Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на LCD

Featured Replies

Конкретно запитване към тези които разбират: Кой да избера? Sony 46NX 700 Philips 46 PFL 86005h или 7605h Toshiba 46 VL748 Какво искам от тв? качествен (високо качество на изображението, да не "маже" при движение)и надежден тв, wifi Гледма тв. само на вкл. осветление. Абонат на ITV (Total) съм. Цената, ех, цената ;) , да кажем, че е поносима за гореизброените модели и няма да бъде най-важното при избора.

Конкретно запитване към тези които разбират:

Кой да избера?

Sony 46NX 700

Philips 46 PFL 86005h или 7605h

Toshiba 46 VL748

Какво искам от тв?

качествен (високо качество на изображението, да не "маже" при движение)и надежден тв, wifi

Гледма тв. само на вкл. осветление.

Абонат на ITV (Total) съм.

Цената, ех, цената ;) , да кажем, че е поносима за гореизброените модели и няма да бъде най-важното при избора.

Така като гледам Sony 46NX 700 най-добре отговаря на изискванията ти. Не знам само колко му е гаранцията.

малко не е по темата, но имай предвид (ако вече не го знаеш), че на този телевизор кристално ще се вижда "перфектното" качество на "цифровата" телевизия. дано не останеш разочарован от цитираните определения

Като го пуснеш през тотал тв - ще се гръмнеш , точно на тия ще видиш пикселизация и размазване , по-добре първо смени сателита - вземи си Виваком или Булсат

• Автор

Като го пуснеш през тотал тв - ще се гръмнеш , точно на тия ще видиш пикселизация и размазване , по-добре първо смени сателита - вземи си Виваком или Булсат

Виждам,че си категоричен относно близу, какво му е по-хубаво на Вива или Булсат?

Мислиш ли че кабелна цифрова тв си заслужава, имам в предвид ви лан.

Близу е класа пред ITV , аз съм абонат на близу но не ползвам цифровата понеже взех Виваком и направих сравнение на една и съща програма на двата входа на ТВ и разликата в качеството е очевадна - все пак е DVB S2 . За ITV правя сравнение от мой приятел той го ползва и като отида в тях ме е яд да погледна към телевизора ( LG 32 ). Тук нека се намеси и някой който ползва ITV - да каже как се държи на по-голям диагонал от 21 инча ? ПП . Булсат съм ползвал преди две години и нямам оплаквания но тогава го гледах на 21 инча сони - не мога да кажа как се държи на по голям диагонал но пък те имат приемници HD но казват че са големи дървета :rolleyes:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Близу е класа пред ITV , аз съм абонат на близу но не ползвам цифровата понеже взех Виваком и направих сравнение на една и съща програма на двата входа на ТВ и разликата в качеството е очевадна - все пак е DVB S2 . За ITV правя сравнение от мой приятел той го ползва и като отида в тях ме е яд да погледна към телевизора ( LG 32 ). Тук нека се намеси и някой който ползва ITV - да каже как се държи на по-голям диагонал от 21 инча ?

ПП . Булсат съм ползвал преди две години и нямам оплаквания но тогава го гледах на 21 инча сони - не мога да кажа как се държи на по голям диагонал но пък те имат приемници HD но казват че са големи дървета :)

Благодаря Jonov,

дали имаш наблюдение от кабелна цифрова (мега лан).

Относно избор на тв:

Sony 46 EX 700 или NX 700 какво да избера :)

Нямам наблюдение на други кабелни защото съм от северозападнала България и там монопол е Близу . Относно телевизорите , набързо ги погледнах - добри и за добри пари като разликата е в подсветката и парите . И двата са с процесор BRAVIA ENGINE 3 и 100Hz - не зам , прецени си сам според финансите :clap: Ето малко информация ако ти е необходима . Как да разчитаме модела? Sony KDL40NX800K /в щатите обозначението KDL е заменено с XBR/ К - съкращение за телевизор D - означава Digital/Display/ L - технологията LCD 40 - размера в инчове N - серия •H - Hi /3D/ (Cinematic) •N - Normal (Presence) •L - Lux (Signature) •E - Esential (Essential) •B - Base базова серия X - година на модела/2010/ 8 - подсерия/клас •9 - флагманска •8 - върхова •7 - средна •6 - средна •5 - бюджетна •4 - базова 0 -цвят на корпуса •9 - •8 - •7 - •6 - •5 - •4 - 0 - вариации в дизайна и тунерите •9 - DVB-T/C/S/S2 •8 - DVB-T/C/S/S2 /ЕX708,EX508/ •7 - DVB-T/T2/C/S/S2 /EX707,EX507/ •6 - DVB-T/C/S/S2 •5 - DVB-T/C/S/S2 /HX905/NX805/EX705,EX505,EX405/ •4 - DVB-T/C •3 - DVB-T2/C /NX803/EX713,EX703,EX603,EX503,EX403/ •2 - DVB-T/C /EX502/ •1 - DVB-T/C /NX901,801 /EX701/ •0 - DVB-T/C /NX810,710/ K - регионален код •К - означава централна и източна Европа •U - регионален код за Великобритания /приема BG-PAL-I / •AEP - означава Eвропейски модел/All Europian Produkt/ •E - регионален код за Европа •R - Русия -------------------------------------------------------------------------------- Sony - плюсове и минуси + Добър контраст /матрица S-PVA/ + 10bit матрици в някои модели + Реални 200Hz /мощен процесор в модели Z5500, HX700 ,NX800/ - Слаб дизаин - широка рамка - няма избор на цветове - Фалшиви 200Hz /Sony Motionflow PRO 200Hz-сканираща подсветка/ в модели HX800, HX900 ,LX900. - Липсва подробно описание на промените във фърмуера в официалният сайт - Голям лаг - Неравномерна подсветка /серия EX/ - Слаб медиаплейър - липсва подръжка на някои формати от плейъра /DTS/ - cубтитрите са зле - дребни и с раздалечени букви - липсва подръжка на субтитри на български в моделите от низкият клас /ЕХ302/ - Много чувствителни при спазване на стандартите за кабелна и дребната разлика в параметрите прави проблем - Сегрегация на клиентите /източна-западна Европа/ DVB-S2 тунери

http://forum.setcombg.com/index.php/topic,43276.0.html тука като гледам сонито липсва като препоръчителен в рейнджа 40-42 инча... лично според мен какввто и да вземеш на 32 инча ще маже и то яко на всякаква цифрова телевизия, ако ще го вземаш комп да гледаш HD вече става друго...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.