Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави boot-ващ диск

Featured Replies

Привет на всички... имам към вас следната молба.....имам на харда си изтеглено XP, но нямам представа как да го запиша на буутващ диск, за да си преинсталирам компа....следвах инструкции, които бях свалил от нета, но не става. Разбрах че чрез неро-то се прави буутващ диск, но за целта се правели специални настройки. Ако някой от вас има търпение и време, нека да обясни на мен, "лаика" как става това. Благодаря ви предварително и поздрави на всички...

Привет на всички...

имам към вас следната молба.....имам на харда си изтеглено XP, но нямам представа как да го запиша на буутващ диск, за да си преинсталирам компа....следвах инструкции, които бях свалил от нета, но не става. Разбрах че чрез неро-то се прави буутващ диск, но за целта се правели специални настройки.

Ако някой от вас има търпение и време, нека да обясни на мен, "лаика" как става това.

Благодаря ви предварително и поздрави на всички...

<{POST_SNAPBACK}>

hi.

понеже не си дал достатъчно инфо и не знам какво точно си изтеглил (пък и нямам боб под ръка), ще ти дам 2 варианта, които се срещат доста често:

1. изтеглил си iso ili nrg image file на бозата. тогава отваряш нерото и намираш в него burn cd image, избираш файла и си готов. за да ти е още по-лесно ползвай alcochol 120%.

2. изтеглил си някакъв rar ili zip архив в който някой е сложил просто файловете на бозата (някъде към 6500 за вин без сп2). това се разархивира и най-лесно се записва като bootable cd със тази програма. иначе в нета има как се прави това + допулнителните файлове, но ако ползваш орната програма това тусене в нета за тия рабои ще ти се спести.

приятно win-booz-ване :)

• Автор

hi.

понеже не си дал достатъчно инфо и не знам какво точно си изтеглил (пък и нямам боб под ръка), ще ти дам 2 варианта, които се срещат доста често:

1. изтеглил си iso ili nrg image file на бозата. тогава отваряш нерото и намираш в него burn cd image, избираш файла и си готов. за да ти е още по-лесно ползвай alcochol 120%.

2. изтеглил си някакъв rar ili zip архив в който някой е сложил просто файловете на бозата (някъде към 6500 за вин без сп2). това се разархивира и най-лесно се записва като bootable cd със тази програма. иначе в нета има как се прави това + допулнителните файлове, но ако ползваш орната програма това тусене в нета за тия рабои ще ти се спести.

приятно win-booz-ване :nono:

<{POST_SNAPBACK}>

Ехеййййй.....много ви благодаря....."iso"-файл е.......

:clap::clap::clap:

• 3 години по-късно...

Ей хора а за SP-та трябва ли да е бутващо и как става :)

Това "SP" какво е? Ако става въпрос за "Windows XP SP2 или SP3 " става по същия начин както е описано по-горе, или тук http://store2.data.bg/chelp/bootcd.htm
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте опитах се да си направя буутващ диск с Burn Image to Disc c Nero 6 записах диска обаче искам да го пробвам и като ресна компа за да видя дали съм го направил и ми излиза Boot CD обаче не ми дава да направя нищо натисках F2,но нищо не става искам да си направя диск,който да използвам като ми потрябва.Уиндоуса,който искам да инсталирам e SP2 ... този е ако някой може да ми помогне да казва,моля!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здравейте опитах се да си направя буутващ диск с Burn Image to Disc c Nero 6 записах диска обаче искам да го пробвам и като ресна компа за да видя дали съм го направил и ми излиза Boot CD обаче не ми дава да направя нищо натисках F2,но нищо не става искам да си направя диск,който да използвам като ми потрябва.Уиндоуса,който искам да инсталирам e SP2 ... този е ако някой може да ми помогне да казва,моля!

Здрасти

За да ти ръгне буутващия диск първо трябва да си задал в биоса first boot device да е cdrom, като второ задваш харда и така. После като тръгне да зарежда ще ти изпише press any key to .... и ти натискаш кое да е копче и тръгва от диска :)

Колкото до записването на буутващ диск, аз го правя с неро 6 по един мноооого елементарен начин: давам дясна мишка на исото и му казвам да се отвори чрен неро и то си знае работата :P

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Здрасти

За да ти ръгне буутващия диск първо трябва да си задал в биоса first boot device да е cdrom, като второ задваш харда и така. После като тръгне да зарежда ще ти изпише press any key to .... и ти натискаш кое да е копче и тръгва от диска :)

Колкото до записването на буутващ диск, аз го правя с неро 6 по един мноооого елементарен начин: давам дясна мишка на исото и му казвам да се отвори чрен неро и то си знае работата :)

Задал съм първото буутващо устройство да е CDRom не е в това проблема,защото преинсталирах Уиндоус,но диска не е мой.А аз не мога да си направя вече прецаках няколко диска опитах по този начин който е описан тук http://www.boot-cd.hit.bg/ но не стана,отворих ИСО фаила на виртуален диск чрез Daemon Tools и после чрез Неро Експрес дадох да копира от виртуалния диск на реалния,но пак нищо не стана.Резултатът е все един и същ като ресна компа ми излиза Boot from CD но ако диска е буутващ трябва да ми излезе Press any key to enter Setup,но така и не става.А за твоят начин на записване кажи точно с коя част на Нерото,защото и аз съм с Неро 6

А за твоят начин на записване кажи точно с коя част на Нерото,защото и аз съм с Неро 6

Не ти трябват Daemon Tools и др. подобни. Намери си .ISO файла, цъкни го с десния бутон, избери "Open with ..." , и му посочи Nero Burning ROM. Трябва да е: C:\Program files\Ahead\Nero\Nero.exe . В отворилия се прозорец задай по-ниска скорост, Burn, и чакай да изскочи диска.

не си обяснил добре, ако файла ти е iso просто го отвяряш с програма за изо файлове -power iso, ultra iso. nero, програми бол и просто го записваш на ниска скорост и мен ако питаш ако искаш да работиш с изо файлове въобще не ти трябва неро, по-добре си инсталирай някой от програмите които ти посочих ще добавя и magic iso към тях и с тях хем можеш да си го отваряш, хем можеш да си записваш, хем можеш да го маунтваш, можеш да си го извличаш и декомпресираш някъде, каквото ти душа иска...

Редактирано от lenylucky (преглед на промените)

Не ти трябват Daemon Tools и др. подобни. Намери си .ISO файла, цъкни го с десния бутон, избери "Open with ..." , и му посочи Nero Burning ROM. Трябва да е: C:\Program files\Ahead\Nero\Nero.exe . В отворилия се прозорец задай по-ниска скорост, Burn, и чакай да изскочи диска.

Така както ти каза се получи много ти Благодаря
  • 3 седмици по-късно...

suggs

Ама ако файла ми е "Image files" ще стане пак да си го запиша на един диск и да имам боот-ващ диск със WindowsXP ??

А ако е на 16x speed-a на нерото става ли или трябва да я смаля ?

Чел съм по форумите за хора, на които при преинсталация им дава грешка - най-често някакъв файл от инсталационния диск не може да бъде прочетен. Като го запишат пак на ниска скорост, и се оправя.

Писано е на много места - по-високата скорост увеличава вероятността от грешки при записа. Но все пак става дума за "вероятност", така че - или ще стане, или не Публикувано изображение . Ако имаш RW диск, пробвай.

suggs

Ама ако файла ми е "Image files" ще стане пак да си го запиша на един диск и да имам боот-ващ диск със WindowsXP ??

Извинявай, малко късно ти прочитам въпроса, сигурно вече сам си си отговорил. Файловете с разширение .iso са точно тип "Image File" , така че - да, ще стане.
  • 1 година по-късно...

Ще пиша тук, за да не пускам нова тема. Въпроса ми е как да запиша Windows XP SP2 от готов диск (работи перфектно) на празен диск? Опитвал съм един път, но не се получи... Тук обяснявате за .iso файлове, а при мен файловете явно са разархивирани... Моля помогнете! ;)

Редактирано от chocki (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Аз имам Windows XP SP 3 с раѕширение .iso . Трябва ли първо да го разархивирам, за да го запиша?

Здравейте. Аз имам Windows XP SP 3 с раѕширение .iso . Трябва ли първо да го разархивирам, за да го запиша?

Не трябва да го разархивираш.Отваряш Нерото - Nero Express от падащите менюта Burn image.Отваря ти се прозорец търсиш и избираш iso-то и next next,ато слагаш на бавна скорост примерно х8 или х4,не по-бързо.

Ще пиша тук, за да не пускам нова тема. Въпроса ми е как да запиша Windows XP SP2 от готов диск (работи перфектно) на празен диск? Опитвал съм един път, но не се получи... Тук обяснявате за .iso файлове, а при мен файловете явно са разархивирани... Моля помогнете! :rolleyes:

ВАРИАНТ 1

Копираш съдържанието от инсталационното сиди на харддиска в отделна папка. Отваряш програмата за записване на дискове и избираш режим make a boot cd. Нахакваш копираните файлове в програмата и записваш.

ВАРИАНТ 2

Копираш съдържанието от инсталационното сиди на харддиска в отделна папка. Теглиш и инсталираш Power Iso - има пробен период и ако не се лъжа има и бг меню. Оттам създаваш iso архив със същите файлове и го записваш като CD IMAGE.

Успех!

Ще пиша тук, за да не пускам нова тема. Въпроса ми е как да запиша Windows XP SP2 от готов диск (работи перфектно) на празен диск? Опитвал съм един път, но не се получи... Тук обяснявате за .iso файлове, а при мен файловете явно са разархивирани... Моля помогнете! :blink:

ВАРИАНТ 1

Копираш съдържанието от инсталационното сиди на харддиска в отделна папка. Отваряш програмата за записване на дискове и избираш режим make a boot cd. Нахакваш копираните файлове в програмата и записваш.

ВАРИАНТ 2

Копираш съдържанието от инсталационното сиди на харддиска в отделна папка. Теглиш и инсталираш Power Iso - има пробен период и ако не се лъжа има и бг меню. Оттам създаваш iso архив със същите файлове и го записваш като CD IMAGE.

Успех!

И най-простият ВАРИАНТ 3 - ползваш функцията "Copy Disc" на записващата програма :rolleyes: .

:rolleyes: В интерес на истината никога не съм ползвал тази опция, но има време.. не ми се е налагало.

ВАРИАНТ 1

ВАРИАНТ 2

Успех!

Почти съм сигурен (от отдавна си нямам работа с дискове), че така нищо няма да стане, освен да съсипе дисковете. Най-простото за мен решение е да се копира диска, примерно като исо и съответно после със същата програма да се даде да запише исо.

едит: Няма да стане с втория вариант. Исото няма да е бутващо. Първия в случая е безсмислен.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Вчера реших да запиша диск с уиндоус ! Не можах да разбера къде трябва да се сложи "boot.ima" и най накрая го направих с Неро Експрес.Обаче след рестарт и диска тръгне стига до това...

Вчера реших да запиша диск с уиндоус ! Не можах да разбера къде трябва да се сложи "boot.ima" и най накрая го направих с Неро Експрес.Обаче след рестарт и диска тръгне стига до това...

За такъв файл аз поне за първи път чувам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Прочети предните страници обяснения и навярно ще се справиш и сам ...ако не, почни обясненията отново

П.С Интересен екран ти вади.. калдера дос ... не бях виждал това от години :rolleyes: .. Не знам какво си записал, но все едно си пуснал системна дискета ..

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте. Имам проблем с бутването на диск. Вече пробвах с 2 диска и инсталацията въобще не се стартира. Явно не съм разбрал по горните инструкции или не съм направил нещо. Ето и какво точно искам да бутна - Windows 7 файлът е ISO. и използвам Неро 8 обаче там не намирам никаде Burn CD Image. В Неро 8 има само Data Burning. А до колкото разбирам в ISO. файла си има автоматично стартиране или не съм разбрал нещо. Като дам Data Burn не вижам никакви настройки за скорост и тем подобни неща кадето са обяснени. Кажете по какъв начин да направя това бутване. Имам и още един въпрос ако по някаква случайност подкарам системата коя от версиите е най-добра х86 или х64 битовата че не мога също така да разбера. Благодаря много.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.