Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows cannot find "xxx.exe" . Make sure that you typed the name correctly ...

Featured Replies

Здравейте (: Преди няколко часа ми се появи този проблем , когато се опитвам да стартирам .exe файл , който изисква да се Run as administrator ми излиза това съобщение и не става нищо . Изтеглих malwarebytes (беше писано във форум че трябва да помогне ) ама той ми показва " You are not allowed to write in the registries . Continue Anyway и когато му дам OK ми дава [OpenSCManager] Failed to perform the desired action . Error code 5 . Ще ви бъда много благодарен ако ми помогнете (:

Здравейте MaPT0_T,

Стъпка 1

Моля, изтеглете exeHelper (от Raktor) и го запазете на вашия десктоп.

• Кликнете два пъти върху exeHelper.com , за да стартирате инструмента.
  • Ще изскочи черен прозорец, натиснете произволен клавишен бутон, за да го затворите, но след като приключи.
  • Поставете съдържанието на log.txt . Лог файлът ще бъде създаден на вашия десктоп.

Бележка: Ако се появи надписа "Error deleting file", моля стартирайте повторно файла, преди да поставите лог файла. Накрая публикувайте и двата лог файла (те ще се съдържат в един и същ файл).

Стъпка 2

Следвайте следната инструкция за работа с OTL:

• Изтеглете OTL.exe и го запазете на десктопа.
  • Стартирайте файла Публикувано изображение с двукратен клик на мишката.
  • Сложете отметка пред Scan All Users Публикувано изображение
  • Под менюто File Age => изберете 90 days
  • Под менюто Standard Registry => променете на ALL
  • Сложете отметки пред LOP и Purity Check

• Под Публикувано изображение с Copy/ Paste въведете изцяло следната текстова информация (само това, което е поставено в карето):
netsvcs
msconfig
%SYSTEMDRIVE%\*.*
%USERPROFILE%\*.*
%USERPROFILE%\AppData\Local\*.*
%USERPROFILE%\AppData\Roaming\*.*
%ProgramData%\*.*
%CommonProgramFiles%\*.*
%PROGRAMFILES%\*.*
%systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
%systemroot%\Tasks\*.job /lockedfiles
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /90
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles
%systemroot%\system32\Spool\prtprocs\w32x86\*.dll
/md5start
hlp.dat
winlogon.exe
wininit.exe
userinit.exe
explorer.exe
volsnap.sys
/md5stop
  • Натиснете маркираният в синьо бутон: Публикувано изображение.
  • Като приключи проверката, ще се създадат два файла - OTL.Txt и Extras.Txt. Прикачете тези два файла в следващия си коментар (погледнете опцията "прикачени файлове", когато публикувате мнение).

Поздрави !

• Автор

Мерси за помощта и бързият отговор . (: Ето ги двата файла , прикачени към коментара . Очаквам отговор (: Поздрави !OTL.Txt Extras.Txt

Здравейте,

А лог файла от стъпка 1 (exeHelper) ?

Не се виждат активни зарази в лог файловете.

Колкото до кода на грешките:

You are not allowed to write to the registry!!
Continue anyway?
OpenSCManager Failed to perform desired action. Error Code:5

1. - Сигурни ли сте, че не ползвате portable версия ?

2. - Сигурни ли сте, че сте инсталирали Malwarebytes от акаунт с админ. права ?

3. - Сигурни ли сте, че пробвате да инсталирате последната налична версия на програмата => ЦЪК

• Автор

ето го и лог файла log.txt относно malwarebytes подкарах я , сканирах и почистих , ама работата е все същата :/

ето го и лог файла log.txt

относно malwarebytes подкарах я , сканирах и почистих , ама работата е все същата :/

Ще може ли да видя лог от проверката с почистените неща от Malwarebytes ?

Отворете програмата => отидете до табът Logs => отворете лог файла и копирайте съдържанието му в следващия си пост.

Да разбирам, че единствения проблем дотук е проблем при стартиране на *.exe файлове ?

• Автор

не знам защо , може би щото версията е портабъл или защото съм в сейф мод , не ми изкарва да имам стари логове , сега мога да пусна да се сканира и чисти наново , да го направя ли ?

не знам защо , може би щото версията е портабъл или защото съм в сейф мод , не ми изкарва да имам стари логове , сега мога да пусна да се сканира и чисти наново , да го направя ли ?

И да го направите, аз искам да видя лог файла от почистените неща.

Отделно, защо използвате portable версия. MBAM не е създадена да работи от такава среда и това води само до проблеми и неефективна работа на програмата.

И защо сте в Safe Mode без да съм ви казвал да сканирате оттам ?

Влезле в Normal Mode, в акаунт с админ.права и изтеглете последната версия на програмата от линка, който съм посочил в предишния си пост.

Инсталирайте програмата, обновете дефинициите и и направете ПЪЛНА проверка. Може да отнеме повече време.

Публикувайте лог файла.

Този проблем със стартирането на *.exe файлове съществува ли от акаунт с админ. права или само от ограничения ?

• Автор

1. В сейф мод съм , защото когато програма иска да се стартира чрез администраторски права ми дава съобщението че windows cannot find "xxx.exe" и тн. 2. Портабъл , защото за да инсталирам нещо ми иска администраторски права в нормален мод , а в сейф мод не ми даде да го инсталирам . и сега като сканирах , вече няма файлове за чистене пуснах още един път скан , за всеки случай (: пп. по т.1 само когато искам да отворя програма с администраторски права дава грешката , с нормалните .еxe всичко е наред .

Редактирано от MaPT0_T (преглед на промените)

Е оки...ама вие пак ги стартирате с десен бутон Run as admin.... Аз питам ако влезнете в акаунт с администраторски права и се опитате да пуснете exe-то нармално има ли проблеми (без да даваш Run as admin...нали акаунта си има нужните права). Просто с двукратен клик на мишката. Лично аз не видях да има проблеми с асоциациите на exe файловете. Възможно е да е някой бъг на User Account Control (ако е активиран). И как така не се пази лог от старата проверка с Malwarebytes...на мен точно той ми трябва. Преди да проверите отново с MBAM, се уверете, че разполагате с последните дефиниции. Може ли и една снимка на грешката при опит за стартиране на някой проблемен файл ?

• Автор

когато .ехе не иска да се пуска чрез администраторски права , няма проблем . Намерих нещо странно когато се пуска нормалния мод , сега ще дам скрийншот post-172813-0-11255400-1306180682_thumb. надявам се да се чете , след 5 мин ще мина отново в нормален мод за да дам другия скийншот .

когато .ехе не иска да се пуска чрез администраторски права , няма проблем .

Намерих нещо странно когато се пуска нормалния мод , сега ще дам скрийншот post-172813-0-11255400-1306180682_thumb.

надявам се да се чете , след 5 мин ще мина отново в нормален мод за да дам другия скийншот .

Май нещо не можем да се разберем...какво ще рече когато exe иска да се пусне с админ. права ?

Ако акаунта ви е администраторски, всички exe-та ще си стартират нормално...просто работете от такъв акаунт в Normal mode.

Ако пак дава грешка дори при админ акаунт от Normal Mode, снимайте екрана и публикувайте снимката.

Иконите на тези проблеми exe-та имат ли малки щитове подобни на този - Публикувано изображение

Що се отнася до грешката от последната снимка - на места хората са се оправили чрез изпълнението на следната команда от акаунт с админ. права (netsh winsock reset), а други са се оправили с поправителна преинсталация на Вистата.

Според мен това не се дължи на зловреден софтуер и щом се потвърди тази теза ще прехвърля темата в раздела за "Операционни Системи".

• Автор

Malwarebytes' Anti-Malware 1.50.1.1100 www.malwarebytes.org Database version: 6657 Windows 6.0.6002 Service Pack 2 (Safe Mode) Internet Explorer 8.0.6001.19048 23.5.2011 г. 23:26:21 mbam-log-2011-05-23 (23-26-21).txt Scan type: Full scan (C:\|) Objects scanned: 161420 Time elapsed: 36 minute(s), 13 second(s) Memory Processes Infected: 0 Memory Modules Infected: 0 Registry Keys Infected: 0 Registry Values Infected: 0 Registry Data Items Infected: 0 Folders Infected: 0 Files Infected: 0 Memory Processes Infected: (No malicious items detected) Memory Modules Infected: (No malicious items detected) Registry Keys Infected: (No malicious items detected) Registry Values Infected: (No malicious items detected) Registry Data Items Infected: (No malicious items detected) Folders Infected: (No malicious items detected) Files Infected: (No malicious items detected) Ето скрийншот кога се опитам да отворя програма с щит. post-172813-0-62962900-1306182396_thumb. когато програмата няма въпросния щит си работи всичко съвсем нормално . Горе публикувах лога от malwarebyte . къде да напиша тази команда за поправяне ?

Редактирано от MaPT0_T (преглед на промените)

Така...това вече е друго нещо. Както казах мисля, че проблема се дължи на бъг в UAC функцията.

Докато сте в този режим отворете Start => Control Panel => напишете UAC => изберете линка Turn User Account Control (UAC) on or off => премахнете отметката през Use User Account Control (UAC) => натиснете OK => рестартирайте компютъра за да влезнат промените в сила. Вижте дали проблема остава.

къде да напиша тази команда за поправяне ?

Командата се пише в Start => напишете CMD => изберете с десен бутон => Run as administrator файла CMD.exe => въведете командата netsh winsock reset => натиснете Enter => рестартирайте.

• Автор

Пробвах , ама и двете не станаха , за това да използвам UAC не мога да достигна до мястото където трябва да отворя стигам до UAC прозореца и като се опитам да отворя нещо със щит не става нищо . А за командата , понеже не мога да Run as administrator за това пуснах в сейф мод , там я run as admin. и написах командата , даде ми отговор да рестартна , ама нищо не стана пак проблема остава .

Т.е. изобщо не можахте да изключите UAC опцията ? Вижте линка => http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-user-account-control-uac-the-easy-way-on-windows-vista/ Аз продължавам да мисля, че проблема е в скапването на правата на приложенията по някакъв начин (може и остатъчно поражение от зловреден софтуер или друго). Пробвайте все пак да изтеглите прикачения файл...стартирайте ги и двата (един по един) и позволете да влезнат промените в сила. (merge) Рестартирай компютъра и виж дали има някаква промяна... Ако няма, се сещам само за още малко неща и ако нищо няма ефект...

fixes.zip

• Автор

изобщо не ми дава когато натисна turn UAC on or off и изобщо не ми го отваря , сега действам със файловете и да видим не става :/

• Автор

the system cannot find the file specified :/ Май единствената алтернатива остава преинстал :/

Тъй като темата придоби съвсем друго развитие, ще си позволя да се намеся. Ако намесата ми е неуместна моля да ме извините и да изтриете мнението ми. Текущия потребител(акаунт) с какви права е? Има ли други акаунти или е само този?

Тъй като темата придоби съвсем друго развитие, ще си позволя да се намеся. Ако намесата ми е неуместна моля да ме извините и да изтриете мнението ми.

Текущия потребител(акаунт) с какви права е? Има ли други акаунти или е само този?

Здравей Billy,

Аз вчера също не можах да разбера с какви права е, но според логът от OTL би трябвало да разполага с административни права.

Computer Name: ALICE | User Name: Mr. Thinder | Logged in as Administrator.

Под Виста има два типа акаунти - стандартен и административен и би трябвало неговия да е от втория тип.

MaPT0_T

the system cannot find the file specified :/

Нещо не ми харесва това положение:

Моля, изтеглете SystemLook от някой от следните линкове и го запазете на вашия работен плот.

Линк #1

Линк #2

• Кликнете два пъти върху SystemLook.exe, за да го стартирате.
  • Копирайте следното съдържание в основното текстово поле:

:filefind
    msconfig.exe

• Кликнете на бутона Look, за да започне сканирането.
  • Когато приключи, Notepad ще се стартира, съдържащ резултатите от сканирането. Моля, копирайте лог файла в следващия си пост в тази тема.
Бележка: Лог файлът също може да бъде намерен на вашия работен плод под името SystemLook.txt

Да направим и една проверка с Combofix:

Следвайте следните стъпки за работа с ComboFix:

1. Изтеглете ComboFix от BleepingComputer

и го запазете (бутон Save -> Save as) ComboFix на вашия десктоп:

Публикувано изображение

След приключване на изтеглянето на ComboFix, иконката на програмата би трябвало да изглежда така:

Публикувано изображение

2. Затворете всички работещи приложения, отворени прозорци и програми работещи във фонов режим. Спрете временно защитата в реално време на антивирусната програма и на другите програми за сигурност, ако има такива. За целта може да прегледате информацията от този линк: How To Temporarily Disable Your Anti-virus, Firewall And Anti-malware Programs.

3. Стартирайте с двоен клик Combofix.exe. Изберете YES, за да се съгласите с условията за използване на програмата. Важно: По време на работата на ComboFix не бива да се движи мишката и да се натискат клавиши от клавиатурата. Просто търпеливо оставете ComboFix да си свърши работата, без да използвате компютъра за други цели.

4. ComboFix ще провери дали Windows Recovery Console e инсталиранa.

Тъй като вие използвате Windows Vista, можете да пропуснете тази точка, защото ако нещо се обърка винаги можете да използвате инсталационния диск за да се доберете до System Recovery Options.

*Ако Windows Recovery Console е инсталирана, ComboFix ще продължи работата си.

*Ако Windows Recovery Console не е инсталирана, ще е необходимо да използвате YES за инсталация на Windows Recovery Console Публикувано изображение

Забележка: Необходимо е да сте свързани към Интернет за да може Windows Recovery Console да се изтегли.

След инсталация на Windows Recovery Console потвърдете с YES, за да продължите напред. Снимка:

Публикувано изображение

5. ComboFix ще спре временно Интернет връзката, но след като приключи работата на програмата тази връзка ще бъде възстановена автоматично. ComboFix ще сканира за проблеми и за заразени файлове, като това може да отнеме известно време. Моля да бъдете търпеливи. Ако има проблем с Интернет връзката след приключване на работата на Combofix, моля да прочетете това: Manually restoring the Internet connection section.

Забележка: При проблеми с ComboFix копирайте с (Copy) и поставете с (Paste) съдържанието на C:\BUG.txt в следващия си коментар.

6. Когато работата на ComboFix приключи, ще се появи текстов документ (log) в Notepad:

Публикувано изображение

Копирайте с (Copy) и поставете с (Paste) съдържанието на лога в следващия си коментар.

Поздрави !

нищо не тръгва заради супер юзър пермишъна :/

Това обяснява всичко...в такъв случай не мисля, че ще мога да помогна. Superuser привилегиите на админ акаунта са ограничени от Local System акаунта.

Местя темата в Операционни Системи за да се включат повече хора.

По принцип има трикове и команди за възстановяване на някои права, но са доста крайни мярки и затова по-добре изчакайте мнение от по-компетентно лице в тази област...аз лично бих почнал начисто с нормален админ акаунт + един image с Macrium Reflect. Доста по-лесно и бързо ще стане.

Един въпрос...как се стигна до това положение (вирусна атака, програма за тунинговане на регистрите или )?

Една проста идея, тъй като юзъра е с администраторски права, би трябвало да можете да създадете друг администраторски акаунт. После като влезете с новия да си оправите текущия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.