Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Malware Removal академии

Featured Replies

Malware Removal академии

Tech Support Forum
Spyware Info Forum
SpywareHammer
Geeks to Go
Bleeping Computer
What the Tech

Malware Removal академии - интерактивен начин за обучаване на ентусиасти, които след годинка или две искат да помагат на хора във даден(и) форум(и).

Дано на някой да му е било полезно.
  • Отговори 62
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идеята е добра, даже има някакво развитие. Какво е това развитие, в момента не толкова важно. В HJT Team сме доста либерални и при желание за участие разглеждаме кандидатурите за HJT Team, после можем

• Не е толкова лесно, както изглежда на пръв поглед. Имай предвид, че летвата за кандидатура е доста висока. Тоест имаме предварителни изисквания за някои детайли. Например: много добър английски език,

• Не са само тези...това са академии където обучението е на английски език.....Не забравяйте руско-украинската школа: SafeZone (бивш Virusnet) , VirusInfo ......обучението е на руски език.....и не

Не са само тези...това са академии където обучението е на английски език.....Не забравяйте руско-украинската школа:

SafeZone (бивш Virusnet) , VirusInfo ......обучението е на руски език.....и не са за подценяване..!Повярвайте ми..!:tease:

Не са само тези...това са академии където обучението е на английски език.....Не забравяйте руско-украинската школа:

SafeZone (бивш Virusnet) , VirusInfo ......обучението е на руски език.....и не са за подценяване..!Повярвайте ми..!:tease:

То навсякъде е долу-горе едно и също обучението - в смисъл минава се през едни и същи етапи , едни и същи програми. В руската ползват и AVZ ,което не съм забелязал на запад да използват.

Иначе прави впечатление ти на коя си възпитаник :cool:

Редактирано от 3GUSER / ASpace (преглед на промените)

• Автор

Аз в момента ползвам услугите на GeeksToGo и като цяло ми прави впечатление, че академията не е на ниво! Има някои печени учители, но другите - да не ги питаш нещо. А и като цяло първият етап е адски скучен и ненужен, просто защото се ползва адски outdated програма - HJT.. AVZ не съм останал с кой знае какви впечатления от нея.

Редактирано от kexul (преглед на промените)

Иначе прави впечатление ти на коя си възпитаник :tease:

Защо..?Кое ме прави по различен от всички останали..?:cool:

• Автор

Мен лично ще ми е интересно KALDATA да си има такава академия - в пъти по - добре отколкото английски баби да им пиша по 2 есета и да ме одобряват 5 седмици.

AVZ не съм останал с кой знае какви впечатления от нея.

Това е твое лично мнение...за което имаш право.....!Когато се занимаваш повече време с програмата ще разбереш какво мощно средство е това за борба със зловреден софтуер...Е, има и недистатъци....!Това е дълъг разговор и не е мисля за тук в тази тема..!:cool:

Мен лично ще ми е интересно KALDATA да си има такава академия - в пъти по - добре отколкото английски баби да им пиша по 2 есета и да ме одобряват 5 седмици.

Не сме дорасли все още....така мисля аз..!:tease:

Клизми правиш ти ......за да влезеш във този форум ..А дали е мекушав ....такива изказвания от изключително некомпетентни хора не приемам....Сигурен съм че в никъкъв случай не можеш да се обосновеш....защото трява да познаваш нещо и да го разбираш за да правиш такива изказвания..!И понеже знам много добре кой си....те предупреждавам за последен път да не се занимаваш с мен....аз със нищо не съм заслужил да ме обиждаш по този начин ....!:)

Виждате ли защо казвам че не сме дорасли за такова нещо...!:)

Като гледам какви клизми правиш с това подобие на почистващ инструмент ми става жал за тези които търсят помощ в раздела за премахване на зловреден код. Изключително мекушав инструмент за нищо не става.

И аз ползвам AVZ.Нямам намерение да коментирам инструментите, понеже всички имат силни и слаби страни.

Хубавото на AVZ за разлика от някои други инструменти е, че скриптовият му език е отворен и можеш да научиш командите му спокойно, за разлика от ComboFix например. Макар че няма база за аналогия между Combofix и AVZ.

ComboFix е безспорният лидер.

Отделно, 100% си клонинг на някой вече баннат потребител(TNN)...

И обидите не е карат да изглеждаш по-умен.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И отново....се сблъскваме с типичния български пример.....темата е за Malware Removal академии ...а я докарахме за програмата АВЗ....и сега започнаха коментари за програмата от знайни и незнайни ''хелпери''....и най вероятно след малко постове ще отиват в коша...!:)

И отново....се сблъскваме с типичния български пример.....темата е за Malware Removal академии ...а я докарахме за програмата АВЗ....и сега започнаха коментари за програмата от знайни и незнайни ''хелпери''....и най вероятно след малко постове ще отиват в коша...!:rolleyes:

Извинявам се, ако считаш за правилно, изтрий постовете ми.

Обаче лично аз съм много далеч от некомпетентен по темата.

Поздрави и всичко хубаво.

Той не визираше теб - от B-boy[styLe]! :)

И аз ползвам AVZ.Нямам намерение да коментирам инструментите, понеже всички имат силни и слаби страни.

Хубавото на AVZ за разлика от някои други инструменти е, че скриптовият му език е отворен и можеш да научиш командите му спокойно, за разлика от ComboFix например. Макар че няма база за аналогия между Combofix и AVZ.

От кога започнахте да се асоциирате със софтуера.

icotonev , стига си плакал , нали ме наблюдаваше какво стана ?

icotonev , стига си плакал , нали ме наблюдаваше какво стана ?

Ни най-малко ме интересуват твоите действия,методи и т.н. Яд ме е че се заяде с мен без някъква конкретна причина ....а това ме дразни.....просто жестоко ме бъркаш.......!Аз не съм конфликтна личност....и такива атаки ме обиждат....:rolleyes: Нямам спомен някога аз да съм те компромитирал във форума....а няма тук човек който да твърди че някога съм влизал в конфликт с него по какъвто и да е въпрос..!:)

Колега, вече няма да може да ти отговори, поне не от този профил. Що за поведение започва да се шири в този форум - да се регистрираш отново и отново, само за да пишеш глупости и/или да се заяждаш с някого? Вече втори такъв патологичен случай наблюдаваме тук... Просто не минава. Край на УФ-топика.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

SafeZone (бивш Virusnet) , VirusInfo ......обучението е на руски език.....и не са за подценяване..!Повярвайте ми..!:baby:

Специално за Virusinfo, обучението е адски елементарно и е само на AVZ, с минимални знания от HiJackThis и нищо повече. Логовете бяха стари, всъщност базираха се на случаи преди години, което е голяма глупост. Реални практически и теоретичния знания - почти никакви. Това не е обучение!

Проблемите на icotonev и останалите от тези руски общества е, че са много ограничени. Те им набиват AVZ и това е! Не набляган на нищо допълнително, аз като гледам случаи в тези форуми, просто виждам елементарни грешки, направо ме е яд да ги гледам, но има наши сънародници, така че се чувствам длъжен да ги следя. Няма да влизам в подробности, но съм забелязал как icotonev прави тези грешки и тук. Например: Деинсталира ComboFix, след това деинсталира и OTL. Това е глупост! OTL деинсталира и ComboFix т.е. с един удар два заека. Тук е момента да ти кажа да погледнеш тук, в ръководството на OTL и да видиш кои програми чисти OTL при неговата деинсталация:

geekstogo.com/forum/topic/277391-otl-tutorial-how-to-use-oldtimer-listit/

Ако нямаш нищо против ще ти сигнализирам за подобни дребни грешки, което ме наведи на мисълта и за FixCSet: , но нека да говорим допълнително, ако желаеш разбира се.

То навсякъде е долу-горе едно и също обучението - в смисъл минава се през едни и същи етапи , едни и същи програми. В руската ползват и AVZ ,което не съм забелязал на запад да използват.

Това също не е вярно. Членовете на UNITE (като Шенген е това UNITE :nono: ), те си имат самостоятелни програми и различни погледни върху това на какво трябва да се набляга и прочие. Някои от програмите са изградени от високопоставени членове на UNITE & ASAP и затова се набляга на тях, но има такива, които са външна разработка. Всичко зависи от конкретния случай, така че могат да те накарат да използваш практически всичко. Ето например B-Boy, не го обучават специално за дадена програма, но това не пречи да се наложи да я използва в практиката си. Изисква проучване и интерес. AVZ се използва и в GeeksToGo, но да по принцип не е от най-използваните.

Аз в момента ползвам услугите на GeeksToGo и като цяло ми прави впечатление, че академията не е на ниво! Има някои печени учители, но другите - да не ги питаш нещо. А и като цяло първият етап е адски скучен и ненужен, просто защото се ползва адски outdated програма - HJT..

AVZ не съм останал с кой знае какви впечатления от нея.

Това е страхотен избор! Впечатленията ти са грешни! От това, което си написал разбирам, че си още в началото, така че още нищо не ти е ясно и е малко рано да си правиш впечатление за каквото и да било. Академията си е страхотна, там има наистина ужасни хора, които ще те научат на нещо, естествено по трудния начин, но различни хора, различни методи, повечето са с ужасен характер, но трябва да търпиш, за да има резултати. Трай си, слушай ги и ще успееш! Скучно, тъпо, ненужно... виждам, че знанията ти не са необходимото ниво, за да си правиш каквито и да е изводи за това какво, как и защо. Има си причина за всичко, с времето ще ти стане ясно. Бъди упорит!

AVZ е готина програма, изключително ефективна и с нея могат да се правят страхотни неща, в смисъл не е ограничена. При GTG съм забелязал, че я използват техните членове, което ме навежда на мисълта, че е възможно да ти влезе в учебната програма.

Да, не е лошо, като идея, аз лично съм се записал вече при B-Boy, като завърши и започва моето обучение. :wors: А иначе, ако си беше прочел правилата, те гласят че обучението е около година и повече. B-Boy вече е близо година в BC и още не са го пуснали да си живурка, така че шоуто при теб едва сега започва.

ComboFix е затворен инструмент, той е предназначен за членуващите в ASAP и UNITE, така че там нещата са много сложни. Още повече, авторът му работи в MBAM и трудно е да се обновява, какво остава за нововъведения и прочие. Няма кой знае какво да се научи за ComboFix, но определено си има тънкости. База за сравнение между ComboFix и AVZ няма, защото AVZ има доста различни от CF функции, така че докато няма еднаквост, не могат да се сравнят изцяло.

П.П.: kexul, това ми напомня да ти кажа, че прекаляваш в MBAM Forums с искането на лог файлове и с бъркането, където не ти е работа. Не се оторизиран, така че си мълчиш и отговаряш само там, където знаеш със сигурност, останалото екипа си ни е там и се отреагира. Казвам ти го повод това, че имаме няколко сигнала за теб и се иска реакция на администраторския екип. Ако искаш да не ти бъде наложено наказание си мълчи, аз ще имам грижата да оправя нещата, но само ако обещаеш да спреш! Много добре си помисли, защото GeeksToGo в момента, в който разберат, че искаш OTL и помагаш при положение, че ясно подчертават, че докато трае обучението ти и ти трябва да си траеш, веднага ще те разкарат от там и няма да им мигне окото. Екипът веднага ще реагира и ще им сигнализира, ако продължаваш.

Виждате ли защо казвам че не сме дорасли за такова нещо...!:baby:

Аз пък видях колко помогнахте Вие на много и много хора, дано и на мен някой ден,прекланям се пред целия екип, вярвам че ще основете академия тук, защото Вие сте дорасли за това според мен! Ние ще се научим от Вас! :wors:

Редактирано от bluelight (преглед на промените)

Аз пък видях колко помогнахте Вие на много и много хора, дано и на мен някой ден,прекланям се пред целия екип, вярвам че ще основете академия тук, защото Вие сте дорасли за това според мен! Ние ще се научим от Вас! ;)

Аз лично се надявам не да отваряме нова академия, а да се насочат хората към точно тези, които спомена kexul. Имат си минуси хората, по по-различен начин гледат на нещата, имат си изисквания, обаче в крайна сметка резултатът е прекрасен. Вече виждам, че имаме така около 4-5 човека, които са по академии и прочие, а още повече от нашите и по техните форуми, така че се надявам тенденцията да продължи. Английският не е голямата пречка, а ако за някой е чак такъв проблем, но има желание, може да се насочи и към чуждоезичните форуми, пък и макар пак от ASAP & UNITE (сред най-уважаваните организации за борба със зловредния софтуер). Вариантите ги има!

За да влезем с kaldata в UNITE положението е доста сложно и само B-Boy да е от UNITE няма как да стане, критериите им са адски високи, като Шенгенското пространство. И естествено Bulgaria... мъка, братче.

П.П.: B-Boy е скромен, иначе ако беше като мен до сега да се е изповядал и да ги подредил един по един. На @kexul само ще му кажа: B-Boy и BleepingComputer! Ако мислиш, че ти е трудно, B-Boy трябва да ти каже с какво се сблъсква да видиш за какво става въпрос, но желанието и упоритостта са ключовите фактори.

...

Лично аз не харесвам която и да е академия.

Поставят се бариери пред знанието и желанието за знание, в някакви тесни и зададени рамки в бюрократична система.

Лично аз, както и досега, ще продължавам да бъда freelancer.

AVZ е полезно инструментче, но е изключено да се разчита само на него.

Въпросът с академиите е, че не лично аз не обичам някой да ми заповядва какво да правя, а и приемането и т.н изглеждат толкова бюрократично...

Вариантът да се създаде академия в Калдейта ми се вижда нереалистичен и като добро пожелание, но честно казано лично аз бих подкрепил подобна инициатива, макар отново да не бих нарушил политиката си на freelancer.

Крайно време е да имаме собствена академия, а не да обикаляме по чуждите.

Така е, напълно си прав, но там са хората които знаят, които имат години практика, които могат и въобще има много класни играчи точно в тези академии, специално за тези част от UNITE. Наистина те ограничават адски много, жив комунизъм по мое мнение, но те са извора на информация, те ще ти помогнат, ако я закъсаш и прочие. Няма как да следиш тенденциите без тези хора, така че искаш или не, опираш до тях. Няма начин!

• Автор

Аз лично се надявам не да отваряме нова академия, а да се насочат хората към точно тези, които спомена kexul. Имат си минуси хората, по по-различен начин гледат на нещата, имат си изисквания, обаче в крайна сметка резултатът е прекрасен. Вече виждам, че имаме така около 4-5 човека, които са по академии и прочие, а още повече от нашите и по техните форуми, така че се надявам тенденцията да продължи. Английският не е голямата пречка, а ако за някой е чак такъв проблем, но има желание, може да се насочи и към чуждоезичните форуми, пък и макар пак от ASAP & UNITE (сред най-уважаваните организации за борба със зловредния софтуер). Вариантите ги има!

За да влезем с kaldata в UNITE положението е доста сложно и само B-Boy да е от UNITE няма как да стане, критериите им са адски високи, като Шенгенското пространство. И естествено Bulgaria... мъка, братче.

П.П.: B-Boy е скромен, иначе ако беше като мен до сега да се е изповядал и да ги подредил един по един. На @kexul само ще му кажа: B-Boy и BleepingComputer! Ако мислиш, че ти е трудно, B-Boy трябва да ти каже с какво се сблъсква да видиш за какво става въпрос, но желанието и упоритостта са ключовите фактори.

BleepingComputer нямат свободни слотове, btw.

....

Не, просто група хора, които се правят на велики и налагат своите правила, понеже няма кой да им се опре.

Академиите са ограничаващи индивидуалното развитие, ограничаващи софтуера, който да ползваш за почистване на зарази и прочие и прочие.

А по-лошото е, че нямаме българска академия, където да липсва таз бюрокрация ненавиждана, да разбием горното ми опредение и където да покажем какво наистина можем, ние, Българите.

• Автор

Не, просто група хора, които се правят на велики и налагат своите правила, понеже няма кой да им се опре.

Академиите са ограничаващи индивидуалното развитие, ограничаващи софтуера, който да ползваш за почистване на зарази и прочие и прочие.

Да, ама без graduate от тях, не може да помагаш на никой в който и да е форум.

Да, ама без graduate от тях, не може да помагаш на никой в който и да е форум.

Сериозно ли ? И как удостоверяваш пред потребителите, че имаш някаква степен ?

• Автор

Сериозно ли ? И как удостоверяваш пред потребителите, че имаш някаква степен ?

Незнам.. но това е истината. :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.