Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Голяма уязвимост в Сонар 4!

http://community.norton.com/t5/Norton-Internet-Security-Norton/Sonar-4-problem/td-p/640165

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 103,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Голяма уязвимост в Сонар 4!

Брей, брей, брей....колко големи и тежки заключения! И к'ва му е "уязвимостта", съдейки от клипчето!? Че не можа да блокира последното вирусче, което "заключва" компютъра! А това русначе, дето е правило клипчето, що преди да стартира файла, не го пусна да го прослуша "облака", ами директно го стартира. Или пък да се опита директно да го свали от нета (без да е архивирано) да видим дЪл Нортона нямаше да му клъцне главицата още в движение? М? :clown:

Научете се да тествате реално, а не изкуствено (лабораторно)! 99.9% от файловете се свалят от интернет "открити", т.е. НЕархивирани.

Нормален и обективен тест се прави така:

• Посещение на интеренет страницата. Тук се чака реакция на блокатора на опасни страници (ако има такъв)
  • Опит за сваляне на файла от интернет. Тук се чака реакция на: уеб скенер (ако има такъв)
  • Сваляне. Тук се чака реакция на антивируса в реално време. В случая с Нортон файла директно минава през Insight (облака)
  • Ръчно сканиране. Тук се чака реакция на вирусния скенер
  • Стартиране. Тук се чака реакция на поведенческите блокатори (казано най-общо)- хипсове, ИДС, и т.н... При Нортон се чака да се обади Сонара.
Това са правилните и коректни стъпки за тестване, пресъздаващи едно към едно реалноста!! А ние какво правим (вкл. и това тестче)- отиваме директно на стъпка №5, като за целта се опаковаме яко с пароли, за да избегнем умишлено сработването на останалите защити, и после правим тежките заключения- "бахти калпавата програма", "голяма уязвимост в Сонар", "нортон се издъни" и т.н....като по този начин се заблуждават всички, които не са запознати с качествата на програмата! Бас ловя, че това файлче, ако беше прокарано през горе-споменатите етапи, ще да бъде скалпирано най-късно (както най-честно се случва при Нортон) на стъпка №3

Смях!

Вземи прочети коментарите от форума и ще видиш колко е смешно!Има още интересни видео материали. Не съм казал аз нищо просто чета и гледам!

Вземи прочети коментарите от форума и ще видиш колко е смешно!Има още интересни видео материали. Не съм казал аз нищо просто чета и гледам!

Пак казвам- тествайте реално, и тогава правете тежките изводи!

Пак казвам- тествайте реално, и тогава правете тежките изводи!

Ами ето ти реален тест на приказки :

Сваляш архив.Разархивираш и стартираш и хоп компютърът ти е блокиран! Или в реалният живот потребителят не тегли архиви?

Имам малко повече опит от теб с Нортон и знам къде са му слабите места, а програмата има такива!

Ами ето ти реален тест на приказки :

Сваляш архив.Разархивираш и стартираш и хоп компютърът ти е блокиран! Или в реалният живот потребителят не тегли архиви?

Имам малко повече опит от теб с Нортон и знам къде са му слабите места, а програмата има такива!

Умишлено не използваш силните страни на програмата- облака!

Брей, брей, брей....колко големи и тежки заключения! И к'ва му е "уязвимостта", съдейки от клипчето!?

От това което видях на клипа реакцията на сонара в потребителската папка е адекватна,

Стартиран обаче на декстопа веднага го заключи. Това е стар гаф. Би трябвало да си наясно с това.

http://symantecclub....it=Sonar#p89724

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

В продължение на дискусията за блокерите едно клипче специално за инжинера Бай Михо

Това по никакъв начин не може да измие срама и да компенсира 5-те пропуснати файла от Касапа в другата тема! :clown:

Дай да си говорим реално и обективно: Касапа е много добър, може би най-добрия "чистач" и "лечител" /на вече заразена машина/, много добър е в поведенческия анализ и самозащитата, но е по-слаб от няколко антивируса, вкл. и Нортон в активното сканиране и детекцията в реално време! Това е обективната реалност!

Редактирано от бай Михо (преглед на промените)

Тази тема е за Нортон. Като става въпрос за него защо Сонара се издъни? Настройките на евристиката на максимум,ако направя настойките на Касперски както са при мене даже антивирус не ми трябва. Ама това е друга тема... Някой ако може нека тества архива поне само при сканиране. Да видим колко файла ще остави при него Нортон. Шест или тринадесет !

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Тази тема е за Нортон. Като става въпрос за него защо Сонара се издъни?

Настройките на евристиката на максимум,ако направя настойките на Касперски както са при мене даже антивирус не ми трябва. Ама това е друга тема...

Някой ако може нека тества архива поне само при сканиране. Да видим колко файла ще остави при него Нортон. Шест или тринадесет !

Отговора е в другата тема! чакам публично извинение...момче!

Ще пиша до съпорта на NIS и ще им предложа да преведа продукта им на български. Знам че нямам шанс, но ще пробвам! Все пак е преведен на руски, а всички знаем как се правят ключове там! Просто ще пробвам...

Ще пиша до съпорта на NIS и ще им предложа да преведа продукта им на български. Знам че нямам шанс, но ще пробвам!

Все пак е преведен на руски, а всички знаем как се правят ключове там! Просто ще пробвам...

Едва ми можем да се надяваме на български превод на програмата , но не е лошо да опиташ. Според мен трябва да им предложиш освен това да въведат нещо като конфигурационен файл както при Касперски, в който да се пазят поне правилата за контрол на програмите в SmartFirewall.

Едва ми можем да се надяваме на български превод на програмата , но не е лошо да опиташ. Според мен трябва да им предложиш освен това да въведат нещо като конфигурационен файл както при Касперски, в който да се пазят поне правилата за контрол на програмите в SmartFirewall.

Да, това им е голям минус - при всяка нова инсталация да си играеш да настройваш стената.

Ще пиша до съпорта на NIS и ще им предложа да преведа продукта им на български. Знам че нямам шанс, но ще пробвам!

Все пак е преведен на руски, а всички знаем как се правят ключове там! Просто ще пробвам...

Какво стана има ли отговор? Идеята Ви е чудесна. Дано да се съгласят, но знам, че шанса не е голям.

Публикувано изображение

Symantec O3 is a cloud information protection platform that provides three layers of protection for the cloud: identity and access control, information security and information management. Just as the earth's ozone layer sits above the clouds and protects the biosphere, Symantec O3 helps organizations with a context-aware, policy-driven layer to protect cloud users, applications and information.

The newly available Symantec O3 Cloud Identity and Access Control offers organizations a single, secure access point to a wide variety of cloud and web applications and services. Users will find Symantec O3 single-sign-on (SSO) convenient and easy to use. It leverages an organization’s existing identity infrastructure for authentication while enabling context-based authorization, password management and federation services. It comes pre-integrated with Symantec Validation and IP Protection (VIP) service enabling strong authentication to any SaaS application. The flexible deployment options of Symantec O3 include on-premise, hosted or a combination. All access events are logged and are available for audits, forensics and other compliance needs.

The next phase of the Symantec O3 roll-out will include Cloud Information Security such as DLP and encryption to detect, block and encrypt confidential information before it is stored or shared in the cloud. The capture of security events for compliance purposes will also be included in this phase.
The O3 solution includes two primary components, on-premise or hosted security gateways, and the SaaS-based Symantec O3 Intelligence Center. Together they deliver the following key features:

Identity and Access Control
The access control layer provides single sign-on and identity brokering to ensure strong authentication and fine-grained control over access to cloud services.

Information Security
The O3 information security layer leverages advanced Data Loss Prevention and Encryption technologies to automatically detect, block and encrypt confidential information before it is stored in the cloud.

Compliance
Symantec O3 collects and aggregates all cloud access and security events to support cloud audits and forensics.
Product Page: Symantec O3
Data Sheet: Symantec O3
Press Release: Symantec O3 Delivers New Security Control Point for the Cloud

O3 - Клип

Какво стана има ли отговор? Идеята Ви е чудесна. Дано да се съгласят, но знам, че шанса не е голям.

Всъщност има малък шанс, но нека получа официален отговор и ще пиша!

По темата с блокерите:

And sonar previous critical updates have benefited. When you run some malware from the desktop works is not perfect, but it somehow.

After starting the 6 (8) from the desktop to the sonar does not work. There is a lock windows. Turning off the power. Inclusion. Computer is locked. ctrl alt del-logout-login. Sonar works.

That's great news. Hope to see the same results in our tests.

Много интересно, изключено ми е Smart Definitions, пускам да се тегли ъпдейт, започва теглене на такъв 138 мб, след изтеглянето и уж инсталирането не се изисква рестарт и версията ми стои 19.5.0.145. Идей ?

Принципно няма разлика между предишната и тази версия!

All,

19.5.1.2 is also publicly available. Not everyone will have this version. There are only very minor changes between the two versions. No bug fixes or changes to functionality are made between the two builds.

Your product should be considered up-to-date and running the latest version if you're on 19.5.0.145 or 19.5.1.2.

http://community.norton.com/t5/Norton-Internet-Security-Norton/Product-Update-19-5-0-145-19-5-1-2-for-Norton-Internet-Security/td-p/644819

Norton™ Internet Security Windows 8 Beta

Make sure your beta test of Microsoft Windows 8 goes as smoothly as possible. Protect your PC and yourself with our newly updated Norton Internet Security 2012.

• Now compatible with Windows 8 Beta
  • More features than Windows Defender
  • Powerful online identity protection
  • Stop viruses, spyware and spam
  • Try for free for 60 days

Повече тук:https://us.norton.co...dows8beta/promo

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.