Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вградения уиндоус

Featured Replies

Здравейте,не знам дали е пускана тази тема,рових се много в интернет по тази тема,но не открих нищо. Преди 4 год. си купих лаптоп в който имаше вграден инсталационен пакет на windows vista home premium.До сега си преинсталирвах компютъра от там до преди няколко дни.Компютъра ми се прецака много сериозно до черен екран и се наложи да инсталирам уиндоус от диск.Харда ми е разделен на С и Д,но когато инсталирвам уиндоус ми излиза още един диск Ф който е 10гб. Знам че уиндоуса ми е в компютъра,но не мога да стартирам да го заредя.Ако някой знае как да стартирам оригиналния уиндоус от комп. моля нека да ми пише на скайп- plamenvasilev1 или тук.Ще ви бъда много благодарен.ПОЗДРАВИ.

Доколкото разбрах компютъра ти е за преинстал, така ли? Пробва ли да направиш System Restore? А данните от харда спасил ли си? Но ако нацяло е оплескана работата, решението е едно: триеш всички дялове, делиш на колкото си искаш дялове и инсталираш на абсолютно чист комп! А защо искаш да стартираш вече инсталираната Виста, при положение че не можеш? Ако имаш диск и драйвърите, давай както ти казах! Успех!

Тъй като си го обяснил доста увъртяно и явно не се разбира добре какво искаш, ето какво разбирам аз: До сега когато ти се е налагало преинстал си ползвал уиндоуса от скрития дял. Сега обаче по някаква причина не можеш да стартираш инсталацията от него и си сложил някакъв пиратски. Интересувате дали/как можеш да инсталираш отново от скрития дял. Това ли е? Кажи и какъв ти е лаптопа, това може и да помогне.

Редактирано от HristoX (преглед на промените)

Ще ме извините за въпроса, ама се сетих нещо. Една приятелка има лаптоп и към нея има 2 DVD диска, също със Vista с бек ъп с всички драйвъри и самата ОС и тя от там си връщаше системата в изходно положение. Да нямаш предвид нещо такова с "вграден инсталационен пакет на windows vista home premium.До сега си преинсталирвах компютъра от там"?

• Автор

Здравейте отново,Ице разбрал си ме правилно в момента съм със 7цата която работи много добре за сега,но искам да си инсталирам стария уиндоус който е в компютъра ми. Преди го стартирвах със Empowering techology,но след като сложих 7цата вече тази програма я няма,а знам че уиндоуса е в комп.,защото нямам дискове.Модела е Acer Aspire 7720Z.Искам да си върна старата операционна система,защото там ставаше всичко само с едно натискане на бутона и всички драйвъри си бяха вътре и комп. се държеше много добре.Що се отнася до информацияата всичко се запази в Д диск.Единственно с това само не бях се сблъсквал до сега :down: Ако има някакъв начин да си възстановя стария ще е супер.Благодаря на всички.

badsector ти е казал какво да направиш, но помисли дали си струва да се връщаш на Виста след като вече имаш нещо много по-добро. Това че драйверите ще се инсталират заедно с вистата не е добър аргумент, защото са стари и е повече от препоръчително да си дръпнеш новите. Вистата също ще трябва да я обновиш, защото съм сигурен, че не е със СП2. А и да не споменавам камарата bloatware, които идват заедно с тази инсталация. Всички актуални драйвери ги има на сайта на ейсър, така че не е трудно да ги намериш и дръпнеш. Все пак изборът си е твой...

• Автор
:baby: ами много благодаря за бързите отговори не съм претполагал че толкова бързо ще имам резултат това ми е първото участие във форум :speak: само малко не разбрах след alt+f10 какво следва :baby: и все пак мерси на всички .

Когато стартираш компа натискаш (за по-сигурно няколко пъти) Alt+F10 и ако всичко е наред ще започне инсталацията на вистата.

• Автор

Ами пак мерси , ще ви послучам и ще си карам със 7-мицата до като не издраде багажа а знае ли се може и да ми хареса :)

Остава само въпроса с легализацията. Вистата е оригинална, а 7 най-вероятно пиратска.

Аз имах същия проблем. Ако съветите до тук не ти помогнат изтегли ето този файл:.Acer_MBR_F10_Repair.zipСвалил съм го от сайта на Acer. След като го инсталираш рестартирай лаптопа. Инсталацията от скрития дял ще започне автоматично. Мнението ми е, че лаптопите на Acer с вградена Виста работят по-добре с нея отколкото с Win 7.

Редактирано от jdrelo (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.