Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация до 2000лева

Featured Replies

Твойте антики защо ги споменаваш вобще ,aз не знам защо си мислите,че процесор за 350лв,ще спъва която е да е нова карта и трябва процесор от 600лв?? Примерно аз сега със системата от подписа(играя на 1920х1080) играя всички игри на макс под DX11.При метро има спад на кадри,играта е 'натъпкана' с теселация и именно там 69хх си казват думата. Слагал съм на същия процесор(х4 965) и GTX480 и метро вървеше много по-добре,но това не за сметка на процесора,а на видео картата. И дайте да спрем със спама,автора да взима i7 950 и да си цъка игри с него. :rolleyes:

• Отговори 57
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• определено такова дъно на такава конфигурация е срамота ,захранването също е от най-калпавата серия на кулер мастър а харда е бавен ето какво предлагам аз Тъй като бюджета е недостат

• Полза от тоя HT за домашен компютър(игри, мултимедия) сега, а и в бъдещите 3-4 години е =0. Абсолютно не може да сравняваш виртуални ядра с реални, a специално в игрите дори ефекта от HT е леко обрате

• Наистина както казва девила имаш доста изисквания. Но все пак аз ще ти предложа нещо. дъно: Asus P8P67 LE 257 лева. процесор: Intel Core i7-2600 599 лева. рам: CORSAIR 2 x 2GB DDR III 2000

Твойте антики защо ги споменаваш вобще ,aз не знам защо си мислите,че процесор за 350лв,ще спъва която е да е нова карта и трябва процесор от 600лв??

Примерно аз сега със системата от подписа(играя на 1920х1080) играя всички игри на макс под DX11.При метро има спад на кадри,играта е 'натъпкана' с теселация и именно там 69хх си казват думата.

Слагал съм на същия процесор(х4 965) и GTX480 и метро вървеше много по-добре,но това не за сметка на процесора,а на видео картата.

И дайте да спрем със спама,автора да взима i7 950 и да си цъка игри с него. :rolleyes:

С i7 950 няма да се побере в бюджета като се има в предвид,че хубавите дъна са скъпи.

Предложението на sakuraki е най доброто до сега.Може процесора да се смени с I5 760 (и съответно дъно) ако автора настоява да е интел.И двата процесора са предостатъчни за днешните игри като i5 е по добрия.

Твойте антики защо ги споменаваш вобще ,aз не знам защо си мислите,че процесор за 350лв,ще спъва която е да е нова карта и трябва процесор от 600лв??

Примерно аз сега със системата от подписа(играя на 1920х1080) играя всички игри на макс под DX11.При метро има спад на кадри,играта е 'натъпкана' с теселация и именно там 69хх си казват думата.

Слагал съм на същия процесор(х4 965) и GTX480 и метро вървеше много по-добре,но това не за сметка на процесора,а на видео картата.

И дайте да спрем със спама,автора да взима i7 950 и да си цъка игри с него. :baby:

Ами просто му даваш грешни съвети. Явно не си в час последните няколко дни след излизането на Sandy Bridge. И както казах, прав си за тая игра и видеокартата. Лично при мен пък теселацията не ми прави никакви проблеми, за разлика от другата DX11 опция. Ама тук не ставаше въпрос за това, коя карта е по-по- най, а за това, какво да се вземе до 2000 и малко отгоре лева. Пак да повторя моите фаворити :

P67 DS4

i5 2500K

2x2 GB Corsair

COOLER MASTER REAL POWER M620W

HD6870

и кутия + хард по избор. С останалите пари писачка, някакъв PCI/IDE контролер.

Цялата работа при желание може да излезе под 2000 лева.

С i7 950 няма да се побере в бюджета като се има в предвид,че хубавите дъна са скъпи.

Предложението на sakuraki е най доброто до сега.Може процесора да се смени с I5 760 (и съответно дъно) ако автора настоява да е интел.И двата процесора са предостатъчни за днешните игри като i5 е по добрия.

Забрави тоя остарял процесор. Новите са почти на същата цена, но с над 20 % по-добри показатели. да не говорим за по-ниската консумация и някои нови благинки в тях.

При положение, че на пазара вече са SB излишно е да предлагате остарелия Clarkdale. Всички предимства са на страната на SB :)

Добавено - те такова дъно P67 DS4 нещо ми се губи :baby:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Според мен автора на темата може да направи следното

Изчаква да се появи на пазара Intel Core i5-2500К

Заклученият вариант е 420 лева тук. Предполагам отключеният ще е около 500 лева и взема HD6950 от тук (577 лева) и я влашва до HD6970.

Това би му излезнало около 1990 лева(ако Intel Core i5-2500К струва 500 лева и предложените по-рано от мен части) и получава много добра машина за игри.

Но има риск от несполучливо влашване и може да се появат доста проблеми, въпреки че HD6950 има Dual Bios

Редактирано от wlyl0pez (преглед на промените)

• Автор

За флашването аз мога да я занеса на сервиз защото мене ме е шубе. Гледах интервю с хора от интел и казаха че с вграденото видео на Core I7-2600K можело да се играе старкрафт 2 и други разни. Това вярно ли е ? Стигнах до решението че май е най-добре да взема Core I7-2600K с добро дъно 2х4 гб рам,HDD- WD Caviar Black 640gb Sata3 64mb cash, Захранване Cooler Master Silent Pro M600 и някоя кутия на cooler master а като посъбера пари да взема ново видео. По моя груба сметка ми излиза че ако взема Core I7-2600K с дъно за да кажем около 500 лева, за 2х4 рам да дам 300-350, този хард това захранване и някоя от кутиете на кулър мастер които сте ми предложили излиза на около 1900-1950. Пък аз мога да си взема 8800гт то и да си карам с него извесно време. Тя си е доста добра картата пък с такава конфигурация ще може да се изцеди доста повече от нея най-малкото заради процесора. Защото неми се ще да правя компромиси в процесора защото искам да си взема конфигурация която да дам 2500-600 лева за всичко дори на части да стане. Ама да знам що съм ги дал и да може да ме издържи дълго време. В момента съм с дъно асус p5k-e wi-fi,Intel Core2Duo E6550, MSI 8800GT,2x1gb Corsair 667mhz, Seagate 500gb 32mb cash. И от както съм я взел зимата на 2007-ма. Досега неми се е опъвала кой знай колко в игрите само някой игри от 2010 и тези които ще излязат през 2011 и то главно FPS-тата ми се упъват. Пък и аз играя с на 17 инча на 1280 на 1024. Вие как мислите за това първо да зема най-доброто от към рам дъно процесор пък като посъбера да взема добро видео (ати6950 и да флашна) ? Сега ме обвзе едно притеснение ми като сложа ати карта това означава че няма да имам nvidia Physix и в игрите как ще се справя пък и това неми ли подобрява в общи линии производителноста в игрите и текстурите. Също така някой беше написал ати+моята нвидиа за физиката. Та въпроса ми е как аджеба ще ги вържа двете да бачкат заедно като са нвидиа и ати( за това тук несъм запознат извинявам се). Да няма да ползвам SliFire :cool:

Редактирано от sauron909 (преглед на промените)

Има дънни платки,който могат да работят с 2 видео карти,нещо като CF или SLI но с различни видео карти.Т.е. можеш да сложиш твоята 8800ГТ и 6950 и ще бачкат в 'SliFire' :cool: Ето малко повече инфо и пример за такова дъно HydraLogix Engine

Също така някой беше написал ати+моята нвидиа за физиката. Та въпроса ми е как аджеба ще ги вържа двете да бачкат заедно като са нвидиа и ати( за това тук несъм запознат извинявам се). Да няма да ползвам SliFire :cool:

Hybrid PhysX – физичен ускорител на NVIDIA в системи с видеокарти ATI - http://hardwarebg.com/hybrid-physx-физичен-ускорител-на-nvidia-в-системи-с-в/

Гледах интервю с хора от интел и казаха че с вграденото видео на Core I7-2600K можело да се играе старкрафт 2 и други разни. Това вярно ли е?

На ниска резолюция на low детайли може и да върви. Абе колкото и да хвалят вграденото видео, то е слабо за игри.

2500K е далеч по-изгоден от 2600K. Разликата е 200лв. които е много по-добре да се вложат във видеокартата(например GTX570). Процесори скоро ще има налични и то на добри цени, но положението с P67 дъната хич не е розово. Все още много бъгави BIOS-и, недостатъчни наличности, проблеми при овърклок с постигане на стабилни честоти, та е хубаво човек да изчака две-три седмици за да се поизгладят нещата, или ако не ти се чака Core i7-950 на LGA1366 също е добра алтернатива.

• Автор

Аз в момента въобще небързам. Все пак има поговорка "бързата работа срам за майстора". Пък и сигурно ще заминавам в чужбина което го бях писал по горе и искам да попитам. Имали някакъв начин ако си взема примерно до март месец PC от тука. После като заминавам към август да го взема с мен. Примерно на компоненти без кутията на компутара. Защото ще заминавам да уча като студент и ще бъда в чужбина поне за 4-5 години. А и питах по добре ли е да си купя там. Всимсъл по изгодно ли ще ми излезе от към пари. Става въпрос за Англия. А иначе за тази хибридна работа ми стана ясно. Ми моята 8800гт въпреки че подържа физиката на нвидиа това че е по стара карта нямали да ми сваля FPS който ще ми даде 6950 или ще ги покачи. Lyudmil написах че ми се струва най-добре да взема хубавия процесор да изчакам да речем 3-4 месеца да събера пари и да си взема хубаво видео. Пък и 2600К е наистина много добър от това което гледах и успя да ме убеди че може да ме изкара поне 3 години.

Ами ако ще ходиш в Англия за 4 -5 години според мен от там ще ти излезне по - ефтино да си го вземеш и имаш малко по - голям избор от страна на компоненти, но разликата няма да е фрапираща. Щом е така изчакай за новите дъна или пък може да изчакаш (ако го взимаш от България компютъра) амд феном х4 975 .

• Автор

Core I7 2500K i 2600K неса ли подобри от този феном. Също така понеже кутията на сегашния компютър е достатъчно просторна аз мога да си взема всичко без нея ако е от тук пък после да си транспортирам частите. На митниците или ако е със самолет ще ми направят ли проблем ако си пренеса видеокарта,дъно,рам,хард,процесор и захранване ? В крайна сметка реших какво ще се прави. Видяло се е че трябва да се поизчака поне до март. Да могат да си излязат добри и небъгави компоненти. Мерси на всички за помоща. В крайна сметка конфигурацията която ще зглобя в бъдеще ще бъде в ориентировачно. CPU:Core I5-2500K/Core I7-2600K HDD:WD Caviar Black 640GB Sata3 64mb Motherboard:Като излязат нови ще се разгледа и ще се реши Ram:2x4 Corsair 1600mhz CL9(незнам коя серия но на това количество и така честота се спрях) Захранване:Cooler Master M600 silent Video Card: Твърдо съм решил да е Ati 6950 флашната за 6970. Само да питам нвидиа карта която да е равностояно по мощност от GTX500 серията колко пари струва? Защото ми е леко несигурно за това с нвиди и ати карта защото досега несъм ползвал такова нещо и ме притеснява да няма някои бъг. В общи линии това са компонентите към които съм се ориентирал. Смятам че ще ми дадат много добра производителност в игрите при малка и при голяма резолюция. Ей сега видях това дъно http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3646#sp LGA1155 чесно казано добро ми се вижда вие как мислите.

Редактирано от sauron909 (преглед на промените)

Core I7 2500K i 2600K неса ли подобри от този феном. Също така понеже кутията на сегашния компютър е достатъчно просторна аз мога да си взема всичко без нея ако е от тук пък после да си транспортирам частите. На митниците или ако е със самолет ще ми направят ли проблем ако си пренеса видеокарта,дъно,рам,хард,процесор и захранване ? В крайна сметка реших какво ще се прави. Видяло се е че трябва да се поизчака поне до март. Да могат да си излязат добри и небъгави компоненти. Мерси на всички за помоща. В крайна сметка конфигурацията която ще зглобя в бъдеще ще бъде в ориентировачно.

CPU:Core I5-2500K/Core I7-2600K

HDD:WD Caviar Black 640GB Sata3 64mb

Motherboard:Като излязат нови ще се разгледа и ще се реши

Ram:2x4 Corsair 1600mhz CL9(незнам коя серия но на това количество и така честота се спрях)

Захранване:Cooler Master M600 silent

Video Card: Твърдо съм решил да е Ati 6950 флашната за 6970. Само да питам нвидиа карта която да е равностояно по мощност от GTX500 серията колко пари струва? Защото ми е леко несигурно за това с нвиди и ати карта защото досега несъм ползвал такова нещо и ме притеснява да няма някои бъг.

В общи линии това са компонентите към които съм се ориентирал. Смятам че ще ми дадат много добра производителност в игрите при малка и при голяма резолюция.

Ей сега видях това дъно http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3646#sp LGA1155 чесно казано добро ми се вижда вие как мислите.

Отзад напред. Прочети коментарите в hardwarebg за новите дъна. Определено все още нещо не е наред с тях така, че изчакай. Поне докато излезе някоя нова ревизия или читав BIOS. Ако ще ползваш 8800GT за PhisX, не се надявай на нещо кой-знае какво. Лично аз съм я ползвал с GTX460 и определено разлика почти няма. Бях чел тест на видеокарти за Phis X в един руски сайт и там се заключаваше, че GTS450 е минимумът за PhisX. А и ти ще играеш с по-мощна видеокарта така, че забрави. Не знам за какво ти е тоя PhisX - искаш да гледаш как някакви бъгави тухлички хвърчат и падат на земята ли? Иначе, щом си решил тая конфигурация без видеокарта, ОК. Ще изцедиш докрай прословутата 8800GT и ще разбереш за границите на възможностите и. Надявам се и някой тест да пуснеш, ще е интересно - нова супер модерна система със стара, супер добра видеокарта за времето си.

Тия SB процесори са по-добри от който и да е AMD конкурент. Задаваш ненужен въпрос. Надявам се си чел или гледал тестове. Дадох ти няколко линка, включително и тест на вграденото видео. Както казах, вграденото видео е около 3 пъти по-слабо от бюджетната GT 430, но е около 2 пъти по-добро от старото вградено видео при процесорите Clarkdale. Не си заслужава да се ползва дъно с чипсет H67 на тоя етап, а само P67.

И пак за дъното UD7. Засега то е върховото на GB. Естествено и най-скъпо. Предлага пълноценен SLI и CF ( 16x), а не като UD4 и UD5, които работят на 8x. Освен това може да боднеш и три видеокарти на 8x. Едва ли това е целта ти. Затова, ако няма да ползваш CF или SLI, насочи се към по-евтините варианти UD5 и UD4. При UD3 нещата са малко недодялани според мен. Например 2 от SATA 2 портовете биха били неизползваеми, ако се опиташ да ползваш 8800GT за втора видеокарта. Чисто и просто тя ще ги закрие. Оставаш с два SATA 2 и два SATA 3. Мислиш си, че е достатъчно? В определени ситуации да, но лично аз се принудих да намалявам функционалността на кутията и едва успях да включа и четирите си харда при моето DS3 дъно. Така, че ако няма да ползваш CF - UD4 или UD5.

edit: CF ще върви и на тия дъна, но ако ползваш мощни видеокарти, ще загубиш производителност.

тестове на вграденото GPU при SB

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

Също така понеже кутията на сегашния компютър е достатъчно просторна аз мога да си взема всичко без нея ако е от тук пък после да си транспортирам частите. На митниците или ако е със самолет ще ми направят ли проблем ако си пренеса видеокарта,дъно,рам,хард,процесор и захранване ?

От личен опит мога да ти кажа за пренасянето на компоненти. Уча в Дания и на връщане последния път си пренесох без проблем и захранване, и кабели, и RAM и не помня още какво в куфара и на нито едно летище нямах никакви проблеми с това. И всичките тези неща (съвсем здрави и работещи компоненти) хората просто си ги изхвърлят, понеже си купуват нови. За нас, българите, понякога може да е изумително какви неща изхвърлят белите хора в чужбина :) Извинявам се за оффтопика.

• Автор

The Reaver мерси че ме светна по този въпрос вече се зарибих още повече щом мога да си пренеса конфигурацията. А иначе имам още един въпрос кое е по-добре да взема GTX570 заради физиките и cuda или Ati6950. Знам че нвидиата е малко по скъпа но стрували си в крайна сметка. Някой само знаели за България кога излиза GA-P67A-UD7 защото в един британски сайт го имаше за преордар. WildHorse дори да струва 600 лева смятам че е по добре да взема GA-P67A-UD7 защото поне ще знам че ще може да поддържа новите неща които ще излязат за 1155 пък и е висок клас дъно и сигурно ще е надеждно пък и като му гледах характеристике в сайта на гигабайт много обещаващо изглежда. Сега остава само да ми отговорите на въпроса за видеокартите. И като взема конфигурацията ще направя някой тестче и ще кача тука.

Въпрос на личен избор. Хубаво е да имаш и физика, но както ти казаха, може да ползваш 8800GT за тая цел. А за дъното явно не си ме разбрал. Да, висок клас е, но нищо не ти коства да прочетеш някои отзиви за него. Някои не са успели изобщо да клокнат 2600K или са направили това с неимоверни усилия. Просто BIOS все още явно не е читав. И аз лично се колебая между UD7 и UD5 или 4. Ще реша това на по-късен етап, когато дойде и моят ред. Колебанието ми е единствено заради това, дали в бъдеще PCI-E шината няма да спъва две мощни видеокарти, работещи в SLI или CF с 8х.

Може би тоя линк ще ти помогне при избора на дъно:

:biggrin:

Не си много прав за яката видеокарта,

Според тези бенчове съм прав.При високи резолюции(1920х1080) е най-важна видео картата,при различните процесори почти няма разлика.

Но автора щом има излишни пари да си ги харчи както иска. :biggrin:

Въпрос на личен избор. Хубаво е да имаш и физика, но както ти казаха, може да ползваш 8800GT за тая цел. А за дъното явно не си ме разбрал. Да, висок клас е, но нищо не ти коства да прочетеш някои отзиви за него. Някои не са успели изобщо да клокнат 2600K или са направили това с неимоверни усилия. Просто BIOS все още явно не е читав. И аз лично се колебая между UD7 и UD5 или 4. Ще реша това на по-късен етап, когато дойде и моят ред. Колебанието ми е единствено заради това, дали в бъдеще PCI-E шината няма да спъва две мощни видеокарти, работещи в SLI или CF с 8х.

Може би тоя линк ще ти помогне при избора на дъно:

Няма да ги спъва на x8.Разликата е от порядъка на 2-5 кадъра от тестовето които съм гледал.

sauron909 GTX 570 е по бърза от HD6950,но HD6970 и GTX 570 са почти на едно ниво като има игри в които едната изпреварва другата и обратно.Не забравяй, че

AMD-то има 2GB рам,което я прави малко по добър избор за бъдещите игри.

Според тези бенчове съм прав.При високи резолюции(1920х1080) е най-важна видео картата,при различните процесори почти няма разлика.

Разликата между първото поколение i7 и второто е от порядъка на 2-3 кадъра без клок.

A според тия как е?

Отлично знам какво говоря. За разлика от много тук,аз се занимавам постоянно с игри. Знам, че няма игра с игра еднакви, както знам, че някоя видеокарта е способна тотално да се провали при някоя игра с AA примерно, а при друга да бие конкурента с 30 %. Процесорът влияе при новите игри и то много. Още по-голямо ще стане влиянието му след време, когато решим да ъпгрейдваме видеокартата и да запазим старата платформа. Тогава изпадаме в ситуацията - супер нова и ефективна видеокарта с неефективна стара платформа. Тогава дори и малкия клок на процесора помага, както при мен. И не разчитай само на тестове. Вземи коя да е видеокарта и кой да е процесор, направи 5-6 обстойни тестове на нови игри и тогава казвай кое влияе и кое не. Прав си, че при висока резолюция голямо влияние оказва видеокартата. Но не си прав, че слаб процесор и силна видеокарта ще ти осигурят кадри на висока резолюция. Да, ще ти осигурят, но едва ли ще може да играеш нормално.

Всъщност не знам какво точно искаш да ми кажеш. За мен изборът е само един - LGA1155 и коя да е видеокарта, която евентуално да се смени след време с по-нова.

Ако искаш ще ти пратя обстойни тестове с моята GTX460 и резолюции от 1024х768 до 1600х1200 с Е6750. Сигурен съм, че ще се замислиш над резултатите. Накратко - клокът при мен на тая видеокарта не оказва абсолютно никакво влияние при игрите с изключение на Metro 2033. Изводът може да бъде само един. Стара платформа, остарял процесор - не са подходящи за модерна видеокарта. както искаш го тълкувай, но това е истината за мен.

ПП: Все някой ще се намери да ме провокира,за да напиша един огромен офтопик.

ПП2: И я пак погледни тестовете с игри и пак ми кажи, че процесорът не влияе. Аз не виждам константна величина при FPS и 1920х ... както твърдиш.

Няма да ги спъва на x8.Разликата е от порядъка на 2-5 кадъра от тестовето които съм гледал.

sauron909 GTX 570 е по бърза от HD6950,но HD6970 и GTX 570 са почти на едно ниво като има игри в които едната изпреварва другата и обратно.Не забравяй, че

AMD-то има 2GB рам,което я прави малко по добър избор за бъдещите игри.

Разликата между първото поколение i7 и второто е от порядъка на 2-3 кадъра без клок.

Лично за себе си имах предвид, че след време вероятно ще взема 2 пъти по-бърза карта от GTX460 x8 няма как да не окаже влияние. Сега е така, но трябва да се мисли и в бъдеще. Ако тая платформа ще се ползва 3 години без промени, нека се взема най-доброто в момента. Но ако се замислят ъпгрейди, работата е друга. А лично аз почти съм сигурен, че ще сменя видеокартата с една мощна или две по-евтини. За теб може да не са много 5 кадъра, но аз в момента се боря с всеки, за да закотвя минималните кадри при някои игри над 60, за да ползвам безпроблемно вертикална синхронизация.

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

И на бенчовете който си дал на резолюция 1920х1080,разликата при i5 750 и i7 950 e 1 кадър.

И защо спориш не знам.Аз имам 4 ядрен процесор от 1 година и играя само на 1920х1080 ,и досега не съм изпитвал нужда от процесор.Всичко зависи от видео картата,колкото е по яка,толкоз по-добре ще вървят игрите.

А тия резолюции 1024х768 , 1600х1200 нямат нищо общо с HD гейминга.Там решаващо значение има видео картата,разбира се процесора не трябва да я спъва.

Накратко - клокът при мен на тая видеокарта не оказва абсолютно никакво влияние при игрите с изключение на Metro 2033. Изводът може да бъде само един. Стара платформа, остарял процесор - не са подходящи за модерна видеокарта. както искаш го тълкувай, но това е истината за мен.

Ти си го казал сам,процесора ти спъва видеото.Нито 4 ядрените AMD-та или по-евтините Intel ,спъват която и да е съвременна карта.Затова за мен 1000+лв само за процесор и дъно UD7,за игри,са си чисто хвърлени пари на вятъра.

Извинявам се за спама

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

• Автор

Ми на мен ще ми се наложи да ползвам компютъра и за програмиране и 3D моделиране. Също така може да си пусна някое сърварче на него. Аз основно за игри ще го ползвам но искам да мога да използвам много и тежки приложения в един и същ момент и да нямам проблеми. Затова смятам че е най-добре да се вземе последното от най-новото че да може да има бъдеще за тези компоненти. Като взимах моя компютър 2007-ма дадох 600 кинта за E6550 на intel и ASUS P5K-E Wi-Fi edition. И дори немога да упгрейтна на тях. Пък ако дам 1000 за дъно и процесор. То дъното като е добро ще мога да поддържам другите процесори които ще излязат на 1155 и по този начин ще мога да си държа конфигурацията актуална. А и дъното неща да ми спъва цялата работа. Гледал съм бенчове с различни дъна и има дъна с които се вади по голям FPS. А и UD7 дъното си предлага добри екстри и дадености за пъдещ ъпгрейд.

• Автор

Искам да питам ASRock P67 Professional добро ли е и също така техните висок клас дъна как са. Защото едно време се сещам че ASRock много ги плюеха. Ето линка за това дъно http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Professional . Направими впечателние че то е с новия биос и от там се поражда в мен въпроса дали това дъно няма да има проблем с биоса като другите и заради новото поколение биос дали ще е стабилно. Новия биос с който е то се казва UEFI(Unified Extensible Firmware Interface). Също така това дъно разполага с готини екстри като Fatal1ty F-Stream – The All-in-1 Tuning Software което се оказа някаква система от която си клоквап следиш температурите и такива неща. Също така имат някакъф спецялен порт зa мишките което като си геймър ти дава по добра проиводителност на мишката. И USB3.0 -тата му са някакви подобрени пише до 97% че са по бързи. Та въпроса ми е то добро ли е стабилно лие(общо взето ASRock ме притеснява като фирма защото незнам нищо за нея и несъм я ползвал). И някой знаели за какви пари може да се намери.

То дъното като е добро ще мога да поддържам другите процесори които ще излязат на 1155 и по този начин ще мога да си държа конфигурацията актуална.

Няма такова нещо,едва ли ще излязат много по-бързи процесори за 1155.Давам ти пример с 1156 сокета,I7 860 излезе 2009г. и досега са излезли i7 870 и 880,който не са много по-бързи от 860.Така ще стане и с 1155 сокета,догодина се пускат Ivy Bridge процесорите с нов сокет и 1155,както сега 1156,отива в миналото.При АМД положението е същото в момента.Чакат се до 2-3 месеца да излязат новите процесори и дъна с новия АМ3+ сокет,но вече се знае,че догодина ще има нов сокет.Това с новите процесори на старите дъна вече е минало.

Затова бих те посъветвал,вземи си оптималната конфигурация за 2000лв. щом ги имаш,без да се изхвърляш излишно за процесор и дъно.Успех.

догодина се пускат Ivy Bridge процесорите с нов сокет и 1155,както сега 1156,отива в миналото.

ааа, ето такова нещо няма. Ivy Bridge ще представлява Sandy Bridge разработен по 22нм технологичен процес и с по-добро графично ядро като сокета 1155 се запазва.

Още ли я бистрите тази конфигурация ? За игри обърни внимание повече на видеокартата, отколкото на платформата като вземеш под внимание разделителната способност, на която ще играеш - няма смисъл да взимаш 580 ако ще играеш на 1680х1050. И така...

Редактирано от rvp (преглед на промените)

22нм технологичен процес

Според wikipedia да,но по форумите като чета по скоро не.Първо заради 22nm и второ заради DDR4 WILL APPEAR IN 2012

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.