Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация до 2000лева

Featured Replies

Според wikipedia да,но по форумите като чета по скоро не.Първо заради 22nm и второ заради DDR4 WILL APPEAR IN 2012

остави уики и форумите има си официални източници и съобщения. вероятността да променят толкова генерално платформата една година преди да я пуснат е нищожна. ситуацията си остава такава поне до IDF 2011.

• Отговори 57
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• определено такова дъно на такава конфигурация е срамота ,захранването също е от най-калпавата серия на кулер мастър а харда е бавен ето какво предлагам аз Тъй като бюджета е недостат

• Полза от тоя HT за домашен компютър(игри, мултимедия) сега, а и в бъдещите 3-4 години е =0. Абсолютно не може да сравняваш виртуални ядра с реални, a специално в игрите дори ефекта от HT е леко обрате

• Наистина както казва девила имаш доста изисквания. Но все пак аз ще ти предложа нещо. дъно: Asus P8P67 LE 257 лева. процесор: Intel Core i7-2600 599 лева. рам: CORSAIR 2 x 2GB DDR III 2000

И на бенчовете който си дал на резолюция 1920х1080,разликата при i5 750 и i7 950 e 1 кадър.

И защо спориш не знам.Аз имам 4 ядрен процесор от 1 година и играя само на 1920х1080 ,и досега не съм изпитвал нужда от процесор.Всичко зависи от видео картата,колкото е по яка,толкоз по-добре ще вървят игрите.

А тия резолюции 1024х768 , 1600х1200 нямат нищо общо с HD гейминга.Там решаващо значение има видео картата,разбира се процесора не трябва да я спъва.

Ти си го казал сам,процесора ти спъва видеото.Нито 4 ядрените AMD-та или по-евтините Intel ,спъват която и да е съвременна карта.Затова за мен 1000+лв само за процесор и дъно UD7,за игри,са си чисто хвърлени пари на вятъра.

Извинявам се за спама

Разбрахме се значи. И аз съм на мнение, че трябва да се търси нещо производително на най-ниска възможна цена. Бих избрал 2500К, но за жалост не поддържа HIper Treading, който в близките години може да се окаже от полза, ако излязат игри, оптимизирани за повече от 4 ядра. При това положение е за предпочитана 2600К, макар да е по-скъп с около 200 лева предполагам.

Сигурно аз не съм разбрал какво искаш да кажеш, затова и написах горния пост. Ти сравняваш процесори от различни ценови категории и казваш, че и евтиният е добър за игри. Тук съм съгласен. Обаче, ако се сравняват с по-стари процесори като моя, предимството е на по-модерните и там те влияят дори и при високи резолюции. Типичен пример както казах, е моя - просто няма значение на каква резолюция играя. Видеокартата е толкова мощна, че процесорът я спъва винаги, а кадрите не зависят от клокът на видеото. И в линковете, които си дал, се вижда точно това - един QX6700 ( ако не грешa), изостава доста от процесорите на платформи LGA 1156, 1366 и 1155.

Затова бих те посъветвал,вземи си оптималната конфигурация за 2000лв. щом ги имаш,без да се изхвърляш излишно за процесор и дъно.Успех.

Тук съм напълно съгласен с теб. Но с оглед липсата на Hiper Treading при 2500К и с оглед на това, че колегата иска да ползва тая платформа дълго време, през което ще се развият 6 и 8 ядрените процесори, а от там и игри, малко е труден изборът - 2500К или 2600K. Сегашните AMD процесори изобщо не трябва да се коментират като възможност за избор. За дъното и аз казах - UD4 на най-ниска цена, ако става въпрос за GB. Така ще останат пари за по-свястна видеокарта, захранване и не на последно място хард или кутия. Наистина сложен избор в тоя момент, понеже няма много информация за LGA1155.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Бих избрал 2500К, но за жалост не поддържа HIper Treading, който в близките години може да се окаже от полза, ако излязат игри, оптимизирани за повече от 4 ядра.

...Но с оглед липсата на Hiper Treading при 2500К и с оглед на това, че колегата иска да ползва тая платформа дълго време, през което ще се развият 6 и 8 ядрените процесори, а от там и игри, малко е труден изборът - 2500К или 2600K. ...

Полза от тоя HT за домашен компютър(игри, мултимедия) сега, а и в бъдещите 3-4 години е =0. Абсолютно не може да сравняваш виртуални ядра с реални, a специално в игрите дори ефекта от HT е леко обратен. 2500К е около 450лв. а 2600К е към 640лв. а тия 190лв. разлика е много, много по-удачно да се вложат във видеокартата, щом ще е геймърска машина. Изобщо, тия сметки какво ще бъде след две-три или повече години са абсолютно излишни и неправилни. Вземаш каквото е изгодно и полезно в момента, без даму мислиш какво ще е след година, или повече. Аз преди повече от три години взех машина с Е2160 и 8800GT, като така се случи, че картата изгоря и я смених с HD4850 и все още съм с нея, докато процесора съм ъпгрейтвал няколко пъти от тогава. Е2180, Е4500, Е5200, Е6300 и то доста изгодно, понеже във времето станаха доста близки като цени, след като се появиха нови и по-бързи процесори за сокета. Същото ще е и с LGA1155 - след време ще се появят нови процесори, 2600K ще поевтинее и т.н. Това което искам да кажа е, че една скъпа видеокарта е далеч по-разума и ползотворна инвестиция от скъп процесор, който след три години ще е достатъчно остарял, че да е все едно дали ще е на 3,2 или 3,4GHz, или ще има 2MB повече кеш. Погледни към днешна дата за игрите не е ли все едно дали си с Аthlon X2 5200+(2.6GHz) или 6000+(3.0GHz) - все тая ще е, а втория бе далеч по-скъп когато ги пуснаха на пазара. Ама не е все едно дали ще си с 8600GT или 8800GT. На втората все още вървят прилично всички игри и държи добра цена, докато 8600GT само за филми става.

Полза от тоя HT за домашен компютър(игри, мултимедия) сега, а и в бъдещите 3-4 години е =0. Абсолютно не може да сравняваш виртуални ядра с реални, a специално в игрите дори ефекта от HT е леко обратен. 2500К е около 450лв. а 2600К е към 640лв. а тия 190лв. разлика е много, много по-удачно да се вложат във видеокартата, щом ще е геймърска машина. Изобщо, тия сметки какво ще бъде след две-три или повече години са абсолютно излишни и неправилни. Вземаш каквото е изгодно и полезно в момента, без даму мислиш какво ще е след година, или повече. Аз преди повече от три години взех машина с Е2160 и 8800GT, като така се случи, че картата изгоря и я смених с HD4850 и все още съм с нея, докато процесора съм ъпгрейтвал няколко пъти от тогава. Е2180, Е4500, Е5200, Е6300 и то доста изгодно, понеже във времето станаха доста близки като цени, след като се появиха нови и по-бързи процесори за сокета. Същото ще е и с LGA1155 - след време ще се появят нови процесори, 2600K ще поевтинее и т.н. Това което искам да кажа е, че една скъпа видеокарта е далеч по-разума и ползотворна инвестиция от скъп процесор, който след три години ще е достатъчно остарял, че да е все едно дали ще е на 3,2 или 3,4GHz, или ще има 2MB повече кеш. Погледни към днешна дата за игрите не е ли все едно дали си с Аthlon X2 5200+(2.6GHz) или 6000+(3.0GHz) - все тая ще е, а втория бе далеч по-скъп когато ги пуснаха на пазара. Ама не е все едно дали ще си с 8600GT или 8800GT. На втората все още вървят прилично всички игри и държи добра цена, докато 8600GT само за филми става.

Явно си прав. Тогава обаче не ми е ясно, защо i5-750 се представя толкова добре. А и тая технология HT явно се налага от Интел. И аз като вземах моя E6750 ( 350 лева 2007 година) и 8800GT, бяха отлична комбинация за игри до 2009 може би. След това обаче взеха да ги оптимизират за четириядрени и тия с Q6600 спечелиха, а аз се чудех как да излъжа процесора на 3.6 GHz. Сега вече хептен е сдал багажа с най-новите игри - пресен пример - F12010. Това е най-гадно процесорнозависима игра. Ето, ако бях дал някой лев отгоре за Q6600, който не вършеше кой-знае каква работа при игри тогава и бе равен на E6750, сега може би щях да си играя доста игри по-нормално, въпреки проблемите. И аз съм на твоята позиция, че се взема най-изгодното за момента, обаче с оглед дългия период от време, в който ще се ползва конфигурацията ( поне 3 години) и при наличието на средства, 2600К като идея не е за изпускане. Още повече, че в останалите приложения, оптимизирани за повече от 4 ядра, които неминуемо ще станат мнозинство в скоро време, 2600К ще има предимство. 200 лева повече са си 200 лева и е трудно да се прежалят, но мисля, че тоя път Интел са си направили по-добре сметката, изключвайки HT от 2500К.

Разбира се и аз бих предпочел 2500К, въпреки разтегливия ми бюджет. Ползвам тая тема, за да си изясня и аз нещата изцяло. Обаче имам и едно наум. Ами ако тая есен някоя компания реши да оптимизира игри за 2600К и подобни? Тогава пак ще изпадна в ситуацията, в която съм готов да заменя E6750 за Q8200. Естествено, щях да го направя, но се провали сделката ми за Е6750. Затова сега всичко на боклука или по-точно долу в краката ми - тестови компютър. Лошото е, че станаха много тестовите и трябва да се оттървам от тях в най-скоро време.

За видеокартата съм готов да поспоря. Лично аз бих предпочел по-добър процесор за цената си разбира се, пред по-добра видеокарта. Ако нямаш възможност да играеш на HIGH детайли, ще намалиш. Но ако процесорът те спъва при някоя игра, колкото и да намаляваш детайлите, единственото което можеш да направиш е да удряш по масата от яд и най-накрая да се примириш с глупостта, която си извършил ( скъпа карта с посредствен процесор). Това го казвам с оглед на това, че обикновените потребители предпочитат да сменят видеокартата след време, а не да се занимават с нов процесор. Видеокартите се развиват много бързо, докато както каза ти, процесорите за една платформа са с почти еднакви възможности, но винаги с много високи цени. Така, че ъпгрейдът им се обезсмисля реално.

Явно си прав. Тогава обаче не ми е ясно, защо i5-750 се представя толкова добре.

Intel® Core™ i5-750 Processor (8M Cache, 2.66 GHz)

# of Cores 4

# of Threads 4

Че i5-750 няма HT.

И аз съм на твоята позиция, че се взема най-изгодното за момента, обаче с оглед дългия период от време, в който ще се ползва конфигурацията ( поне 3 години) и при наличието на средства, 2600К като идея не е за изпускане. Още повече, че в останалите приложения, оптимизирани за повече от 4 ядра, които неминуемо ще станат мнозинство в скоро време, 2600К ще има предимство. 200 лева повече са си 200 лева и е трудно да се прежалят, но мисля, че тоя път Интел са си направили по-добре сметката, изключвайки HT от 2500К.

Да, но бюджета е ограничен, макар и 2000лв. а 2500К изобщо не е слаб процесор, че да спъва която и да е игра, клоква се не по-зле от 2600К, а HT-то го обсъдихме вече.

Разбира се и аз бих предпочел 2500К, въпреки разтегливия ми бюджет. Ползвам тая тема, за да си изясня и аз нещата изцяло. Обаче имам и едно наум. Ами ако тая есен някоя компания реши да оптимизира игри за 2600К и подобни? Тогава пак ще изпадна в ситуацията, в която съм готов да заменя E6750 за Q8200. Естествено, щях да го направя, но се провали сделката ми за Е6750. Затова сега всичко на боклука или по-точно долу в краката ми - тестови компютър. Лошото е, че станаха много тестовите и трябва да се оттървам от тях в най-скоро време.

Няма как да се случи тази ситуация, защото разликата между две и четири физически ядра е двойна, докато HT е просто виртуаллизация, а оптимизиране на игри за HT, означава да убият гейминга в AMD процесорите, което няма да се случи.

За видеокартата съм готов да поспоря. Лично аз бих предпочел по-добър процесор за цената си разбира се, пред по-добра видеокарта. Ако нямаш възможност да играеш на HIGH детайли, ще намалиш. Но ако процесорът те спъва при някоя игра, колкото и да намаляваш детайлите, единственото което можеш да направиш е да удряш по масата от яд и най-накрая да се примириш с глупостта, която си извършил ( скъпа карта с посредствен процесор). Това го казвам с оглед на това, че обикновените потребители предпочитат да сменят видеокартата след време, а не да се занимават с нов процесор. Видеокартите се развиват много бързо, докато както каза ти, процесорите за една платформа са с почти еднакви възможности, но винаги с много високи цени. Така, че ъпгрейдът им се обезсмисля реално.

Пак каквото казах и по-горе 2500К изобщо не е посредствен процесор и няма да спъва дори GTX570. И това положение, че заради слаб процесор няма да може да играеш не съществува. Не говорим за ниският клас където са двуядрените Intel и дву, и три ядрените AMD окомплектован с GTX470 например на за процесор позициониран почти във високият клас струващ 450лв. и окомплектован в балансирана система с подходяща видеокарта без да се прекалява. При този бюджет от 2000лв. не бива процесора да струва 1/3 от цената на конфигурацията и да се ореже видеото. Аз съм с Е6300 клокнат на 4GHz - процесор струващ по-малко от 130лв. и видеокарта която струваше 320лв. като нова и съм сигурен, че в момента това което ме спъва да играя на високи детайли някои игри е точно видеокартата, и ако я сменя с GTX460 например ще имам сериозно подобрение. Особено при резолюция FullHD и нагоре. Погледни и ревютата в нета. Точно в игрите може да се каже, че разликата между 2500К и 2600К е нищожна и в рамките на статистическата грешка и то заради 100-те мегахерца разлика в честотата. Или искаш да кажеш, че ще видиш разлика между 95 и 92 FPS? Разбери, този Hyper Threadin в който така си се вкопчил е абсолютно безсмислен за домашна гейм-машина. Най-важният компонент за игрите е видеокартата.
  • Автор

Аз лично се бях вкопчил в този 2600k защото моя Е6550 ме е спъвал доста пъти и неискам да ми се случва. Примерно в Mirro's edge колкото и да намалях ми сечеше и наистина се оказа заради процесора защото един приятел с 8400 гт я играеше на медиум без да му сече с амд процесор. В крайна сметка май наистина сте прави ми значи 2500К, GTX570, 2x4 1600мхз CL8 рам, 1tb WD Sata3 caviar black, само за дъното май ще трябва да почакам. В крайна сметка от това което разбрах да търся дъно с новия UEFI Bios така ли ? Аз гледах дъната на MSI и ASRock и разбрах че то го ползват някой да знае дали техните дъна за 1155 са добри и надеждни. Също така на Asus някой знаели какъв им е биоса за p67 дъната. И последно в крайна сметка май се оказа че сега няма добри клокърски дъна в такъв случай някой имали си идея кога ще излязат и ако те ще излизат примерно средата на февруари или някъде началото на март. Имали смисал да си купя веднага или да изчакам да излязат и новите AMD. И заради новите АМД можели да паднат цените на 2500К и 2600К. Сетих се и да питам за една видео карта. Абе някой имали си понятие защото Ати6950 на гигабайт струва 550-600 лева. Даже най скъпата беше 598 някъде. И по зле ли е примерно от тази на sapphire. Питам защото си е изгодна да я вземе човек за 550 лева такава карта.

Цените на SB едва ли ще паднат,като излязат новите АМД.А дали ще са по-бързи АМД също не се знае,февруари се очакват първите неофициални тестове на тези процесори. За видео картата на 28 януари излиза GTX560 на цена около 550лв може и да е по-бърза от HD6950.А пък HD6950 ще я пускат с 1GB и със сигурност ще е по-евтина от сегашната HD6950 2GB.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

Intel® Core™ i5-750 Processor (8M Cache, 2.66 GHz)

Че i5-750 няма HT.

Да, но бюджета е ограничен, макар и 2000лв. а 2500К изобщо не е слаб процесор, че да спъва която и да е игра, клоква се не по-зле от 2600К, а HT-то го обсъдихме вече.

Няма как да се случи тази ситуация, защото разликата между две и четири физически ядра е двойна, докато HT е просто, а оптимизиране на игри за HT, означава да убият гейминга в AMD процесорите, което няма да се случи.

Пак каквото казах и по-горе 2500К изобщо не е посредствен процесор и няма да спъва дори GTX570. И това положение, че заради слаб процесор няма да може да играеш не съществува. Не говорим за ниският клас където са двуядрените Intel и дву, и три ядрените AMD окомплектован с GTX470 например на за процесор позициониран почти във високият клас струващ 450лв. и окомплектован в балансирана система с подходяща видеокарта без да се прекалява. При този бюджет от 2000лв. не бива процесора да струва 1/3 от цената на конфигурацията и да се ореже видеото. Аз съм с Е6300 клокнат на 4GHz - процесор струващ по-малко от 130лв. и видеокарта която струваше 320лв. като нова и съм сигурен, че в момента това което ме спъва да играя на високи детайли някои игри е точно видеокартата, и ако я сменя с GTX460 например ще имам сериозно подобрение. Особено при резолюция FullHD и нагоре. Погледни и ревютата в нета. Точно в игрите може да се каже, че разликата между 2500К и 2600К е нищожна и в рамките на статистическата грешка и то заради 100-те мегахерца разлика в честотата. Или искаш да кажеш, че ще видиш разлика между 95 и 92 FPS? Разбери, този Hyper Threadin в който така си се вкопчил е абсолютно безсмислен за домашна гейм-машина. Най-важният компонент за игрите е видеокартата.

Надявам се да си прав. Това не е тема за моите проблеми с GTX460, не искам да спамя, не съм и пускал такава тема, макар да искам това от месеци. Няма да го направя поради простата причина, че ще имам достатъчно много противници, които с лека ръка биха казали - ти не си готов да дадеш и лев, а се оплакваш. Не съм готов да дам и лев за експерименти, защото има вече LGA1155, която смятам да закупя след няколко месеца ( разбира се, ако не излезе нещо по-добро). Но за GTX460 и аз мислех така. Затова и си я купих тази карта с презумцията, че процесорът е добър и не се налага никаква промяна. Да, ама не. Безбройните ми проблеми започнаха на момента и това не е тема за това. Затова просто казвам - нека процесорът е достатъчно модерен и добър на разумна цена. Не твърдя, че 2600К би бил по-добрата покупка. Просто в мен изникнаха размисли, които ти опроверга. С това ми помагаш да избера 2500К, което ме и радва. Все пак цената е доста по-ниска. Дано HT си остане само на книга.

Но просто бях чел някакви ревюта за i5, които поддържат HT. Или по-скоро това бяха ревюта за i3. Няма значение. Ти си по-запознат с нещата, затова и ти вярвам. Останал съм с впечатлението, че HT е разковниччето при последните процесори на Intel. Навсякъде тръбят това. Но ако това няма значение при игри сега, нищо не би попречило да има значение в бъдеще. Не съм Ванга за да знам. Просто изникват въпроси в мен, а предполагам и във всички вас, които не сте се докосвали до LGA1155 и не знаете как ще се развива гейм индустрията следващите години.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.