Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да възпитаваме децата си?

Featured Replies

мене не ме брой у тая група плюс това съм и стругарка

Ако щеш космонавт бъди, ама нямаш физическата сила да мъкнеш 50 килограмови чували с цимент.
  • Отговори 230
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако щеш космонавт бъди, ама нямаш физическата сила да мъкнеш 50 килограмови чували с цимент.

то и вие не можете да кърмите ама не го прайм на проблем нъл

Да бе, много сте еманципирани и мрънкате за това, че можете всичко, което и мъжете и дори сте били по-добри, ама чували с цимент, нито мистрията не искате да хващате. Виждал съм точно 0 жени електротехници, заварчици, автомеханици и т.нИ после се чудете, защо заплатите на жените били по-ниски и искайте на шефски позиции да имало поне 50% жени, иначе дискриминация. Ама мъжа като нищо могат да го изхамалят да разтоварва нещо тежко или да го играе общ работник при нужда. А вие няма да носите касите с бира, да не си счупите маникюра. В последно време истинските мъже май са дискриминирани за сметка на еманципирани мъжемразки и хомосексуалисти.

Не съм мъжкарана, но ремонтите вкъщи лежат върху мен, защото според свекърва ми и съпруга ми щом съм строителен инженер, би трябвало да се справям с всички строителни дейности.

Само плочки не съм лепила.

Такива работи...

Само плочки не съм лепила.

Споко :) Не е късно :P

Най-трудно е да шамаросваш , хем знаеш , че е правилно , хем ти е жал ,черна работа е това ,неблагодарна и все ти си лошото ченге , а таткото ангел небесен , два три пъти ми се е случвало по математически причини , но ръчичката ми лека , за бой не става :huh:

Най-трудно е да шамаросваш , хем знаеш , че е правилно , хем ти е жал ,черна работа е това ,неблагодарна и все ти си лошото ченге , а таткото ангел небесен , два три пъти ми се е случвало по математически причини , но ръчичката ми лека , за бой не става :huh:

Да, трудно нещо е шамаросването, не се отдава всекиму.

... а таткото ангел небесен...

Еми друго си е бащата да набие детето, да му счупи някой кокал, да влезне в болницата...

Шамаросването на децата винаги съм го приемала като израз на родителско безсилие. Децата се отглеждат с много любов, грижа и специално внимание. Всеки повод за шамар е пропуснат важен момент, в който е трябвало просто да поговорим. Жалко е, че никога времето ни не стига, за да сме с тях докато растат. Поне не толкова, колкото ни се иска.

Шамаросването на децата винаги съм го приемала като израз на родителско безсилие.

Някои хора от дума не разбират. Колкото и да обясняваш, си знаят своето.

Шамаросването на децата винаги съм го приемала като израз на родителско безсилие. Децата се отглеждат с много любов, грижа и специално внимание. Всеки повод за шамар е пропуснат важен момент, в който е трябвало просто да поговорим. Жалко е, че никога времето ни не стига, за да сме с тях докато растат. Поне не толкова, колкото ни се иска.

Така си е по принцип :P

Кой го казва?! ;) Харесах!

---------------------------------------

Предполагам. Но все пак говорим за деца, които растат, а не за оформени рецидивисти...

Съвършено вярно :P

то и вие не можете да кърмите ама не го прайм на проблем нъл

(просто шегичка - не се заяждам) Познай от какъв пол е създателят на първата разтворима бебешка храна, де :)

Кой го казва?! ;) Харесах!

---------------------------------------

Предполагам. Но все пак говорим за деца, които растат, а не за оформени рецидивисти...

предполагаш правилно :P

предполагаш правилно :P

Опитвам се да се изказвам по-умерено... и да съзирам зрънцето надежда... Иначе и аз живея на Земята.

Опитвам се да се изказвам по-умерено... и да съзирам зрънцето надежда... Иначе и аз живея на Земята.

Да разбирам ли ,че си плескала детето по дупето

Случвало се е. Да. И точно за това с такава сигурност твърдя написаното в поста си № 108 в темата...

Не, че не е ясно какво казвам... ама не се познаваме от вчера, дет се вика... ;)

Сега може да си се въртим до откат в този омагьосан кръг с излишните приказки...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

Явно не си виждала малко дете, което от дума не разбира и не иска да слуша обяснения. Просто вика и тропа - "Искам, искам, искам, искам, искам, искааам". Как по-точно да обясняваш и какво по-точно да обясняваш в такъв момент?

Случвало се е. Да. И точно за това с такава сигурност твърдя написаното в горния си пост, под № 108 в темата...

Не, че не е ясно какво казвам... ама не се познаваме от вчера, дет се вика... ;)

Сега може да си се въртим до откат в този омагьосан кръг с излишните приказки...

аз пък установих че шамарите при динозавър1 не действат. Напротив, караха я да се запъва още повече. Затова метода беше сменен: въздействах на психическо ниво :D

а динозавър2 само докато го погледнех страшно и той се разреваваше и то кво да го биеш? :D

Но още помни как го тупнах зад врата и му забих носа в масата на едно особено изнервящо писане на домашно в първи клас :D

Явно не си виждала малко дете, което от дума не разбира и не иска да слуша обяснения. Просто вика и тропа - "Искам, искам, искам, искам, искам, искааам". Как по-точно да обясняваш и какво по-точно да обясняваш в такъв момент?

там вече е изтървана работа да ти кажа и шамарите няма да помогнат

помага налагане на точни и ясни правила които не се променят ако ще да се пукне от рев

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Мислиш ли?! А ти колко деца си отгледал?! Не, че нещо, но все пак е от значение...

помага налагане на точни и ясни правила

Именно. Родителят трябва да е родител, защото детето е дете. И обратно... Никой не е казал, че отглеждането на деца е лесно. И никой на никого не го е налагал. Всеки го е пожелал с много любов...

А ако има изключения - те само ще потвърдят правилото...

Мислиш ли?! А ти колко деца си отгледал?! Не, че нещо, но все пак е от значение...

Именно. Родителят трябва да е родител, защото детето е дете. И обратно... Никой не е казал, че отглеждането на деца е лесно. И никой на никого не го е налагал. Всеки го е пожелал с много любов...

А ако има изключения - те само ще потвърдят правилото...

никога не трябва да се забравя че ТЕ са от другата страна на барикадата :D

и те пробват до къде ще се огънеш и до къде ще им пуснеш :D

и ако се огънеш ти се качват на главата и започват да крещят "искам, искам, искам, искам....." :D

и ако се огънеш ти се качват на главата и започват да крещят "искам, искам, искам, искам....." :D

И тогава разбираш, че е късно дори за шамари вече...

И тогава разбираш, че е късно дори за шамари вече...

анджък :D

Колкото и да въртим и да сучим и да навлизаме в житейските дебри и подробности, едно е ясно, че родителският авторитет не се изгражда с шамари.

Да сме от различните страни на барикадата, означава просто различна гледна точка и нищо повече. Все пак победата в тази "битка" и за двете страни е една и съща - да се отгледа и възпита един щастлив и добър човек. 

да се отгледа и възпита един щастлив и добър човек.

Идеалистичен поглед върху нещата имаш :).Бих казал че е по-правилно да се каже добре пригоден за оцеляване, реализация и възпроизвеждане в обществото, евентуално с опция и да допринесе за него с нещо повече от средностатиститически индивид. Твоите ще излезнат като следствия. Без първите три не виждам как ще си щастлив, а с последното, ще бъдеш определен от околните като добър човек.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.