Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търсачката на Data.bg вече става платена

Featured Replies

Аз лично бих казал... много им здраве на дата.бг. Няма да дам и стотинка. Всичко мога да си намеря. Без това отдавна не ползвам търсачката им. Дисковото пространсто го ползвах за сайтове ама има толкова безплатни хостове, а и вече и платените не са толкова скъпи. Има торенти и dc хъбове за теглене на файлове и информазията е много повече от тази на сървърите им. Това го правят за да вземат още някоя кинта от заблудените в провинцията и по-точно да си привлекат още клиенти от софия.

• Отговори 180
  • Прегледи 32,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не стига, че ви предоставят иформация под формата на музика, програми, филми и какво ли още не, за която, ако трябва да си купиш би похарчил стотици левове, ами се стискате за 2 лева на месец или колкото е там.

А давате всеки ден по 2 лева за цигари, кафета и т.н.

Идете си купете един Photoshop - 170$, CorelDRAW пак за толкова! За 2 лева Ви ги дават и пак стенкате.

Замислете се малко какво ви се предоставя и в какво количество за цената, която заплащате и после тичайте да роптаете!

Не пренасяйте проблемите си тука!

По-добре споделете "заместителите" на Датата.

Аз знам един - www.free.bol.bg

:bye:

Не стига, че ви предоставят иформация под формата на музика, програми, филми и какво ли още не, за която, ако трябва да си купиш би похарчил стотици левове, ами се стискате за 2 лева на месец или колкото е там.

А давате всеки ден по 2 лева за цигари, кафета и т.н.

Идете си купете един Photoshop - 170$, CorelDRAW пак за толкова! За 2 лева Ви ги дават и пак стенкате.

Замислете се малко какво ви се предоставя и в какво количество за цената, която заплащате и после тичайте да роптаете!

Не ни предоставят информация, а достъп до нея. Аз не роптая срещу заплащането както написах във форума им - Data.bg така или иначе се плаща, а срещу наглите им лъжи, рекет и злоупотреба. И вместо да им дам тези 2.40 лв - ще потърся в търсачките, торентите, мулето и другите фрийта, докато си пия колата, която ти би им подарил. А пък и точно най-важното (и най-скъпото) - софтуера може да се намери почти навсякъде в Интернет... :bye:

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

@Q-tech

@Юнак

Дейтаком дава 1 гб място и се ъплоудва с ФТП,можеш да си направиш колкото акаунти можеш и разбира се с фалшиви данни :).Проблема е че там се качва по-бавно от при Датата,от 4 часа ъплоудвам един Уиндоус от 700мб.След това ще кача всичко което изтрих от Датата.

@Q-tech

@Юнак

Дейтаком дава 1 гб място и се ъплоудва с ФТП,можеш да си направиш колкото акаунти можеш и разбира се с фалшиви данни :whist:.Проблема е че там се качва по-бавно от при Датата,от 4 часа ъплоудвам един Уиндоус от 700мб.След това ще кача всичко което изтрих от Датата.

<{POST_SNAPBACK}>

Къде е линка към търсачката на този сайт? :)

Е да, ама моята информация е 3,5 гб - 4 акаунта ще ме съсипят. Отделно datacom са много съмнителни и те, дали няма да зачезнат или да сложат "такса" също...

Аз да попитам 50кб/с каква скорост е това.Имам познати на запад със по 800-1000кб/с скорост и то минималното за около 20-30евро.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравейте. Тежка новина за хората от БГ, защото това найстина беше голяма база от информация с бърз достъп.

Сега за платеното... ето всички вие се ядосвате, че някой иска пари... представете си хората които се опитват да продават своя труд и винаги се намира някой да им го открадне... независимо дали казва, че е беден и нямал ... ама има пари за компютри и интернет и прочие... въпроса си остава, че този човек се е борил да си оправи живота, а някой му го краде този труд.. съответно му краде от мечтите за хубав живот!!!!!!!

Сега за интернета и чужбина ! Много хора от БГ се заблуждават, че в чужбина всичко е цъфнало и вързало. Не е така. Обикновенно се плаща към 45лв (ще приравнявам с БГ) за 40К в секунда основен интернет с ограничения в трансфера и то от порядъци на 2 Гигабайта само.

За бърз и неограничен интернет цените с таксите възлизат над 60 лева в зависимост колко бърз искате да е.. а то си е бърз.. мегабайтови скорости.

Както виждате цените са високи. Има промоции при първоначално включване и понякога не се плаща или се плаща минимално за няколко месеца..но горните цени са нормален потребител. Както може да разберете цените не са чак толкова малки.

Ако казвате, че заплатите са високи...вярно е.. но тук хората не живеят при майките си и се налага да плащат наем. Пример за наем: Торонто един апартамент стая с кухня е около 1300лева, а за семейство му трябва поне две-три стаи с кухня и цената става над 1600 лева. Отделно си плащат ток. Да караш кола плащаш по 200лева ВСЕКИ месец за стара кола... както виждате заплатите са голями, но и разходите за месец също. Давам тези примери не за да разводнявам темата, а за да покажа, че хората навсякъде имат финансови проблеми и все не им стига.

Единственната разлика е, че в чужбина се СПАЗВАТ законите !!! Държават се грижи както за теб, така и за другият... всички са равни, от министри до обикновенният безработен бедняк. Това е разликата. Там няма мой си интернет, твой си интернет... има ИНТЕРНЕТ !

И така... дата-та сложи билетчета на входа. Разбирам, че хората тук негодуват, че някой печели от нелегални неща...нооо по същият начин какво да кажат хората които правят тези неща и после някой ги поставя някъде където държата го покрива, а хората казват: ние нямаме какво да ядем !!! Този човек какво да каже?!?!??!

Помислете малко и ще видите, че може да е зле като се иска да се ползва само легален, скъпо струващ софтуер, но може би е по-добре така! Един ден ще искате да печелите пари и не е ли по-добре да се чувствате сигурни, че държава ви охранява и вас?! Също така ако закона се спазва то независимо от коя страна сте, винаги той ще се грижи за Вас!!!

Докато в България мислят само от едната страна и така толерират нелегалните дейностти, ще печелят не кой да е, а само големите милиардери в БГ... няма да печелите вие... а политиците и големите корпорации които ползват ВАС !!!

В чужбина където няма кой да ти помогне и понякога найстина може да не намериш работа... там найстина може да имаш проблеми с яденето също. Ами ако не си платиш сметките в чужбина те маркират и после всички банки те проверяват и не ти дават заеми или с много лоши условия, защото тук всичко се следи и записва. Не само в БГ може да си зле... в чужбина също може да си зле финансово и да ядеш само боб, но просто единственната разлика е че има ред който е за всички еднакъв.

Спирам да пиша, защото много хора го зная, други няма как да го разберат докато не го изпитат на собствен гръб.... просто умря още една утопия... но поне беше хубаво с нея и съм щастлив, че имах възможност да поживея с нея и да се възползвам от благините които ми даде (като наркомана който се радва, че е измамил лошият свят и си живее в негоивят измислен...но наркотика свърши)

:)

Здравейте. Тежка новина за хората от БГ..... ...но наркотика свърши)

:)

<{POST_SNAPBACK}>

Както написах и във форума на дата.бг, мен търсачката ама хич не ме интересува, но въпроса е принципен! Аха... а току-що се подразних, че всички негативни мнения се трият.

@darksoul разбирам те напълно. Като програмист, администратор и дори като компютърен маниак съм съгласен, че труда трябва да се заплаща и нелегалния софтуер да се трие. Но протестирам срещу това да се дава пиратска такса на хора, които нямат нищо общо с авторите и се облагодетелстват от родната мизерия.

А сега да те опровергая в главния ти аргумент - всичко това че парите недостигат навсякъде е вярно - на хората парите никога не им стигат. Тънката разлика обаче е в процентите. В Канада таксата за Интернета е около 1% от средната месечна заплата, а в БГ е около 25%. Да забелязваш мъъъничко несъответствие. В Торонто наема на апартамент е примерно 25%, а в София от 50-100% по същата база. Ами сметки, ами учене? И накрая там хората не им стигат парите за нова кола, за по-нови дрехи и т.н., а на нас тук не ни достигат за храна и за лекарства дори!!! Тъй-че не ми обяснявай, че само защото сме финансово изостанали трябва да търпим и рекет!

Няма попътен вятър за кораб без посока...същото се отнася и за data.bg :):whist::whist:

@darksoul разбирам те напълно. Като програмист, администратор и дори като компютърен маниак съм съгласен, че труда трябва да се заплаща и нелегалния софтуер да се трие. Но протестирам срещу това да се дава пиратска такса  на хора, които нямат нищо общо с авторите и се облагодетелстват от родната мизерия.

А сега да те опровергая в главния ти аргумент - всичко това че парите недостигат навсякъде е вярно - на хората парите никога не им стигат. Тънката разлика обаче е в процентите. В Канада таксата за Интернета е около 1% от средната месечна заплата, а в БГ е около 25%. Да забелязваш мъъъничко несъответствие. В Торонто наема на апартамент е примерно 25%, а в София от 50-100% по същата база. Ами сметки, ами учене? И накрая там хората не им стигат парите за нова кола, за по-нови дрехи и т.н., а на нас тук не ни достигат за храна и за лекарства дори!!! Тъй-че не ми обяснявай, че само защото сме финансово изостанали трябва да търпим и рекет!

<{POST_SNAPBACK}>

Извинявам се Q-tech (сигурно си прав, може би не...но все пак се извинявам ако съм подлъгал някого за нещо), просто се опитвам да дам някакъв пример, че винаги може човек да си намери оправдание. Важното е да спрем НЕЗАКОННОСТТА... това включва побоите, убииствата, кражбите, рекета, корупцията... Това СПИРАНЕ може да стане само ако се убедят хората, че е ЛОШО да се прави ВСЯКАКЪВ вид НЕЛЕГАЛНА дейност.. независимо дали е свързана със софтуер или нещо друго... опитвам се да СМЕНЯ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ !!! просто хората докато мислят, че МОЖЕ БИ Е ХУБАВО да се краде... никога няма да има шанс да спрем престъпността! !!!!

Извинявам се Q-tech (сигурно си прав, може би не...но все пак се извинявам ако съм подлъгал някого за нещо), просто се опитвам да дам някакъв пример, че винаги може човек да си намери оправдание. Важното е да спрем НЕЗАКОННОСТТА... това включва побоите, убииствата, кражбите, рекета, корупцията... Това СПИРАНЕ може да стане само ако се убедят хората, че е ЛОШО да се прави ВСЯКАКЪВ вид НЕЛЕГАЛНА дейност.. независимо дали е свързана със софтуер или нещо друго... опитвам се да СМЕНЯ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ !!! просто хората докато мислят, че МОЖЕ БИ Е ХУБАВО да се краде... никога няма да има шанс да спрем престъпността! !!!!

<{POST_SNAPBACK}>

каква престъпност бе човек biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif , каква нелегална дейност, за друго става дума в тази тема, ама айде :bye:

Извинявам се Q-tech (сигурно си прав, може би не...но все пак се извинявам ако съм подлъгал някого за нещо), просто се опитвам да дам някакъв пример, че винаги може човек да си намери оправдание. Важното е да спрем НЕЗАКОННОСТТА... това включва побоите, убииствата, кражбите, рекета, корупцията...  Това СПИРАНЕ може да стане само ако се убедят хората, че е ЛОШО да се прави ВСЯКАКЪВ вид НЕЛЕГАЛНА дейност.. независимо дали е свързана със софтуер или нещо друго... опитвам се да СМЕНЯ НАЧИНА НА МИСЛЕНЕ !!! просто хората докато мислят, че МОЖЕ БИ Е ХУБАВО да се краде... никога няма да има шанс да спрем престъпността! !!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Защо се извиняваш - не съм казал, че си виновен за нещо! laugh.gif

Както написах - съгласен съм в нуждата от предприемане на мерки. Но не съм съгласен с начина по който се предприемат нито с положението в което сме, когато се предприемат. Не мисля, че рекетирането е начинът да се намали пиратството.

Дори да накарат с магическа пръчка хората да не използват пиратски софтуер (защото спирането на ресурси като Дада.бг само ще ги насочи към Славейков), винаги ще има безплатни алтернативи (на свой ред повечето професионалисти така или иначе са си платили софтуера) затова смятам че легализацията все пак е приложима и в БГ...

каква престъпност бе човек biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , каква нелегална дейност, за друго става дума в тази тема, ама айде :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Темата тук е като симптом за болест, но причината за болестта е друга... Възползвам се от тази тема защото тя засяга нещо много по-дълбоко. Сигурно темата е пусната просто като информация, но тукашните мнения я накланят в съвсем друга посока.

Тази тема ще бъде затворена както и ДАТА.БГ затваря безплатният достъп... но дакото я има ще се възползвам да напиша своите мнения.

Всеки които каже, че е нормално да ползва нещо нелегално за мен не е много по-различен от:

човека който кара другите да проституират и им взима парите.

човека който влиза в домовете ви и ви обира.

човека който ви намушква на улицата, за да ви вземе портфейла защото има нужда от пари.

човека който ви кара да платите чрез рекет.

човека който ви иска 10лева да се почерпи и ще си затвори очите за вашето провинение

и така......

Не виждам нищо нормално в това хората да се опитват да говорят как ДАТА-БГ се опитва да взима пари от нещо си, а те самите правят друго престъпление...

Не виждам защо крадеца ще негодува срещу друг крадец !!!!!!!!

ЕТО ТОВА Е КОЕТО МЕ ОЗАДАЧАВА !!!

Или спри да крадеш или бъди колегиален и свали шапка, че има по-лош и от теб или още по-добър майстор !!!!

Редактирано от darksoul (преглед на промените)

Само че има разлика да крадеш заради немотия и да крадеш от алчност. В случая с Дата.бг е второто и затова и основно недоволстват хората!

• Администратор
Тази тема ще бъде затворена както и ДАТА.БГ затваря безплатният достъп... но дакото я има ще се възползвам да напиша своите мнения.

Докато темата е в рамките на правилата на форума не виждам защо да бъде затваряна.

Все пак не гарантирам, че някой от другите от екипа няма да намери повод.

Нека да не забравяме че има неща по фрии -тата които и да искате да си ги купите няма да можете да ги намерите.От друга страна никой не е казал че контента трябва да е нелегален.Някой качват семейни снимки за да ги видят повечко хора - фриитата са И за всичко това. В този смисъл загубата на още един е кофти нещо.Ами сериалите - айде ходете си купете като сте толкова ентусиазирани.

Ами нека ДатаБГ да плащтат на тези които им качват нещата пък после ние да плащаме.

Мен лично това не ме бърка много,понеже всички знаеме с каква скорост теглят от там клиентите на БТК ама все пак ....

Нека да не забравяме че има неща по фрии -тата които и да искате да си ги купите няма да можете да ги намерите.От друга страна никой не е казал че контента трябва да е нелегален.Някой качват семейни снимки за да ги видят повечко хора - фриитата са И за всичко това. В този смисъл загубата на още един е кофти нещо.Ами сериалите - айде ходете си купете като сте толкова ентусиазирани.

<{POST_SNAPBACK}>

Точно затова снимките им оставих :),да си гледат.Програмите изтрих,нали ще гледат снимки.Каквото и да е май пак ще качвам защото като гледам в Дейтаком ъплоудвам със 15-20к при положение че мога с 256.Та някой ако иска да ми прати СМС за да му дам достъп до моята директория.

:wors:;)

www.dragozow.data.bg

www.dragozov.data.bg

www.kokidragozow.data.bg  Програмите с лекарства отидоха по дяволите,пратих ги в кошчето.За в бъдеще мога и да кача нещо ама ще си помисля.Имам два акаунта в Дейтаком,ако трябва ще направя още един и пак ще качвам докато може ама тия от Датата да изкарват парички от моите нелегални файлове...да забравят.Самия замисъл да търсиш крак или сериен номер за програма и да е безплатен,кви два лева(не съм за тах разбира се).

<{POST_SNAPBACK}>

Как си правиш акаунт-и в Дейта?Аз все не мога да се регистрирам.Ако може да ми помогнше по ЛС? sad.gif

С извинение за офтопика :wors:

така и така са я спряли да направята раздел с място кадето да се качва инфо за кои какво е качил

ила да дадат достъп до ROOT папките на store1 store2 store3

там всеки да си търси каквото иска и както може

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.