Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какви говорители за Denon PMA-720 ?

Featured Replies

Ами ако ме питаш за Hi-fi колоните те са 159 едната а иначе професионалните са 165 едната.На тях пише че са по 500 вата но човека в магазина каза че са не повече от 150 200 вата се пак неса някакви хубави колони апък и повече неми трябват.Сега свиря с една 10" колона на 4 ома си е и повече от 12% немога да увелича че ще я скъса. За изходите съм се объркал извинявам се.А могат ли да се направят някакси по друг начин като се сменат за да мога да ги вържа към усилвателя?И последен въпрос забелязан че нещо става несъм много запознат с този вид електроника но бях вързал едни колони филипс на 8 ома бяха и след като увеличих усилвателя на около 34-36% (макса му е 40%) свириха около 2 минути и изведнъж спряха и нито знук нито нищо изгоряха с едни други стана същото от какво може да е това? Ето 2 снимки:

Моят сайт

А поне на единия вход от втория канал неможе ли да се върже да свири така както е на снимката или пак ще се натоварва като свирят едновременно и двата? Мерси!

За парите които си готов да дадеш не си заслужава да се вземат китайски колони. Погледни тука http://audiozavar.com/archives/3657 какво има или в други магазини 2-ра ръка и ще си вземеш нещо по-добро за 300-400 лв., пък и можеш да си закараш усилвателчето и да ги чуеш на него преди да купиш. Усилвателя ти е доста мощен и затова ти горят колони, пък ти не си прави експерименти да го усилваш повече от колкото издържат колоните, звукът при усилване над възможностите на колоната става крив като тирбушон и непоносим за слушане доста преди да изгорят. Тези колони дето ти ги показах стават за вдигане на джабала и имат достатъчно запас от мощност. И последно не включвай по една колона на канал - или две или четири, когато са 4 да не са с по-малко съпротивление от 4 ома всяка.

Виж и тези http://audiozavar.com/wp-content/uploads/2010/12/p1130770.jpg , http://audiozavar.com/archives/7172.

• Отговори 53
  • Прегледи 11,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

• Автор

Благодаля ти за съветите!!!Точно от този сайт си взех и усилвателя.Тези които си показал са добри особено тези dynalab ще се обадя на човека и ще го попитам какво има или по-добре като имам ходене до София ще се отбия до него.А относно тези големите колонки които съм показал да забравя за тях така ли? И това че горят колоните без звук и шум е от това че са слаби а аз съм ги увеличил много, а не от нещо по усилвателя ми, правилно съм разбрал нали?Мерси!

Аз,преди малко разгледах сайта,и ми се видяха цените доста високи :wors: !

Разгледах Тунерите на Sony като този и цената е 260лв.а може би същия или подобен да е бил го видях за 120 лв.

• Автор

Аз,преди малко разгледах сайта,и ми се видяха цените доста високи :yanim: !

Разгледах Тунерите на Sony като този и цената е 260лв.а може би същия или подобен да е бил го видях за 120 лв.

Ами наистина някой от нещата ми се струват скъпи и на мен, но какво да се прави човекът е предценил че може да им вземе тези пари.Но има и много неща които на други места може и да несе срещат.

Редактирано от marto_c (преглед на промените)

Благодаля ти за съветите!!!Точно от този сайт си взех и усилвателя.Тези които си показал са добри особено тези dynalab ще се обадя на човека и ще го попитам какво има или по-добре като имам ходене до София ще се отбия до него.А относно тези големите колонки които съм показал да забравя за тях така ли? И това че горят колоните без звук и шум е от това че са слаби а аз съм ги увеличил много, а не от нещо по усилвателя ми, правилно съм разбрал нали?Мерси!

Да. Ти си прецени, но според мен няма смисъл от китайски колони.
  • Автор

Да. Ти си прецени, но според мен няма смисъл от китайски колони.

Ще поразгледам когато отидя до там понеже несъм от София но имам роднини там и ще видя дали ще купя нещо, защото наистина както каза и колегата по горе сякаш за колони втора ръка колкото и да са качествени някой са с доста високи цени.
  • Автор

Ако някой знае някой друг сайт или магазин с колони може да предложи. :)

• Автор

Здравейте отново ето на какво попаднах днес което ми хареса Моят сайт , но възможни ли са тези размери които са дадени за 12" говорител и как ви се струват колоните най вероятно за тези пари няма да са кой знае какви? И какви са разликите между тази колона и тази Моят сайт ? Мерси!!!

Хей момче, ясно е че си зелен в тази област.

Добро решение за теб са говорители на Hi-Vi Research.

Вземи си два Hi-Vi Research SS6N+ два Hi-Vi Research K1 и си направи нещо , което ще СВИРИ, а не просто да издава някакви звуци.

Ето сайта на търговеца http://www.caraudio-bg.com/homedrivers.html

Колеги имам въпросния усилвател и сега искам да си направя колони за него.Замислил съм две фронтални колони само, с по 3 говорителя един 8" бас един 6" среда и един за високите честоти.Кутиите ще си ги правя сам според характеристиките на говорителите.Моля предложете някакви говорители които да могат да се захранят от усилвателя ми и които ще вадят поне малко качествен звук.Сега остават финансите ми които неса хич много мога да отделя 160-180лв. за говорители само.?.Благодаря предварително!!!

Провери тук дали няма да си харесаш нещо www.tpetrov.com

От един приятел DJ знам,че колкото и добър говорител да вземеш,качествена кутия нямали-няма да свири!Съвет за говорители не мога да ти дам,но кутиите ги направи от дърво(най-добре череша,но и чам става),а не от плоскости.Уплътни ръбовете със силикон и задължително вътре сложи вата,залепяш я с Ц 200 и готово.Един познат си ги направи така и свирят доста прилично!

Хей момче, ясно е че си зелен в тази област.

Добро решение за теб са говорители на Hi-Vi Research.

Вземи си два Hi-Vi Research SS6N+ два Hi-Vi Research K1 и си направи нещо , което ще СВИРИ, а не просто да издава някакви звуци.

Ето сайта на търговеца http://www.caraudio-...omedrivers.html

И ти не си много червен, като предлагаш автомобилно озвучевие без да си видял, че ще се озвучава "камион" !?!

Първосигналната ти система не е позволила да разгледаш целия сайт :)

За мързеливите http://www.caraudio-bg.com/homedrivers/Woofers/products.html

http://www.caraudio-bg.com/homedrivers/Tweeters/product.html

AGDсега доволен ли си?

Редактирано от npn (преглед на промените)

С какви средства последно разполагаш? Съобрази се с тях и се насочи към ОТ "втора ръка". Разшири си диапазона на търсене, на инф. ,ако ме разбираш. Този Denon PMA-720 можеше да работи с инпеданс 8 и 4 ома (2x135W 4 ohm 2x80W 8 ohm), нали? Това донякъде те улеснява в избора. Замисли се какво търсиш- повече мощност или повече качество. В почти всички случаи те са обратнопропорционални. Ако все пак решиш да се занимаваш с изработката на тонколони, насочи се към готов проект. В интернет има доста успешни такива. Гледай НЧ, СЧ и ВЧ драйвери да бъдат налични в България, или да бъдат включени в предстояща дотавка отвън. Погледни тук: http://steadygroup.com/articles.php?ArticleGroupID=43 Успех! П.п. Когато отидеш в магазина за "втора ръка" поискай да чуеш избраните от теб модели тонколони. Тези руски ОТ, които ползваш в момента какви са? :angry:

Първосигналната ти система не е позволила да разгледаш целия сайт :angry:

За мързеливите http://www.caraudio-...s/products.html

http://www.caraudio-...rs/product.html

AGDсега доволен ли си?

Е много съм доволен. Аз сайта го разгледах и не видях нито един говорител за вграждане в домашни колони които да става. Аиде като си много отворен дай конкретен комплект от два говорителя за двулентово тяло и да държи на този усилвател, може и да предложиш и подходяща схема на филтър.

Тези са за коли не са за камиони .....

• Автор

С какви средства последно разполагаш? Съобрази се с тях и се насочи към ОТ "втора ръка".

Разшири си диапазона на търсене, на инф. ,ако ме разбираш.

Този Denon PMA-720 можеше да работи с инпеданс 8 и 4 ома (2x135W 4 ohm 2x80W 8 ohm), нали?

Това донякъде те улеснява в избора. Замисли се какво търсиш- повече мощност или повече качество.

В почти всички случаи те са обратнопропорционални. Ако все пак решиш да се занимаваш с изработката

на тонколони, насочи се към готов проект. В интернет има доста успешни такива. Гледай НЧ, СЧ и ВЧ

драйвери да бъдат налични в България, или да бъдат включени в предстояща дотавка отвън.

Погледни тук: http://steadygroup.com/articles.php?ArticleGroupID=43

Успех!

П.п. Когато отидеш в магазина за "втора ръка" поискай да чуеш избраните от теб модели тонколони.

Тези руски ОТ, които ползваш в момента какви са? ;)

Разполагам с 350лв.Да усилвателя работи с 4 и 8 ома на тези ватове.(Притеснява ме нещо което споменах и по горе-бях вързал едни колони филипс 100 вата на 8 ома и при увеличаване на усилвателя до край след 2 минути нямаше и звук от тях а една друга туба 12" също на 8 ома неможа да изгори но магнита и се загря доста това от какво може да е хайде при филипсите добре може да са били по славби и да им идва много мощност но при 12"-сака надали е било от много мощност).Ще изполвам колоните главно за слушане на музика и понеже съм тинейджър ще се ползват понякога за слушане ня силна музика по купончета.Сякаш несъм се толкова насочил съм към Hi-fi колони защото според мен за хубави колони които да държат на усилвателя ми трябва да хвърла сума пари.Сякаш като гледам тези малки говорители имам чувството че ще ги съсипя още с пускането като гледам мойта колона 10" как подскача при 8% увеличение.Но незнам пък тези големите колони дали ще са що годе добри сега ясно ми е че за 140 лева няма да са "върха на сладоледа" но да взема нещо и то да ми глохти и грохти на главата неискам търся що годе чист звук не кристален.Така че съм адски объркан.Гледам колоните в аудиозавър сайта но там цените са просто много високи според мен. За направата на колони все още се двумя защотото незнам ще мога ли да ги направя добре иии другото за което се сещам е да си търся кутии заводски направени и после само говорители да си взема.

Усилвателят е мощен, но няма смисъл да го "гърчиш", същото важи и за озвучителните тела вързани към него! Търсиш нещо втора ръка от сорта на http://www.alo.bg/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8-105501 , НО по възможност марково и с опция да го чуеш. Важно е и какви ще са филтрите вътре. Както ти казах по-горе отиваш на място и слушаш наред. Погледни и тук : http://orca-audio.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=1&Itemid=2&lang=bg Има и дадени телефони за връзка.

Е много съм доволен. Аз сайта го разгледах и не видях нито един говорител за вграждане в домашни колони които да става. Аиде като си много отворен дай конкретен комплект от два говорителя за двулентово тяло и да държи на този усилвател, може и да предложиш и подходяща схема на филтър.

Тези са за коли не са за камиони .....

Явно търсиш конфронтация, но с удоволствие ще видя доводите ти, които ще подкрепят тезата ти, че никой от говорителите не става. Между другото се занимавам с аудио от 20-тина години и не се включих в темата, за да си чеша пръстите по клавиатурата. Посочената от мен фирма е в моя град и познавам момчето, което продава, тези продукти, както и съм слушал готовите проекти. За парите си, в България няма по-добро, ако изключим нещо втора употреба.

Редактирано от npn (преглед на промените)

• Автор

Реших че ще търся повече сила! Имам едно домашно кино което ще си вържа към компютъра и когато ще гледам филми или ще ми трябва по качествен звук ще слушам него.(въобще бях изключил че наще си го бяха купили преди около 2 години). Та все още съм се насочил към колоните които съм посочил по-горе разглждах и видях че това е немска марка(до колко е немска сега незнам).Как ви се струват на вас?

AGD, на сайта има и говорители за домашно ползване. Hi Vi имат съвсем прилични модели и си заслужава да се обмислят ако ще се търси DIY решение. Не се полъгвай по името на сайта, че всичко е за кар аудио.

Първосигналната ти система не е позволила да разгледаш целия сайт :cool:

За мързеливите http://www.caraudio-...s/products.html

http://www.caraudio-...rs/product.html

AGDсега доволен ли си?

AGD! Виж сега!

Ама човекът ти е предложил да разгледаш доста добри говорители. И не пиши пребързано. Поогледай ги, помисли а може и да си избереш нещо точно от тях.Или искаш да ти кажа и аз, че са доста добри за твоите опити.Е, казвам ти го.

Реших че ще търся повече сила! Имам едно домашно кино което ще си вържа към компютъра и когато ще гледам филми или ще ми трябва по качествен звук ще слушам него.(въобще бях изключил че наще си го бяха купили преди около 2 години). Та все още съм се насочил към колоните които съм посочил по-горе разглждах и видях че това е немска марка(до колко е немска сега незнам).Как ви се струват на вас?

Така, като гледам, май само ще ме разочароваш. А и колоните в аудиозавар въобще не са скъпи, защото нямаш представа кое колко струва. Много постове за нищо работа.

AGD, на сайта има и говорители за домашно ползване. Hi Vi имат съвсем прилични модели и си заслужава да се обмислят ако ще се търси DIY решение.

Не се полъгвай по името на сайта, че всичко е за кар аудио.

На сайта наистина има говоритгели за домашно аудио и то с нелоши характеристики. Въпросът е там, че предложените от npn говорители Hi-Vi Research SS6N- 45W RMS и Hi-Vi Research K1 - 15W RMS няма да станат за този усилвател, а темата е точно за Denon 720. Тези говорители може да са подходящи за някой усилвател с мощност до 30-40 вата на 8 ома. marto_c не иска да слуша музика според възможностите на колоните, а да усилва до край усилвателя и вече е издухал няколко колони. Други нискочестотни говорители които отговарят по мощност не отговарут на бюджета на Марто. За високочестотен наистина няма като за този усилвател при двулентово ОТ, ако е трилентово и с подходящ филтър да се ореже от по-висока честота може и да издържи някой модел.

Нека някой да предложи комплект говорители от този съйт, като се съобрази с мощността на усилвателя, бюджета на Марто като остави и пари за кутии, филтри и други дреболии съпровождащи направата на ОТ, спецификата на личностните характеристики на ползвателя на колоните и усилвателя и ще си направите извода, че наистина се заяждах но съм прав, че няма такива говорители които да стават.

Ако някой се смята за обиден, ще се извиня публично.

Ако наистина си решил да си правиш дискотека с професионални колони ще ти трябва и профи усилвател нещо като този http://usilvateli.com/ad/view/SoundTech-PL602-258 , но не ти го препоръчвам. Разгледай пак колоните в аудиозавъра дето ти показах или нещо подобно. Може и от тук https://sites.google.com/site/bgnikiaudio/Home/tonkoloni има наистина хубави модели от Обединеното кралство. Разликата в качеството на звукът м/у профито и hi-fi е от земята до небето. Виж какви високочестотни боклуци са монтирани на посочените от тебе профи колони.

AGD, аз само те коригирах, че на сайта има и добри говорители за домашно ползване по принцип. Предложения към автора на темата не искам и да правя. Като прочета, че някой иска да усилва докрай и губя интерес. Каузата му е обречена и дано поне успее да научи нещо от цялата операция, която е подхванал.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.