Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатик без бъншно тяло

Featured Replies

Извиняваме се за създадения дискомфорт.

Редактирано от termoavangard (преглед на промените)

Всичко е много хубаво само където това което е написано няма нищо общо с физиката и термодинамиката ! Интересно как една енергия се преобразува в друга без това да оказва влияние на помещението което се охлажда или отоплява ?!

Интересно,къде отива водата (конденза) при режим охлаждане.

• Автор

клипче:Моят сайт

катлог:Моят сайт

От клибчето става ясно че има два отвора с решетки за въздух за да може законите на термодинамиката да работят.

Всичко е много хубаво само където това което е написано няма нищо общо с физиката и термодинамиката ! Интересно как една енергия се преобразува в друга без това да оказва влияние на помещението което се охлажда или отоплява ?!

Виж първото клипче и ще си отговориш сам :offtopic_s: Второто естествено не работи...

Превода е ужасен, гугъл или нещо от сорта. То явно е голям проблем а и вносителя няма 5/10 лева за качествен превод. Тъпаците няма да се свършат по нашите ширини. Ако беше пуснал и малко цифри за мощности и нива на шум цена нямаше да има. Е, и колко струва тоя чудесия. Ама къде ти такива дефицирни данни, еххх мхххммм

• Автор

ЕЛ КОНСУМАЦИЯ МОДЕЛ Капацитет в kW(Охл./Отопл.)--ЕЛ КОНСУМАЦИЯ(Охл./Отопл.) UNICO EASY HP 1.9kW / 2.0kW --765W / 730W UNICO STAR 9 2.1kW / 2.0kW --790W / 720W UNICO STAR 11 2.4kW / 2.1kW --916W / 766W UNICO INVERTER 9 2.7kW / 2.7kW --850W / 750W UNICO INVERTER12 3.1kW / 3.0kW --1000W / 840W мощноста е за 1 ч.

• Автор

Като качество това са климатици м/у мидеа и панасоник качествата са в дизайна и решението да няма външно тяло. Като параметри са същите като повечето марки климатици в този клас.

Тая тема днес я чета по всички форуми :ph34r: Рекламата е яка и непоискана:blink:.....ооообаче, интересно защо и тук се пита за шума, а отговора отново се премълчава :ph34r:

за каталога се извинявам етоМоят сайт

Това е превода за точно 24 лв с ддс!

Преводача или фирмата са за смяна. Но и английския от каталога е подобен. Там пък явно италиянците са се излигавили. Както и да е, некачественият превод не оправдава публикуващия текста. Искана или непоискана реклама, все си е излагация.

Така, да привършвам със заяждането, засега :) Като параметри и идея машинките са чудесни. Допадат ми изключително и особено с ниското ниво на шум. Има компютри, които дрънчат повече. И все пак да попитам (отново):

1. Каква е цената на по-мощния модел (с охл./отопление) ? Па дори и да е с монтажа ?

2. Гаранция ? Сервиз ?

3. Има ли по-мощни модели ? На мен ми трябва около 4 кв. за хола ? Има ли по-широка гама модели и мощности или самата технология не го позволява ?

4. Примери и отзиви от България ? Или още няма понеже са съвсем нови ?

5. Къде е все пак уловката, как така Дайкин, Митсубиши, Фуджицу и останалите батета не пуснаха подобни машинки и изведнъж една неизвестна фирма за клима бизнеса прави подобен бум ?

• Автор

1 Идеята на рекламата е с минимум средства и човешки ресурси да се постигне резултат. 2 Доста фирми предлагат подобни технически решения. 3 Климатикът като параметри и техническо решение си оправдава цената. 4 Най мощния климатик е 3.5 kw /12 000 BTU/ все пак вътре са два компресора вентилатори топлообменници и още куп неща. Мнението ни е ,че климатика е подходящ там където няма друго решение и това е компромисен вариант. Относно цена,сервизи подръжка направете запитване на мейл.

Не знам кой ви е взел 24лв за подобно нещо(предполагам ни "мятате по върбите")!

Представя ме ви системата UNICO .Това е климатик без бъншно тяло който съчетава в себеси дизаин и технология за постигане на максимален комфорт

Представяме(1) ви системата UNICO.(2) Това е климатик без външно(3) тяло,(4) който съчетава в себе си(5) дизайн(6) и технология за постигане на максимален комфорт

Само в първото изречение има шест грешки!

Изобщо няма да прочета, какво пише по-надолу в текста и за нищо на света не бих си купил нещо от "търговец" като вас. Не ми се мисли, какво би станало, ако се опре до гаранцията ...

Добре е да бъдете запознат с правилата на форума. Конкретно със следната точка:

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

• Автор

Два компресора не са ли с един повече от необходимото.

Втория е резервен като сесчупи единият, само слагаш другия и продължава.

Като системата на трабант,немска технология.

Втория е резервен като сесчупи единият, само слагаш другия и продължава.

Като системата на трабант,немска технология.

Интересно!Интересно!

Значи вадиш единия и слагаш другия.Ей така просто си ги мести човек.Те не са запоени тия компресори, те не работят с фреон, тия фреони не са многокомпонентни, те не се вакумират.Просто се вади единия и се слага другия.Все едно сменяш видеокарта.

За първи път чувам за климатици с резервен компресор.

Една дружеска забележка - Очевидно са положени усилия за популяризиране на фирмата и услугите които предлага тя.Разбираемо, че там работят и хора, чиято специалност не е точно хладилната техника, но при излагане на специфичните осбености и отговорите на възникналите въпроси, то текстовете трябва да се съгласуват с тези специалисти.За да не се получават недоразумения като това тук.

• Автор

"Втория е резервен като сесчупи единият, само слагаш другия и продължава. Като системата на трабант,немска технология." -Шегувам се ,но виж как добре си отговори на въпросите сам! -Как да ти отговоря на такъв въпрос щом са два компресора значи някой е преценил да е така !

-Шегувам се ,но виж как добре си отговори на въпросите сам!

-Как да ти отговоря на такъв въпрос щом са два компресора значи някой е преценил да е така !

Ами компресора е един.Не са два.
  • Автор

Компресорите са два поради малкия си размер все пак вътре е всичко. Компресора е колкото голяма матьошка няма как да даде 3.5kw .

Компресорите са два поради малкия си размер все пак вътре е всичко.

Компресора е колкото голяма матьошка няма как да даде 3.5kw .

Лоша реклама си правиш.Повярвай ми - казвам то го най-искрено.Ненапразно намекнах и за нуждата от квалифицирано съдействие при представянето на тези продукти.

Различните области на човешкото познание не бива да бъдат изкуствено противопоставяни, всяка такава област си има своето място допълвайки и обогатявайки общата картина.

Но съм много против профанизацията.Не зная коя посока си избрал за своята реализация, но моята е хл/кл техника.

И макар, да не съм виждал климатиците които представяш, без капчица съмнение мога да твърдя, че тук става дума за един компресор.Два няма как да бъде реализирано и ако критерият са размерите, то трудно може да бъде измислено по неудачно решение.Точно два компресора биха заели много над 2 пъти повече място от необходимото за един компресор.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Като прочетох заглавието ми стана интересно.Но автора определено не става за търговец.

С обясненията си ме изгуби като клиент.

И все пак няма да е лошо да каже какви са цените и как седи въпроса с гаранционния сервиз.

Интересно ми е също трябвали да идва някои да ми го "монтира" за да ми важи гаранцията.

Ако има монтаж каква му е цената?

Гледам че и други съфорумци са задали същите въпроси но отговорите явно са фирмена тайна.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте наскоро бях в един доста малък офис и ми направи впечатление климатика на стената, който беше като тези стандартните със външно тяло които са, само че във пъти по-малък 75-100см дълъг най-много и другото, което ми направи впечатление, е че беше включен само в тока и от никъде не идваше тръба към него. Та възможно ли е да има такъв вид климатик, който просто да е малък и да не може да охлажда чак толкова много да бачка само на ток. Пак си беше закачен на стената. И стената се беше вътрешна, така че няма как тръбата да бъде в стената зад него.

Вероятно не е било климатик, а вентилаторна печка, като тази например :

Публикувано изображение

http://technika.bg/product/2719/ventilatorna-pechka-za-montazh-na-stena-tesy-hl-276-w-ptc.html

има ги на пазара в много модификации и модели.С дистанционно са, дисплей, отдалече приличат на климатик :clown:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.