Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Признаха друидството за религия

Featured Replies

Публикувано изображение

Организацията на друидите (Druid Network), обединяваща последователи на езическия култ в цял свят, получи статут на благотворителна организация в качеството си на религиозна общност.

В решението си Комисията за благотворителните организации изтъква, че мрежата е създадена изключително с благотворителна цел за разпространението на религията и в обществен интерес.

Занапред тя ще се ползва с големи данъчни облекчения.

Това е първият езически култ, почитащ природните сили, признат за религия във Великобритания.

Беше дълга и тежка битка, която отне повече от пет години, отбелязва на уебсайта си друидската организация.

Друидството проповядва хармония между човешките същества и природата. Друидите пък са най-висшата каста жреци при келтските народи.

Определянето на култа като религия обаче се оспорва от някои негови последователи, които предпочитат термина "духовно учение".

Последователите му почитат като божества гръмотевицата, Слънцето и Земята, както и духовете на планините и реките.

Зародил се в Ирландия и Великобритания, култът се разпространява постепенно и по света, преди всичко във Франция и Холандия. Днес той има няколко милиона последователи на планетата.

Увлечението по екологията и отливът от основните религии предизвика повишен интерес към него, главно в Англия, където друидството никога не е било толкова популярно от възприемането на християнството насам.

vesti.bg

• Автор

The Boss(Бог®), какво казва по въпроса?

Казва щом е Любов - може

Просто още една религиозна идиотщина ... Нека , хората да започнат да вярват във фактите и после да ми говорят за бог(® както каза слидерум) ...

Редакция :

Казва щом е Любов - може

Любовта е химична реакция изготвена от мозъка .Бог и подобни не съществуват , просто доказателство , че 90% от хората са първобитни идиоти.

Редактирано от ФодоР (преглед на промените)

• Автор

Любовта е химична реакция изготвена от мозъка .Бог и подобни не съществуват , просто доказателство , че 90% от хората са първобитни идиоти.

Не,не е химична реакция-и тя,Любовта,няма нищо общо с мозъка.

Любовта живее в Душата.

Любовта живее в Душата.

Опс, веднага хванах какво би привлекло нови парньори(не се чудете, да! Партньори!) в тази огранизация, а именно разнообразието на брачни форми на съюз.

• Автор

Опс, веднага хванах какво би привлекло нови парньори(не се чудете, да! Партньори!) в тази огранизация, а именно разнообразието на брачни форми на съюз.

Сега не стига че и преводач нямам,ами и друид

:down:

Да, но аз просто казвам фактите :yanim: , ако ми докажеш , че бог® съществува , ок , ако не ...клъц :) .Това за което haidukpikaso говори , че видяла бог® е не възможно .Това просто е още една от защитните реакции на мозъка.

Любовта живее в Душата.

А при друидите е свързана с доста ..хммм...кървави ритуали.

А при друидите е свързана с доста ..хммм...кървави ритуали.

Разкажи ако обичаш.

Разкажи ако обичаш.

След посещение в Британия през 1. в. н.е., римляните се върнали с ужасяващи истории за тези високопоставени свещенослужещи на Келтите, които се разпространили във по-голямата част на Европа за около 2000 години.

Юлий Цезар, които е водел първото римско акостиране през 55 г. н.е., казал, че келтите „вярват, че боговете се наслаждават на избиването на затворници и престъпнци, и когато запасът от заложници намалее, те жертват дори и невинните.”

Историкът от 1. в. Плини Стария отива и по-далеч, предполагайки, че келтите практикували ритуален канибализъм като ядяли плътта на враговете си, за да получат духовна и физическа сила. Но само думата на римляните – тъй като древните келти не са оставили никакви писмени документи – не е достатъчна за историците и те са заклеймили подобни приказки като военна пропаганда.

Досега.

Да, ама скорошни ужасни открития очевидно потвърждават твърденията на римляните според „Тайните на друидите”, нов документален филм на National Geographic Channel.

оше по темата, може да прочетете тук, например

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Интересно.Филма дали го има на CD?

Няма ли някой друид да се включи във форума да ни разкаже друидските тайни от първа ръка?

Няма ли някой друид да се включи във форума да ни разкаже друидските тайни от първа ръка?

Какво точно те интересува? Друидите трудно могат да се конкурират с твойте братчета. :) А пък новите друиди съвсем няма да те заинтересуват. :)

виж тук :

Публикувано изображение

• Автор

Да, но аз просто казвам фактите :) , ако ми докажеш , че бог® съществува , ок , ако не ...клъц :P .Това за което haidukpikaso говори , че видяла бог® е не възможно .Това просто е още една от защитните реакции на мозъка.

:offtopic_s:

Нещо бъркаш,извинявай -

никъде не съм го написала това,защото не съм го видяла Бог -

всеки ще го види,като се прибере у Дома.

Казах че съм била до Него,имам и такава тема в Изповеди.

Да, но аз просто казвам фактите :offtopic_s: , ако ми докажеш , че бог® съществува , ок , ако не ...клъц :) .Това за което haidukpikaso говори , че видяла бог® е не възможно .Това просто е още една от защитните реакции на мозъка.

Що трябва да ти доказвам каквото и да е? Всеки има право да си вярва в каквото си иска, и това, че ТИ си атеист, не променя нищо...

Никой не умира атеист!

Не знам за умирането, обаче ако човек попадне в по-екстремни ситуации... Няма да умре атеист поради страхливата си природа...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.