Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки

Featured Replies

fedora на мен пък ми харесва ! На някой хора,като не им харесва,да не ги гледат ? Вчера и аз излязох да по-снимам,но като гледам на никой не му харесват снимките,но на мен си ми харесват - умрях от студ но за мен си заслужаваше.:speak:

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 128,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

@asus_, твоите са много хубави - може и професионалистите да ти завидят. :angry: Нищо че си умрял от студ, наистина си е заслужавало - по мое скромно мнение на телефонна фотографка Публикувано изображение

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Публикувано изображение

Мда, май само на мен си ми харесват моите снимки. :cant believe:

Другарю Profruit, за да не оспамвам повече темата няма да пиша освен това.

Какво е му е лошото да снимаш нещо, което много ти е харесало, макар и да нямаш нужната професионална техника и да не знаеш всички правила?

Това разсъждение ще го пусна в обръщение в кухнята, щото нямам съответните познания и посуда на професионален готвач, тъй че най-добре да оставя готварството другиму.

Федорка, не си ги харесваш само ти.

Моите също не са професионални, но обожавам да щракам това, което ми харесва ;)

Затова и обичам да се отбивам в тази тема, така виждам какво е привлякло и вашето внимание. Често срещам много хубави снимки, а дали са професионални не ме вълнува толкова, мисля, че в повечето успявам да видя това, което снимачът (не казвам фотографът) е искал да ни покаже :)

• 2 седмици по-късно...

Весели празници!

Едно паяче.

Публикувано изображение

И какъв е смисълът в долен ляв ъгъл единият крак да е на фокус, а съседния силно размит?

И какъв е смисълът в долен ляв ъгъл единият крак да е на фокус, а съседния силно размит?

Според скромните ми позная -горната снимка е правен с микроскоп (увеличението не е повече от Х5) , и краката изглеждат не на фокус заради притискането им от покривното стъкло.

Може и да греша обаче (да е нямало покривно стъкло) - тогава дразнещия ефект ще да е от осветлението на кондензура....

Според скромните ми позная -горната снимка е правен с микроскоп (увеличението не е повече от Х5) , и краката изглеждат не на фокус заради притискането им от покривното стъкло.

Може и да греша обаче (да е нямало покривно стъкло) - тогава дразнещия ефект ще да е от осветлението на кондензура....

Грешиш,според мен.

Няма смисъл,но това са възможностите на макро лещите.Изключително малка дълбочина,при бленда 14!Но има възможност и да е търсен ефект-тогава аз нямам думата. Публикувано изображение:)

А и снимката е със светкавица,на Д80 точно с тая скорост е синхронизацията с външна светкавица.

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Е то при макрото е така.А и особено в комбинация с по-голям сензор.Ето малко информация.

http://www.photosynthesis.bg/?article=14

Иначе снимката не е нищо особено.Паячето е на тавана и си е живо.Не съм го и докосвал.Снимал съм го с Nikon D80 и наскоро закупения обектив Tokina 100 f2.8 macro + светкавица.Ето още една.

Публикувано изображение

За мен това,което пишете не е дразнещ ефект,но то е въпрос на вкус.И още няколко снимки.

Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Еми нормално е да виждаш това,защото съм отворил NEF-а с Photoshop.Има обработка,но не е тази,която казваш (малко цвят,изсветляване,изостряне).Сега ще кача необработван RAW да се убедиш.Не,че е нужно де.

http://4storing.com/ywn5g/3ce13f2cb62ff7c8...5011ba0cc1.html

Еми нормално е да виждаш това,защото съм отворил NEF-а с Photoshop.Има обработка,но не е тази,която казваш (малко цвят,изсветляване,изостряне).Сега ще кача необработван RAW да се убедиш.Не,че е нужно де.

http://4storing.com/ywn5g/3ce13f2cb62ff7c8...5011ba0cc1.html

Прав си. CS3 Extended (Camera RAW 4.0) го отвори и там наистина се вижда, че крака е размазан. Заличил си сянката под него. Смазването е интересно, всякаш го е размахвал неуморно.

Иначе обективчето не е лошо.Мисля,че е най-евтиния подобен обектив в момента.Поне за моите нужди е повече от достатъчен.Ето една много малка,мъртва мушичка.

Продължавам да го разучавам обективчето.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Ама и нямам много гадинки в къщи.Само това паяче и го вардя да мога да го снимам.Иначе този път ползвах и това.

http://test.photosynthesis.bg/offer/240902010003.html

Като допълнително съм сложил и парче оризова хартия,за да няма много отблясъци.

Няколко снимчици от днес.

Приятно изкарване тази вечер на всички!

---------------------------------------------------------------------------

ЧНГ на всички!Ето няколко снимчици от снощи.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Нямам изявен интерес към фотографията , но това не ми пречи да имам някои дори попадения

post-188087-1232296809_thumb.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.