Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зарядни устройства и батерии - мнения,въпроси и препоръки

Featured Replies

Зареждахте ли ги по (примерно) 9 часа?

Ами единия комплект батерии са нон стоп в зарядното и се зареждат по доста повече.. днес сменях няколко пъти, тъй като си помислих, че съм объркала комплекта, но не... и като сложа сега батериите за зареждане, диода на зарядното не премигва както обикновено, а си свети в зелено като при напълно заредени батериии, а те всъщност не са заредени ..

Ами единия комплект батерии са нон стоп в зарядното и се зареждат по доста повече.. днес сменях няколко пъти, тъй като си помислих, че съм объркала комплекта, но не... и като сложа сега батериите за зареждане, диода на зарядното не премигва както обикновено, а си свети в зелено като при напълно заредени батериии, а те всъщност не са заредени ..

Не трябва да са непрекъснато в зарядното! има цикъл на заряд. Така вероятно сте изчерпали циклите им за презаряд

50 зареждания за 5-6 месеца?!?  :eek: Това е ужасно много.

Ако са били дозареждани често, без да са изтощавани напълно, това може да е скъсило живота им. Но само предполагам.

Не трябва да са непрекъснато в зарядното! има цикъл на заряд. Така вероятно сте изчерпали циклите им за презаряд

Това не го знаех, явно е това което казвате... Сега поне знам какъв е проблема и остава да си поръчам нови 2 комплекта батерии.. Благодаря ви за помоща :)

Зарядното го вадиш от контакта , тогава поставяш батериите и след това го включваш в контакта . Зарядното не знае дали са ви заредени батериите а пуска заряд примерно 8 часа след като му се подаде напрежение . Хайде пробвай и да знаеш че прекъснеш ли цикъла по време на заряд - почва от начало 8 часа  :)

Зарядното го вадиш от контакта , тогава поставяш батериите и след това го включваш в контакта . Зарядното не знае дали са ви заредени батериите а пуска заряд примерно 8 часа след като му се подаде напрежение . Хайде пробвай и да знаеш че прекъснеш ли цикъла по време на заряд - почва от начало 8 часа  :)

Грешката ми е, че изключвам зарядното само при смяна на батериите,   а доколкото разбрах вече, трябва след 8 часа заряд да се изключва независимо кога ще сменя батериите.. Все съм си мислила, че не му пречи като седи включено в контакта заедно с батериите както зареждането на телефона :) ....

• 3 години по-късно...

Зареждам си батериите с лидълско зарядно, от което съм много доволна. Но след 3 години, явно батериите ми са леко "заминали". В шаш и паника след една сватбичка, на която се спуках да сменям и зареждам в ресторанта, за да си снимам до край младоженците, си казах край, нови комплекти батерии си вземам. Тези, които до сега ползвам са Eneloop Sanyo. Само, че сега на Sanyo няма, всички са на панасоник. Както и да е, като за начало взех Fudjitsu, та викам дай и едно зарядно... Питам аз има ли индикация кога са заредени, продавачката убедена, вика има. Прилагам снимки на зарядното и батериите. Та днес не помня кога ги сложих, някъде по обяд може би, сега е 20:30ч. зарядното си свети...... Викам много време се зареждат, изкарах ги и ги поставих в лидълското преди малко. То има индикатори с изписани колко процента заряд имат. Та фуджицу-то бяха на 90 %. Изкарах ги, сложих ги пак в тяхното си зарядно, защото искам да видя дали светлинната индикация на самото зарядно ще изгасне. Та ако някой има такова зарядно, ще се радвам да сподели как се държи. Иначе още два комплекта по 8 батерии съм си взела , но са си енелупски, но дали да рискувам в новото зарядно на фуджицу да ги зареждам или да си продължавам с практичното ми от лидъл?

z.jpg

b.jpg

l.jpg

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.