Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В Сервиза на Most Computers ме измамиха - подмениха ми компонент в лаптопа.

Featured Replies

Дадох лаптопа си в Сервиза на "Most Computers" (София. Бул. Шипченски проход 240. отзад на блока) за профилактично почистване от прах, защото беше почти на 2 години, но беше още в гаранция. Приеха ми го ранния следобяд на 12. 08. 2010 (четвъртак), под номер на поръчката 418952. На другият ден 13. 08. 2010 (петък) сутринта в 10 часа ми се обадиха че е готов, и аз го взех наобяд. Същтата вечер забелязах че лаптопа ми работи много шумно, при положение, че преди това беше абсолиутно безшумен и не съм имал никакви проблеми с него. Освен това не ми работеше тъчпада и копчето за изгасване на дисплея. Беше петък вечер, не се стърпях и го разглобих. Вътре бяха забравили да включат два кабела, които аз си ги включих сам и всичко по лаптопа заработи, но най-лошото беше че са ми подменили вентилатора със стар и раздрънкан вентилатор Toshiba (лаптопа ми е Asus), откъдето идваше този неприятен шум. В понеделник потърсих шефа на сервиза на Most Computers Валентин Иванов. Не го намерих, беше отпуска. След отпуската му, ходих ощте 2 пъти до сервиза докато най-накрая го намеря на работното му място. Срешнах се с него и културно му обясних какъв е проблема. Валентин Иванов май беше по-загрижен как да отрече вината на сервиза отколкото да ми съдеиства. Започна да ме "усуква" и да ми търси кусури по поддръжката на лаптопа ми. В резултат на всичко това разговорът ни започна да се изостря, но не сме се карали. Той нареди да отворят един лаптоп като моя и от същата партида, за да видим какъв е оригиналният вентилатор. Успях да видя че на вентилатора пише ASPE или нещо подобно, а не е вентилатор Toshiba с обелена лепенка като този в лаптопа ми. Опитах се да му кажа че ако ми дадат оригинален и нов вентилатор няма да предявявам повече претенции, но той ми каза че аз нямам право да разглабям лаптопа и с това си деиствие съм нарушил техните правила, и това ги освобождава от всякаква отговорност, и всички последствия са за моя сметка. Казах му че официално по нищто не личи че съм отварял лаптопа, защото след като го взех от сервиза той не беше повече запечатан с лепенки. Той ми показа една лепенка под клавиатурата върху болтче и ми каза че не е трябвало да я нарушавам. Самоче когато го взех от сервиза тази лепенка си беше нарушена, не съм я нарушил аз при разглабянето. Те (или този който ги прави тези работи) просто умишлено не са го запечатили за да могат да избягат от отговорност ако стане проблем. Което означава че дори да не го бях разглабял, ако бях отишъл да се оплача само въз основа на предположенията си, пак щяха да ме обвинят че съм го разглабял. Всеки нормален човек би се сетил, че няма да правя измами на ниво "тракащ вентилатор", но не и отговорниците от сервиза на Most Computers. Дори човек не може да си потърси правата по институциите, защото от Сервиза на Most Computers не издават (или поне на мен не ми издадоха) никакъв документ удостоверяващ, че лаптопа ми е бил при тях на сервиз, та камоли да докажа че са ми откраднали вентилатора и са ми пробутали стар (а как да съм сигурен дали само него...?). Затова съветвам да изисквате документ за услугата и да си проверявате лепенките под клавиатурата, за да не станете жертва на измама. Ако искаме, нас обикновенните хора да ни мамят и ощетяват всеки път, в резултат на това че разни типове се чувстват безнаказани, най-добре да си мълчим всеки път и да си казваме "станалото станало не си заслужават разправиите заради това или онова", или "къде къде по-сериозни проблеми има". Не забравяите че измамниците виреят там където им се позволява. Ако искате България да не изчезне се противопоставете на принципа "Прееби другарче" и "Циганските номера", защото това насажда разделение между хората.

Редактирано от spdww (преглед на промените)

Дадох лаптопа си в Сервиза на "Most Computers" (София. Бул. Шипченски проход 240. отзад на блока) за профилактично почистване от прах, защото беше почти на 2 години, но беше още в гаранция.

Приеха ми го ранния следобяд на 12. 08. 2010 (четвъртак), под номер на поръчката 418952. На другият ден 13. 08. 2010 (петък) сутринта в 10 часа ми се обадиха че е готов, и аз го взех наобяд.

Същтата вечер забелязах че лаптопа ми работи много шумно, при положение, че преди това беше абсолиутно безшумен и не съм имал никакви проблеми с него. Освен това не ми работеше тъчпада и копчето за изгасване на дисплея.

Беше петък вечер, не се стърпях и го разглобих. Вътре бяха забравили да включат два кабела, които аз си ги включих сам и всичко по лаптопа заработи, но най-лошото беше че са ми подменили вентилатора със стар и раздрънкан вентилатор Toshiba (лаптопа ми е Asus), откъдето идваше този неприятен шум.

В понеделник потърсих шефа на сервиза на Most Computers Валентин Иванов. Не го намерих, беше отпуска. След отпуската му, ходих ощте 2 пъти до сервиза докато най-накрая го намеря на работното му място.

Срешнах се с него и културно му обясних какъв е проблема. Валентин Иванов май беше по-загрижен как да отрече вината на сервиза отколкото да ми съдеиства. Започна да ме "усуква" и да ми търси кусури по поддръжката на лаптопа ми. В резултат на всичко това разговорът ни започна да се изостря, но не сме се карали. Той нареди да отворят един лаптоп като моя и от същата партида, за да видим какъв е оригиналният вентилатор. Успях да видя че на вентилатора пише ASPE или нещо подобно, а не е вентилатор Toshiba с обелена лепенка като този в лаптопа ми.

Опитах се да му кажа че ако ми дадат оригинален и нов вентилатор няма да предявявам повече претенции, но той ми каза че аз нямам право да разглабям лаптопа и с това си деиствие съм нарушил техните правила, и това ги освобождава от всякаква отговорност, и всички последствия са за моя сметка. Казах му че официално по нищто не личи че съм отварял лаптопа, защото след като го взех от сервиза той не беше повече запечатан с лепенки. Той ми показа една лепенка под клавиатурата върху болтче и ми каза че не е трябвало да я нарушавам. Самоче когато го взех от сервиза тази лепенка си беше нарушена, не съм я нарушил аз при разглабянето. Те (или този който ги прави тези работи) просто умишлено не са го запечатили за да могат да избягат от отговорност ако стане проблем. Което означава че дори да не го бях разглабял, ако бях отишъл да се оплача само въз основа на предположенията си, пак щяха да ме обвинят че съм го разглабял.

Всеки нормален човек би се сетил, че няма да правя измами на ниво "тракащ вентилатор", но не и отговорниците от сервиза на Most Computers.

Дори човек не може да си потърси правата по институциите, защото от Сервиза на Most Computers не издават (или поне на мен не ми издадоха) никакъв документ удостоверяващ, че лаптопа ми е бил при тях на сервиз, та камоли да докажа че са ми откраднали вентилатора и са ми пробутали стар (а как да съм сигурен дали само него...?). Затова съветвам да изисквате документ за услугата и да си проверявате лепенките под клавиатурата, за да не станете жертва на измама.

Ако искаме, нас обикновенните хора да ни мамят и ощетяват всеки път, в резултат на това че разни типове се чувстват безнаказани, най-добре да си мълчим всеки път и да си казваме "станалото станало не си заслужават разправиите заради това или онова", или "къде къде по-сериозни проблеми има".

Не забравяите че измамниците виреят там където им се позволява. Ако искате България да не изчезне се противопоставете на принципа "Прееби другарче" и "Циганските номера", защото това насажда разделение между хората.

Искрено ти съчувствам! За съжаление не са само "Most Computers". Честа практика е( да не кажа постоянна) ако се види,че клиента не разбира от компютри да се излъже и измами.

Какво повече има да се говори. Поредната смотана фирма.За един смешен вентилатор да си гонят клиентите.Не го разбирам.

Не е съвсем смешен вентилатора, особено на лаптоп. Ако не беше в гаранция и си го плащаше, нямаше да има проблем. Проблема винаги е в гаранцията. Това е най-важния, според мен, компонент от цената, за всяка една стока. Например бойлер Теси с 5 г. гаранция, ми го сменяха 4 пъти без проблем. Как им излиза сметката, не знам, но не са правили проблеми. В Мост от доста време са влошили много от нещата от преди.

Защо не отидеш в защита на потребителите ? може и нищо да не стане но нищо не губиш ... :rolleyes: обясни им как стоят нещата и те ще ти кажат дали може да се направи нещо по въпроса. По мой наблюдения там си вършат работата и помагат на хората да им се спазват правата :)

Не , че съм много запознат , но тука , 2 или 3 уреда отидоха в сервиза защото се прецакаха и като ни иг върнаха , си ни даваха бележка , която казва , че е ходило уредчето на сервиз , и че остава Х време гаранция или нещо подобно . То не би ли трябвало по закон да е така ?

• 3 седмици по-късно...
  • 2 години по-късно...

Направил си грешка,че си пипал каквото и да е.По този начин просто губиш гаранцията.

Напълно съм съгласен, просто е трябвало да отидеш и да се направиш рекламация на ремонта, че е по шумен от преди.

Аз лично един път съм се имам земане даване с тях и съм доволен, лаптопа беше гръмнал по причина непокриваща гаранционните условия, за което още като гръмна ми стана ясно това. Ремонтираха ми го за 100лв но ми запазиха гаранция и още си ми е в гаранция.

Аз също веднъж съм им давал лаптоп за почистване и освен забавянето от 1 ден, други ядове не съм имал.Съжалявам за случилото се.

Такъв вентилатор струва около 30 лева.

С риск за гаранцията,сам разглобявам лаптопа и го чистя.

Естествено преди това внимателно прочетох информацията от един сайт,линка на който намерих тук в Калдата.

Изгледах и доста видео в YOUTUBE.

Нямам доверие за такива неща на тези фирми...

Пак вдигнахте тема на 3 години и отговаряте на колега, който се е регистрирал само и единствено с цел да напише едно мнение, с което да наплюе определена фирма. Евентуално е погледал и малко сеир след това. Темата да върви в коша и въобще съм на мнение, че има много теми които трябва да бъдат скрити, след като са изчерпани, за да не служат за трупане на коментари и излагация.

Не е съвсем смешен вентилатора, особено на лаптоп. Ако не беше в гаранция и си го плащаше, нямаше да има проблем. Проблема винаги е в гаранцията. Това е най-важния, според мен, компонент от цената, за всяка една стока. Например бойлер Теси с 5 г. гаранция, ми го сменяха 4 пъти без проблем. Как им излиза сметката, не знам, но не са правили проблеми. В Мост от доста време са влошили много от нещата от преди.

Колега същият случай имах с "Дипломат" с 5 год. пълна гаранция - развали се на 4 години и 11 месеца и ми го смениха с чисто нов, само дето новият има 1 месец гаранция, но съм сигурен, че ще си издържи 5те години. Те така ги правят около 5 тата години се скапва и купуваш нов ;) По темата е доста съмнително да се регистрираш само и само, за да наплюеш - някак си не вярвам на написаното сляпо  ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Вчера посетих сервиза на МОСТ. Имах проблем с лаптопа свързан с монитора и ми беше спешно да бъде поправен, тъй като използвам лаптопа за работа ежедневно.

Останах напълно доволен и от обслужването и от самия сервиз. Останах с впечатление на професионализъм. За щастие повредата не беше сериозна и лаптопа ми беше оправен доста бързо.

Споделям това, защото четох негативните коментари в тази тема, а моето изживяване беше напълно обратното.

Вчера посетих сервиза на МОСТ. Имах проблем с лаптопа свързан с монитора и ми беше спешно да бъде поправен, тъй като използвам лаптопа за работа ежедневно.

Останах напълно доволен и от обслужването и от самия сервиз. Останах с впечатление на професионализъм. За щастие повредата не беше сериозна и лаптопа ми беше оправен доста бързо.

Споделям това, защото четох негативните коментари в тази тема, а моето изживяване беше напълно обратното.

Напълно е възможно - все пас са минали 5 години и от тогавашния сервиз / персонал да е останало само името. По-добрия вариант - свития пазар, конкуренцията или к'вото е там да ги е накарало да работят по-добре.

Темата си е за архив, ако не и за кошчето.

• 9 месеца по-късно...

Здравейте на всички. Казвам се Митко Митев и съм от гр. Русе. Попаднах на тази тема след като написах Валентин Иванов-асус в Google. Като четох поста на колегата как са му сменили вентилатора все едно четох за моя случай. На мен ми смениха процесор Intel core I7 с Core I 3 и ми казаха, че ай седмицата е изгорял. След като си поисках "изгорелия" процесор ми го върнаха и след тест се оказа напълно здрав. Това се случи във фирма Еликом-Русе - представител на асус за Русе. След писмо до софия ми се обади въпросният господин -Валентин Иванов, който половин час ми се кара защо съм писал такова писмо и как техния представител за Русе е перфектен. Просто нямам думи.

Тея мнения от току що регистирани със само едно единствено мнение - да похвалят или да се оплачат от някоя фирма обикновенно не ги чета.

Но относно " Попаднах на тази тема след като написах Валентин Иванов-асус в Google." - няма кой знае какви резултати за господина, може би няколко мнения на бивши служители във въпросния сервиз. https://bgrabotodatel.com/company/2434 

Редактирано от ined (преглед на промените)

Миналата година като си носих лаптопа в добрички малък сервиз в кв Балик собственика е Марин Колев ме излъга , че хард диска е за смяна а аз го занесох за почистване от вируси и прах . На другия ден го занесох при едно момче от булсатком сервиза който ми препоръчаха и останах адски доволен от ремонта изчистил вирусите , смени термопастата и днеска е 29 06 една година никакви проблеми всичко беше 40 лв :)

Аз веднага усетих  че ме лъже и друг път ме е лъгал когато занесох един стар рутер за ремонт при него бачкал пускам го в нас не тръгва и накрая си взех Tp link 740 N .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.