Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за nLite - как да персонализираме Windows

Featured Replies

Извежда ли съобщение за грешка или нещо подобно?

Стана просто не ставало с оргиналния лип а с този които изтеглих от тук

Заповядай!

http://biseradev.data.bg/Programs/Sistems/...ro/LIPsetup.msi

Кликваш с дясна мишка на линка и избираш Save Link As... Успех!

Това съобщение е било редактирано от Biskata на 17.08.2006г. в 11:00

--------------------

С уважение: Biskata™

Най-големия риск в живота е да не поемаш риск

МЕРСИ НА БИСКАТА за този линк на превода

Редактирано от zarko (преглед на промените)

• Отговори 82
  • Прегледи 34,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Намерих един супер сайт в който е обяснено всяка стъпка в работата с nLite Final 1.0 :)

Ето го и него, ТУК.

Дано да ви хареса!

Турториъла на Tapion е по-скоро за хора, които никога не са пускали nLite и успява да даде една много обща представа за възможностите на програмата, докато линка който си дал, намирам за исключително полезен и за по-напреднали потребители. Благодаря за линка!

ЕДИТ: Ето един подобен сайт, да не кажа почти същия, но на английски.

Ето и линк към форум, където можете да получите най-пълна представа за този и други подобни проекти.

ЕДИТ 2: За да е още по-пълно представянето на nLite, мисля че е коректно да се даде линка към гидовете от страницата на nLite, както и руския гид, който е добре направен и е взет от линк към същата страница:

http://www.nliteos.com/guides.html

http://oszone.net/display.php?id=3757

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

А може ли тези ъпдейти да се интегрират които са ПАКЕТ...

И ако може трябва ли от всеки месец да се слагат или само от последния...?

значи инсталнах си тази програма и стигнах до това ниво...

clp1ey4.jpg

И не мога а разбера какво точнои коя папка ми иска...

искам да изтрия Media Player и други екстри на Уиндоуса с цел да го улекотя и да стане по бърз...

Много мерси за помоща предварително!

Иска ти се инсталационния диск на Windows.

значи инсталнах си тази програма и стигнах до това ниво...

clp1ey4.jpg

И не мога а разбера какво точнои коя папка ми иска...

искам да изтрия Media Player и други екстри на Уиндоуса с цел да го улекотя и да стане по бърз...

Много мерси за помоща предварително!

Постави диска с Уиндоуса в CD-то си. Отвори го с Explorer /или с Преглед ако си на български/, копирай файловете от него и ги постави в нова папка някъде из харда си. След това от прозореца който си показал посочи тази папка и готово. Програмката ще започне да прави промените които и посочиш имено в тази папка с копираният Уиндоус. Това е. cool.gif

интересувам се тогава коя пограма ми е нужнА за да изчистя тези допълнения на Уина дето не ми трябват?

Програмата, която ти трябва се казва XPLite-1.8.0303

Ще ти изпратя link за нея, но ми дай накакъв адрес

Редактирано от vanio (преглед на промените)

Програмата, която ти трябва се казва XPLite-1.8.0303

Ще ти изпратя link за нея, но ми дай накакъв адрес

[email protected]

spype:

boy_07

мерси на всички,които помогнаха

• 2 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Мъча се като грешен дявол ама тоя диск boot-ващ не мога да го направя sad.gif

Както точно трябва да направя за да е буутващ

.....

30.jpg

Поздравления! Вашият Windows е завЪршен!

Натисни бутон "Създай ISO" и запиши образа на диск

• 6 месеца по-късно...

Работил съм с nLite много пъти и за пръв път чувам,че има предварителни настройки,дане нещо да си се объркал?Опиши нещо повече за този .ini файл(за какво служи,какво искаш да настроиш) и ще потърса информация.Чао за сега!!!

Защо ти е да правиш .ini файл с nLite? Използвам съм програмата доста пъти, направил съм си олекотен Windows XP, но не ми се е налагало да правя .ini файл.

• 1 месец по-късно...

Отскоро се занимавам с nLite, и съм доста добре с всичко, единствено срещам проблем с интегрирането на програмите които на мен са необходими и по специално с командите за тих режим на инсталация. Ползвам nLite Add-On Maker за тая цел, но не ми е ясно какви команди за тиха инсталация да задам та програмите да се инсталират автоматично - без тая функция когато дойде време за инсталирането им ме затрупват с прозорци и си ме питат така, както при нормална инсталация - в тоя случай итегрирането си е абсолютно безсмислено.

Надявам се, ясно съм задал въпроса си - какво трябва да се направи, че добавените програми да се инсталират автоматично, без да отварят традиционните прозорци. Знам, че за всяка програма командата е различна, но как се определя, или откъде може да се намери готова.

Благодаря предварително - знам, че има хора които могат да ми помогнат!

Това, което търсиш се намира тук

А тук има доста голям списък с готови програми за интегриране

Това, което търсиш се намира тук

А тук има доста голям списък с готови програми за интегриране

Всичко това съм го гледал, но почти нищо не ми влиза в работа. Дадени са скриптове за програми от времето на Флинстон, с линкове едва ли ще се реши проблема ми, търсил съм, знам за "Google", интересува ме, как да вградя моите програми, които за съжаление не откривам по тези форуми?

Всичко това съм го гледал, но почти нищо не ми влиза в работа. Дадени са скриптове за програми от времето на Флинстон, с линкове едва ли ще се реши проблема ми, търсил съм, знам за "Google", интересува ме, как да вградя моите програми, които за съжаление не откривам по тези форуми?

Хубаво, че си ги прегледал, но това че версиите вече са други едва ли повлиява на параметрите, които се ползват за тиха инсталация. Както и да е, решението е просто, но едва ли ще доведе до резултат, т.е. един мейл до производителя на софта и стискане на палци за някакъв отговор cool.gif

EDIT: Доста програми сработват с параметър /verysilent и/или /q

Редактирано от peter2003 (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Благодаря на всички, които взеха участие по предния ми проблем с интегрирането на програми, които не се намират като адони, справх се по мой си начин и вече това не представлява трудност, но само при "ехе" файловете.

Сега моля за помощ относно интегрирането на LIPsetup.msi, Българския езиков пакет.

Файла е във формат "msi" и nLite не го приема като такъв. Значи не е проблем да го напрая вив вид "ехе", но трябва да знам кое къде се разархивира, а тази работа е сложна и несигурна.

Затова, моля, който знае или има някаква идея, нека помогне - как да интегрирам "LIPsetup.BG" в Windows чрез "nLite"? Предварително благодаря!

25.X.2007г

Еdit: Справих се с проблема, вече с nLite може да се добавя Българския езиков пакет.

Доста си поиграх, но си струваше. Който има мерак, мога да му пратя адона - нека

пише ЛС.

Редактирано от ozzy1 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

А я кажете защо, след като копирах файловете от инсталационния диск с Уиндоуса, "обработих ги" хубаво с nLite и накрая дадох

Create .ISO, та след това Setup.exe файла в обработената директория (в която копирах Уиндоуса) изчезна.

Няма Setup.exe, а го имаше. Плюс това .ISO-то съдържаше .ini файловете от сесията на nLite, които едва ли са нужни за Уиндоуса!

Сега без Setup.exe как ще тръгне тоя Уиндоус като изпека .ISO-то така създадено чрез nLite!?

Или няма нужда от Setup.exe!? Което ще е странно... дори да е bootalbe, тъй като инсталционния ми Уиндоус на CD-то

си има Setup.exe! Странна работа!?

• 2 седмици по-късно...

Никой ли не знае!? Мислех че има хора които вече са правили Уиндоуси и знаят защо се получава така че изчезва .ехе-то!?

Здравейте. Няколко пъти съм си правил windows с тази програма, но тъй като изтривам всички пакети, който не ми трябват после имам проблеми със инсталирането на framework. Някой ще може ли да ми каже кои пакети изисква системата, за да не ги изтривам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.