Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е разликата между DDR2 и DDR3

Featured Replies

• Автор

Еми ще цитирам "Колкото ти трябва, но не прекалявай!"

Това според баща ти колко е? Според мен не повече от 300-400 лева. Ако е така, по горе ти казаха - ново дъно, процесор и памет. Ако ти трябва и повече мощ при игри, ще ти трябва и по-яка видеокарта поне за 200 лева. Захранването вероятно ще издържи. Обаче има и още едно решение - видеокарта на старо. Нещо от рода на 8800GT. Преди 2 седмици продадох една такава за 100 лева и човекът е много доволен. Сега на вторичния пазар има доста такива, понеже почти всички вече ъпгрейдваха с нови видеокарти. А ако все пак искаш нещо за 100 лева, вече казах - 8800GT на старо. Процесорът няма да я спъва толкова, захранването ще стигне, а RAM не ти трябва, освен ако не играеш под Win7. Ще почувстваш много голяма разлика при игри, а на по-късен етап, ако вече имаш пари и за нова платформа, може да ъпгрейдваш. Видеокартата ще може да ползваш още дълго време, а когато събереш пари и за по-добра от нея, ще си ОК.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Това според баща ти колко е? Според мен не повече от 300-400 лева. Ако е така, по горе ти казаха - ново дъно, процесор и памет. Ако ти трябва и повече мощ при игри, ще ти трябва и по-яка видеокарта поне за 200 лева. Захранването вероятно ще издържи. Обаче има и още едно решение - видеокарта на старо. Нещо от рода на 8800GT. Преди 2 седмици продадох една такава за 100 лева и човекът е много доволен. Сега на вторичния пазар има доста такива, понеже почти всички вече ъпгрейдваха с нови видеокарти.

Ти даже за много си я продал.Оставете автора да си каже бюджета.

Ти даже за много си я продал.Оставете автора да си каже бюджета.

Ами за теб много ли са тогава 80 лева за HD3850? Един познат си взе такава и то от негов приятел, който се занимава с покупко-продажба на компоненти. Човека даде 100 и така. Важното е, че е доволен с двуядрения си Атлон. Но нямам нищо против. Ако някой продава за по-малко, още по-добре. Вероятно има и такива.

И автора си каза бюджета - даже и тоя, дето дава пари не знае точно. Вие му дайте едно евтино предложение за ъпгрейд, а нека човека си прави сметката, дали има пари.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Ами за теб много ли са тогава 80 лева за HD3750? Един познат си взе такава и то от негов приятел, който се занимава с покупко-продажба на компоненти. Човека даде 100 и така. Важното е, че е доволен с двуядрения си Атлон. Но нямам нищо против. Ако някой продава за по-малко, още по-добре. Вероятно има и такива.

И автора си каза бюджета - даже и тоя, дето дава пари не знае точно. Вие му дайте едно евтино предложение за ъпгрейд, а нека човека си прави сметката, дали има пари.

Той толкова и разбира затова е доволен.Карта на 4 години.

Той толкова и разбира затова е доволен.Карта на 4 години.

Дали разбира или не, за 100 лева може да вземеш максимум едно дърво като GT220, два, два и половина пъти по-нископроизводителна от 8800GT. Обърках цифрите горе. Картата е HD3850, която е доста по-слаба от 8800GT.

И картата не е на 4 години, а на 3. Просто казвам, кое е най-доброто за нисък бюджет и стара конфигурация с двуядрен процесор. Ако иска да играе игри, не му трябва засега нито повече рам, нито процесор на стар сокет, ако не разполага с много пари. Ако разполага с пари да смени платформата, може да реши, дали да остави старата видеокарта ( никакъв прираст няма да има при игри, защото картата му е дърво) или да даде още някой лева за нова видеокарта. Но видеокарта, която донякъде си заслужава парите, струва около и над 200 лева. Друг вариант е да се вземе 8800GT на старо. Ако я намери за 60-70 лева, ще свирка. Ако не, сам си решава колко е бюджета и дали би дал +200 лева за сносно видео.

Дали разбира или не, за 100 лева може да вземеш максимум едно дърво като GT220, два, два и половина пъти по-нископроизводителна от 8800GT. Обърках цифрите горе. Картата е HD3850, която е доста по-слаба от 8800GT.

И картата не е на 4 години, а на 3. Просто казвам, кое е най-доброто за нисък бюджет и стара конфигурация с двуядрен процесор. Ако иска да играе игри, не му трябва засега нито повече рам, нито процесор на стар сокет, ако не разполага с много пари. Ако разполага с пари да смени платформата, може да реши, дали да остави старата видеокарта ( никакъв прираст няма да има при игри, защото картата му е дърво) или да даде още някой лева за нова видеокарта. Но видеокарта, която донякъде си заслужава парите, струва около и над 200 лева. Друг вариант е да се вземе 8800GT на старо. Ако я намери за 60-70 лева, ще свирка. Ако не, сам си решава колко е бюджета и дали би дал +200 лева за сносно видео.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/PNY-Pci-Ex-9800-Gt-Xlr8-Oc-512Mb-KM9800GN2F51XPB.htm

Реалната цена на чисто нова 9800GT e 100лв.

Друг е въпроса че сме сбъркана държава.Само алъш-вериш ни е в главата.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/PNY-Pci-Ex-9800-Gt-Xlr8-Oc-512Mb-KM9800GN2F51XPB.htm

Реалната цена на чисто нова 9800GT e 100лв.

Друг е въпроса че сме сбъркана държава.Само алъш-вериш ни е в главата.

В кой свят живееш? Като е реална тая цена, вземи я за толкова! Не България е сбъркана държава, а положението ни - малко на брой и бедно откъм пари население. Така вносителите не могат да внесат голям брой хардуер, за да получат по-големи отстъпки. Тия цени са нормални. Но ако наистина искаш да знаеш една от най-ниските цени тук, погледни тая 9800GT : http://www.stealtech.org/22743.html

Но дори и с тая цена, пак ако не си от София, плащаш десетина лева отгоре за доставка.

Последните няколко коментара са пълен спам!!!Престанете :blink: Ако има нещо да си казвате използвайте си личните съобщения!А пък автора на темата да каже какво ще прави , не всяка страница различни решения , ако ще даваш пари колко , не неограничени.Земи си АМД 5970 тогава .

• Автор

Ще ви го кажа така... то че трябва дъно ново трябва затова казвайте, разполагам с пари 700 лв за всичко, от сервиза ми казаха че мога да продам тези части от компа който ще се сменят та вие сметнете г/д колко излиза... !

Редактирано от KrIsSsBG (преглед на промените)

Ще ви го кажа така...

то че трябва дъно ново трябва затова казвайте, разполагам с пари 700 лв за всичко, от сервиза ми казаха че мога да продам тези части от компа който ще се сменят та вие сметнете г/д колко излиза... !

Това е друга работа. Занапред с това трябва да започваш въпросите си. А колко пари ще ти дадат... според мен не повече от 40 % от цената, която в момента държат компонентите ти. И за да не гадаем колко точно( защото ги няма на пазара), най-просто е да попиташ в сервиза, колко ще ти дадат и така ще разбереш с колко би увеличил бюджета си. За +700 лева мисля, може да ти предложат добър ъпгрейд.

Ами не си казал за какво ще се ползва компютъра. Игри, само интернет и филми и тн. Но все пак:

ASROCK 870ICAFE - 136.26 лв.

AMD Athlon II X3 Triple Core 445, 3.10GHz - 137.35 лв.

KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1600 HyperX - 89.88 лв.

SAPPHIRE 512MB HD5550 DDR5 PCI-E - 135.36 лв.

WD 500GB 7200 16MB SATA II Blue - 74.84 лв.

LG DVD-RW GH22NS50 DVD RW SATA BLACK - 31.87 лв.

COOLER MASTER EXTREME 460W - 83.40 лв.

ASUS TA-863 /NOPSU/ATX MIDTWR - 42.58 лв.

общо: 731.54 лв.

• Автор

Трябва ми добра машина за държане на сървъри на игри като ЦС например...

Трябва ми добра машина за държане на сървъри на игри като ЦС например...

За сървър с бюджет 700лв. едва ли ще стане!

За сървър с бюджет 700лв. едва ли ще стане!

Ако е само за Цс .. нямаш проблеми. Аз на какви кошници навремето съм прайл...

• Автор

Ако е само за Цс .. нямаш проблеми. Аз на какви кошници навремето съм прайл...

Охо супер, че точно за това ми трябва .. :cheers:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.