Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полигамия и моногамия

Featured Replies

Полигамни или моногамни сте? Мислите ли, че човек може да обича повече от един човек и различни полове за партньори? Бихте ли експериментирали? Случвало ли ви се е да имате повече от един партньор? Споделете~

• Отговори 78
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

И да допълня какво ви е мнението за полигамията, за или против сте? И защо.

Не харесвам полигамията,но приемам,че има хора които я харесват - всеки има правото да направи своя избор.

Не харесвам полигамията,но приемам,че има хора които я харесват - всеки има правото да направи своя избор.

Засега съм моногамна.Ако почне моят партньор да не си изпълнява задълженията в леглото може и да сбъркам нещо.Но засега не ми се налага.

Засега съм моногамна.Ако почне моят партньор да не си изпълнява задълженията в леглото може и да сбъркам нещо.Но засега не ми се налага.

Можеш да продължиш да бъдеш моногамна,ако бъдеш само с партньора който си избрала след срива в интимните отношения със сегашния партньор. ;)

Можеш да продължиш да бъдеш моногамна,ако бъдеш само с партньора който си избрала след срива в интимните отношения със сегашния партньор. ;)

Това беше свежо! ;)

Аз мисля, че на всеки поне веднъж му се иска да не е моногамен. :biggrin:

Някога някъде бях чела за научно изследване върху връзката между дълголетието и полигамията. Като вземем предвид и това, че в повечето случаи т.нар. полигамия всъщност си е серийна моногамия, нещата стават по-приемливи. :brick wall:

• 3 години по-късно...

Свежа темичка! Накарахте ме да се регна заради нея- аз съм твърдо полигамен- това е така, просто защото това е правилната форма на брака и нека ви обясня че съм чист българин и християнин и не изповядвам никакви чужди религии или секти.

Редактирано от svetlio760 (преглед на промените)

Свежа темичка! Накарахте ме да се регна заради нея- аз съм твърдо полигамен- това е така, просто защото това е правилната форма на брака и нека ви обясня че съм чист българин и християнин и не изповядвам никакви чужди религий или секти.

Трябва да ви сложим етикет археолог, изкопахте тема от преди три години и половина. А иначе полигамията няма много общо с религия и народност.

П.П. И в българския език няма думи в множествено число, които да завършват на Й

Трябва да ви сложим етикет археолог, изкопахте тема от преди три години и половина. А иначе полигамията няма много общо с религия и народност.

П.П. И в българския език няма думи в множествено число, които да завършват на Й

Оу, не знаех че темата била погребана толкова отдавна :ph34r: . Иначе знам, че темата няма общо с религията, още повече че не харесвам начина на полигамия при мюсюлманите, но нали хората обичат етикетите, та реших предварително да се застраховам. Изследвал съм нещата издълбоко, та не мога да напиша всичко в един- два коментара, пък и не знам дали ще предизвикам интерес- то с тее погребения знае ли човек, пък и гледам че съвременният модел на нелегална смяна на партньори май устройва всички.

Редактирано от svetlio760 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Полигамни или моногамни сте? Мислите ли, че човек може да обича повече от един човек и различни полове за партньори? Бихте ли експериментирали? Случвало ли ви се е да имате повече от един партньор? Споделете~

И да допълня какво ви е мнението за полигамията, за или против сте? И защо.

Почти всички живи същества по принцип на таз планета са - полигамни и човекът НЕ прави изключение!

Обичта обаче е онази истинска екзистентност в която експресивната лабилност на любовта при хомо сапиенс се изчерпва поради диктовката на хормоните,его-то в примитив + Неграмотността и които в повечето случаи го вкарват в убийствени капани ...

По-простичко казано - има съществена разлика мужду любов и Обич! :D

Почти всички живи същества по принцип на таз планета са - полигамни и човекът НЕ прави изключение!

Обичта обаче е онази истинска екзистентност в която експресивната лабилност на любовта при хомо сапиенс се изчерпва поради диктовката на хормоните,его-то в примитив + Неграмотността и които в повечето случаи го вкарват в убийствени капани ...

По-простичко казано - има съществена разлика мужду любов и Обич! :D

Всеки човек прави семейство за да отгледа деца- по какъв начин полигамията пречи на тази екзестиалност- жена или жени, ако обичат, ще свикнат една с друга и ще раждат деца. Това се нарича любов и следствието от нея продължение на рода. Това по никакъв начин няма да попречи нито аз да обичам жените си без значение колко са, нито те мен да обичат, нито, пък, да се обичат помеждуси.

Някои обичат суровоядство, други богата трапеза - всеки според вкуса си, няма такова нещо полигамия, моногамия, любовта е храна (за душата) и всеки си има индивидуален хранителен режим, който е най- добър за него.

Някои обичат суровоядство, други богата трапеза - всеки според вкуса си, няма такова нещо полигамия, моногамия, любовта е храна (за душата) и всеки си има индивидуален хранителен режим, който е най- добър за него.

Именно- проблема е в това, че обикновено мъжкият режим е полигамията, а женският моногамията.

А ние така или иначе ядем вредни храни и се тъпчем с боклуци, та и в чувствата е така!

мъжкият режим е полигамията, а женският моногамията.

Повтаряте клишета, момчета!

Добре, че не знаете колко много полигамни жени има, иначе нямаше да има с кой тез мъже да са полигамни.  :D

Лили Иванова е казала - любовта е по- силна от всичко. А "моногамия" звучи много развратно. :Д

Всеки човек прави семейство за да отгледа деца- по какъв начин полигамията пречи на тази екзестиалност- жена или жени, ако обичат, ще свикнат една с друга и ще раждат деца. Това се нарича любов и следствието от нея продължение на рода. Това по никакъв начин няма да попречи нито аз да обичам жените си без значение колко са, нито те мен да обичат, нито, пък, да се обичат помеждуси.

ти да не си някой шейх бре

не разбрах какво пречат децата и продължението на рода на полигамията и защо ги противопоставяте. Всеки човек може да обича много мъже, жени (който както му харесва)

П.П. И ако не знаете добре правописа и значението на думите не ги ползвайте :)

не разбрах какво пречат децата и продължението на рода на полигамията и защо ги противопоставяте. Всеки човек може да обича много мъже, жени (който както му харесва)

П.П. И ако не знаете добре правописа и значението на думите не ги ползвайте :)

аз пък не разбрах за лесбийките

:ph34r:

Честно да ви кажа нещо ми падна интереса. Казвам това дето имам да кажа, попрочитам малко и най- вероятно изчезвам от тука: Откак свят светува, многоженството дори не е подлагано на въпрос, когато около 3 ти век някой си папа не решил, че бракът е тайнство и трябва всеки мъж да има една жена. От тогава бавно и постепенно навсякъде, където има християни схемата се налага. Приемуществата на полигамията са много. Ще спомена само някой- в ситуация на домашно насилие потърпевшата може да пусне жалба и зад гърба си ще има 3-4 свидетелки! При раждане на дете, когато майката няма кърма, винаги може да разчита на посестримата си родила наскоро! Прословутата женска работа дето никога не свършва ще свърши- няколко жени винаги могат да се редуват! Бисексуализма ще придобие морална украска и всяка жена ще може да го изповядва, без страх че някой ще я осъди! Проблема е в това, че когато жена обърне резбата, тя приключва нацяло с мъжете- обикновено когато мъжете не могат да й угодят. Чували сте че "мъжете мислим с долните си глави" Да, всеки пол мисли с детеродните си органи- вие мислите с матките си, а когато те не работят по предназначение, а именно да раждат деца(откак свят светува това означава 6-7 рожби родени на нивата, направете разликата между сегашното положение), са кух орган. Каква ли градивна мисъл ще дойде от там? Мисли за равенство, свободи, демокрация.....И ето докъде я докарахме- от 100 брака 75 завършват с развод, а при останалите е нещо нормално всеки да си има още партньори, но по грозния начин! Отглеждаме и възпитаваме(макар че "възпитаваме" е силно казано) свободни хомосексуалисчета, а не нормални синове и дъщери. Ние- мъжете сме по- силни от вас и интелектуално и физически, но сме равни, макар че кой- знае защо все още вземате нашите имена като ваши трети при брака. Имате ли нещо да кажете по тия въпроси? Но ако ще ми отговаряте, гледайте да е по ТИЯ въпроси, а не да хвърляте кал безразборно!

Човек или е почтен и е наясно с ценностната си система и себе си, или намира оправдания за непочтеността си.

гледайте да е по ТИЯ въпроси, а не да хвърляте кал безразборно!

Ще се пробвам, макар че логиката ти не ми предоставя кой знае какво предизвикателство.

Откак свят светува, многоженството дори не е подлагано на въпрос, когато около 3 ти век някой си папа не решил, че бракът е тайнство и трябва всеки мъж да има една жена. От тогава бавно и постепенно навсякъде, където има християни схемата се налага.

Логическа грешка - това че едно нещо е приемано за нормално в даден период, не го прави вярно, правилно, морално или каквото и да е прилагателно сега.

Примерно, според теб представата за плоската земя, робството, мъченията на победени и набедени престъпници, изгарянията на вещици и други каквито се сетиш неща които не са подлагани на съмнение дори до по-късно, са верни...

в ситуация на домашно насилие потърпевшата може да пусне жалба и зад гърба си ще има 3-4 свидетелки!

Всъщност, в обществата където полигамията се е наложила, традиционно домашното насилие не се докладва, и жените като цяло са в много неизгодна позиция. Освен това допускаш, че всички жени ще са на едно мнение, което за мен е много смело допускане. Поне в част от случаите, (част от) другите ще са на страната на мъжа (лично мнение ако е доброволно многоженство в над 50%).

При раждане на дете, когато майката няма кърма, винаги може да разчита на посестримата си родила наскоро!

Уау. Липсата на кърма в днешно време е толкова брутален проблем, че се дава като аргумент в полза на полигамията.

Прословутата женска работа дето никога не свършва ще свърши- няколко жени винаги могат да се редуват!

Това е направо сексистко. "женска работа"...  А на теб ти е под достойнството да помогнеш малко а?

Бисексуализма ще придобие морална украска и всяка жена ще може да го изповядва, без страх че някой ще я осъди! Проблема е в това, че когато жена обърне резбата, тя приключва нацяло с мъжете- обикновено когато мъжете не могат да й угодят.

Аха, още един забавен аргумент - многоженството, като превенция на женския хомосексуализъм. А какво мислиш за "корективното" изнасилване?

Чували сте че "мъжете мислим с долните си глави" Да, всеки пол мисли с детеродните си органи- вие мислите с матките си, а когато те не работят по предназначение, а именно да раждат деца(откак свят светува това означава 6-7 рожби родени на нивата, направете разликата между сегашното положение), са кух орган. Каква ли градивна мисъл ще дойде от там? Мисли за равенство, свободи, демокрация...

1. Пенисът също е кух.

2. Раждането на деца на нивата е перфектният аргумент за това колко е хубав посоченият период. Нещо за детската смъртност да кажеш?

3. От този кух орган сме "дошли" всички ние и впоследствие всичките ни мисли - повече или по-малко градивни. Ако от там са дошли равенството, свободата и демокрацията, значи е поне толкова добър, колкото и основния орган за мислене.

И ето докъде я докарахме- от 100 брака 75 завършват с развод, а при останалите е нещо нормално всеки да си има още партньори, но по грозния начин!

вероятността за развод е поне правопорпорционална, а вероятно и експоненциално пропорционална на броя партньори в него, при еднакви други условия.

ако са двама, всеки трябва да се съобразява с особеностите, роднините и приятелите само на другия, но ако са трима стават много повече. Мъж и 4 жени, трябва да гласуват за цвета на стените на хола ли?

Отглеждаме и възпитаваме(макар че "възпитаваме" е силно казано) свободни хомосексуалисчета, а не нормални синове и дъщери.

Да си дойдем на думата. Многоженството лекува хомосексуализъм.

Ние- мъжете сме по- силни от вас и интелектуално и физически, но сме равни, макар че кой- знае защо все още вземате нашите имена като ваши трети при брака.

1. защо разликата в определени качества (убеден съм, че има и по-умни, и по-яки жени от теб) трябва да пречи на равните ни права?

2. вземат ги щото има такава традиция, макар че според българския и доста европейски семейни кодекси, нищо не пречи двамата да си запазят имената, мъжа да вземе фамилията на жената или даже и да си ги разменят:

Чл. 12. При съставянето на акта за сключване на граждански брак всеки от встъпващите в брак заявява дали запазва своето фамилно име или приема фамилното име на своя съпруг, или добавя фамилното име на съпруга си към своето. Като фамилно име може да се приеме или добави името на другия съпруг, с което той е известен в обществото.

Никъде не се споменава пол (това е в целия кодекс всъщност, освен при дефиниране на "майка" и "баща" и "брак" - последното щото още нямаме хомосексуални бракове). В това отношение семейния ни кодекс е изключително коректен.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ама полигамията ще рече, че и една жена може да има много мъже - каква е тази едностранчива гледна точка, според която следва само мъжът да има много жени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.