Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си избера телевизор?

Featured Replies

Да, и това е вариант - чрез HDMI кабел, но аз имах предвид чиста мрежова ( LAN ) връзка. Това е ясно,но мисля че само Самсунга четат всичко.Др. вариант е с кабел.Др.марки ще трябва с кабел да се свързват за да използват плейърите на комп.

• Отговори 72
  • Прегледи 21,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Trichocephalus просто информативно, пускал ли си му сериозни рипове 1080p, примерно от 15гб нагоре с Bit rate над 20 Mbps, това ще е доста ценна информация за възможностите на плейъра. В случай, че вървят без проблеми, това значи, че плейърът е пълноценен.

Ако ти кажа честно, че никога, ама никога не съм гледал битрейтовете на филмите, дето гледам ще ми повярваш ли ? ;)

Иначе най-големият като размер мисля, че беше към 6 Gb и вървеше без проблем.

Това е ясно,но мисля че само Самсунга четат всичко.Др. вариант е с кабел.

Само Самсунг, четяха "всичко" до миналата година. Сложих кавички, защото не е всичко, за съжаление. Чист Blu Ray, все още не чете. Вече далеч не е така. От тази година средният клас на Панасоник, както и високия им са с разширени възможности на вградения плеър, и с добавена поддръжка на dts. Това важи и за повечето от другите марки, като Филипс, ЕлДжи, Тошиба. При тях основния недостатък е липсата на dts.

Samsung UE40D6000 за 1500 лв ......Въпросът ми е струва ли си да се купи разбрах,че не може да преобразува 2Д в 3Д но не смятам ,че това е голям проблем,защото аз лично не виждам огромна разлика при гледането на телевизия и филми които не са 3Д.И още нещо ако някой се сеща за друга марка в този диапазон нека да споделя моля.....

Samsung UE40D6000 за 1500 лв ......Въпросът ми е струва ли си да се купи разбрах,че не може да преобразува 2Д в 3Д ...

E, не вярвам, че наистина ще седнеш да конвертираш 2Д в 3Д, нали... Все едно от моно сигнал да правиш стерео, не виждам особена принципна разлика.

Все повече изборът ми натежава към по-малкия брат на твоя - 32D6000 (на практика разликата е само в диагонала), но 3Д-то му е от най-последните плюсове.

E, не вярвам, че наистина ще седнеш да конвертираш 2Д в 3Д, нали... Все едно от моно сигнал да правиш стерео, не виждам особена принципна разлика.

Все повече изборът ми натежава към по-малкия брат на твоя - 32D6000 (на практика разликата е само в диагонала), но 3Д-то му е от най-последните плюсове.

Но дали е достатъчно за 5м разстояние от което ще се гледа този телевизор?

Редактирано от novich (преглед на промените)

Това е един от въпросите без отговор, защото всеки ще ти каже това, което мисли, но това ще е субективна и не твоя оценка.

Затова отиваш в най-близкия магазин, заставаш пред първия 40" телевизор, представяш си как ще изглежда у вас и решаваш. Сам.

32 инча от 5 метра? :ph34r:

32 инча от 5 метра? :mad:

Някой не е чел внимателно :ph34r: . 32" са за мен (около 2,5 м), а колегата novich е на варианта 40" от 5 м.

Да, колкото повече, толкова повече, но не винаги е възможно.

Някой не е чел внимателно :mad: . 32" са за мен (около 2,5 м), а колегата novich е на варианта 40" от 5 м.

Да, колкото повече, толкова повече, но не винаги е възможно.

От коментара ти не стана съвсем ясно, останах с впечатлението, че препоръчваш 32 инча.

Не, в случая не препоръчвам 32" на никого, той ще е за мен. Пропускът с разстоянието е мой и съжалявам за объркването.

Моите 5 стинки: Миналата година като купувах телевизора, стояхме с жената над 1 час в магазина и спорехме дали да вземем 37 или 40 инча. Жената казваше, че 40 бил прекалено голям, а аз и казвах, че така и се струва, понеже е сложен до 32-ка. Е, накрая надделях и взехме 40-инчов, и хич не е толкова голям колкото изглежда в магазина, даже сега жената вика: "Абе ако вземем още един за детето, дай да сложим 40-ката в неговата стая, а ние да вземем 46-инчов." Та с хубавото бързо се свиква и поне от моя гледна точка диагонала го слагам на първо място, а разни глезотии, като браузър и 3D, им се кефиш един месец докато е нов телевизора и после изобщо не се сещаш за тях.

...Та с хубавото бързо се свиква и поне от моя гледна точка диагонала го слагам на първо място...

Това и извън съмнение. Ама след като съм мерил 100 пъти стаята и съм рисувал какви ли не варианти, кой от кой по-щури и/или налудничави, се оказа, че има само 2-3 варианта на 37" модели, които бих успял да "натикам със сапун" в отреденото място. Успоредно, но разделно от мен и жената прави паралелни проучвания със същия резултат, та числото 32 се превърна в аксиома.

Само като лично мнение бих казал, че съседите, при които най-честичко "ходим за сол назаем", та се прибираме след мача, гледат купен с мое съдействие 29" Toshiba и съвсем не ми изглежда чак толкова малък след 21" CRT.

Да, вероятно много бързо бих свикнал на 40-40+", но само в открития космос има място за всичко.

Вече съм на финала на крачка пред закупуването на телевизор.Молбата ми е за мнение относно три модела който са на приблизително еднаква цена.Кой от тях е по-добър и кой ще извади по-добър звук при положение,че не се използва домашно кино - Sony KDL-40EX720, Samsung UE-40D6100 r LG 42 LW4500 ?

• 2 седмици по-късно...

Ама и живот, разбираш ли… (нещо като втора част). В началото на идния месец се каня да купувам телевизор, модерен уж, с аксиома – диагонал 32”, за предпочитане LED и Full HD, въпреки мненията на част от съветващите, че последните екстри всъщност не са екстри, а по-скоро бреме. От около 2 месеца следя де що форуми има по въпроса. Прочетох поне по 2 пъти всички тематични раздели за отделните марки, и най-малко 5 пъти основните упътвания. И продължавам да ги следя, поне по 3 пъти дневно, чета всичко ново, препрочитам го. Водя си записки, събирам линкове, опитвам се да правя „досиета” на някои от моделите, които попадат в полезрението ми. Резултатът до момента – още по-пълен хаос в главата ми. Оказва се (всички изводи по-долу са мои, но са изцяло базирани върху оплакванията на потребителите), че си е истински късмет (на младини една циганка, както тогава наричахме днешните ромки, ми гледа на ръка и ме увери, че никога няма да спечеля нищо сериозно при игра на тото или лотария, та обикновено не разчитам на късмета си) да си купи човек читав телевизор, а и почти никой от тях не е това, което е – Samsung, например, най-голям производител и като че ли с най-голям пазарен дял, захранва с матрици и конкурентите си, при това във високите класове. В същото време в по-ниските (така и не стана ясно кое точно им е по-ниско, освен фабричната кастова таблица) използва (защо ли?) матрици от Сульо и Пульо, които се определят като далеч по-некачествени, но ползвани и от всички останали. Същевременно се дъни шумно със серия d6xxx – веднъж поради провал на 3D-то му, втори път с проблеми с неравномерната подсветка. Е, как да си купи човек Samsung, след като чете постоянно за издънките им, станали пословични в съвсем новото време? За да не изпадам в излишна детайлност , с която всеки сам би могъл да се запознае – май няма телевизор, който да е това, което се очаква да е, пък дори и по произход – през 2 поста, третият е с тема рекламация за всички водещи марки, за които се сети човек, няма изключения! След дълги митарства, питане, четене, питане, четене, питане и пак четете накрая (вече автоматично съзнанието ти отхвърля всички съвети да си купиш по-голям размер, въпреки изричните ограничения по този въпрос) набелязваш като по-читави 2-3 модела (разбираемо са задължително от 2011 г!) и задълбочаваш процедурата, описана в началото на изречението. Дотук с теорията, отиваш в магазина, за да гледаш на живо избора си в местния клон на едната (другата липсва) голяма търговска верига и намираш действително голям избор, но на … прахуляк и паяжини, та не си и струва да се говори за нея, освен за това, че местните продавач-консултанти са те насочили към най-близките, в случая цели 3 града (само на час път от дома, но 1+1=2, т.е. часовете вече са два, двойни са и километрите, а колата не върви с вятър), в които има „големи магазини” от веригата, разполагащи "с всичко от каталога и сайта", но една червена лампичка все ти свети, усещаш, че нещо много важно си забравил, ама какво ли е то? Палиш колата и тръгваш, прекрачваш прага на магазина и чак тук разбираш кое си пропуснал, наивно доверявайки се на съгражданите си – да провериш предварително дали „избраникът ти” все пак е наличен в магазина. Пълно е със скучаещи телевизори, събиращи прах и пренебрежителни погледи от месеци – стари модели, проектирани още по-назад във времето. Още по-скучаещи са зяпачите, за персонала и брокерите, предлагащи "изгодни" кредити да не говорим. Малко късно се сещаш за старата максима, че „човекът е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същ корен), но това в момента няма положително значение. Какво правиш тогава? Или започваш и водиш неравна битка с нелюбезни и некомпетентни продавачи, кой знае защо наречени „консултанти”, тормозиш ги да правят проби, а те всякак те пробват на акъл, та накрая купуваш първия видян, или се понапсуваш, понапсуваш, пък си тръгнеш обратно. Прибираш се изнервен вкъщи, наругаваш жена си без повод, риташ котката, която се вре в краката ти и продължаваш да псуваш, но този път вече наред и без пропуски. Правиш задълбочена справка и се установява, че тия модели, дето са извоювали правото да се домогнат до твоя височайши интерес, всъщност са налични и се продават само в София и още 1-2 града, по правило все по 250+ км в едната посока от теб, при това никой и нищо не ти гарантира, че ако идеш до там ще успееш да си купиш кой да е от тях. Униваш съвсем и подкарваш отначало процедурата – отиваш пак в местния клон и питаш има ли опция да ти се достави определен модел по заявка. Оказва се, че няма никакъв проблем, освен че срокът за доставка е от 2 до 28 дни (!), при това ако към момента на заявката моделът е наличен в сайта. Питаш (най-сетне!) на какъв период се актуализира сайта, т.е. до каква степен информацията в него е достоверна. Отговор не получаваш, защото момъкът не знае, но ще пита шефа. Е, него го няма в момента, ама "до 5 минути ще се върне". За да уплътниш някак времето, задаваш козовия си въпрос – може ли магазинът да гарантира, че ще ти бъде доставена фабрично опакована бройка, като по този начин (от много четене вече знаеш как да разпознаеш работил вече телевизор, т.е. мострен, върнат и какъвто още и да е, но не и девствен) ще елиминираш инстинктивно възникналата възможност да те прекарат. Следва нов отговор, че само шефът ще каже и се примиряваш. 42 минути (честото гледане на часовника е професионална деформация) по-късно въпросният шеф най-сетне идва, дъвчейки някаква омачкана кифла, мляскайки отговаря положително на двата ти въпроса, при това безплатно и без ангажименти от твоя страна, чак да не повярва човек и тихичко се оригва. Би следвало да си доволен от което, но не си. Защото телевизорът, който най-много ти е допаднал и ти е станал топ избор се предлага само от другата верига, при това само в четирите най-големи града… Нещо като затворен кръг се получава. Сега какво? Как „какво”, отново тема за размисъл…

hlevoust , приятелю - ти направо цяла Одисея си преживял бе :)

Съчувствам ти, ама - нали не смяташ да се жениш за този телевизор ? Моят принцип е, да не си тровя нервите с вещи, битова електроника и т.н. , тъй като и без това след 2-3 години ще има нови модели, които още повече ще ми харесат и ще махна тези, които съм взел сега.

Колегата - hlevoust, здраво се е филмирал нещо...

Като че ще купува самолет!

Да, вероятно много бързо бих свикнал на 40-40+", но само в открития космос има място за всичко.

Защо си мислиш, че 40 инча са много?!?

hlevoust , приятелю - ти направо цяла Одисея си преживял бе :wink12:...

Не съвсем, Док, одисеята тепърва предстои, аз все още не съм купил нищо, а пък още Данте е дефинирал нагледно 12-те кръга на Ада. В неделя ще ходя в Плевен или Търново на втора, последна инспекция, за да си оформя цели за гонене. Че като ни налегне зимата да имам в резерв преки визуални впечатления и да знам какво да поръчвам да ми доставят на място. Новите модели ще се появят не по-рано от март, а това не ме устройва по никакъв начин. Телевизор трябва се купи в сега или да отложа за края на следващата година.

Очакват се и традиционните намаления с предварително завишените цени, но пък тогава и лудницата ще е несравнимо по-голяма. Та затова и пред себе си съм поставил дата за закупуване преди празниците. Може и сигурно ще дам малко повече пари, отколкото при евентуална (обикновено по време на декемврийските празници се "отикват" по-залежали модели) промоция, които всъщност при определени обстоятелства е много вероятно да се окажат икономия.

...Защо си мислиш, че 40 инча са много?!?

Смятам дори обратното, но размерът 32" е константа - не мога да разширя спалнята, в която ще седи този телевизор. Дори и не мисля за 1 см по-голям, няма такава опция.

А и покупката на телевизор не е като тази на готварската печка или прахосмукачката, това е най-важният уред в един дом, без да включвам компютъра. Телевизор се гледа 365 дни в годината. А жена ми и да погледна, и да не погледна, все ще си е тя.

А и покупката на телевизор не е като тази на готварската печка или прахосмукачката, това е най-важният уред в един дом, без да включвам компютъра. Телевизор се гледа 365 дни в годината. А жена ми и да погледна, и да не погледна, все ще си е тя.

Ок, но баш най-важния...;-)

Всички се дънят, не само Самсунг. Както е тръгнало все повече ще продължават да се дънят.

Ето нафукана 32-ка с много екстри и на теория едно от най-добрите 3d-та при LCD телевизорите-за по-претенциозни потребители http://www.technomarket.bg/products/09111647/panasonic-tx-l32dt30e

Всички се дънят, не само Самсунг. Както е тръгнало все повече ще продължават да се дънят.

Ето нафукана 32-ка с много екстри и на теория едно от най-добрите 3d-та при LCD телевизорите-за по-претенциозни потребители http://www.technomar...nic-tx-l32dt30e

Да, издънките са част от играта, но стига да не е на моя телевизор, дето се вика. Обикновено нещата се оправят чрез рекламации и подмени, но нервите никой не плаща.

Що се отнася до линка, машината си е ОК отвсякъде, но 1600+ лв е прекалено, особено при положение, че голяма част от глезотиите практически надали някой би ползвал. Най-противоречивата опция е възможността за възпроизвеждане на 3D. Един ден това ще стане ежедневие, но дотогава вероятно ще сменили поне по още един телевизор. Набелязах 5-6 модела и ще ги прегледам максимално възможно в края на седмицата, пък тогава ще му тегля един задълбочен анализ, а вероятно и за съвет ще помоля.

При мен нещата се попроясниха, та по тази причина премествам въпросите си - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=186630

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.