Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Luxeon LogicFox P5.1 Трябва ми помощ..

Featured Replies

Добър Ден имам малък проблем с новия ми суббуфер.. Преди няколко седмици си купих нов компютър и заедно с него си зех и усилвателче "Luxeon LogicFox P5.1" .. И едва днес забелязах, че звуковата ми карта "Realtek" го отчита само като 2 колони .. Лява и Дясна ( http://prikachi.com/images/807/3296807B.jpg ) След като цъкна да тествам то обединява 5те колони и ги прави само 2 .. Търсих в интернет как мога да го оправя, намерих само някаква програмка AC3Filter но и тя не помогна .. Ако някой знае как мога да си го оправя и като цъкна тест всяка колона да ми е отделна нека да пише .. ето това представлява буферчето " http://www.stantek.com/27093.html "

да беше написал модела на дъното а ?! и версията на драйверите които ползваш ?! Ако не знаеш баба Ванга умря преди много години !!!

Предполагам си го включил към звуковата карта посредством стерео кабел (жак-чинчове). ? Системата ти поддържа Virtual surround effect for stereoinput и предполагам в момента тя е активна.

При желание можеш всеки канал да го включиш по отделно към звуковата карта (ако тя предлага такава опция)

Отговори на въпроса на iliev72

• Автор

Не ги разбирам много тези работи.. Тук до мен имам кутията от дъното .. "GA-P41T-D3 Ultra Durable Gigabyte" И също пише "GA-P41T-D3 , Intel G41/ICH7/rev.1.4 , Sockert755/PCI-Ex16/ATX , 2 DDR3 Dual-CH/HD Audio , GbE LAN/4 SATA 3GB/s/8 USB2.0 От диска също - Intel 4-series Utility Ver; 1.62 Да свързъл съм го със същия кабел дето си показал ти, но на звуковата карта имам само 3 слота .. Розов,зелен и светло син..

Редактирано от infectioNN (преглед на промените)

Информация за дъното:

Realtek ALC888 codec

High Definition Audio

2/4/5.1/7.1-channel(Note 2)

Support for S/PDIF Out

Support for CD In

Можеш да останеш с виртуални 5.1 или да преминеш към режим 6 говорителя (от настройките), като ползваш и трите аудио изхода

( предни , задни + суббас) http://www.jmt.bg/images/products/10555_13581.jpg

Ще пробваш кой изход на кой сигнал съответства(при дадените настройки). Мисля, че бяха така- зелен-предни , син-задни , розов-суббас, при 6 канала.

Информативно: относно седемте канала-(Note 2) To enable 7.1-channel audio, you have to use an HD front panel audio module and enable the multi-channel audio feature through the audio driver.

• Автор

Нищо не разбрах .. След като премина към 6 говорителя и цъкна тест ми показва само лява и дясна .. имам 3 канала както каза ти розов зелен и син но кабела от буфера ми е 1.

Нищо не разбрах .. След като премина към 6 говорителя и цъкна тест ми показва само лява и дясна .. имам 3 канала както каза ти розов зелен и син но кабела от буфера ми е 1.

По един стерео кабел минават два канала, в момента е свързан само към ляво/дясно. Трябва ти още два стерео кабела: един за задните ляво/дясно (surround L/R) и един за субууфър/център (sub/cen). Тогава вече ще можеш да пуснеш 5.1 (6 канален) звук .

Дай снимка на този буфер където са му буксите да ти кажем какво да правиш !

• Автор

Снимка отзад на буфера всичко му е пуснато - (http://prikachi.com/images/826/3300826I.jpg) Долу при колоните дето има 2 червени кабела това са колони пак само че не са от буфера! На тази снимка съм снимал отзад на компютъра 3те слота и буксите дето са от буфера - (http://prikachi.com/images/835/3300835d.jpg)

Снимка отзад на буфера всичко му е пуснато - (http://prikachi.com/images/826/3300826I.jpg) Долу при колоните дето има 2 червени кабела това са колони пак само че не са от буфера!

На тази снимка съм снимал отзад на компютъра 3те слота и буксите дето са от буфера - (http://prikachi.com/images/835/3300835d.jpg)

Оказва се, че тези колони нямат 6 канален вход, а си правят някакъв "Виртуален съраунд" от стереосигнал на входа. В смисъл, че това което искаш май няма как да стане...

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

Оказва се, че тези колони нямат 6 канален вход, а си правят някакъв "Виртуален съраунд" от стереосигнал на входа. В смисъл, че това което искаш май няма как да стане...

и на мен така ми изглежда

Какво ли не опитах и не става .. :lol6:

Няма как да стане ,колкото и да опитваш , буфера трябва да има 6 отделни извода за да си свържеш колоните както трябва (както искаш) ,гледай преди да купуваш .

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Няма как да стане ,колкото и да опитваш , буфера трябва да има 6 отделни извода за да си свържеш колоните както трябва (както искаш) ,гледай преди да купуваш .

с едно леко доуточнение за да е по-ясно, става въпрос за 6 отделни входа за да го свържеш към 6-те изхода на компютъра

Редактирано от Bily-79 (преглед на промените)

http://prikachi.com/images/913/3303913b.jpg Тук също ми показва, че всички работят долу а горе ми показва само лява и дясна ...

Това показва, че радиото, което слушаш предава обикновен стереосигнал (2 канала). Този сигнал софтуерно се преобразува към 5.1 (6 канален), дори може би излиза и на изходите на звуковата ти карта. Както обаче споменахме по-горе, без още два стерео входа на усилвателя (който се намира в кутията на така наречения субууфър) няма как всичко това да стигне до тонколоните ти и да го чуеш...

Какво представлява 5.1 звука и какъв точно е проблемът ти: Представи си, че гледаш филм, наистина кодиран с 5.1 канала. Отпред има някакви животни които реват яко, главния герой нещо вика, а зад него има разни други типове които стрелят по грозните ревящи животни... По принцип на зелената букса на звуковата карта излиза основния стерео сигнал *предните ляво и дясно), на синия излизат задните ляв и десен канал, а на розовия са субууфър/център. Ако си сложиш едни слушалки на ушите и ги включиш в зеления изход ще чуеш основно как реват животните на преден план. Изключваш ги оттам и ги включваш на синия изход, изведнъж спираш да чуваш гадините и основното става стрелбата. Ако решиш да включиш слушалките в розовия вход, в лявото си ухо ще чуваш басовите звуци и от животните и от стрелбата а в дясното какво говори героя, защото обикновено речта се пуска на централния канал. Това е силно преувеличена ситуация, но показва общата идея.

Твоят усилвател има само един стереовход и това какво ще чуеш зависи в кой изход на звуковата карта ще го включиш. По-хубавите 5.1 системи имат три стереовхода, които се включват към трите изхода на звуковата карта и така предните канали се чуват от предните колони, задните се чуват през задните колони, басовият сигнал отива към субууфъра, а речта се чува от централната колона.

Дано съм успял да го обясня добре...

В първата снимка си показал, че си на режим 5.1 (6 канала).

Същевременно си включил само десен и ляв канал (зеления вход на картата).

Дистанционно има ли тази с-ма, а бутон - опция (5.1) или 3D... ?

Идеята е: ползваш 2 канала (стерео сигнал), настройваш и софтуерно на 2 или 2.1 конфигурацията.

В буфера тогава ще влиза стерео сигнал, пък с опцията Virtual surround effect for stereoinput, преминаваш на 5.1 (разбира се виртуални.)

Ако може направи по-отчетлива снимка на задната страна на буфера.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.