Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще купи ли Microsoft Nokia ?

Featured Replies

За иновативна комбинация съм изцяло съгласен, дам Епъл наистина са много добри в това. Само че има една малка подробност, пазара се диктува не от ентусиастите, а от масовия потребител. А в това Нокия са добри, могат да предложат теелфон с ОС за 400 лева (примерни цифри), който ще има доста от функционалността на айфон за 2000 лева. И така те комбинират използваемост, надеждност и (относително) ниска цена. Това е нещото, което ще се продаде в милиони бройки

Искам да уточня, че не съм рекламен агент на Apple, а от време на време се занимавам и работя за Microsft. Естествено съм пробвал повечето им устройства, базирани на iOS в комбинация с Mac OS които работят изключително в комбинация, естествено. На всичкото отгоре имам два мобилни апарата с марка Nokia, за които в момента потвърждавам функционалността цена/качество. Но за съжаление няма база за сравнение на iPhone и останалите, освен цената. Да се надяваме Nokia да се договорят с Microsoft. Но все пак аз съм песимист, защото това е страшно закъсняла и първосигнална реакция от страна на Microsoft.

Освен това Nokia вече нямат никакви шансове, освен да легнат на Microsoft. Това е мнението ми за скъпите пласмасарки, в които има отсъстващ към днешна дата дериват. Базиран на Symbian, Android или на някаква подобна глупост...

A aз мисля, че MS+Nokia=not so good. Без това Win7Mo има зверски ограничения и трябва да купуваш почти всичко, едва ли не и рингтоновете ще те принудятт, че и някакви други абсурдни претенции се въртят. Докато MS не отворят поне малко WinMo, няма как да бъда за него. Това не значи и че съм за Android, която пък смятам за "шпионска платформа". А MS е далеч от съобразяването с мнението на потребителите...Нека не се залъгваме. Политиката на всяка корпорация е да се наложи, да наложи монопол, липса на алтернативи и да налага своите правила на пазара, вместо пазара да oпределя правилата, по които да стават нещата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Естествено, че подобни цели стоят пред Microsoft. За съжаление MS са закъснели яко, защото идеята им отпреди тридесет години е на път да отиде по дяволите. Тоест да предлагат само софт, без собствен хардуер. Например платформата xbox беше закъсняла реакция в неправилна посока.

Тази идея утрепа Apple веднъж - за това те си взеха поука. Преориентираха се към масовите производители на железария. В резултат десктоп системите работят с Intel, което поевтини до разумни граници продукцията и им даде възможност да си поемат спасителната глътка въздух. Сега за нищо на света няма да повторят грешката - мобилните им дивайси лягат на добре познатата ARM архитектура от масови производители.

E, за офиса няма какво да кажа повече от теб, съгласен съм. Но за комбинацията на операционна система със хардуер засега залагам на Джобс, както споменах. Според мен до момента няма по-иновативни решения, предложени в комбинация на ОС и хардуер, предложени преди Apple. iPhone и iPad са доказателство...

Каква иновация? Та те от години предлагат една мъртва ОСка, с комплект приложения, които са красиви, но не особено функционални. Не дай си Боже да ти потрябва нещо по-различно - загиваш! Просто го няма! Това, което ще ги затрие е рестриктивната им, лакомническа политика, те да диктуват пазара на приложения за хардуеъра им.

A aз мисля, че MS+Nokia=not so good. Без това Win7Mo има зверски ограничения и трябва да купуваш почти всичко, едва ли не и рингтоновете ще те принудятт, че и някакви други абсурдни претенции се въртят.

Окрупняването, винаги е против интересите на потребителя, но бъдещето на тази операция не е в наши ръце.

Докато MS не отворят поне малко WinMo, няма как да бъда за него. Това не значи и че съм за Android, която пък смятам за "шпионска платформа".

Microsoft няма да отвори сорса, но API-ите, спецификациите и документациите са на лице. Сядаш и пишеш, ако искаш инсталираш от техния стор, ако искаш взимаш апката от друго репозитори и пак си в джаза. Което не важи, за който и да е i-word на Apple.

А MS е далеч от съобразяването с мнението на потребителите...Нека не се залъгваме. Политиката на всяка корпорация е да се наложи, да наложи монопол, липса на алтернативи и да налага своите правила на пазара, вместо пазара да oпределя правилата, по които да стават нещата.

Не съвсем така седят нещата с Microsoft - те винаги са държали на свободното разпространение на приложенията за тяхната ОС-ка. В смисъл, всеки производител, сам определя начина на разпространение, без Microsoft да се меси в там.

...

Не съвсем така седят нещата с Microsoft - те винаги са държали на свободното разпространение на приложенията за тяхната ОС-ка. В смисъл, всеки производител, сам определя начина на разпространение, без Microsoft да се меси в там.

Прав си, при устройства в Windows Mobile заклюването на устройството е повече изключение. Да не говорим че предишни версии на много производители разрешаваха инсталирането на неподписани или подписани с грешни/изтекли сертификати. Което отваря много пазара. По спомени даже скайп за Windows Mobile не е подписан ;)

П.П. Една интересна статия (на англисйки) по темата

http://www.eweek.com/c/a/Windows/Microsoft-TechEd-2011-All-About-the-Cloud-Devices-209306/?kc=EWWHNEMNL05232011STR3

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.