Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фобии

Featured Replies

Аз изпитвам ужас от насилие над животни и хора. Боевете между животни и между хора също ме вадят от равновесие и много трудно се освобождавам от спомена за видяното. Говоря за реалността,защото избягвам да гледам снимки и клипове,съдържащи насилие.

Не е точно фобия, но не обичам да ме целуват включително и готини мадами.

Тука при мен е ужас, целуват се вместо да се здрависват.

И колкото сте по-близки приятели, толкова по-истински са целувките.

:cool: извинете какво стана с личното ми пространство?

Абсолютно те разбирам,това да те целува всеки срещнат...........

На мене ми се случва същото просто не обичам да си оставят лигите по мене :angry:

По принцип този вид посрещане трябва да е само с леко докосване по бузата-не целуване.

Знаеш ли какво правя аз?В момента в който видя,че се доближава за целувката бързо му подавам ръка за поздрав и така се отървам.Това го правя с непознати разбира се,с приятелите си им давам целувки.

Здравейте,имам един проблем-не знам дали е фобия,страх или................не знам как да го нарека.

....

Явно това е често срещан проблем, а аз се притеснявах щото си мислех че само аз не съм нормален :)

Сега вече си казвам: "Добре дошъл в клуба."

Ох благодаря ти морски имало и други като мене Добре дошъл,надявам се(както и за мен)вашето членство бъде изпълнено с емоции :) и нека да бъдем така добри и да не се застояваме много :help:

Ми от това с водата можете да се излекувате ако искате. То е по желание. Отивате при специалист и го питате как става. Ама кво ви пречи, то ние не сме риби та да живееме във водата ? Баща ми никога не съм го видял да плува, а е роден в село до което минава река Огоста. И си живее пенсионерските години без да го е грижа за водата. Аз си плувам, но солената вода не я обичам. Особено когато напича яко слънцето и още не съм се изпекъл, отбягвам да влизам в морето. За да не изгоря и стана червен като рак, де.

• 1 година по-късно...

Здравейте, аз съм Милен и имах социална фобия, която се изразяваше в обилно изпотяване и треперене, винаги когато ми се налагаше да общувам с хора, които не са ми близки. Дори започвах да заеквам, да фъфля и не смеех да гледам в очите. Искаше ми се да избягам, заемах неуверена поза. Беше ме срам дори хляб да си купя. Преди време чух за биофийдбек и реших да пробвам дали ще ми помогне за фобията. Опитах го и подейства, сега съм много по-уверен и спокоен, общувам си свободно. Пиша ви това, ако някой от вас реши да пробва, мисля че ще има положителен ефект.

Здравейте, аз съм Милен и имах социална фобия, която се изразяваше в обилно изпотяване и треперене, винаги когато ми се налагаше да общувам с хора, които не са ми близки. Дори започвах да заеквам, да фъфля и не смеех да гледам в очите. Искаше ми се да избягам, заемах неуверена поза. Беше ме срам дори хляб да си купя. Преди време чух за биофийдбек и реших да пробвам дали ще ми помогне за фобията. Опитах го и подейства, сега съм много по-уверен и спокоен, общувам си свободно. Пиша ви това, ако някой от вас реши да пробва, мисля че ще има положителен ефект.

И как точно ти е помогнала тази терапия и как са успели да пресъздадат условията на социалното общуване, което е доста трудно постижимо при този вид терапия? :rolleyes:

................................................

Ето малко информация за този вид терапия, която публикувах в една друга тема:

Биофийдбек (Биологична обратна връзка) - Бихейвиористична терапия, при която клиентът се учи да контролира някои функции на своя организъм с помощта на специално оборудване, което дава информация за вътрешните процеси в неговия организъм. Например, може да се прилага при лечение на мигрена или някакво натрапчиво състояние.

В интерес на истината, Бихейвиоризмът отрича съзнателния и вътрешно-психологическия елемент в поведението на човека и поради тази причина днес не се приема еднозначно като школа, която може да обясни адекватно човешката психология и поведение. (Неслучайно в определението за биофийдбек е употребено "организъм" вместо "психика".)

Защо си мисля, че всички тези терапии на ниво "организъм" много приличат на нашите терапии на ниво врачки и гледачки, само дето са по-шлифовани - окичени с термини като този "биофиидбек". Най-доброто решение за всяка една фобия е разговор с психолог.

И как точно ти е помогнала тази терапия и как са успели да пресъздадат условията на социалното общуване, което е доста трудно постижимо при този вид терапия? :rolleyes:

станах по-уверен. не зная как се получи, станах по-уверен и по-позитивен. научих се да овладявам състоянието на страх. като се появи и веднага си спомням състоянието на спокойствие което съм тренирал. в един момент страха започна да изчезва съвсем.

Защо си мисля, че всички тези терапии на ниво "организъм" много приличат на нашите терапии на ниво врачки и гледачки, само дето са по-шлифовани - окичени с термини като този "биофиидбек".

Най-доброто решение за всяка една фобия е разговор с психолог.

Може би не си далеч от истината. Само че в случая врачката е заменена от машина на едно много ниско ниво.

Най-доброто решение за фобиите и натрапчивостите е менталната дисциплина за известен период - 5-6 седмици - и последваща от това смяна на нагласите с други - в ума, емоциите и тялото. Естествените инстинктивни нагласи, с които се раждаме, не се унищожават. Хората често бъркат инстинктивните страхове с придобитите, но всяка придобита нагласа може да започни да се предава наследствено.

Всяка дълго подхранвана представа "оживява" и изисква, тегли вниманието на ума, което от ден на ден влошава нещата. А при уплахата, предизвикваща фобиите те оживяват в особено състояние на съзнанието и са особено жизнеспособни.

При съвсем малки деца и хора, които не са в състояние или нямат способност за интроспекция е необходима помощ за отклоняване на вниманието.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.