Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

да и аз съм със 7 sp1 ultimate, нямам java още - не ми е трябвала, спрял съм единствено автостартирането..

Перфектно и да аз съм на 7 ниво на защита и така ще го тествам .

На 9 просто ще лови всичко в това число и легитимни програми и няма смисъл .

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Уауу...впечатляващо поведение!Пробвал съм по-стара версия-беше като булдозер,ама това няма нищо общо!Малко повече RAM ми заема отколкото стандартен пакет,но пък за пръв път от многобройните експерименти които си правя с антивирусни имам усещането че "има една глава в повече,мислеща на компа" ...

Аз съм готов ... Стефане почваме ли ? :yanim:

имам един въпрос и той е следния:защо след ръчен ъпдейт проактивната защита си стои от 1 юли?а другите неща си се обновяват,а при версия 11 си се обновява и проактивната защита

Редактирано от fu4ko (преглед на промените)

имам един въпрос и той е следния:защо след ръчен ъпдейт проактивната защита си стои от 1 юли?а другите неща си се обновяват,а при версия 11 си се обновява и проактивната защита

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=181264&view=findpost&p=2035152

кажете къде да вляза да направя да не ми пише че блокира utorrent трафика,че май така ми спира сийдването???

кажете къде да вляза да направя да не ми пише че блокира utorrent трафика,че май така ми спира сийдването???

Какво ползваш в крайна сметка NIS или SEP ?

Има две теми за това питам .

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ами извинявай че не казах,ползвам SEP.ползвам я от няколко дена че ми омръзна от вируси а и една позната беше с по стара версия и нямаше проблеми и реших да я пробвам да видим какво ще стане!да забравих,че са две и не се изразих правилно

ами извинявай че не казах,ползвам SEP.ползвам я от няколко дена че ми омръзна от вируси а и една позната беше с по стара версия и нямаше проблеми и реших да я пробвам да видим какво ще стане

Трябва да отвориш порт за входящи връзки иначе SEP блокира входящия трафик .

Кой порт ти използва торент клиента да ти пусна шотове .

В правилата на стената се добавя правило мога и видео да ти направя ако искаш .

ами порт 17519 ами както ти е по лесно Публикувано изображение аз се справям и с шотове и с видео.до вчера не блокираше ама днес какво му става не знам

Благодаря :clap:

Няма защо !

Пак заповядай ако не съм с 10 диоптъра до другия път . :)

С това правило сийдвам без проблем . А относно атаките по този порт SEP има IDS .

Така че няма проблем и не виждам смисъл от отваряне на UDP протокол !

защо?

От новата визия на форума ме болят очите . Това имах предвид .

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Темата е стабилна, но аз съм балък и нищо не мога да схвана. Я кажете на 360v5 насторойки по-сериозни, най-вече за защитната стена. И още едно въпросче. Като комплексен пакет за защита 360 по-добра ли е от, примерно, само защитната стена на Нортън?

Редактирано от mahamadurche (преглед на промените)

На този тест всичките ми портове бяха стелт но се провалях заради ICMP Echo request.

И аз добавих правило по този начин:

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

и сега вече минавам теста: Публикувано изображение

Ако е само да се мине тестчето съм съгласен, но ако се остане с това правило, не си заслужава.

Първото нещо което ще направи доставчика е да пингне машината, когато някой клиент му се обади, че няма интернет. Не че няма да разбере къде е проблема, ако в допълнение се добави и филтрирането на ICMP от защитна стена но за улеснение е по-добре да не се пипа, а има и други причини заради които е добре ICMP да не се филтрира.

Може да се забрани Echo request, примерно от към интернет, но да се позволи от към мрежата на ISP-то или пък подобен вариант, но пълното блокиране , не е за предпочитане.

Другото нещо в това правило е, че се реже както входящите така и изходящите Echo request, тоест освен че мен няма да могат да ме пингнат, то и аз няма да мога пингвам.

Но какво правя преди да се обадя на доставчика ако ми спре интернета, как да разбера къде е проблема?

Първо което правя е да пингна рутера зад който се намирам за да съм сигурен че проблема на е при мен/в нас. Ако получа отговор правя пинг към Default Gateway на доставчика след това към DNS-а, така разбирам дали проблема е в мрежата на доставчика. Преди си бях направил и карта на пътя/маршрутизаторите към интернет (БГ и чужбина).

Работата е, че с правилото да се блокира Echo request и в двете посоки не помага на никой, освен да се мине тесчето.

Редактирано от nicicom (преглед на промените)

Аз съм блокирал това и нямам проблеми Ники :

Публикувано изображение

Да попитам по запознатите с продуктите на Symantec ,каква е основната разлика освен че Nortom 360 има инструменти за оптимизация(което не му e работа естествено) м/у NIS и Norton 360 ? За нетбуците горе долу ми е ясно защо Nortom 360 е за предпочитане........и все пак ? За прост българин,като мен,ако може на прост разбираем български език! :rolleyes:

Публикувано изображение

Имам и ping !

Да попитам по запознатите с продуктите на Symantec ,каква е основната разлика освен че Nortom 360 има инструменти за оптимизация(което не му e работа естествено) м/у NIS и Norton 360 ? За нетбуците горе долу ми е ясно защо Nortom 360 е за предпочитане........и все пак ?

За прост българин,като мен,ако може на прост разбираем български език! :rolleyes:

Няма освен че SEP 12 има опция ти да си определяш репутацията, а NIS го няма и обратното- NIS и NORTON 360 имат възможност да оптимизират компютъра и онлайн бекъп до 2 gb, а SEP 12 не може . Друго няма !

Ники аз съм блокирал само изходящия трафик !

Публикувано изображение

И минавам и теста !

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.