Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 13

Featured Replies

А цвета на карето не ти ли говори нещо? По принцип отдавна съм казал,че hips-a е бита карта за мен,но това е друга ..бира!

Да видим сега тук:

http://dox.bg/files/dw?a=1c819f708c
Нортона даде, жълто съобщение,че се "иска внимание", т.е. не го засича!

Ръчен скан с Битдефендер обаче дава евристично засичане! Ей за това държа дефендера за подсигуровка...не знам защо, но я уважавам тази програма!

Публикувано изображение

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 138,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да видим сега тук:

http://dox.bg/files/dw?a=1c819f708c

C:\Users\Stefan Home\Desktop\Нова папка\162.exe

[DETECTION] Is the TR/Crypt.XPACK.Gen Trojan

вярно е! Вчера си мислех да пиша разсъждения по този въпрос: "Коя е най-подходящата защита за абсолютния лаик?"

Windows 7

Публикувано изображение

Няма въпроси,ъпдейтите работят,програмите се обновяват.

Windows 7

...........

Няма въпроси,ъпдейтите работят,програмите се обновяват.

Хехе, това е добра идея. Само че не може да се получи на 100% при нелегален Windows. По принцип пиратите или по-точно кварталните хакери (10x на Lyudmil за това мнение - квартален хакер) не обичат ъпдейтите, System Restore и каквито и да е съвети по сигурността. Може би си спомняш, че спомена веднъж - важен е номерът. По-нататък има подробности...

А за ico файловете:

IcoActivate.ico,

IcoHelp.ico,

IcoUninstall.ico

тези ico файлове са част от някакво менте и не би трябвало да са зараза. Ето справка с част от хост файла на заразена система:

O1 - Hosts: 127.0.0.1 vkontakte.ru

O1 - Hosts: 127.0.0.1 www.vkontakte.ru

O1 - Hosts: 127.0.0.1 login.vk.com

O1 - Hosts: 127.0.0.1 vk.com

O1 - Hosts: 127.0.0.1 www.vk.com

O1 - Hosts: 127.0.0.1 odnoklassniki.ru

Хм, роботът на Касперски нещо се бави с анализа, странно. vkontakte.ru е някаква руска социална мрежа, както и да е. Голяма борба пада за клиенти, няма правила...

Мнение на заразен потребител от вчера:

Здравейте, вчера отворих линк за клип който ми пратиха по фейсбук чата и на страницата на линка пишеше да изтегля флаш плеър. Изтеглих го въпреки че имам :@ и осъзнах че имам вирус.Компютърът ми се забави много, вече не мога да вляза във фейсбук и антивирусната ми програма сякаш се блокира неиска да сканира и даже не се отваря. Моля за помощ

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Хехе, това е добра идея. Само че не може да се получи на 100% при нелегален Windows. По принцип пиратите или по-точно кварталните хакери (10x на Lyudmil за това мнение - квартален хакер) не обичат ъпдейтите, System Restore и каквито и да е съвети по сигурността. Може би си спомняш, че спомена веднъж - важен е номерът. По-нататък има подробности...

Става става :) Ъпдейтите не са кой знае колко,пък и какви дупки ще ми запушват...Аз на дупката съм и сложил "ламаринка"

Как ще се стартира нещо непознато като отива в недоверените. Понякога чак ме дразнят настройките които съм направил,особенно ако почна да инсталирам нещо различно. Например да ръгна някой модем на Виваком и се почва шоуто. :clap: Ама не исталирам всеки ден модеми.

Иначе всички инсталирани програми си работят перфектно,компа може да се ползва спокойно от всеки без да ме е страх,че нещо ще инсталира по невнимание. Сега пак някой тука ще рипне и преди да го направи да помисли...аз не рекламирам,а споделям с Вас. Всеки сам си решава.

пп. На XP пък под ограничен акаунт + Касапа с тия настройки ако ще и маймуна да седне на компа пак ще е перфектен.

Стига да не изчегъртат копчетата и не прегризат кабела на мишката. :baby:

Става става :cool: Ъпдейтите не са кой знае колко,пък и какви дупки ще ми запушват...Аз на дупката съм и сложил "ламаринка"

Как ще се стартира нещо непознато като отива в недоверените. Понякога чак ме дразнят настройките които съм направил,особенно ако почна да инсталирам нещо различно. Например да ръгна някой модем на Виваком и се почва шоуто. :rolleyes: Ама не исталирам всеки ден модеми.

Иначе всички инсталирани програми си работят перфектно,компа може да се ползва спокойно от всеки без да ме е страх,че нещо ще инсталира по невнимание. Сега пак някой тука ще рипне и преди да го направи да помисли...аз не рекламирам,а споделям с Вас. Всеки сам си решава.

пп. На XP пък под ограничен акаунт + Касапа с тия настройки ако ще и маймуна да седне на компа пак ще е перфектен.

Стига да не изчегъртат копчетата и не прегризат кабела на мишката. :baby:

:yanim::cool::)

• Автор

Наблягайте на rogue-тата,че масово се навъдиха и се модифицират ежедневно! Единната дефиниция в случая е добре дошла,също така и евристиката!

ИМА ЛИ ЗАПЛАХА ИЛИ НЕ?

http://www.antivirs.com/

Публикувано изображение

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b28739837b133fbba59018c1eb19af9d146fee4595d8ea04fed4699a3a5dbeee-1311377177

Публикувано изображение

Според Касперски Лаб - файлът е безвреден!!! докладвайте на другите

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Дайте някой архив със зарази да пробвам NOD32 Antivirus 4 (4.2.71.2)

• Автор

ИМА ЛИ ЗАПЛАХА ИЛИ НЕ?

Според Касперски Лаб - файлът е безвреден!!! докладвайте на другите

Той си е техен продукт ,стар инструмент за почистване от 2004 Публикувано изображение ...какво да докладваме ,нека си го засичат голям праз и без това никаква работа не върши!Погледни само какво чисти и ще ти стане ясно!

Той си е техен продукт ,стар инструмент за почистване от 2004 Публикувано изображение ...какво да докладваме ,нека си го засичат голям праз и без това никаква работа не върши!Погледни само какво чисти и ще ти стане ясно!

Знам,фолсове. Ами това е един пример от многото. Интересно ми е как реагира на него Simantec? Кобила или катър ще намери? :rolleyes:

Дайте някой архив със зарази да пробвам NOD32 Antivirus 4 (4.2.71.2)

http://www.malwares.pl/index.php?dir=07.2011%2F

Избирай :blink:

Знам,фолсове. Ами това е един пример от многото. Интересно ми е как реагира на него Simantec? :rolleyes:

Публикувано изображение

Аха. Какво му намира толкова?

Ми не знам ... Аз мога да живея и с многото FP на Symantec . Все ми е тая . Аз проблеми нямам с това . :rolleyes:

Всеки да си ползва каквото си иска .

• Автор

Ми не знам ... Аз мога да живея и с многото FP на Symantec . Все ми е тая . Аз проблеми нямам с това . :blink:

:rolleyes:

Ааа недей така !

Ти може и да нямаш проблем,но Емо например ще има проблеми ако на всяка безопасна игла Symantec подскача като ощипана мома!

Ще забърши някоя игра на детето..върви се оправяй после...не че не се е случвало при мен.

Как реагира на автомат със : TZAR,Zuma Deluxe,Revolt,Cadillacs & Dinosaurs,18 Wheels of Steel American Long Haul ...пробвай !

Ми не знам ... Аз мога да живея и с многото FP на Symantec . Все ми е тая . Аз проблеми нямам с това . :rolleyes:

Всеки да си ползва каквото си иска .

Чеки...,аз говоря че доброто му засичане е благодарение на тези фолсове. Щом ти е непознат и айде в коша...

пп. Колко дни минаха откакто сложи SEP12? :blink:

:rolleyes:

Ааа недей така !

Ти може и да нямаш проблем,но Емо например ще има проблеми ако на всяка безопасна игла Symantec подскача като ощипана мома!

Ще забърши някоя игра на детето..върви се оправяй после...не че не се е случвало при мен.

Как реагира на автомат със : TZAR,Zuma Deluxe,Revolt,Cadillacs & Dinosaurs,18 Wheels of Steel American Long Haul ...пробвай !

Емо с тая скорост с която чупи май скоро няма да има нищо . Лошото е че като седне на моя компютър то за това има и игри на него го прецаква и без да е виновна антивирусната http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Ама иначе от време на време уж иска да се учи ама то това са проблясъци по скоро .

Чеки...,аз говоря че доброто му засичане е благодарение на тези фолсове. Щом ти е непознат и айде в коша...

пп. Колко дни минаха откакто сложи SEP12? ;)

Не помня точно. От както излезе новата версия мисля .

Съжалявам за :blink:

Емо с тая скорост с която чупи май скоро няма да има нищо . Лошото е че като седне на моя компютър то за това има и игри на него го прецаква и без да е виновна антивирусната http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Ама иначе от време на време уж иска да се учи ама то това са проблясъци по скоро .

Не помня точно. От както излезе новата версия мисля .

Съжалявам за :rolleyes:

Ооооо аз преди време заради детето за ТРИ дни ЧЕТИРИ преинсталации правих. Сега обаче при преисталация той ми казва предварително какво да правя,да не взема да забравя нещо... последният път миналата година пуснах инсталацията и заспах. Събужда ме свършила и всичко тип топ.

Да са ни живи и здрави разбойниците. Ние сме били също такива.

За SEP питам - нали имаме уговорка :eek:

За SEP питам - нали имаме уговорка :eek:

Ще ти пращам проби не съм те забравил :rolleyes:
http://dox.bg/files/dw?a=391da81008

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Кофти парче е това,ще ми е интересно Comodo при изключен нет при стартиране дали ще го гепи или ще допусне рестарт на машината?!

http://dox.bg/files/dw?a=264325f6cb
Result: 25/ 43

(58.1%)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.