Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

usb лампичка...

Featured Replies

Имам една нощна лампичка с 4 батерии по 1,5v Имам кабел от клавиатура и usb преходник. Как да свържа лампичката.Кои кабели да използвам. Кабелите са: жълт ; червен ; зелен ; бял.

Имам една нощна лампичка с 4 батерии по 1,5v

Имам кабел от клавиатура и usb преходник.

Как да свържа лампичката.Кои кабели да използвам.

Кабелите са: жълт ; червен ; зелен ; бял.

По-добре си вземи готова да не направиш някоя беля.

Това са пиновете на УСБ:

Публикувано изображение

Измери коя жица е плюс и коя минус, по принцип би трябвало да са червената и бялата, но не мога да гарантирам че всеки китайски производител ще използва точно тези цветове ;) Плюс това 4 батерийки са 6 волта, а на УСБ се подават 5, така че сигурно ще свети по-слабо, а може да го претовариш и по ток... За различните дъна има различни токоограничения, но по принцип повечето лампички които съм виждал са само с един светодиод, сигурно има защо :) Най-сигурно е да вземеш напрежение от червено и черно на някой молекс на захранващия блок на ПЦто.

, а може да го претовариш и по ток... За различните дъна има различни токоограничения, но по принцип повечето лампички които съм виждал са само с един светодиод, сигурно има защо ;)

Най-вероятно точно това ще стане. Ако си имаше идея какво прави, намаше да пита.

Най-сигурно е да вземеш напрежение от червено и черно на някой молекс на захранващия блок на ПЦто.

И така не е сигурно, до къде ще я докара. Представям си някаква абсолютно самобитна среда. Ще окъси кабелите и кой знае какво ще се получи.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Най-вероятно точно това ще стане. Ако си имаше идея какво прави, намаше да пита.

И така не е сигурно, до къде ще я докара. Представям си някаква абсолютно самобитна среда. Ще окъси кабелите и кой знае какво ще се получи.

:offtopic_s: Много песимизъм струи от вас, колега :) Ако продължим този ред на мисли, може и като си купи УСБ Лампичка да се съберат с приятели да празнуват :beer11: и да си залее целия комп с бира :indian: тогава вече е почти ясно какво ще стане :computer8:
  • Автор

А през входа за слушалки на мп4 тече ли някакво електричество или...? Там където пъхаш слушалките и по кабелите тече ли ток?

А през входа за слушалки на мп4 тече ли някакво електричество или...?

Там където пъхаш слушалките и по кабелите тече ли ток?

Кабел ли е и има ли ток - значи тече! Колко тече е друг въпрос!
  • Автор

Колкото е пуснат да тече.

А колко е пуснат да тече?

Кабел ли е и има ли ток - значи тече! Колко тече е друг въпрос!

не съм много сигурен ама хайде да не задълбаваме повече, тая ... тема

ток май :) тече само когато има затворена верига Еди

и подведе потребителя и ти зададе следващия глупав въпрос

не съм много сигурен ама хайде да не задълбаваме повече, тая ... тема

ток май :) тече само когато има затворена верига Еди

и подведе потребителя и ти зададе следващия глупав въпрос

Наистина не е хубаво да задълбаваме тази ... тема, но не мога да не се изкажа по въпроса :)

В случая слушалките затварят веригата и преобразуват протеклия през тях ток в трептения чрез които получаваме усещане за звук. Еди е прав, протича толкова ток, колкото сме решили да отпуснем. С регулатора за усилване ние си избираме подходящо за моментното ни настроение ниво на звука, което значи че регулираме подаденото към слушалките напрежение (най-общо казано връзката между ниво на звука и напрежение е чувствителността на слушалките), като протичащия през тях ток зависи от съпротивлението им и от това напрежение. В повечето случаи този ток не е достатъчен за да светне нещо, било то светодиод или крушка...

А ако пробвам дали ще стане нещо?

Зависи какво разбираш под "нещо". Има вероятност да си прецакаш плейъра. Не си казал какъв ти е той, с какво захранване е (една батерийка, две батерийки, литиево йонна 3.6 волта...) най-вероятно няма да стане нищо ако опитваш да светнеш трите светодиода на фенерчето от изхода за слушалките (ако си решил това да пробваш, защото и това не е ясно), евентуално може да видиш леко промъждукване на светодиодите когато "удря" баса ако имаш достатъчно мощно захранване и усилвател вътре в самото плейърче.
  • Автор

SANG DM2408 2GB ТИП БАТЕРИЯ LI-Polymer РАЗМЕР НА ЕКРАНА 2.4"(6 см) ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ LCD TFT Батерията се зарежда с зарядно на което пише INPUT 100-240V AC OUTPUT 5.0V DC 300mA Може да се зарежда и от компютъра http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_70_91_74_6_9_82_92_80_3&uiarea=3&carea=DEBA53B1DD127CF1A90A002481B479E9&cpgnum=1%29/.do?productguid=DEBA53B1DD127CF1A90A002481B479E9205738819386DA46B1466041767F9DDC&productarea=DEBA53B1DD127CF1A90A002481B479E9&scenario=&detailScenario=&cat_name=MP3/MP4%20%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D1%8A%D1%80%D0%B8 Ще мога ли да свържа лалмпичката от запалката и какво ще стане? На мястото на слушалките да е лампичката.

Редактирано от mitkyyy (преглед на промените)

SANG DM2408 2GB

ТИП БАТЕРИЯ LI-Polymer

РАЗМЕР НА ЕКРАНА 2.4"(6 см)

ТЕХНОЛОГИЯ НА ДИСПЛЕЯ LCD TFT

Батерията се зарежда с зарядно на което пише INPUT 100-240V AC OUTPUT 5.0V DC 300mA

Може да се зарежда и от компютъра

.

Ще мога ли да свържа лалмпичката от запалката и какво ще стане?

На мястото на слушалките да е лампичката.

Аве ти си бил много упорит !!! Няма да стане на слушалките просто го забрави. Аз така и не разбрах каква е тая лампичка !? По скоро от зарядното на плеера да стане с леки преработки .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.