Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да възпитаваме децата си?

Featured Replies

Не, в Каварна децата ще ги посрещат рок и метъл изпълнения ;) Това, че в София сте си чалгарчета е за вас. :tongue2:

хаха София отдавна е цяла България - ако не ти е известно

:D

• Отговори 230
  • Прегледи 47,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

хаха София отдавна е цяла България - ако не ти е известно

Само в мечтите на софиански мегаломани като теб :tongue2: ... A между другото вторият ти коментар не говори хубаво, а показва какви пущиняци масова са са събрали в София и с какви съграждани живееш.

мани мани не е за разправяне

Стига сте спамили, а по-добре кажете как бихте възпитавали децата си...като се появят.

Добре е човек да е подготвен предварително за някои неща, нали? :D

аз на тая "държава" деца няма да раждам

:nono:

• 3 месеца по-късно...

Колко жалко,мисля,че точно деца са и нужни

на държавата ли ги раждаш?! по принцип циганите ги раждат на държавата.

що за мислене, доста странно. 

дете според ме се възпитава преди всичко с търпение. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

на държавата ли ги раждаш?! по принцип циганите ги раждат на държавата.

що за мислене, доста странно. 

дете според ме се възпитава преди всичко с търпение. 

а държавата защо не се грижи за тях а

защото не ги разждаш на държавата. държавата трябва да помага, факт, но явно такива са й възможностите в момента. за децата се грижи този, който ги е създал. но не трябва да живеем с мисленето, че държавата ни е длъжна за каквото и да било. държавата да ни гледа децата ли?! 

в днешно време, всеки плюе по държавата. за всичко. 

• 3 седмици по-късно...

Повод за този ми пост стана една грозна сцена, на която станах неволен свидетел.

Млада, скъпо облечена жена чакаше с около две годишното си сладко момченце тролея.

Малко по-голямо дете, също с майка си ядеше шоколад.

Малкото момченце започна да иска шоколад, а майка му се обърна към другата майка и и каза: "Не виждате ли, че детето иска шоколад, дайте му малко, момченце е!"

А павилионът, където продаваха шоколади беше зад гърба и...

Трябва ли, ако някое момченце поиска нещо от когото и да било никога да не му се отказва, защото щяло да му стане нещо или това са бабини диветини?

Трябва ли, ако някое момченце поиска нещо от когото и да било никога да не му се отказва, защото щяло да му стане нещо или това са бабини диветини?

Ако беше така, колко много работи щях да си поискам навремето... И нямаше и никоя да ми откаже  :lol6:

Ти пък от къде попадаш все на такива. :)

И двете майки са били с реакции, неадекватни на ситуацията. Майката на детето с шоколада, не е трябвало да чака някой да й каже, а като вижда как другото момченце гледа - да му отчупи едно парченце. Съвсем пък друг е въпроса дали бихме взели от нечии непознати ръце нещо, което да го подадем в устата на детето си.

Другата пък не е било нужно хем да иска нещо, хем да го прави като на кавга. Дори и да е нямало павилион точно зад нея, за детето си човек би отишъл и на другия край на града и да му намери.

Та, май и при двете не опира до възможностите им да купят нещо или не, а до други едни възможности, които не зависят от парите...

глупости на търкалета

и що пък само на момче а

глупости на търкалета и що пък само на момче а

Щото като порасне първо ще хамали цял живот, а второ - жена му ще се опитва да му се качи на главата. Поне докато е малко, радост да види.Което ми напомня на вица - Две приятелки си говорят. Едната казва на другата - Аз ще се връщам обратно при мъжа си. Другата - добре, нали се разделихте? Първата - да, ама ме е яд, като го гледам как се наслаждава на живота!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Продължавайки в духа на simtech :

Срещнали се двама древно-гръцки философи - единият беден , опърпан , бос , гладен , а другият богат , чист и спретнат , четири роби на лектика го носят , а пети вятър с паунови пера му прави....

Богатият , искайки да подиграе бедния му казал :

- Е , брате!Ако можеше да превиваш гръб , нямаше да ядеш зеле !

А бедният му отговорил:

- Е , брате!Ако можеше да ядеш зеле , нямаше да превиваш гръб !

Въпрос на избор и ценностна система !

В доста зряла възраст прочетох Панчатантра (индийското петокнижие) и тогава разбрах колко грешно съм бил възпитаван !

Макар да съм чувал странични люде да хвалеха майка ми колко добре ме е възпитала.

Примерно :

Чавдарчето Родината свободна обича като своя майка родна.

Чавдарчето е весело дете . Играе , пее , учи се чете.

Чавдарчето е примерно в къщи и в час - то знае : "Пионер ще стана аз!".....

А знаете ли що е това чавдарче и пионер , до колкото за комсомолец вероятно всички сте чували....

Тези и ред други подобни и до днес не мога да си ги избия от главата , а те така или иначе подсъзнателно влияят....

После прочетох Библията , Забавна Библия (от Лео Таксил) и Евангелие от Юда , съпоставяйки ги една на друга.....

Едно към едно , но по различен начин в тях си пише , че ако искаш да си богат трябва да знаеш и да можеш да лъжеш , да крадеш и да биеш ( в рамките на закона ). Иначе ще те излъжат , окрадат или набият.....А ако можеш ти да определяш законите - още по-добре....

А ако искаш да си Христос - чака те цял живот на кръста .

Пак въпрос на избор и ценностна система ! 

Светът е многообразен .

Няма правилен начин !  :) Има такъв който сме избрали самите ние и по родословие..... :)

Що се отнася до училищата , има училища и за едните и за другите....друг е въпросът какъв е достъпът до тях и защо...

Темата е безкрайна и в определен смисъл тъкмо това я обезсмисля......

Защото народът е казал :"Крушата не пада по-далеч от дървото!"....

И както винаги има си и частни случаи разбира се , което никак не отменя правилото....или както се пее в онази песен :"За крадец не ставаш сине ! Ти си будала....!"  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Щото като порасне първо ще хамали цял живот, а второ - жена му ще се опитва да му се качи на главата. Поне докато е малко, радост да види....

Това, че детето е момченце няма значение, но виждам, че имаш правилен поглед върху тази част от живота!

Продължавайки в духа на simtech :

Срещнали се двама древно-гръцки философи - единият беден , опърпан , бос , гладен , а другият богат , чист и спретнат , четири роби на лектика го носят , а пети вятър с паунови пера му прави....

Богатият , искайки да подиграе бедния му казал :

- Е , брате!Ако можеше да превиваш гръб , нямаше да ядеш зеле !

А бедният му отговорил:

- Е , брате!Ако можеше да ядеш зеле , нямаше да превиваш гръб !

Въпрос на избор и ценностна система !

В доста зряла възраст прочетох Панчатантра (индийското петокнижие) и тогава разбрах колко грешно съм бил възпитаван !

Макар да съм чувал странични люде да хвалеха майка ми колко добре ме е възпитала.

Примерно :

Чавдарчето Родината свободна обича като своя майка родна.

Чавдарчето е весело дете . Играе , пее , учи се чете.

Чавдарчето е примерно в къщи и в час - то знае : "Пионер ще стана аз!".....

А знаете ли що е това чавдарче и пионер , до колкото за комсомолец вероятно всички сте чували....

Тези и ред други подобни и до днес не мога да си ги избия от главата , а те така или иначе подсъзнателно влияят....

После прочетох Библията , Забавна Библия (от Лео Таксил) и Евангелие от Юда , съпоставяйки ги една на друга.....

Едно към едно , но по различен начин в тях си пише , че ако искаш да си богат трябва да знаеш и да можеш да лъжеш , да крадеш и да биеш ( в рамките на закона ). Иначе ще те излъжат , окрадат или набият.....А ако можеш ти да определяш законите - още по-добре....

А ако искаш да си Христос - чака те цял живот на кръста .

Пак въпрос на избор и ценностна система ! 

Светът е многообразен .

Няма правилен начин !  :) Има такъв който сме избрали самите ние и по родословие..... :)

Що се отнася до училищата , има училища и за едните и за другите....друг е въпросът какъв е достъпът до тях и защо...

Темата е безкрайна и в определен смисъл тъкмо това я обезсмисля......

Защото народът е казал :"Крушата не пада по-далеч от дървото!"....

И както винаги има си и частни случаи разбира се , което никак не отменя правилото....

Ако мога да харесам думите Ви милион пъти бих го направила.На децата им е нужно само безрезервна любов и същто така  те са отговорност и нещо чудесно. :wors:

Щото като порасне първо ще хамали цял живот, а второ - жена му ще се опитва да му се качи на главата. Поне докато е малко, радост да види. 

Не мога да се съглася на 100% с горенаписаното.

В България немалка част от жените носят целия семеен товар върху гърба си - финанси, домакинство, грижи за децата.

Отгоре на всичко, част от мъжете на такива жени считат, че това е в реда на нещата и си живуркат лежерно, получавайки всичко наготово.

Дали пък тези мъже не са от момченцата, на които е внушено, че всички са длъжни да им дават, за да не им стане нещо?

Не мога да се съглася на 100% с горенаписаното.

В България немалка част от жените носят целия семеен товар върху гърба си - финанси, домакинство, грижи за децата.

Отгоре на всичко, част от мъжете на такива жени считат, че това е в реда на нещата и си живуркат лежерно, получавайки всичко наготово.

Дали пък тези мъже не са от момченцата, на които е внушено, че всички са длъжни да им дават, за да не им стане нещо?

ми да - мамините синчета са точно такива

и през тоя ад минах пупу оживях

Ти пък от къде попадаш все на такива. :)

Навярно причината за попаденията ми е тази - когато човек се дразни от нещо, задължително попада точно на него (според някой от законите на Мърфи). :D

Навярно причината за попаденията ми е тази - когато човек се дразни от нещо, задължително попада точно на него (според някой от законите на Мърфи). :D

противоположностите се привличали мда

еле аз кат магнит все таквиз лепя дет им липсват първите седем

да му писне на човек все да учи да учи...

Не мога да се съглася на 100% с горенаписаното.В България немалка част от жените носят целия семеен товар върху гърба си - финанси, домакинство, грижи за децата.

Аха. Кажи, като правите ремонт, ти ли мъкнеш торбите с цимент? На мъжете масово се пада мръсната, черна работа с тежък физически труд. Знаеш ли колко жени автомеханици съм видял? Точно 0. И при все, мъжете статистически умират по-рано.И ще ти издам една тайна - за повечето истински мъже жена им да ги храни или да взима значително повече от тях е нещо, което им действа силно отрицателно на психиката на мъжа. Понеже и от обществото и иначе е заложено, че мъжа е тоя, който трябва да "пази" семейството и да се грижи за прехраната. И всъщност в много семейства в България и жената работи не толкова щото й се иска, а защото просто заплащането е мизерия, а ситуацията лоша. Да не говорим как жените хищни баракуди, с доминантно поведение не изглеждат никак женствено и гонят повечето мъже от себе си. Така де, те не изглеждат женствено, а мъженствено.

Силните жени не са за всеки.

:tongue2:

Силните жени не са за всеки.

Да бе, много сте еманципирани и мрънкате за това, че можете всичко, което и мъжете и дори сте били по-добри, ама чували с цимент, нито мистрията не искате да хващате. Виждал съм точно 0 жени електротехници, заварчици, автомеханици и т.нИ после се чудете, защо заплатите на жените били по-ниски и искайте на шефски позиции да имало поне 50% жени, иначе дискриминация. Ама мъжа като нищо могат да го изхамалят да разтоварва нещо тежко или да го играе общ работник при нужда. А вие няма да носите касите с бира, да не си счупите маникюра. В последно време истинските мъже май са дискриминирани за сметка на еманципирани мъжемразки и хомосексуалисти.

Да бе, много сте еманципирани и мрънкате за това, че можете всичко, което и мъжете и дори сте били по-добри, ама чували с цимент, нито мистрията не искате да хващате. Виждал съм точно 0 жени електротехници, заварчици, автомеханици и т.нИ после се чудете, защо заплатите на жените били по-ниски и искайте на шефски позиции да имало поне 50% жени, иначе дискриминация. Ама мъжа като нищо могат да го изхамалят да разтоварва нещо тежко или да го играе общ работник при нужда. А вие няма да носите касите с бира, да не си счупите маникюра. В последно време истинските мъже май са дискриминирани за сметка на еманципирани мъжемразки и хомосексуалисти.

мене не ме брой у тая група

плюс това съм и стругарка 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.