Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

• Автор

Smart Definitions според мен е включен по подразбиране, за да осигури максимална производителност. В описанието на Smart Definitions пише,че при включена тази опция се осигурява максимално бързодействие и обновяване на най-важните дефиниции, за да си осигури защита. Освен това при включени Smart Definiition си осигурява и по-бързо стартиране на Win-a. :D

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Smart Definitions според мен е включен по подразбиране, за да осигури максимална производителност. В описанието на Smart Definitions пише,че при включена тази опция се осигурява максимално бързодействие и обновяване на най-важните дефиниции, за да си осигури защита. Освен това при включени Smart Definiition си осигурява и по-бързо стартиране на Win-a. :D

Да явно от Cимантек са решили,че това е най-добре и са го сложили като препоръчителни настройки.Това означава ли,че си с по-малко дефиниции обаче?

• Автор

Това означава ли,че си с по-малко дефиниции обаче?

Ами май да, но не съм сигурен.Пише,че се обновяват най-важните дефиниции-

When Smart Definitions option is turned on, Norton AntiVirus activates the Core Set virus definitions which contain the most important virus definitions that are required for latest security threats as viewed by Symantec.

Това означава ли,че си с по-малко дефиниции обаче?

ДА! Ако ти е включена опцията СмартДефинишън, част от дефинициите, за по-неразпространените вируси (според Симантек) са орязани! Аз лично съм изключил тази опция и получавам пълният пакет дефиниции, за сметка на уж по-ниска производителност, въпреки, че не усещам разлика.

ДА! Ако ти е включена опцията СмартДефинишън, част от дефинициите, за по-неразпространените вируси (според Симантек) са орязани! Аз лично съм изключил тази опция и получавам пълният пакет дефиниции, за сметка на уж по-ниска производителност, въпреки, че не усещам разлика.

Ако искаш да усетиш разлика в производителността на компютъра, трябва да си сложиш "Нод32" всички останали са в "Б" Група :ph34r: Norton & Kaspersky са тежки програми и видимо тормозят компютъра, постоянно...

Редактирано от BrainsBreaker (преглед на промените)

• Автор

Norton & Kaspersky са тежки програми и видимо тормозят компютъра, постоянно...

Ти случайно да си пробвал 2012 версия и на двата горе посочени продукта???Ако не- актуализирай си информацията!!

Ти случайно да си пробвал 2012 версия и на двата горе посочени продукта???Ако не- актуализирай си информацията!!

Да разбира се, дори съм дал линк за изтегляне, предпочитам Нод32 и компа да ми е спокоен, отколкото тежкия Нортон да ми гълта рам, която се скрива от потребителя в таск-менажера за да не му стане лошо като види колко рам е излапал, хитри янки да го ду...

Ми аз на 98 имах Norton AV,като ви товари що не минете на 98 а? Нод ми го хвалите,зареждал бързо и при сканиране не товарел никак компа...аз да не съм сляп ? Товари и при първи ъпдейт и при сканиране и това е нормално. Нортон непрекъснато рови из нета макар компа да е в покой и това също е нормално има си облачна технология. Нека Нодаджиите стигнат Symantec в официалните класации и тогава се напъвайте,че от напъване....нали знаете.

Има ли начин Identity safe да си стои винаги включен....пояснявам: Винаги след рестарт на компа се изключва и трябва да го пусна аз.Няма ли начин да стои постоянно включен? .....p.s...И стига спорове за програми, всеки знае какво си е харесал в даден АВ.Преди като ползвах МСЕ да не би да съм ходила постоянно заразена я.

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Има ли начин Identity safe да си стои винаги включен....пояснявам:

Винаги след рестарт на компа се изключва и трябва да го пусна аз.Няма ли начин да стои постоянно включен?

Не, ама да . Може да се влиза автоматично, но това ще ти застраши данните !

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не, ама да . Може да се влиза автоматично, но това ще ти застраши данните !

Публикувано изображение

Bсъщност това е направено с цел защита.Хубаво тогава ще си го оставя както си е.Мерси

Хората се оплакват,че Симантек са сложили един нов skin и козметични подобрения и дефакто всичко си е постаро my.

http://community.norton.com/t5/Norton-Protection-Blog/What-s-New-in-Norton-Internet-Security-2012/ba-p/433160

SONAR 4.0

With 2012 we are introducing SONAR Policy Enforcement – We now have the ability to convict a suspicious process based on a behavioral “profile.” To create these profiles, an analyst looks at the 500+ attributes that SONAR tracks and make a series of associations For example, let’s say a particular process tried to access the system folder and tried to call home, but does not have any running UI. Also, it downloaded more than 15 files the previous day. Any one of these things alone may not be “bad,” but taken as a whole, the behavioral profile is bad. The analyst will therefore make a rule that says if we see this string of behaviors, then we should stop the process from executing. Doing all of this is a big deal--we aren’t just looking at what the process does on your computer, we are also looking at its communication characteristics!

Sonar 4.0 also introduces protection against Non Process Threats (NPTs). As the name suggests, these threats are not active processes by themselves, but they inject themselves into legitimate active processes. SONAR 4.0 technology is able to much more aggressively remove threats on pre-infected machines.

2011 версия беше с 3

Symantec EP 12 май беше с SONAR 3 и оттам разликата в ъпдейтите с SEP 11

Norton Antivirus 2012 има ли опцията за добавяне на Trusted applications, за да не сканира техните действия?

Това винаги го е имало!

Днес излезе нова версия 1.8 на Sumatra PDF и Нортон я ликвидира с претекст,че е вирус (непознат файл).Къде може да се изпрати за ФП ?

Пробвах 3 пъти и все ми дава някаква грешка.Писах на Sumatra и той човека ще се оправя с Symantec.Мерси

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Пробвах 3 пъти и все ми дава някаква грешка.Писах на Sumatra и той човека ще се оправя с Symantec.Мерси

Работи си:

CONFIRMATION

Your submission has been sent Mon Sep 19 02:05:32 PDT 2011. To make another submission, click here.

Sincerely,

Symantec Security Response

Здравейте. От няколко дена съм с nis2012. Прави ми впечатление, че понякога програмата минава в silent mode режим и не излиза от него. Поне иконката на nis в трея това показва. Някой с подобен проблем? И искам да попитам, трябва ли да спирам от сървисите windows firewall, след като норътна уж управлява всичко? Питам, защото при пускане на magictune premium, ми изскочи прозореца на windows firewall, питащ ме, дали да даде достъп на програмата до интернет.

п.п и защо advanced settings е активен? Нортъна не трябва ли да забрани и тези настройки, както по-горните?

Публикувано изображение

Редактирано от giordano (преглед на промените)

Здравейте. От няколко дена съм с nis2012. Прави ми впечатление, че понякога програмата минава в silent mode режим и не излиза от него. Поне иконката на nis в трея това показва. Някой с подобен проблем? И искам да попитам, трябва ли да спирам от сървисите windows firewall, след като норътна уж управлява всичко? Питам, защото при пускане на magictune premium, ми изскочи прозореца на windows firewall, питащ ме, дали да даде достъп на програмата до интернет.

п.п и защо advanced settings е активен? Нортъна не трябва ли да забрани и тези настройки, както по-горните?

Публикувано изображение

Активна е защото Нортон не управлява стената както трябва . Хубаво е да спреш сървисите на другия Firewall. Понякога при инсталация Нортон не успява да спре стената на Windows-a . Първия проблем сигурно е от програмата пробвай с автоматичнотното фиксване, което се предлага от програмата .

Ако не стане деинсталация почистване на регистрите , ръчно спиране на стената на Windows-a и нова инсталация на Нортон !

Моето мнение е да пристъпиш направо към преинсталация на програмата !

NIS 2012 го инсталирах на свежо копие на уиндоус7\64бит. На няколко дни е. Ще пробвам първо автоматичния фикс на нортъна. Ако може да ми кажеш, къде да търся тази опция в настройките, че не я намирам. Благодаря за помощта. :offtopic_s:

NIS 2012 го инсталирах на свежо копие на уиндоус7\64бит. На няколко дни е. Ще пробвам първо автоматичния фикс на нортъна. Ако може да ми кажеш, къде да търся тази опция в настройките, че не я намирам. Благодаря за помощта. :P

Отиваш на Support или подръжка горе в дясно . Тук е на руски

Публикувано изображение

от падащото меню кликваш на втората опция и Нортон сам пуска аutofix-а !

Това прозорче излиза :

Публикувано изображение

Това е !

MINOR PRODUCT UPDATE: 19.1.1.3 for Norton Internet Security 2012 and Norton AntiVirus 2012

Symantec пуснаха нова версия с поправки и фиксове на някои неработещи добре неща.За сега само на Английски,но до 2 дни и на останалите езици.Всичко за това ето тук.

http://community.norton.com/t5/Norton-Internet-Security-Norton/MINOR-PRODUCT-UPDATE-19-1-1-3-for-Norton-Internet-Security-2012/m-p/541342/message-uid/541342#U541342

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.