Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Link:Windows XP SP3

Featured Replies

Ами след като патих с тази инасталация си изтеглих security и critical ъпдейтите и с nLite си направих олекотена инсталация с интегрирани дривери специално за моето РС и съответно съм разкарал нещата които РС-то ми не подържа и накрая бях по-доволен от колкото с въпросния "SP3".Пък на които тази инсталация му работи без проблеми да си я ползва но знайте че това не е SP3.

• Отговори 123
  • Прегледи 57k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Ами след като патих с тази инасталация си изтеглих security и critical ъпдейтите и с nLite си направих олекотена инсталация с интегрирани дривери специално за моето РС и съответно съм разкарал нещата които РС-то ми не подържа и накрая бях по-доволен от колкото с въпросния "SP3".Пък на които тази инсталация му работи без проблеми да си я ползва но знайте че това не е SP3.

Как само профи се изказвате.... Точно това е направил този индиец и мога да кажа само едно - евала. Събрал е всичките полезни ъпдейти, олекотил е инсталация, вкарал е полезни инструменти и туйкове (за някой не си и чувал, убеден съм), вкарал е драйвери за много хардуер, само където не е сложил огромен червен надпис - ЕРГО ТОВА Е SP3, защото дефакто е събрал всичко, което БИ ТРЯБВАЛО да има в сървиз пака (от гледна точка на ъпдейти и пачове). На всичкото отгоре това е един от групата на http://msfn.org/ които са направили nLite, а и не само това! А там хората разбират какво правят и говорят.

И не на последно място - "Unattended Instalation" според теб хич не е за начинещи ли?

Айде със здраве и друг път.. :hush:

PS.Що пък някой не каза какви са му проблемите с тази компилация ?

Редактирано от Topper (преглед на промените)

Това е идеята, че този рилейз можете да си го наричате всичко друго но не и SP3. Защото SP2 не представлява Windows Xp pro орязан и няма добавени Скайпи,Майпи, Офиси и т.н. нали?

Някои хора тук явно само чакат някой да сподели личното си мнение и веднага му се нахвърлятят и се почва :

вкарал е полезни инструменти и туйкове (за някой не си и чувал, убеден съм)

За кои ъпдейти съм чувал и за кои не съм нямам намерение да се обяснявам на някои който иска трупа точки на мой гръб,нито пък имам намерение да споря.Който има комплекси да избива нека да се изтъква колко много знае негова си работа.

Нямам намерение да оплювам тази инсталация тъй като при доста хора явно си работи,просто бях възмутен от това някой да го нарича "SP3" без да има право на това,по този начин някои хора може наистина да си помислят че това е SP3, и ако това нещо не тръгне нормално както при мен кво правиме тогава ? почваме да плюеме Microsoft,а всъшност някой друг заслужава да бъде оплют ??

Споделих и това че не ми откри sound картата и след като инсталирах драйверите от диска пак не тръгна.

Затова си оптимизирах един XP prо SP2 като за моето РС,и колко съм го направил като хората хич да не ви пука нали аз си го ползвам.

Важното е че не му слагам етикети SP3,SP4 и т.н. и да го давам на хората да го ползват.

Нали знаете, една лъжа като се повтори достатъчно брой пъти и се превръща в истина.

Абе не ви ли омръзна да пишете глупости за нещо, което в действителност го няма. Някой си си направил инсталационен диск с nLite и хайде голяма работа. То не бяха спорове, то не беше чудо.

@KiriL Cox защо не вземеш и ти да публикуваш твоята инсталация, кръсти я SP 3+ или SP 3 ultra например и направо ще си изпочупят компютрите да я теглят и да я обсъждат след това. Хем може да я пуснеш с дата от април месец например. Съвсем прясна да е.

:bye:

...даже може да прибавиш и фонетична кирилица, което ще ти позволи да напишеш Wndows XP pro SP3-BG, леле как гордо звучи, добави и Скайпи на български и ще си уникален. А аз ще пробвам да забъркам един WIndows - Asta laVISTA SP2.

• 2 месеца по-късно...

Windows XP SP3 в момента аз съм с него върви страхотно не засича,красив е има и много повече възможности от SP2 лично на мен много ми допадна,но проблемите не липсват!Както спомонах аз съм с него в момента,но имам следният проблем отдолу лентичката със старт менюто,минимизираните папки,часовника,иконките за бърз старт...

(надявам се да сте се сетили за коя линтичка става въпрос)

Та въпросът ми е как да си върна лентичката и друг път ми е ставало така ,но просто правя SistemRestore и се оправя,но сега мога да връщам само от в период 12.07.2006г. (тогава стана тази беля)и 13.07.2006г.(когато искрено Ви моля за помощ!)

Моля Ви който знае как мога да си възтановя лентичката със старт менюто и т.н. МОЛЯ ВИ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ!

Нали знаете, една лъжа като се повтори достатъчно брой пъти и се превръща в истина.

:) Да, това е доказано от човешката история.

:hush: Жалко, че има толкова много "неразумен юрод", който се връзва на измислици с незавидно лековерие.

Windows XP SP3 в момента аз съм с него върви страхотно не засича,красив е има и много повече възможности от SP2 лично на мен много ми допадна,но проблемите не липсват!Както спомонах аз съм с него в момента,но имам следният проблем отдолу лентичката със старт менюто,минимизираните папки,часовника,иконките за бърз старт...

(надявам се да сте се сетили за коя линтичка става въпрос)

Та въпросът ми е как да си върна лентичката и друг път ми е ставало така ,но просто правя SistemRestore и се оправя,но сега мога да връщам само от в период 12.07.2006г. (тогава стана тази беля)и 13.07.2006г.(когато искрено Ви моля за помощ!)

Моля Ви който знае как мога да си възтановя лентичката със старт менюто и т.н. МОЛЯ ВИ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ!

Пробвай с този линк - taskbar_fix. Това е Visual Basic скрипт, чиято задача е да отстрани твоя ( а и не само) проблем. Като кликнеш на линка запиши файла някъде, после го стартирай (т.е. двоен клик с мишока). Скрипта ще те уведоми, че за целта трябва да рестартира Уин Експлорер, даваш му ОК и готово. Само ще се наложи да си активираш Quick Launch и Language Bar лентите.

• 2 седмици по-късно...

Ok народе.Няма да почвам наново спора дали е официално,легално или каквото и да било.Всички ползващи го са доволни - "PC-то фърчи,по-бързо зарежда" и т.н..Аз имам един въпрос към всички полваши го - за колко време ви се boot-ва системата и какво ТОЧНО харесвате в него.Защото не можеш да харесваш нещо за което дори не знаеш какво е/какво прави/пречи ли или не и т.н.

От личен опит знам-сложи си Win XP SP 2,сложи си НУЖНИЯ софтуер(драйвери,кодеци и т.н.),настрой си мрежата,пусни му един дълъг среднощен ъпдейт и на сутринта можеш като бял човек да си го customize-неш както ти си искаш с едната подробност, че ще знаеш, че е чист от всякакъв вид вредители,боклучав(ненужен) софтуер и няма да има КАКЪВТО И ДА БИЛО предварително моднат рилийз по-бърз,по-стабилен,по-надежден,по-приятен(настроен според лични, а не чужди предпочитания)

• 3 седмици по-късно...

Не искам да излезне ,че се заяждам ,но искам да попитам .

Дали въпросната тема не нарушава ...

2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконни програми, кракове, пачове и серийни номера, както и заявките за такива.

Какво по-незаконно от това ?

искам да попитам , сега ще си го кача и ме интересува има ли пач да е на български или още няма?????ако има линк ми дайте.СПЕШНО МИ Е!!!

искам да попитам , сега ще си го кача и ме интересува има ли пач да е на български или още няма?????ако има линк ми дайте.СПЕШНО МИ Е!!!

Пач за какво?Пачове има много ;)

Ако говориш за SP 3 няма излязъл официален такъв.Очаква се чак към края на 2006 ,началото на 2007.Всяко едно нещо с марка SP 3 ,появило се в някой сайт или торент тракер е някоя сбирщина от софтуер и hotfixes + някой оптимизации,правени от някой незнаен любител,навярно доста "преработен" и можещ да доведе до някой друг срив на системата.

За сега само си ъпдейтвайте Windows през Windows Update или Autopatcher,а като излезе SP 3 официален ще се разчуе ,повярвайте ми :yanim:

Съмнява ме въобще дали ще можете да го ъпдейтвате ако искате разбира се де, когато излезе и официялно SP3 защото това са Mod-нати версии имат свойте както предимства така и повечко недостатъци. Така че рискувате Windows ъпдеита да не тръгва, ако найстина желаете да върви. :wors:

Редактирано от car (преглед на промените)

Според мен тези Уиндоуски ъпдейти се надценяват. Някой да каже аджеба, каква полза е видял от конкретен ъпдейт, не говоря за сервизни пакети. И хич не споменавайте Microsoft Malicious Tool, Windows Firewall, от тях файда много няма, има безплатни приложения, който вършат по-добра работа.

Според мен тези Уиндоуски ъпдейти се надценяват. Някой да каже аджеба, каква полза е видял от конкретен ъпдейт, не говоря за сервизни пакети. И хич не споменавайте Microsoft Malicious Tool, Windows Firewall, от тях файда много няма, има безплатни приложения, който вършат по-добра работа.

Е ако искаш да кажеш ,че няма полза от hotfix-овете жестоко се лъжеш.

Hotfixes и пачовете ,който излизат всеки месец запълват дупки в кода на операционната система т.е. има хора,било то хакери или най-обикновени програмисти,който след време откриват пролуки в отделни места на кода,който им биха позволили да вземат контрол нас системата,да добавят нови потребители,да изпълняват зловреден код,като се възползват от всички тези пропуски.

Всеки един пач си определено предназначени и поправя определени редове от кода.Всеки един пач си има обяснени за какво служи и какво прави.Просто в Automatic updates не го пише,но ако посетитите

Microsoft technet ще видите,че има обяснение за всеки един пач ,например това са ъпдайтите за август.Има critical,important,moderate(при тях може да се получи злонамерен достъп или изпълнение на код,или скрипт само при определени условия).

Така,че има полза от ъпдейтите ;) Това,че не си попаднал на определена атака е чист късмет.Още има хора от моята мрежа,който само като чуят за

net use x \\xxx.xxx.xxx.xxx\c$

и потръпват cool.gif

Подкрепям randb.Департамента за вътрешна сигурност на САЩ препоръчва ползващите ХР да си инсталират MS06-040 /КВ921883/ от м.август т.г

Ако някой иска урязано ХР да си инсталира WIN XP flp.Тази версия също е платена.По този въпрос има тема в форума!

Имате право, така е. Но пък на мен не ми пука особено за ъпдейтите. Затова имам файъруол, пускам го да пасе, отварям само необходимите портове и съм готов. Параноята не е за мен ... И бездруго всеки който са му на ума ъпдейтите почти със сигурност има и защитна стена ...

• 5 месеца по-късно...

Ако някои можи да ми го качи някаде ще съм му много благодарен

защото дадените линкове не работят за Unattended Windows Xp Service Pack 3...build 2 става въпрос

аиде със здраве :)

Пич, не си струва най-малкото защото е доста старо издание - повече от година има. Друг проблем е че ресурсите в системните файлове с друга номерация и ако решиш да сложиш БГ пакета, превода направо го няма. Иначе каквото и да се приказва много добра самоделка, казвам го от личен опит, защото съм сигурен че ще последват реплики. Индийчето дето го е правило се е представило добре.

Ако някои можи да ми го качи някаде ще съм му много благодарен

защото дадените линкове не работят за Unattended Windows Xp Service Pack 3...build 2 става въпрос

аиде със здраве :)

Miteto е прав в случая. Лично моят съвет е да си инсталираш нормален Windows и да си го окастриш сам. Вярно, по-голяма играчка е, но научаваш нови неща и поне знаеш какво правиш. Инсталирането на самоделки винаги крие рискове.

P.S.: малко пунктуация няма да навреди. :wors:

а някой били споделил дали е качвал това нещо на SATA диск? защото при мен не се получава -пробвах вече поне на 5 6 диска и винаги ми дава грешка преди да се зареди win-a и до там...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.