Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 12

Featured Replies

Kaspersky е гола вода тук,нищо не засича! Публикувано изображение

Ще помоля някой да ги прати,аз заминавам на Шипка

Честит празник Българи!

това което побликувам го пращам

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 86,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тест на чистите антивируси! NOD32 vs AVIRA Free vs COMODO И трите програми бяха обновени с последни дефиниции! Файловете, които не се засичаха НЕ са стартирани....задачата беше за тест на антивиру

• Така, линка е готов...едвам го качих. Не исках да го разцепвам на части за да не се повреди някой файл. Паролата е infected. Нарочно прикачвам линка...и Ви моля да не го поствате в темата. Поста

• Тъй като имам желание да тествам Ashampoo Anti-Malware + Mamutu (на РМ), ще помоля някой да даде архив с прясни зарази. (+Virut) Ето нещо от мене: hxxp://www65.zippyshare.com/v/79474823/

Публикувани изображения

М/у другото, Архитекта не излъчи победител от малкото тестче :party4:

"AnyPicJPGtoPDFConverter" Пратен в Словашко.

Според лабораторията на AVIRA този файл е повреден и не може да се класифицира като зловреден.

• Автор

това което побликувам го пращам

Днес нали не е петък,само на единия са добавили дефиниция

Публикувано изображение

Според лабораторията на AVIRA този файл е повреден и не може да се класифицира като зловреден.

При стартиране, казва че няма необходимите файлове или нещо от тоя сорт, и не се стартира.

При стартиране, казва че няма необходимите файлове или нещо от тоя сорт, и не се стартира.

Именно
  • Автор

Ето ви един архив с 3 malicious файла:

http://www.skatafka.com/download.php?file=1ea7ef6dc978dc977ec4a14e19b99d67

NOD:

post-291661-0-43280100-1299170544_thumb.

KIS 2011

Публикувано изображение

P.s. Не е лошо да слагаш парола на архива,да не изгори някой от хоста нищо че пише malware !

Ето ви един архив с 3 malicious файла:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Тест на чистите антивируси!

NOD32 vs AVIRA Free vs COMODO

И трите програми бяха обновени с последни дефиниции! Файловете, които не се засичаха НЕ са стартирани....задачата беше за тест на антивирусна детекция а не за анализ на поведение!

Избрах 10 напълно произволни линка от сайта
http://malc0de.com/database/

Ето ги заразите:

1. youcartoon.info/Xplorer.exe

2. www.zuihouyi.com/l/setup4.exe

3. www.tiedyetuesday.com/img/ordering/Amor-Para-Ti.swf.exe

4. www.micirugiaencolombia.com/FEBRERO_21_02_11.JPG.exe

5. www.bradenso.info/java/album.scr

6. www.expireddomaingains.com/paa/flash2010-to-play.exe

7. www.derquda.com/tm/3318.exe?t=0.1333887

8. wbrj2009.3322.org/iema.exe

9. uno.fileave.com/minerva.exe

10.visual-search.co.kr/app/ver_file/site/202/DelLog.exe

Архива е тук:
http://www.skatafka.com/download.php?file=7ab231ed2f3a33864aaed4e8792c19ef
Парола: virus

РЕЗУЛТАТИ:

1. NOD32- 0
AVIRA- Публикувано изображение
COMODO- 0

2. NOD32- Публикувано изображение
COMODO- 0

3. NOD32- Публикувано изображение
COMODO- Публикувано изображение

4. NOD32- Публикувано изображение

5. NOD32- Публикувано изображение
AVIRA- 0

6. NOD32- Публикувано изображение
AVIRA- 0
COMODO-0

7. NOD32- Публикувано изображение
AVIRA- 0
COMODO-0

8. NOD32-Публикувано изображение
COMODO-0

9. NOD32-Публикувано изображение

10.NOD32- 0
AVIRA-0
COMODO-0
================
ОБЩО:

1. NOD32- 8/10- 80% - "ОТЛИЧЕН"
2. AVIRA- 6/10 - 60% - "МНОГО ДОБЪР"
3. COMODO- 4/ 10- 40% - "ЗЛЕ"

-----------------
ИЗВОД: не вярвайте на внушения и рекламни трикове и "угасвания"! NOD32 като чист антивирус е отлична програма с отлична детекция на "0-day". Добавка на хипс ще го изстреля много нагоре в класациите! Авира не е чак това, за което се говори, а Комодо като антивирус явно все още е трагичен...спасява го хипса!

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Хехе, браво за теста. От 2 теста резултата е 2:0 за ESET. Като чист антивирус разбира се. М/у другото xplorer.exe е фолс позитив на Авира, защото НОД след 4 ъпдейта още не го засича.

Архитекте, поздравявам те за този тест. Ще може ли да споделиш дали някоя от програмите е засякла ето това:

www.derquda.com/tm/3318.exe?t=0.1333887

Архитекте, поздравявам те за този тест. Ще може ли да споделиш дали някоя от програмите е засякла ето това:

Публикувано изображение

Само ESET

Ето от на никси приятелите за Xplorer и DelLog

Hello,

This message is generated by automatic letter reception system. The report contains information on what the verdicts on the files (if any in the letter) makes antivirus with latest updates. Letter will be passed to the virus analyst.

If you are a licensed Kaspersky Lab customer, we recommend that you send the files to be scanned to the Virus Lab, using your profile:

https://my.kaspersky.com/en/support/viruslab .

This option is available for the Licensed Kaspersky Lab customers only.

If you are not a Licensed Kaspersky Lab customer, please use the following link: http://support.kaspersky.com/virlab/helpdesk.html?LANG=en.

This link sends your file to the Virus Lab for inspection.

All the files submitted for scanning from unregistered addresses are verified in the common queue order.

dellog.exe,

xplorer.exe

No malicious code were found in these files.

Best Regards, Kaspersky Lab

10/1, 1st Volokolamsky Proezd, Moscow, 123060, Russia

Tel./Fax: + 7 (495) 797 8700

http://www.kaspersky.com http://www.viruslist.com

Само ESET

Ето от на никси приятелите за Xplorer и DelLog

Много ми е любопитна Касапчо колко засича...въпреки, че вече ще е късно да се тества...добавили са ги...

Много ми е любопитна Касапчо колко засича...въпреки, че вече ще е късно да се тества...добавили са ги...

Публикувано изображение

3.3.2011 г. 22:04:08 ч. Обнаружено: Backdoor.Win32.Bifrose.dqrs C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\Amor-Para-Ti.swf.exe

3.3.2011 г. 22:04:08 ч. Обнаружено: HEUR:Trojan.Win32.Generic C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\3318.exe/UPX

3.3.2011 г. 22:04:09 ч. Обнаружено: HEUR:Trojan.Win32.Generic C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\album.scr/UPX

3.3.2011 г. 22:04:17 ч. Обнаружено: Trojan.Win32.VBKrypt.bons C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\FEBRERO_21_02_11.JPG.exe

3.3.2011 г. 22:04:17 ч. Обнаружено: HEUR:Trojan.Win32.Generic C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\album.scr

3.3.2011 г. 22:04:18 ч. Обнаружено: Trojan-Downloader.Win32.Genome.cbas C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\iema.exe

3.3.2011 г. 22:04:18 ч. Обнаружено: Backdoor.Win32.IRCBot.smr C:\Users\User\Desktop\10 ПАРЧЕТА\minerva.exe

Три от всички с евристика

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Касапа засича 4/10 като извадим 2 чисти файла - 4/8 или 50% от всички вируси, като чист антивирус. Това е от file scanner-a им Едит; от поста на никси се вижда че засича 6/10 което прави 60%. При вадене на двата чисти файла става 80% а процентите на NOD 100%

Редактирано от kexul (преглед на промените)

Този тест ако беше правен от друг можеше и да му повярвам . Ама фен на Нод да ми избира линкове е несериозно ! Другата седмица съм по свободен и ще ви покажа каква е детекцията на Нод спрямо Авира Премиум . Вече ми става забавно как правите плахи опити да замажете голямата издънка на ЕСЕТ . Както казах фенщината пречи на преценката ! Няма обективност в случая . Ако някой независим беше избрал линковете щях да призная теста ... Хайде докажете наистина ,че ЕСЕТ е по добър от Авира !

Касапа засича 4/10 като извадим 2 чисти файла - 4/8 или 50% от всички вируси, като чист антивирус.

Това е от file scanner-a им

Мда...бях сигурен, че е по-зле от НОД-а...май винаги на "нулеви" заплахи е по-зле... :wors:
  • Автор

Само ESET

От връзката на Nologo

Евристично засичане

Публикувано изображение

Като преди това блокира връзката,но дадох allow за да видя как ще реагира на самия файл!

Публикувано изображение

Този тест ако беше правен от друг можеше и да му повярвам .

Ама фен на Нод да ми избира линкове е несериозно !

Другата седмица съм по свободен и ще ви покажа каква е детекцията на Нод спрямо Авира Премиум .

Вече ми става забавно как правите плахи опити да замажете голямата издънка на ЕСЕТ .

Както казах фенщината пречи на преценката !

Няма обективност в случая .

Ако някой независим беше избрал линковете щях да призная теста ...

Хайде докажете наистина ,че ЕСЕТ е по добър от Авира !

Ти мани НОД, виж 7те милиона бази на Комодо какво правят.

The truth is, NOD is better.

От връзката на Nologo

Евристично засичане

Публикувано изображение

Незнам...

Но според лога от @nikssi, Каспера засича 60% от 10те парчета, като извадим двата чисти прави 80% и детекцията на NOD 100%

Касапа засича 4/10 като извадим 2 чисти файла - 4/8 или 50% от всички вируси, като чист антивирус.

Това е от file scanner-a им

Едит; от поста на никси се вижда че засича 6/10 което прави 60%. При вадене на двата чисти файла става 80% а процентите на NOD 100%

От десет файла в папката са останали ЧЕТИРИ

От десет файла в папката са останали ЧЕТИРИ

Което прави 60% детекция.. но като извадиш 2та чисти файла, детекцията е 80%

Този тест ако беше правен от друг можеше и да му повярвам .

Ама фен на Нод да ми избира линкове е несериозно !

Другата седмица съм по свободен и ще ви покажа каква е детекцията на Нод спрямо Авира Премиум .

Вече ми става забавно как правите плахи опити да замажете голямата издънка на ЕСЕТ .

Както казах фенщината пречи на преценката !

Няма обективност в случая .

Ако някой независим беше избрал линковете щях да призная теста ...

Хайде докажете наистина ,че ЕСЕТ е по добър от Авира !

ТУК не си прав!

Линковете бяха избирани предварително, и след това беше тествано всичко...нямах никаква предства- кой какво засича...на мен също ми беше много любопитно да видя резултата. какъвто и да беше той- щях да го пусна! А това, че имам инсталирани и трите програми, трябва да ти говори, че ги ползвам и трите. Пак ти казвам- като антивирус НОД-а е отлична програма. Слаб е когато не засича нещо и то се стартира. Затова му трябва добавка- хипс, но като антивирус- е топ!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.