Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да възпитаваме децата си?

Featured Replies

преди 34 минути, Силвия 1980 написа:

За подобни неща моят баща щеше да ме счупи от бой.

Ами така е, бащите които не си обичат дъщерите или ги бият или ги тормозят по друг начин.
Моят брат като се напил един път и се изпуснал пред дъщеря му тинейджърка че съжалява че тя не е момче. И тя после ревала като магаре при баба си, щото баща ѝ не я обича понеже не е момче.

• Отговори 230
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Белгиеца написа:

Ами така е, бащите които не си обичат дъщерите или ги бият или ги тормозят по друг начин.
Моят брат като се напил един път и се изпуснал пред дъщеря му тинейджърка че съжалява че тя не е момче. И тя после ревала като магаре при баба си, щото баща ѝ не я обича понеже не е момче.

Това, че понякога се е случвало да ям бой не означава, че не са ме обичали. За мен децата трябва да имат поне малко респект от родителите си.

преди 8 часа, Силвия 1980 написа:

Това, че понякога се е случвало да ям бой не означава, че не са ме обичали. 

О да, те и робовладелците са си обичали робите, нищо че са ги биели с камшици на гол гръб в Бразилия.
Като са ти втълпили че си е израз на обич да те бият, еми бии си и ти твоите деца, не ти преча.
Аз моето не си го бия и не го наказвам.
Я познай дали моето ще пропуши трева ( канабис ) или твое бито дете.

преди 11 часа, Силвия 1980 написа:

Това, че понякога се е случвало да ям бой не означава, че не са ме обичали. За мен децата трябва да имат поне малко респект от родителите си.

Като четох историята за плоските екрани и по-стария коментар за децата дето все си чупели смартфоните и родителите вече не искали да им купуват нови... и си давам сметка колко са обърнати нещата с главата надолу. Слушах този разказ на Ран Босилек от 1958 г.:

https://archives.bnr.bg/7747/ran-bosilek-az-ne-znaya-nishto-po-tsenno-ot-blagodatniya-trud-s-kojto-vsichko-se-postiga/

Как са разсъждавали хората едно време? А сега някои се гордеят, че произвеждат инфантили и лигльовци...

Уважение към родителите трябва да има. Но ако родителите не мога да ги докоснат, много ясно, че и децата ще развият един имунитет към възпитание и дисциплина. Откога деца станаха царе и господари?! Че и се гордеем с детски права и прочие пропагандни творения! Но, моля, изслушайте разказа...

преди 2 часа, Белгиеца написа:
преди 11 часа, Силвия 1980 написа:

О да, те и робовладелците са си обичали робите, нищо че са ги биели с камшици на гол гръб в Бразилия.
Като са ти втълпили че си е израз на обич да те бият, еми бии си и ти твоите деца, не ти преча.
Аз моето не си го бия и не го наказвам.
Я познай дали моето ще пропуши трева ( канабис ) или твое бито дете.

Съжалявам, че трябва да го кажа, като доста по-млад от тебе - но не си разбираш от работата. Да не можеш да видиш разликата между издевателства над роби и наказание на рожби... това е много първосигнално.

преди 9 часа, Lumberman написа:

Уважение към родителите трябва да има. Но ако родителите не мога да ги докоснат, много ясно, че и децата ще развият един имунитет към възпитание и дисциплина. Откога деца станаха царе и господари?!

Кво пречи едно дете да те слуша и без да го биеш ?
Моето дете не ми е господар, когато говори с мен много добре знае че аз съм му баща.
Моят метод на възпитание цели да създам една свободолюбива личност която знае да отстоява интересите си.
Аз му говоря като на възрастен, да бе той възрастен ще става, няма да е цял живот детенце.
И му говоря по приятелски и той си споделя баш кво му разправят децата в училище.
Кво ми пука на мене за дисциплината в училищата, ония даскаличките получават заплати, ако не им харесва тази работа да ходят да копат на полето. И без това училищата са напълно излишни при съвременните технологии. Едно дете спокойно може да си учи и вкъщи, ако се изработят писмени и видео материали за това и да може да задва въпроси през интернет на някой даскал, ако нещо не е разбрало и родителите му не могат да му помогнат. И отпада нуждата от дисциплина. 

преди 7 часа, Белгиеца написа:

Кво пречи едно дете да те слуша и без да го биеш ?
Моето дете не ми е господар, когато говори с мен много добре знае че аз съм му баща.
Моят метод на възпитание цели да създам една свободолюбива личност която знае да отстоява интересите си.
Аз му говоря като на възрастен, да бе той възрастен ще става, няма да е цял живот детенце.
И му говоря по приятелски и той си споделя баш кво му разправят децата в училище.
Кво ми пука на мене за дисциплината в училищата, ония даскаличките получават заплати, ако не им харесва тази работа да ходят да копат на полето. И без това училищата са напълно излишни при съвременните технологии. Едно дете спокойно може да си учи и вкъщи, ако се изработят писмени и видео материали за това и да може да задва въпроси през интернет на някой даскал, ако нещо не е разбрало и родителите му не могат да му помогнат. И отпада нуждата от дисциплина. 

Споделям написаното. Мен не са ме били, аз не съм бил детето си и  внука ми също. НАЙ-ВАЖНОТО е да споделя какво става около него и хубаво и лошо без да се страхува и да крие. Да чувстува родителите като приятели и да са за него безспорни авторитети.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.