Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Резултат от pc security test 2005

Featured Replies

В "Нови програми" намерих тази програма "pc security test 2005". Пуснах я на моят компютър, който защитавам с Нод32, Ад-ъуеър СЕ, Уиндоуски Файруол и ползувам Firefox. Показа ми, че от гледна точка на хакерски атаки и познати вируси, компютъра ми е 100% сигурен, но при симулация на атака с непознат вирус, такава на вирус работоещ в системата ми, на спайуеър в паметта и на прибавяне на шпионски компонент в Интернет Експлорер нямам адекватна защита.

Общо резултата е:

Тест на защитата срещу хакерски атаки - 100%

Антивирусна защита - 50%

Защита от спайуеър - 25%

Ако можете да ми помогнете със съвет, как да увелича сигурността на компютара си/amd 2300+, 196 ram/ или да пробвате тази програма и да съпоставим резултатите, ще ви бъда благодарен.

Инфо и линк за "pc security test 2005" има в подфорум "нови програми".

Благодаря.

Редакция: При затваряне на програмата, ми излезе любезна препоръка, че "С цел ефективно да защитим вашият компютър чрез най-новите технологии, ние ви съветваме да инсталирате ЗАЩИТА НА ВАШЯТ КОМПЮТЪР В РЕАЛНО ВРЕМЕ ОТ ВИРУСИ И СПАЙУЕЪР, като viruskeeper 2005" и следва линк за съответната програма. :yanim:

Мноооого се съмнявам, резултатите тази програма са реални. Мноооого.

Признавам им интересният начин за рекламиране на продукта. :wors::yanim::clap:

Редактирано от d_n_g (преглед на промените)

Aз пуснах темата за PC Security Test 2005 3.6.0. Искам да подчертая, че тази програма симулира наистина вирусни, хакерски и спай атаки. Например за вирусите изпозва Eicar симулация и антивирусът трябва да "пищи". За другите (спай) атаки не се различава много от онлайн тестовете за сигурност, дето ги има по сайтовете на повечето security програми. Но това все пак не е съвсем реален тест и според мен не бива да му се вярва чак толкова, защото не достатъчно подробен и има елемент на реклама. Неуспешните резултати се маркират с червено и поне при мен бяха верни донякъде за спайуера.

Добавям: Поздрави за добрия коментар!

при мен тази тест програма дава error,когато пусна теста: "unable to perform the anti hacking test (error 0)" изключих анти-хакинг теста и тръгна.25%-антивирусна защита(kaspersky-0.5.391),0% spyware(ad-aware se и spybot).незнам...

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Нека да покажа една картинка за този тест.

OС: Windows XP Pro SP2 версия (5.1 Build 2600)

Firewall: Windows Firewall+няколко безплатни тунинг програми.

Aнтивирус: AntiVir Personal Edition Classic 7.0 (free).

Антиспай: Arovax (free).

Браузър: Mozilla Firefox 1.5.0.1 с доста security разширения.

Резултат: Тук

Иначе: 100%, 50%, 50%.

Дали наистина вярваш на това ?

В момента тествам на Norton IS 2006 със Mozila Firefox 1,5

Adaware Se Pro ,SpyBot SD .

Полсе ще тествам на Kaspersky 5,0391 Outpost Firewall 3 Pro ,Adaware Se pro ,Spybot SD,XoftSpy със Mozila Firefox 1,5

И двата пъти ще е на Windows SP 2 и ще шерна резултатите тука !!!

Хммм...

Резултатите със Norton IS 2006 ,Mozila Firefox 1,5

Adaware Se Pro и SpyBot SD .

HACKING,Antihack - Gold protection 100 %

VIRUS,Antivirus protect - Fair 25 %

SPYWARE,Antispyware -Fair 25 %

Тука на първо място искам да отбележа ,че този тест сложи във кофите Norton spyware и Spybot SD

Със Kaspersky 5.0.391 Pro ,Outpost firewall pro 3 ,SpyBot SD,Spywareblaster,Xoftspy на Mozila Firefox 1,5

Резултатите са следните.

SPYWARE,Antispyware - Insufficient Protection 0 %

Тука значи пък се оказа ,че на Outpost firewall pro 3 Spyware плъгина и Spybot SD със Spywareblaster

Са ми напълно излишни следкато не ме защитават дори и на ''Да не казвам 1 %'' на 25 %

Какво мислите дали може да се вярва на теста ???

PS

А и тази реклама която идва на края на теста !!!

Това е върха на айсберга

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Браузър: Mozilla Firefox 1.5.0.1 с доста security разширения.

<{POST_SNAPBACK}>

nologo, би ли споделил кои разширения за сигурност на лисичката използваш? Мисля, че това би било полезно за мнозина.

OС: Windows XP Pro SP2 Firewall: Windows Firewall Aнтивирус:F-Secure Anti-Virus Client Security Резултат:100%,50%,25% F-Secure реагира и на атака от непознат тип вирус,но това не беше отбелязано в резултата от теста???

Здравейте. И аз да си дам резултатите за иследване.

Microsoft Windows XP Pro SP2

Firewall-Windows Firewall

Антивирус-NOD32

Антиспай-Trend Micro Anti-Spyware

Браузър-Opera9 preview 2

Резултати-100% ; 50% ; 75%

Отбелязвам, че Антиспай софтуера засече и трите атаки, но на края в резултатите изписа, че е засякъл само две атаки. Абе послъгва малко тая програма (ама малко). Поздрави, rainov!

nologo, би ли споделил кои разширения за сигурност на лисичката използваш? Мисля, че това би било полезно за мнозина.

<{POST_SNAPBACK}>

Разбира се, но това едва ли има голямо значение за този тест, понеже акцентът му е към Internet Explorer, а не към друг браузър. След този тест се замислих, че и на Internet Explorer трябва да сложа малко защити.

Eтo част oт плъгините, които ползвам на Firefox:

1. Blue Frog Anti-Spam

2. Adblock

3. ClamWin Antivirus Glue for Firefox

4. AI Roboform Toolbar for Firefox 6.6.1 (February 07, 2006)

5. Dr.Web anti-virus link checker

6. Flashblock

7. NoScript

8. Permit Cookies

9. QuickJava

10. Remove Cookie(s) for Site (previously: "Clean Cookies of Site")

11. ShowIP

12. SmartWhois Launcher

13. Stealther

Това са security плъгини за Firefox, които използвам и повечето нямат отношение към този тест. Има ги на официалния сайт на Firefox, раздел plug-ins.

Ще потърся тези дни подобна на PC security test 2005 програма. Но такава, която може повече. Дано открия...

Ето и мойте резултати само с Нортън Антивирус,даже без Уиндолс стената щото Нортан каза че е по добре да ползвам Червей защитата му :baby:

Hacking - 70%

Antivirus - 25%

Spyware- 50%

Много интересно....

Дали наистина вярваш на това ?

В момента тествам на Norton IS 2006 със Mozila Firefox 1,5

Adaware Se Pro ,SpyBot SD .

HACKING,Antihack          - Gold protection 100 %

VIRUS,Antivirus protect - Fair  25 %

SPYWARE,Antispyware    -Fair 25 %

Тука на първо място искам да отбележа ,че този тест сложи във кофите Norton spyware  и Spybot SD

Със Kaspersky 5.0.391 Pro ,Outpost firewall pro 3 ,SpyBot SD,Spywareblaster,Xoftspy на Mozila Firefox 1,5

Резултатите са следните.

SPYWARE,Antispyware - Insufficient Protection 0 %

Какво мислите дали може да се вярва на теста ???

Ако имаш повече от един активен резидентен скенер, както забелязвам за анти-спай и аdd програмите, дето си ги изброил в двата случая е съвсем нормално да имаш ниско ниво на защита в реално време за спай, addware, вируси и др. Скенерите в реално време за security програми, например два и повече антивируса или два и повече антиспай с включени активни скенери си пречат и резултатите са плачевни...По форумите в този раздел сме дискутирали неведнъж това.

Аз пак повтарям, че тестът не е съввсем обективен, но поне показва горе-долу добри (според мен) резултати.

Поздрави!

в момента, в които ми излезе прозорец с питане дали да позволя "вирус" да се стартира всеки път с включ. на компа и аз дам не сканирането забива,а ако дам да ми дава за 25% за анти вирус и толкова за spyware.това е при zone alarm.

p.s. i 100% анти хакинг

Толкова ли е лоша Panda Internet Security 2006 ?

untitled2jw.jpg

<{POST_SNAPBACK}>

аз съм с antivir , zone alarm i spy boot и ми дава същите резултати.ЗА това мисля, че този тест е просто ориентировъчен и не много обективен.

Толкова ли е лоша Panda Internet Security 2006 ?

Не знам, приятелю. Ако пробваш Panda Truprevent™ Personal 2006, (май последната версия е 3.00.00) към някой антивирус, резултатите ще са сигурно по-добри. Иначе Panda Platinum 2006 Internet Security включва Truprevent™ технология.

Но според мен комбинацията на Panda Truprevent™ Personal 2006 с чист антивирус и един добър firewall е по-добре. Аз нямам много добри впечатления от Intеrnet Security пакетите. Като че ли firewall, антиспай или нещо друго им куца...

02des_actcajatit_prev06.gif

Ето ти малко инфо:

http://www.pandasoftware.com/products/TruP...ersonal2006.htm

Ето и сравнение на продуктите на Panda Software:

http://www.pandasoftware.com/products/HomeParticulares.htm

Ето линк за пробната версия (25.16 МВ):

http://acs.pandasoftware.com/shareware/preventshuk.exe

Не съм убеден колко е достоверна информацията която показва.Използвам Файрфокс,Уиндоуската стена плюс това на Аваст,Аваст антивирус 4.6 про с последни ъпдейти.Нямам резидентна защита против spyware(чистя ги после :baby:)

test%20(Small).JPG

windows sp1

nod32

Sygate

хора при мен е яко зле чак са се убеждавам колко е бъгав нод32 sad.gifsad.gifsad.gif

виш тук

Kогато,разглеждам резултатите Ви се питам:Правилно ли изпълнявате условията?? Аз съм с:Kaspersky AH , NOD32 , : Spy Emergency 2005.Moите резултати са: 100% , 75% , 75% . cool.gif Oбърнете особено внимание на STEP 2!!

аз след сканирване с XoftSpy,Ashampoo WinOptimizer Platinum 3,CCleaner Вище кво ми дава как да оправа spyware да не е 0% хелп плс sad.gif

Преди да поискате резултатите трябва да сканирате System32 oт Уиндоса{там са атаките} с ANTISPY И ANTIVIRUS.Хванати ли са в kaрантината? Ако са там мисля,че резултатите Ви ще бъдат други.

Oще един резултат, този път без антивирусна програма:

OС: Windows XP Pro SP2 версия (5.1 Build 2600)

Firewall: Kerio Presonal

Aнтивирус: Няма

Анти-adware (не е чист антиспай) : Ad-Аware SE Professional с включена резидентна защита (Ad-watch).

Браузъри: IE и Mozilla Firefox 1.5.0.1

Резултат: Тук

Иначе: 100%, 50%, 25%.

Искам да допълня, че Ad-aware "хвана" вируса на Eicar, но не можа да се справи с другите симулации за вируси и спайуер добре.

Моето мнение (извън този тест) е, че Ad-Аware SE Professional е наистина сериозна програма и има доста обширен спектър за идентификация и отстраняване на зловредни приложения.

Имам чувството, че програмата генерира произволни резултати и наистина е добре направена реклама.

Имам чувството, че програмата генерира произволни резултати и наистина е добре направена реклама.

Не знам откъде ти идва чувството, но ако имаш някакъв анализ на програмата, резултат от проверка с нея или съвет, посочи ги. Иначе всеки може да си говори напосоки колкото си иска...

Не искам да те обидя. Просто обичам аргументи. В предишните си постове споделихме, че тази програма не е особено прецизна и точна и има елемент на реклама. Но чак пък хаотично да генерира произволни резултати? Поне при мен не е точно така. Например като махна антиспай програмата винаги spy защитата от теста става нула, като преди това е била 50% или друго. "Стъпката" за оценка е 25%, тоест всеки от трите показателя е разделен на по четири степени. Виж поста на dragozow. Човекът не ползва антиспай и логично има 0% за спай защита по "теста".

Тази програма в никакъв случай не бива да е еталон за проверка на сигурността на системата. Според мен има някакви проблясъци, все пак. Мое мнение.

Вчера смених Нортан с АнтиВир и днес тествах с тази програма да вида какви резултати ще има,

при инсталацията на програмата АнтиВир изпищя за засечен Хакинг-тул и по точно SRP/Hackingtool.VT, опитах се да намера инфо за него но няма, дадох игнор и инсталирах, отидох в папката кадето пишеше че е този тул, но го нямаше ohmy.gif ,

иначе резултатите са

70%

25%

25%

с Уиндолс ХП СП2 и само АнтиВир 7.

Редактирано от to4i (преглед на промените)

Според мене тази програма е направена с рекламна цел и на теста не може да се вярва.Тествах я с Kaspersky 5.0.391 ,Kaspersky Anti-Hacker и Ad - Aware 1.06 Pro

с включена защита в реално време.Резултатите бяха следните: 100%,75%,75% .Останах доволен , след което отидох на гости на брат ми и повторих същата процедура с неговия компютър който е идентичен с моя.Получи се това: 100%

50% , 25% .Как е възможно два компютъра които ползват еднакъв софтуеър да имат различни резултати.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.