Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тонклони и ресийвър

Featured Replies

Здравейте Ситуацията е следната в момента имам SONY 5,1 но е от 96 година и ресийвъра му не декодира съвременните звуци,а при тонклоните звука и баса са отлични и затова искам да си купя нов ресийвър Pioneer VSX-520-K който има вградени Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio декодери за HD звук и въпроса ми е дали ще мога да го свържа с тонклоните или дори ако мога ще има ли проблем при звука тоест ще имам ли хубаво домашно кино, на което да се насладя с Dolby TrueHD или поради тонклоните ще имам някакъв проблем Тонклоните общо са 655W-предните 2х50W, задните 2х160W, субвоофера 160W,а централната колона 75W

Здравейте

Ситуацията е следната в момента имам SONY 5,1 но е от 96 година и ресийвъра му не декодира съвременните звуци,а при тонклоните звука и баса са отлични и затова искам да си купя нов ресийвър Pioneer VSX-520-K който има вградени Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio декодери за HD звук и въпроса ми е дали ще мога да го свържа с тонклоните или дори ако мога ще има ли проблем при звука тоест ще имам ли хубаво домашно кино, на което да се насладя с Dolby TrueHD или поради тонклоните ще имам някакъв проблем

Тонклоните общо са 655W-предните 2х50W, задните 2х160W, субвоофера 160W,а централната колона 75W

Няма да имаш проблем с посоченият усилвател. Ето ти линк http://www.audioholics.com/reviews/receivers/pioneer-vsx-520-k-fl на задният му панел за свързване на изходите и входовете. Единствено, че японската техника е много линейна и няма да имаш голямо богатство от подема на ниските и високите. Като цяло, модела е много добър

http://www.audioholics.com/reviews/receivers/pioneer-vsx-520-k-fl

Всъшност lz4jw се изказа малко прибързано.

Според мен трябва да се замислиш върху няколко основни въпроса:

1 - Относно сегашните ти колонки по-важно е всъшност не каква е обявената им мощност като ватове(колкото и далече от истината да е тя), а по-скоро какво е номиналното(и минималното) им съпротивление в Омове. Често в микросистемките за домашно кино се използват колонки на 3 или дори на 2 ома... а това нерядко може да е проблем за усилватиля.

2 - Новите звукови формати са чудесно нещо, но какъвто е да е звуковия формат, той не може сам по себе си да надскочи възможностите на колоните и електрониката ти.

С други думи - мисля че с тези колонки от готова 5.1 системка, каквито и формати да пуснеш резултатът ще е все така компромисен.

Дори в по-старите формати има огромно количество информация, което системата ти просто не е способна да разкрие.

От тази гледна точка, мисля че е доста по-разумно да се замислиш и ориентираш към цялостно развитие на системата - с оглед на доста по-сериозни колони и рисивър(ако трябва втора ръка), отколкото да гониш поддръжка на нови формати.

Една прилична система със сравнително по-стар, но по-висок клас рисивър + нормални прилични колони(букшелф или стоящи) би ти дала много по-голям ръст в това което получаваш като звук и удоволствие дори от Dolby Digital, в сравнение със система изградена от начален клас съвсем нов рисивър + колонки от готова системка за домашно кино + Dolby True HD.

P.S.

lz4jw, да се говори общо колко линейна е японската техника, и особено пък в контекста на кино рисивър за 500лв е доста несериозно :speak:

А да гледаме на звука просто като прираст на ниски и високи ... :speak: !?

• Автор

Какви са сегашните ти колони - марка, модел?

Тонклоните ми са на SONY модела на големите ми тонклони е SS-E444V а за малките не се сещам

а за отговора ти Evlampi благодаря, но нищо не разбрах от това което си писал

като гледам ревюта на ресийвъри няма място за субвоофер даже при топ модела на Denon AVR 4810 или аз не виждам някой може ли да ми обясни

ето и снимка на системата http://imageshost.ru/photo/495002/id441392.html

Редактирано от gscakal (преглед на промените)

От първия ти пост съм се заблудил, че става дума за микросистема 5.1 със съответните микро колонки. Колоните които си снимал можеш спокойно да вържеш към нов кино рисивър, но съвета ми твърдо остава да не взимаш най-начален клас нов рисивър само заради модерните звукови формати. Кино рисивърите в най-началния клас са силно компромисни откъм звук, а често и откъм възможност за захранване на по-сериозни колони. От тази гледна точка минимумът като рисивър, който според мен си струва да вземе човек в днешно време, е например Denon 1911, Yamaha 667 или Onkyo 609. Цените им гравитират около 1000лв, като цената на Onkyo в България е силно надута - затова е доста над останалите предложения в този клас. Ако бюджета ти е силно ограничен под тази сума, сериозно бих се замислил за втора ръка рисивър(от близкото минало!) от по-висок клас. В бъдеще бих обмислил постепенна смяна на колоните, защото ако с тези си доволен, то ако чуеш наистина прилични колони... трудно ми е да си представя :whist: Относно въпросът ти за субуфер - всички нормални кино рисивъри имат изход за активен субуфер - LFE(Low-frequency effects). Някои в по-високия клас имат и по два такива изхода.

Редактирано от Evlampi (преглед на промените)

Ако твърдо държиш на нов ресийвър и твърдо ще ползваш старите колони (не смяташ да взимаш нови), няма смисъл от скъпа, нова техника - висок клас. (Да не се получи ефекта - лоши колони, добър ресийвър). Търси техника според инпеданса и мощността на ОТ. Буфера е пасивен така ли ? Има доста подходящи предложения втора ръка. Ето ти някои магазини за техника- нова и употребявана http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=170474

• Автор

Буфера незнам дали е активен или пасивен, защото изобщо незнам кога е пасивен един субвоофер или кога е активен.Ако ми кажете кога е активен мога да отговоря но сега незнам.И незнам какво е ОТ.

Извини, ще поясним:

ОТ - озвучително тяло

Активен буфер - когато в самото тяло с говорителя има монтиран и усилвател.

(вграден усилвател)

Тогава се нуждаеш само от входен аудио сигнал, примерно от РС, DVD/cd player и т.н.

Обикновено ОТ от този вид изглеждат така: http://www.asia.ru/images/target/photo/50392261/Active_Subwoofer.jpg

Пасивен буфер - когато в тялото е монтиран само говорител.

Тогава се нуждаеш от (външен усилвател) и входен аудио сигнал

за възпроизвеждането на някакъв звук.

ОТ от този вид може да бъде такова: http://farm3.static.flickr.com/2455/3712767877_52b7195c2d.jpg

• Автор

Извини, ще поясним:

ОТ - озвучително тяло

Активен буфер - когато в самото тяло с говорителя има монтиран и усилвател.

(вграден усилвател)

Тогава се нуждаеш само от входен аудио сигнал, примерно от РС, DVD/cd player и т.н.

Обикновено ОТ от този вид изглеждат така: http://www.asia.ru/images/target/photo/50392261/Active_Subwoofer.jpg

Пасивен буфер - когато в тялото е монтиран само говорител.

Тогава се нуждаеш от (външен усилвател) и входен аудио сигнал

за възпроизвеждането на някакъв звук.

ОТ от този вид може да бъде такова: http://farm3.static.flickr.com/2455/3712767877_52b7195c2d.jpg

ами моя буфер значи е пасивен

и следователно ако искам нов ресийвър ми трябват и нови тонклони май

Има ресийвъри с изход и за активен и за пасивен Буфер. За тези колони, търсиш ресийвър 5+1. + изход за пасивен буфер. Я дай повече инф. за колоните (инпеданс(съпротивление) , мощност...)

Що е то "буфер"? http://bg.wikipedia....%84%D0%B5%D1%80

Последната точка дава най-точно описание!

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

Гледах в нета, но почти всички бяха за активен буфер не видях за пасивен Тонклоните ми са по 8 ома,предните тонклони по 50вата двата,централния 70вата,задните 2 по 160вата и субвоофера е 160вата имам пълна информация само за задните 2 тонклона SPECIFICATIONS System: 3-way-speaker system Magnetically Shielded Type Speaker units: Woofer: 18 cm, cone type Midrange: 6.5 cm, cone type Tweeter: 5 cm, cone type Enclosure type: Bass Reflex Rated impedance: 8 W Power handling capacity: Maximum input power 160 W Sensitivity: 88 dB (1 W, 1 m) Effective frequency range: 50 Hz - 20,000 Hz Dimensions: Approx. 250 x 850 x 304 mm (w/h/d) Mass: Approx. 9.5 kg per speaker, net

Гледах в нета, но почти всички бяха за активен буфер не видях за пасивен

Тонклоните ми са по 8 ома,предните тонклони по 50вата двата,централния 70вата,задните 2 по 160вата и субвоофера е 160вата

имам пълна информация само за задните 2 тонклона

SPECIFICATIONS

System: 3-way-speaker system

Magnetically Shielded Type

Speaker units: Woofer: 18 cm, cone type

Midrange: 6.5 cm, cone type

Tweeter: 5 cm, cone type

Enclosure type: Bass Reflex

Rated impedance: 8 W

Power handling capacity: Maximum input power 160 W

Sensitivity: 88 dB (1 W, 1 m)

Effective frequency range: 50 Hz - 20,000 Hz

Dimensions: Approx. 250 x 850 x 304 mm (w/h/d)

Mass: Approx. 9.5 kg per speaker, net

Има няколко варианта:

1. Правиш си субуфера активен.

2. Ползваш стария си усилвател само за субуфера /вземаш сигнал от основния усилвател, почти всички имат изход за суб. със вграден кросовър дори/.

3. Купуваш си допълнително активен субуфер.

Ще е по-добре задните колони да станат предни и обратно.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

Ами най-лесния начин е да си купя нов активен субвоофер,но като чета и в други форуми където също съм питал дали тези тонклони стават за нов ресийвър почти всички са на едно мнение,както и почти всички тука споменахте,че ако си взема например един DENON AVR 1911(който е един от най-добрите според някои за бюджет около 1000лева) ресийвър ще ми трябват и нови озвучителни тела. Благодаря на всички, че ми помогнахте да разбера, че с тези колони няма да стане:blink:Но може ли да ми кажете защо няма да стане с тези колони?

Колоните ти са предназначени за дадената система.

Ресийвър за 1000лв. + тези 4 бр. ОТ ... ще свирят, но как?

(Звукът, подаван от усилвателя към ОТ, ще бъде "спъван" от тях)

Системата няма да е хич балансирана.

Все едно да си купиш мощен компютър със мн. слаба видео карта

или Ферари с колела от опел ... примерно това.

Виж ако смяташ след време да взимаш добри колони към един бъдещ ресийвър,

той може да е и за 5000 лв.

На този етап си стой със сонито според мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.