Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Медна жица

Featured Replies

Здравейте колеги, отдавна търся медта тел за вторичната ми намотка ,но уви не намирам някой да знае магазин или човек от който мога да закупя? Поздрави

По магазините за електроника, но досега съм виждал само в един. И не е тел, а емайлиран проводник или нещо подобно. Идеята е че има нанесен изолационен лак :dog84: .

• Автор

От мургавите гадове няма да е прав проводника . Знам че е емайлиран проводник тел е в кръга на шегата :dog84: , а в кой магазин някой знае ли Комет и Елимекс не предлагат

Позавърти се в тези около района на халите и женския пазар. Там има доста. Адресите не мога да ти дам, защото ще е мъчително да ги вадя. Някои от тях правят трансформатори по поръчка, сигурно ще можеш да измъкнеш и такъв проводник, ако им кажеш данните.

• Автор

Ще се врътна идната седмица и ще споделя резултатите

Ще се врътна идната седмица и ще споделя резултатите

Ще си направиш сметка колко метра приблизително ти трябва, какъв диаметър и отиваш в някое ателие, където пренавиват електромотори. Измерват ти тежината, слагат си малко надценка и готово. Така може би е най лесно да си намериш проводник с лакова изолация и с нужният диаметър. Иначе едно време много лесно се намираше по заводите. И това в никакъв случай не е "тел". Телта е съвсем друго.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето и един магазин, в Пловдив, където можете да поръчате различни елементи:

(тороидални трансформатори, индуктивности, импулсни захранвания и др.)

(работят и по поръчка)

http://www.ang-bg.com/bg/products.html

Можеш да попиташ и тук. Ако е нещо важно и си заслужава усилията.

Какво точно ще навиваш? Вторична намотка на трансформатор ли ?

Здравейте колеги, отдавна търся медта тел за вторичната ми намотка ,но уви не намирам някой да знае магазин или човек от който мога да закупя? Поздрави

Ходи на "Сточна гара" дето навиват електомотори, стартери т.н. и ще намериш какъвто размер меден емайлиран проводник търсиш.
  • Автор

Дам ,вторична намотка на трансформатор , дебеличък ми трябва 1.35 доста места ми казахте за което съм благодарен ще ги посетя и ще споделя какво е станало

• Автор

Здравейте , вчера наобиколих доста магазини , но без резултат. Във Визатон имаха 1.3 малка макаричка .... Останаха варянта Сточна гара

Не може ли да си намериш готов траф с нужното напрежение и ток ами ще навиваш ? Все пак си е твоя работа , но трябват изчисления , да се мъчиш на ръка да редиш навивките , а дали ще ти стигне мястото ? Не ти трябва цяла макара , те са големи - по 12-20-до 40-50 кг. - а както ти каа колегата lz4jw от някой цех където пренавиват електромотори .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Готовият траф необходим за моите нужди е 105 лв , а на мен ми трябват два това едното другото това ми е по практика и използвам момента да си спестя част от финансите. Относно изчисленията това го смятахме с даскала по 5 навивки на ред 4 или 5 реда трябва да си видя в тетрадката :offtopic_s: а къде има цехове някой знае ли или къде се намира мястото за което беше споменато на Сточна гара

Готовият траф необходим за моите нужди е 105 лв , а на мен ми трябват два това едното другото това ми е по практика и използвам момента да си спестя част от финансите. Относно изчисленията това го смятахме с даскала по 5 навивки на ред 4 или 5 реда трябва да си видя в тетрадката :) а къде има цехове някой знае ли или къде се намира мястото за което беше споменато на Сточна гара

От Сточна гара тръгваш към Лъвов мост от дясно на кръстовището с Раковски ремонтират всякакви електромотори, алтернатори и др.

Това за навивките сигурно е 5 навивки на волт/само да не са малко/.

Броя на необходимите навивки/най-грубо казано/ е обратнопропорционален на площта на напречното сечение на сърцевината. За пример - маломощни трафчета най-често се правят 6-8 навивки на волт при напречно сечение на сърцевината 6, 7 см2 и дължина на магнитната линия от 25 до 30 см. По-дълга магнитна линия или по-малко напречно сечение на сърцевината изискват повече навивки на волт и обратно.

Хайде успех и като го навиеш да се похвалиш!

• Автор

Който търси намира :DЦък ето от Тук улицата е Веслец малко магазинче на левия тротоар пише ел. материали цената на кило беше 25 лв горната макара дойде 800 грама и съответно 19 лв. Долната я взех от Раковски с по тънко сечение за бобини. Сега остава да се оживят трафовете

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.