно за момента.Поне според братята немци от любимото ми списание,които слагат малко след него UD7 на Gigabyte и GD70 на MSI.Като всичко останало е доста назад...

• Автор

Дъното ми харесва от доста време /ако съм разбрал става въпрос за 890fxa-ud5/. Може ли линк към сайта на въпроснот списание? Аз "уж" съм учил немски доста време - може да видя дали още помня нещо :baby:

Редактирано от silicon valley (преглед на промените)

Определено линка не е към паметта предлагана от теб(2133МХц), преди да редактираш поста.

Самоцитирам се...първо предложих G.Skill-a продаван от XpuctoC.

ПП. Искаш да си уплътняваш бюджета?.... 4GB G.SKILL PC3-14400 (1800MHz / 7-8-7-24 @ 1,65V) ми изглеждат доста апетитни..може да ги търсиш тук. :hush::eek:

а след това Geil-a на 2133Мхц.

Видях, че я няма, но на твое място бих пуснал едно запитване, и ако в рамките на 1 седмица да речем могат да ти я доставят на такава цена бих изчакал. Доминатора с тоя охладител само да не се окаже, че ще си пречи с охлаждането на процесора. От линка на Lyudmil гледах, че единия слот е неизползваем при такова голямо охлаждане. Хвърли едно око и на Geil Ultra 4GB DDR3-2133 ( пускаш я на 2000Мхц и гониш по-ниски тайминги )

Явно стана някакво объркване, което заблуди и silicon valley, за което се извинявам.

• Автор

Не нищо не ме е заблудило и няма за какво да се извиняваш. Просто не разбрах какво ще рече:

"защото контролера на паметта работи с максимално ДДР3 с (ефективни)1666МХц(OC)"

Защото с този процесор може да се стигне и 2000МХц рам, но това значи, че няма смисъл ли...? :hush:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

За рам памети: http://hs.vc/ 4GB G.SKILL PC3-12800 (1600MHz / 6-8-6-24 @ 1,6V) ∏ Dual Channel Kit [F3-12800CL6D-4GBPI] - таман 300 лева :cool:

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

На твое място, бих си взел Samsung px2370, вместо споменатия Dell.

Сериозно ли? :blink: Май изобщо не знаеш каква е разликата между TN и IPS матрица, и не си вижда на живо въпросният Dell? Да не говоря за безумно надутата цена на Samsunga с тая TN матрица. silicon valley, всъщност хрумна ми нещо. Монитора е много важен, та мога та ти препоръчам да вложиш малко повече пари в него за сметка на малко по-евтино дъно(AsRock 890GX EXTREME3 - клоква не по-зле от 890FXA-UD5, a струва далеч по-малко) и малко по-евтина кутия и охлаждане. А монитора да е HP ZR24W За компютъра остават 1337лв.:

Публикувано изображение

5лв. отгоре няма да са проблем нали?

• Автор

Благодаря за второто предложение. Ще трябва да помисля, но някакси не искам да пожертвам дъното на гигабайт. Може на първо време да мина с една плочка рам. Голама касапница става заради един монитор, но си прав, че е много важен. Мога и да мина без охладител поначало. Все пак фенома се клоква до 3,5 с боксовия охладител, а ако го lap-на /не знам как да преведа lapping/ сигурно ще отиде и по-нагоре. Предложението с по-скъпия монитор е подплатено с доста силен аргумент и трябва да помисля. Съмнявам се, че са ми нужни 24 инча и 1900*1200, но монитор се купува най-рядко... Само едно не мога да разбера и много се надявам да помогнеш... Означава ли, че щом контролера на паметта работи с 1666 максимум няма да има разлика м/у памет пусната на 1666 и 2000?

Тук имат преглед на дъната за септември а тук списък на дъната на които имаше мегатест в предния брой,който ми се търкаля някъде тука.И имах предвид Asus CH IV.

Сериозно ли? :blink: Май изобщо не знаеш каква е разликата между TN и IPS матрица, и не си вижда на живо въпросният Dell? Да не говоря за безумно надутата цена на Samsunga с тая TN матрица.

5лв. отгоре няма да са проблем нали?

Много съм наясно даже! Просто, ако ще се взима монитор с IPS, то поне да е по-скъп, че да няма ядове после...Не е гаранция, че като е най-евтиния IPS, е по-добър от TNN! А и виж ревю в youtube, коментарите за монитора... Всеки казва, че особено за филми вечерта не става, а и черното е сиво...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Няма нужда да гледам никакви клипчета и да чета малоумните коментари на тъпите американски юзъри. Достатъчно дълго(половин година) съм работил с Dell-a, че да му знам предимствата пред евтините TN монитори. В предишната ми работа служебния беше точно 2209WA и го сравнявам с всички масови TN-ки пред които съм сядал, между които и домашният ми LG 226WTQ, който също струваше една камара пари(над 400лв.) като го купих преди три години и е отличен монитор, ама цветовете нямат нищо общо. Това е монитор за работа, не за игри и филми, макар, че след работно време се е случвало да се постреляме на UD2004, не съм забелязал ghosting ефект. За това и смело го предлагам. И какво значи да е по-скъп? Dell-a евтин ли е? Единственото нещо което трябва да се направи при избор на монитор е да го огледаш хубаво в магазина за лоши пиксели и равномерна подсветка, ама това се отнася за всеки монитор който се купува. Просто искай да видиш две-три бройки.

Edit:

Dell 2209WA отпада, понеже има Dell U2311H на съвсем разумна цена. Бях останал с впечатлението, че тоя модел е доста по-скъп(700лв.), ама или му е паднала цената, или аз съм се заблудил относно нея. Остава да решиш дали имаш нужда от 24" 16:10 или 23" 16:9 формат, ама на фона на цената на U2311H, HP-то ми изглежда бая скъп. ;) Ето и едно ревю.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Добре. Първо искам изключително да благодаря на Людмил. Както и за предложения, така и за статията, която макар да ми беше доста трудна, мисля че разбрах /не съм на ти с руския/. До колкото разбирам се казва, че повече от памет на 1866 е ненужна. Реших да пожертвам охлаждането на процесора за да взема кросхейр 4 формула. И двете с гигабайт 890fxa-ud5 ми харесват, но кросхейра поддържа памети до 2000 мхц, има "изводи" за измерване на напрежението. Като добавя и хубавия вграден звук си мисля, че си заслужава. В крайна сметка остава това: asus crosshair 4 formula - 450 /може би ще го намеря по-евтино/ phenom II x6 1055t - 385 cooler master silent pro M600 - 185 GIGABYTE 512M GT240 - 140 CM 690 II Advanced - 200 geil Ultra 4GB DDR3-2133 - 270 1630 лева, а монитора ще е Dell U2311H.... Все пак ще търся по-евтина рам, нали повече от 1866 не ми трябват. В краен случай ще взема тази или нещо на 2000.

Става страшен сладур по който скоро няма да пипаш нищо освен картата за която си си и казал,че искаш по-късно(правилно решение м/у другото).Да се похвалиш и да пуснеш тестове като го събереш. :):cool: "Дреболийките" като охлаждания на процесори и графични карти,контролери на вентилатори BR плейъри и т.н. можеш да си ги купиш винаги,важното е че имаш сериозна база.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.