Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг машина до 1,800лв.

Featured Replies

Мерси за многобройните мнения и коментари. Виждам, че и дискусия стана, за което отново благодаря! :)

Имам обаче следното питане - гледах повечето коментари, рових се и в нета и в моето ламерско съзнание изниква следния въпрос: Как ви се струва комбинацията ASUS P8P67 Pro (340лв от jarcomputers) и i5-2500k? Общо това ще ми излезе към 750 лв и отделно другите чаркове.

Все пак доколкото виждам това е дъно и процесор за OC, а аз нямам намерение да го правя (нито разбирам как, честно казано), а и SLI не мисля да ползвам. В този случай тази комбинация ОК ли е? В смисъл, предполагам какво ще ми отговорите, но пък и не искам компа ми да го ползвам само година-две преди тотално да сдаде багажа. Тоест не искам и най-евтини и лишени от екстри и възможности за ъпгрейд компоненти, които към момента са ОК за ползване, но след някой и друг месец, ще са стари.

Защо избра JAR?Всъщност незнам откъде си.Това е последно поколение 4-ядрен Интелски процесор,равняващ се на 6-ядрен АМД от сегашните.Няма да ти омалее скоро.Дъното може и да не е про.Просто има доста екстри като Esata,1394,USB3.0 но ако нямаш такава периферия няма да ти се наложи да ги ползваш.

Мерси за многобройните мнения и коментари. Виждам, че и дискусия стана, за което отново благодаря! :)

Имам обаче следното питане - гледах повечето коментари, рових се и в нета и в моето ламерско съзнание изниква следния въпрос: Как ви се струва комбинацията ASUS P8P67 Pro (340лв от jarcomputers) и i5-2500k? Общо това ще ми излезе към 750 лв и отделно другите чаркове.

Все пак доколкото виждам това е дъно и процесор за OC, а аз нямам намерение да го правя (нито разбирам как, честно казано), а и SLI не мисля да ползвам. В този случай тази комбинация ОК ли е? В смисъл, предполагам какво ще ми отговорите, но пък и не искам компа ми да го ползвам само година-две преди тотално да сдаде багажа. Тоест не искам и най-евтини и лишени от екстри и възможности за ъпгрейд компоненти, които към момента са ОК за ползване, но след някой и друг месец, ще са стари.

Щом нямаш намерение да клокваш, вземай процесор без "К" отзад. Например SB 2500 или 2600. 2600 поддържа Hipertreading, което удвоява виртуално ядрата. Засега това не се ползва при игри, но знае ли човек... Бих допълнил, че не ти е необходимо и дъно с чипсет P67 но знам, че веднага ще ме опровергаят с нещо от сорта..." не си купувай Форд, а Мерцедес". Спестените пари може да инвестираш в каквото пожелаеш - по-бърза видеокарта, по-бърз хард...
  • Автор

Защо избра JAR?Всъщност незнам откъде си.Това е последно поколение 4-ядрен Интелски процесор,равняващ се на 6-ядрен АМД от сегашните.Няма да ти омалее скоро.Дъното може и да не е про.Просто има доста екстри като Esata,1394,USB3.0 но ако нямаш такава периферия няма да ти се наложи да ги ползваш.

От София съм. Всъщност, това, което исках да кажа е, че да, наистина няма да ползвам SLI и OC, но пък това са опциите вградени в последните модели дъна и въпреки, че няма да ги ползвам сигурно, не искам да се минавам с някое дъно, което точно ми отговаря на изискванията, но пък не е от новите и ще се изтърка скоро.

Все пак мисля, че разбрах от отговора ти, че комбинацията явно е добра ;-) Сега просто трябва да си избера читава карта, кутия и захранване+охлаждане. другите неща ще ги мисля в последствие.

От София съм. Всъщност, това, което исках да кажа е, че да, наистина няма да ползвам SLI и OC, но пък това са опциите вградени в последните модели дъна и въпреки, че няма да ги ползвам сигурно, не искам да се минавам с някое дъно, което точно ми отговаря на изискванията, но пък не е от новите и ще се изтърка скоро.

Все пак мисля, че разбрах от отговора ти, че комбинацията явно е добра ;-) Сега просто трябва да си избера читава карта, кутия и захранване+охлаждане. другите неща ще ги мисля в последствие.

Погледни в сайта на ASUS за това дъно Memory support list да няма изненади.Примерно Corsair една хубава памет какви модели поддържа и дали съответната памет има обозначението X.M.P.,което значи Extreme memory profile.Интелска е технологията и паметта ще тръгне без проблем на високата честота.По подразбиране всяка DDR3 тръгва на 1333Mhz.

Дъната за платформа LGA1155 се появиха в края на миналата година, а процесорите в началото на тази. Няма как старо дъно да стане за новия процесор така, че няма да се минеш. Дъната с чипсет P67 са клокърски и не могат да се възползват от вградената видеокарта в процесора, което е без абсолютно никакво значение в тоя случай. Дъната с чипсет H67,не могат да се ползват за овърклок, но поддържат вградената в процесора видеокарта. Това е пак без значение. От значение е факта, че може да минеш по-тънко, като не се заглеждаш в скъпи дъна. Също така от много голямо значение е ревизията на дъната. Както казаха по-горе, те трябва да са със степинг B3, защото при първите произведени, има вероятност за деградация с течение на времето. Не е необходимо да се хвърляш на дъна с цена +300 лева.

Също така от много голямо значение е ревизията на дъната. Както казаха по-горе, те трябва да са със степинг B3, защото при първите произведени, има вероятност за деградация с течение на времето.

Деградират единствено SATA II портовете ако се ползват усилено и то грубо по сметките на Intel около 15% от тях! За тях това обаче бе достатъчно да изтеглят дъната от пазара и да пуснат нова ревизия на чипсетите с фикснат бъг. Самото дъно няма абсолютно никакъв проблем ако се ползват SATA III портовете и нищо няма да деградира.

Погледни в сайта на ASUS за това дъно Memory support list да няма изненади.Примерно Corsair една хубава памет какви модели поддържа и дали съответната памет има обозначението X.M.P.,което значи Extreme memory profile.Интелска е технологията и паметта ще тръгне без проблем на високата честота.По подразбиране всяка DDR3 тръгва на 1333Mhz.

Memory support list-а не означава абсолютно нищо. Сети се сам защо.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Дъната за платформа LGA1155 се появиха в края на миналата година, а процесорите в началото на тази. Няма как старо дъно да стане за новия процесор така, че няма да се минеш. Дъната с чипсет P67 са клокърски и не могат да се възползват от вградената видеокарта в процесора, което е без абсолютно никакво значение в тоя случай. Дъната с чипсет H67,не могат да се ползват за овърклок, но поддържат вградената в процесора видеокарта. Това е пак без значение. От значение е факта, че може да минеш по-тънко, като не се заглеждаш в скъпи дъна. Също така от много голямо значение е ревизията на дъната. Както казаха по-горе, те трябва да са със степинг B3, защото при първите произведени, има вероятност за деградация с течение на времето. Не е необходимо да се хвърляш на дъна с цена +300 лева.

Пипал ли си дъно с P67 чипсет?

При този чипсет и процесор от фамилията К има функция авто овърклок без намеса на потребителя, дали не е полезна при игри и тежки приложения?

Деградират единствено SATA II портовете ако се ползват усилено и то грубо по сметките на Intel около 15% от тях! За тях това обаче бе достатъчно да изтеглят дъната от пазара и да пуснат нова ревизия на чипсетите с фикснат бъг. Самото дъно няма абсолютно никакъв проблем ако се ползват SATA III портовете и нищо няма да деградира.

Memory support list-а не означава абсолютно нищо. Сети се сам защо.

Memory QVL.Правилно Людмиле.

а ако става въпрос наистина за нещо стойностно-само SSD e решението-64GB само за ОС и основните програми.

Не е задължително SSD, един RAID0 върши прекрасна работа и е по-евтино..

Не е задължително SSD, един RAID0 върши прекрасна работа и е по-евтино..

... и по-рисковано ако се прецака единият диск :)

И аз бих предпочел RAID 0, но само ако има трети диск като мен, на който да съхранява важна информация. Вече си изпатих с два харддиска, работещи в Stripe. Загубих важни снимки, които не бях прехвърлил на друг носител.

За геймърска машина ползата от SSD/RAID e равна на 0. Изобщо е безсмислено начинание и погрешна инвестиция на средства в дисковата подсистема. Единствената полза е, че лоуд тайма на Windows и зареждането между нивата на игрите ще се съкрати малко от например 20 секунди на 17 или нещо подобно. Единичен диск нова серия(WD Blue/Black, Hitachi 7K1000.C, Samsung F3) е напълно достатъчен за гейм машина в тоя ценови клас, като евентуално може да се добави втори диск за сторидж на филми и музика, ако ще има такива. Много по-положителен ефект върху игрите ще окаже влагането на тия пари във видеокартата или охлаждане за процесора с цел овърклок.

Човекът няма да овърклоква. Поне така казва така, че отпада по-доброто охлаждане. Може би , ако идеята е по-тих компютър, да. А дали е полезен RAID 0 или не...поне на теория да. Един единствен път пробвах как действа при Far Cry 1. Зареждането на ниво от RAID 0 масива траеше 17-18 секунди, докато от другия SATA диск - около 30 секунди.

RAID0 помага страшно много при игрите, поне мои наблюдения. Не говоря само за времето на зареждане, а и детайлизирането на околното пространство, особенно ако е по-голямо (Crysis,GTA IV). Не отричам, че наблюденията ми са на базата на малкият опит с твърди дискове(преди това машината беше с Samsung с 8 кеш, може и затова да съм почуствал голям прираст на кадри и по-малко засечки)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.