Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добър филм за предходната година (2011-та)

11 гласували потребители

1. 1. Най-добър филм за предходната година (2011-та)

• Warrior / Бойна кръв
      18%
    • The Girl with the Dragon Tattoo / Мъжете, които мразеха жените
      18%
    • Rise of the planet of the Apps / Възходът на планетата на маймуните
      9%
    • We Need to Talk About Kevin / Трябва да поговорим за Кевин
      9%
    • Source code / Първичен код
      9%
    • Midnight in Paris / Полунощ в Париж
      9%
    • The Ides of March / Мартенски дни (Маската на властта)
      0%
      0
    • Shame / Срам
      0%
      0
    • War Horse / Боен кон
      9%
    • The Help / Южнячки
      0%
      0
    • The Descendants / Потомците
      0%
      0
    • The Rum Diary / Дневникът на едно пиянде
      0%
      0
    • The Debt / Неуредени сметки
      0%
      0
    • Margin Call / Предел на риска
      0%
      0
    • Once Upon a Time in Anatolia / Имало едно време в Анадола
      9%
    • Real Steel / Жива стомана
      9%
    • The Guard / Големият полицай от малкия град
      0%
      0
    • Carnage / Божествата на касапите
      0%
      0
    • Rango / Ранго
      0%
      0
    • The Skin I Live In / Кожата, в която живея
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

spielberg, излишно ли е да казвам, че си прав? Излишно е, разбира се.

Тезата ти е напълно адекватна - критериите за качество са прекалено размити и в края на крайщата всеки има право на избор и вкус.

Но не беше това причината да напиша хапливия пост по-горе.

Преди време имаше един ексцентричен артист, който направи изложба, на която бяла изложени собствените му екстременти. Продаде много билети, създаде големия скандал, събра очите на посетителите и нахрани, гладните за сензация журналисти. Това какво е? Сензация? Да. Изкуство? Не. Защо? Ами, защото в края на крайщата това си бяха едни ла*на и нищо повече.

Така и с киното.

За съжаление вече никой не нарича киното , филмово изкуство. И този термин се изтърка от речниците ни. Вече е филмова индустрия и като такава тя бълва ли бълва продукция, а качеството на тази продукция и самите критерии, по които това качество се определя, върви все по-стремглаво надолу.

В разнообразието няма нищо лошо - нека има свръх-мега-утра скъпи продукции и блокбъстъри с лишени от символизъм и значение сценарии. Лошо няма, и аз ги гледам (в съответното полу-заспало състояние, в неделя вечер, след тежък уикенд от уиски, секс и марихуана). Но, моля, нека не пробутваме филми като Prince of Persia и прочие за "най-добри", говорейки за тях, все едно Тарковски е възкръстнал и е създал поредния филмов шедьовър!

Защото това, не е въпрос на вкус, а липса на такъв.

Ако някой се е обидил от разсъжденията ми...еми, добре сте дошли.

P.S.: ОК, ако идеята на класацията е да гласуваме за най-добър филм като потребители на Калдата, то визирайки анкетата, ще дам гласа си за единствения филм, който (според мен) заслужава да бъде в тази категория, а именно Inception на Кростофър Нолън. Въпроса/спора е приключен (поне за мен).

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

• Отговори 90
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Силни думи, човек да не си каже мнението във връзка с анкетата :cool: През това време ще се постарая да си намеря и уиски за филмите на Тарковски. :P Нека бъдем свободни да цъкнем някъде във форума, без да сме прокажени тези пет човека, гласували за Принца.

Бих гласувал само за Inception, но годината не е свършила още, а и анкетата не е довършена. Всички останали заглавия подхождат за анкета тип: "Най-добрия филм на месеца", или нещо от сорта. Не за друго, ами се помнят най-много месец.

Inception

Machete

Scott Pilgrim vs. the World

Kick-Ass

Dante's Inferno: An Animated Epic

Repo Men

За други добри филми не се сещам...сигурно защото няма. :)

Редактирано от Andrei1818 (преглед на промените)

......................................

Прочитайки твоя пост се почувствах обиден,не харесах Генезис значи съм тъп с мъртви мозъчни клетки?

Имам новина за теб светът е шарен и различен, да кажеш че някои е тъп защото не харесва нещо или пък харесва нещо друго е .........

Отивайки на кино отивам с мисълта да се забавлявам, а филмите изброени в класацията са точно такива забавни без много смисъл но въпреки това забавни.

Ето още няколко неспоменати филма, които спокойно се вписват в горната класация: The Expendables Resident Evil: Afterlife Killers Jonah Hex Iron Man 2 Robin Hood Въпреки че не са нищо особено, да допълним списъка. За мен лично, най-добрия филм за тази година беше Inception.

• Автор

Не съм гениален, но не съм и тъп. С тази тема и класация не съм искал да наложа нечие мнение, а да създам възможност за свободна дискусия върху една по-обща тема. Включените филми са само едно предложение и в никакъв случай не изчерпват всички вкусове и всички мнения. Очаквах да получа още много разумни предложения и коментари, а не гневни нападки за това че съм си позволил да изкажа едно лично мнение. Ще направя една аналогия и с друг вид изкуство - музиката, в нея има също толкова много различни стилове и вкусове, че е смешно да се определи кой стил е добър и стойностен и кой не е. Това е въпрос само на лично мнение.Всеки стил си има свои привърженици и значи има място под слънцето, което пък значи че,не бива да бъде зачеркнат. Така е и с филмите - всеки филм си има собствена стойност и свои почитатели, както има и различни хора с различни характери и ценности. Това са моите виждания. Аз приемам всяко мнение, стига да бъде добре аргументирано и не цели само упорство и заяждане. P.S. Ако светът ви е по-някакъв начин крив, не си го изкарвайте на другите които нямат вина за това - това е проява на комплекси!

" Не се изисква болен мозък, за да се създаде филма. Но виж, за да се оплюва, се изискват не малко количество мъртви мозъчни клетки". AciDBurn моите мозъчни клетки са доста живи за разлика от твоите като се изказваш така неподготвена.Аз почти нямам пропуснат филм гледан от що годе ставащите за гледане,но този Генезис не го издържах и го спрях на 30мин.

Сладури, успокойте се малко - не е мой проблема, че в неувереността си, сте се юрнали да се защитавате. Няма нужда, не сме в съдебната зала и най-малкото - на мен изобщо не ми пука. :halloween10: Единственото, което направих, бе да констатирам факта, че лошия вкус прави много повече пари и продава много повече билети. Това ви е засегнало? Не е мой проблем. Айде със здраве си пишете за тези прекрасни филми и да спрем с оффтопиците. И мерси, че ми припомнихте, защо бях спряла да влизам/пиша в този форум :down:

Сладури, успокойте се малко - не е мой проблема, че в неувереността си, сте се юрнали да се защитавате. Няма нужда, не сме в съдебната зала и най-малкото - на мен изобщо не ми пука. :)

Единственото, което направих, бе да констатирам факта, че лошия вкус прави много повече пари и продава много повече билети. Това ви е засегнало? Не е мой проблем.

Айде със здраве си пишете за тези прекрасни филми и да спрем с оффтопиците.

И мерси, че ми припомнихте, защо бях спряла да влизам/пиша в този форум :)

Аз съм спокоен, и определено не съм неуверен.Когато нещо е боза и не струва го казвам.

Генезис за мен е боза, бъркоч от идеи с лоша реализация. Но уважавам хората който го харесват и не ги обвинявам в малоумие.

Харесвам филми който повечето хора не биха изтраяли и до средата но това не ме прави по-умен или по разбиращ от тях.

Някой които не ме познава да ми обяснява че съм тъп щото имам различно от неговото мнение няма да го приема.

Ако искаш пиши ако искаш не пиши твоя си работа, поне се извини на тези които обиди.Рядко някой успява да ме раздразни до степен да отговоря и аз в същия стил, но ти успя.

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Според мен единствено The Social Network заслужава такава награда. Актуален филм за реалността, за капитала, за успеха и труда, и социален. И много добре режисиран(естествено Финчър е един от малкото майстори в Холивуд). А как може тоя филм да го няма в анкетата, а да го има БСП, в който добри актьори играят слабо, а в The Social Network Финчър е направил даже от Джъстин Тимбърлейк качествен актьор. Там принцовете, чираците, вампирите и магьосниците на мен не ми харесаха, бяха клиширани, скучни, даже и нямаха кой знае какви ефекти. Ако беше Хари Потър 7, но 2рата финална част, тогава щеше да е по-добре. The Expendables и БСП пак си бяха зле, Мачете ги би, но пък такъв филм като не е за филм на годината. Да не говорим за разочарования от типа на saw 7, resident evil и iron man 2. Генезис можеше и да е гениален филм, ако не го бяха развалили със скучен екшън и незапомнящи се актьори. Можеха да му сложат един хубав саундтрак и повече абстрактни и ефектни моменти. Shutter Island и Toy Story не съм гледал още.

Хм, за мен това е отчайваща анкета. Само 6 и избора ви се е спрял точно на тези 6. "Бесни Страшни Пенсии" изобщо не ми се вързва със целта на анкетата, а именно "най-добър филм". "Чиракът на магьосника" е боза, ама не от онази боза по татово време, а от днешната - дето не знаеш с к'ви боклуци е пълна, но си сигурен че е пълна с тях. /Забележка: Моля не ме мразете, но ще изразя лично мнение, като следващите редове Шефката и Ханибал може да ги прескочат./ "Играта на играчките 3" и "Хари Потър и даровете на Смъртта Част І" ?! И двата ги пропускам с кеф, като на последния изобщо не съм фен и не знам кой по ред е, но ми втръсва само като чуя за него. Честно, имам чувството че тук липсват само: "Shrek 4ever after", "Ледена епоха 4" (макар, че излиза чак 2012) и "Убийствен Пъзел 7" (за феновете на писъците). Така, след елиминациите останаха "Генезис" и "Принца на Персия". Разгледах темата с последния филм, които сме гледали за да се подсетя за нещо което сте пропуснали да включите в класацията и констатацията ми беша още по-отчайваща, от месец юли насам не съм попадала на нещо достатъчно стойностно за да го добавя. В тази връзка имам въпрос към киноманите: Наистина ли няма нищо друго което заслужава да се сложи като избор?

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

генезис е като матрицата, но са успели толкова да усложнят всичко че филма е станал неразбираем... но идеята е добра... предполагам че ако се гледа повече от 2-3 пъти може да се вникне в идеята... иначе Мачете ме разочарова... очаквах нещо като класиката Криминале на Тарантино

"Inception", "The Social Network" и "True Grit" са единствените, които могат да се съревновават в подобна анкета. Останалите са просто баласт.

"Inception", "The Social Network" и "True Grit" са единствените, които могат да се съревновават в подобна анкета. Останалите са просто баласт.

Да, иначе поздравления за блога ти, най-добрия е с гениален хумор.

О, не може така да се пусне някаква тема "Най-добър филм на еди коя си година"... Не знам колко филма гледах тази година, идея си нямам, но са мнооого и не мога да отсека и да кажа ето този е най-добър... Ми то си има жанрове, екип, стил, въздействие и какво ли не?! Социалната мрежа е як филм, защото показва как една идея се заражда и завладява света, буквално... Фейсбук е голяма работа и никак не е безобидна, при това... Да събереш данните на милиони "под един покрив" и то доброволно, с огромното желание на самите споделящи... Да имаш досег до най-интимните им моменти, среди и т.н. Това е гениално, просто, имайки предвид как същите тези хора се дърпат, като им искаш една снимка, примерно или ги питаш да рождена дата... Така че, Финчър си знае работата и няма какво аз да я рецензирам тука. Иначе филми много...

не знам какво е била идеята на Фейсбук , но в момента едва ли социална мрежа - тя си е чисто и просто 100% геймръска мрежа ! От 3 месеца не съм влизал и не усещам никаква загуби на контакти от това ! 99% от времето което съм прекарал в фейсбук са били игри ! 1% от контактите ми там са познавам лично , с не повече от 5% съм си писал и 95% никога не съм си писал или споделял нещо освен подаръци в игрите ! И поради този мой опит(и не само мой) нямам намерение да гледам филм който е за нещо което е 100% фалш и измислица ! Не виждам кой нормален човек би публикувал в фейсбук нещо изключително ценно и важно за самият него ! Не виждам как нещо което рано или късно ще изчезне чак да гледам филм за него ! И това като 10г както бяха сайтовете за запознанства ! Тях вече ги няма и са останали съвсем малко ! Така скоро и фейсбук ще стане бреме за всички и ще спрат да влизат там ! Нямаш ли истински социални контакти никакви социални мрежи няма да ти помогнат да си създадеш !

• 2 седмици по-късно...

Много е кратка анкетата. Аз съм горе-долу съгласна с ето тази класация: http://www.neznam.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5/928-%D0%A2%D0%BE%D0%BF-10-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0 Само че "Мачете" не мисля, че трябва да присъства в тази класация...

Много е кратка анкетата. Аз съм горе-долу съгласна с ето тази класация:

http://www.neznam.bg...%B0%D1%82%D0%B0

Само че "Мачете" не мисля, че трябва да присъства в тази класация...

Бих поспорил доста колко им е актуална тяхната анкета .

Анкетата им е от

Неделя, 12 Декември 2010г. 13:53ч.

така че сме доста преди тях !

Мими , виждам че сте голям фен на този сайт незнам.бг ... кажете им че и ние разбираме от кино !

Бих поспорил доста колко им е актуална тяхната анкета .

Анкетата им е от

така че сме доста преди тях !

Мими , виждам че сте голям фен на този сайт незнам.бг ... кажете им че и ние разбираме от кино !

Извинявам се, ако съм била разбрана погрешно. Но аз и нищо не съм казала за актуалността, а само за обема на анкетата - много малко филми са включени, според мен, трябва да бъдат поне 10, макар че и това е доста трудно, тъй като тази година имаше много хубави филми. : ) Тази класация ми се стори най-близка до моето мнение, затова дадох линк, но аз бих сложила и "Сделката на доктор Парнасус".

Извинявам се, ако съм била разбрана погрешно. Но аз и нищо не съм казала за актуалността, а само за обема на анкетата - много малко филми са включени, според мен, трябва да бъдат поне 10, макар че и това е доста трудно, тъй като тази година имаше много хубави филми. : ) Тази класация ми се стори най-близка до моето мнение, затова дадох линк, но аз бих сложила и "Сделката на доктор Парнасус".

Както виждате от класацията , правена е по комерсиалните желания на абонатите , а не по филмовите стойности на продукциите ... ако почнем спор за смисъла на самият филм като филм , актьорската игра , посланието на режисьора ... Ще влезем в голяма полемика и спорове !

Съгласна ли сте с мен ... или почваме спора :) ?!?

• 3 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.