Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

"ihm"

Снимките ти от Барселона за мен са превъзходни!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 133k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ми не става, щото се опитваш да се надбягваш по магистралата, ама си с ТРАКТОР.

Не е чиста, ясна, резка снимката и има хроматични аберации по изплисканата вода вляво.

Няма особено голяма файда да се опитваш да го караш, наличния фотоапарат, да прави неща които са над възможностите му.

На фото-базара има една с ник "мара" която е учила в художествена академия в Хавана ( понеже родителите й са били там на работа). Та тя снимаше преди със сапунерка Олимпус. Сапунерката не й пречеше особено много за реализацията на идеите й. Но тя не се заплесва по това което би могла да постигне техниката, а си ползва акъла за генериране на идей които би могла да ги нарисува ако иска. Техника много хора могат да си купят, творчески талант обаче не се прадава по аптеките. Стремежът за постигане на технически перфектна снимка е полезно при стоковата фотография, но няма нищо общо с генерирането на идеи. Със стокова фотография пари че няма изкараш през следващите 5 години е повече от сигурно. Зарежи ги тия мераци. Понапъни се да помислиш как да изкарваш сигурни пари , ако ти е мерак.

Иначе със сапунерката можеш да си снимаш за кеф по милиони възможни за реализация начини. Сега като си станал студент, можеш да се изявиш пред състудентките като ги снимаш без пари ( не за качване в интернет). Ще си хванеш доста приятелки и приятели.

Ем мерси за съвета, но винаги може да се изпробва всичко. Ако използвам режима спорт, снимката се получава, но понякога излизат много "безцветни" . За стоковата фотография, не ти трябва хубав фотоапарат, а да си добър на фотошоп е разбира се няма да е толкова печелившо, но все пак е нещо. А пък за студентските приятели предпочитам да си хвана без да се изявавям.

Mec,има неща с които съм съгласен.Обаче нещо не ми е ясно какво е стокова фотография.Това,че нещо е снимано,което го има по тези сайтове не го прави стокова фотография.Там има всякакви неща.Защо предметната фотография да е непремено стокова.Аз мога да кажа,че снимането на такива неща много ми е помогнало в съвсем други обстоятелства нямащи на пръв поглед нищо общо със снимането на предмети.Не знам защо трябва да се отхвърля нещо,което не е лошо,може би и да се харесва на други хора и да се казва това не е истинска фотография понеже не знам си какво.Всеки показва чрез снимките си как вижда нещата и това говори само за себе си.В никакъв случай не може да се хареса на всички и не е това целта.Ще е супер досадно и тъпо,ако всички снимат едно и също,което е определено да бъде истинска фотография.Това му е хубавото.Всеки е различен,вижда различно нещата,има различни интерески и по този начин има разнообразие,може да се видят различни неща,похвати и т.н.Мога да кажа,че подобни снимки с водни ефекти изобщо не изискват скъпа техника.Има си неща,които трябва да се направят,т.е. начина е по-важен,а не да имаш скъпа техника.Не казвам,че техниката не е важна,напротив,помага,улеснява да реализираш по-лесно идеите си,но не е и най-важното.Мога да кажа,че колкото повече се интересувам,може би по-добре снимам отпреди,толкова по-трудно ми е да направя хубава снимка.Винаги намирам разни кусури,отнема време да измисля нещо,но опита е много важен,защото като съм снимал нещо аз знам как горе-долу може да се реализират нещата,как и дали може да се направи и т.н.За мен критиката трябва да е нещо положително,да има такава насоченост.Трябва да се дава от някой,който има опит и знае кое как се прави.Аз съм снимал различни неща и като видя дадена снимка знам горе-долу колко е било трудно да се постигне това.В общи линии гледам положителните неща.Недостатъци винаги има,няма перфектни неща.Трябва да се оценяват хубавите неща.Тук всеки пуска снимки,които е направил с желание,видял е нещо красиво,постарал се е да реализира някакви идеи,да покаже емоци на хора,атмосферата при която е заснел някой пейзаж например и т.н.Аз, за себе си наблюдавам тези неща,гледам снимките и намирам хубавите неща в тях.Продължавам да посещавам тази тема точно заради това,защото мисля че има хубави снимки,направени с желание.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Plamen11 (преглед на промените)

Пламене (ако мога да се обръщам така към Вас разбира се) малката е невероятно сладка и очите и са много красиви. Чудесно уловени моменти

Ее колко пъти да ти обеснявам, че имам приятелка и не ми се занимава с други момичета. И да не съм офтопик в сток сайтовете примерни снимки са тези (разбира се има и други видове хора, деца, бизнес, но и голяма част са такива). Аз не си фантазирам аз снимки в сток сайтовете от фотоапарата не качвам, защото там имат строги правила: шум, сенки, качество и такива.

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Mec,съгласен съм,че трябва да се снима правилно,т.е. човек да се постарае повече да заснеме нещата добре,да се научи с времето кое,как,кога се ползва.Хубаво е да се чете и да се снима.От една страна е добре да се гледат и снимки повече,но и да си добавя нещо от себе си човек,пък с времето и повече неща и така.За мен най-важното е,че ми е кеф да снимам.Ако се получи нещо интересно още по-добре.Изобщо не мисля дали това ще се хареса на някой или не.Обаче това е най-важното,когато някой снима за друг човек.Аз,когато снимам например човек гледам да разбера какво би му харесало,защото снимките са предназначени най-вече за него.Изкарването на праи пък изобщо не стои като поставена задача.

Публикувано изображение

Тези

Тези очи могат да разтопят и поляните шапки...! Да Ви е живо и здраво Слънцето и много да Ви радва :tongue2:

Редактирано от ihm (преглед на промените)

Аз не си фантазирам аз снимки в сток сайтовете от фотоапарата не качвам, защото там имат строги правила: шум, сенки, качество и такива.

Ами така кажи де, че не ти ги одобряват снимките, та да не те мисля.

Щото аз като гледам как ги зарибяват за фотографски курсове по фото-базарските форуми и си викам да не им повярваш на ония да ти приберат 200 лв за ала бала измишлотини.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Почти никакъв шанс няма сапунерка в сток сайт. Значи публикувах снимка обработена с фотошоп и адоби лайт руум и нямаше грам шум, а те ми изпратиха смс, че имала прекалено много шум и за това сега само правя картинки на фотошоп. Трудно е пробиването прав си може да минат 1 - 2 години докато започнат да разглеждат профила ти, но след това може да имаш късмет и да продадеш нещо, нищо не ни коства да пробваме нали? Иначе имах един приятел, които едвам го разубетих да не се записва на такъв курс. И пак да не съм офтопик

Публикувано изображение

Почти никакъв шанс няма сапунерка в сток сайт. Значи публикувах снимка обработена с фотошоп и адоби лайт руум и нямаше грам шум, а те ми изпратиха смс, че имала прекалено много шум и за това сега само правя картинки на фотошоп. Трудно е пробиването прав си може да минат 1 - 2 години докато започнат да разглеждат профила ти, но след това може да имаш късмет и да продадеш нещо, нищо не ни коства да пробваме нали? Иначе имах един приятел, които едвам го разубетих да не се записва на такъв курс. И пак да не съм офтопик

Публикувано изображение

Предишните ми мнения дето сте ги прихванали, можете да ги изтриете всичките.

Мисля че сега стана ясно, че ти си разбрал че не става и от кометарите ми няма повече нужда.

Главата на момичето на става за снимане от близо и точно в анфас ( точно срещу ня ). Това вече го обяснявах с примери на едно момиченце тука и тя го разбра. Някъде назад е из страниците.

Mec,аз разбирам в общи линии какво казваш и затова казах и преди това,че съм съгласен с повечето неща,които написа преди това.Имено,поради факта,че знам какво отнема да се направи подобна снимка,особено с техниката,с която е направена,казах,че ми харесва как се е получила.Оценявам усилията,които е положил.Това разбира се изобщо не означава,че не може да стане по-добре и че не трябва да се стреми човек в тази посока.Това мисля е ясно и всеки би трябвало да си търси недостатъците и да се старае в следващ момент,ако може да направи нещата по-добре.При този род снимки под техника изобщо не се разбира само апарат и обектив.Има всякакви аксесоари,осветление и т.н.,които са си пари.Аз мога да кажа,че в началото съм снимал с D80+50 1.8+една светкавица.Ползвал съм и в момента ползвам най-различни подръчни средства.Например тогава за отражател използвах огледало,което беше леко обърнато към фона и така хем се светваше и от другата страна,хем и малко от малко фона.Ако говорим за нова техника като сума отива към 1000-1200лв за апарат+обектив+поне две светкавички (някакви китайски са напълно достатъчни).Фотографията е скъпо нещо и мисля,че това е ясно на всеки.Аз,обаче повечето от нещата,които съм си купувал са били втора ръка.Ако няма проблем да се пазарува така,тогава за подобен род снимки цената на техниката може да е доста по-малка.Иначе в случая два яки прожектора ( да се внимава с тях,че греят много),някакви екрани да се направят от оризова хартия,отражатели от картон и фолио,бели екрани от изолация,може и черни от картон,фонове също от картон или плат и т.н., биха свършили не лоша работа.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Невероярно хубави снимки сте постнали всички без изключение.

Рибарица - някои от снимките не са правени от мен то си личи, но мисля биха се харесали

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ПС. Ако някой, е решил да прекара наближаващите почивни дни в милата ни родина и в частност Рибарица определено бих препоръчал местенцето от последната снимка

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тука един експеримент но не се получи нещо - като за първи пър :ohmy: !

Тука искам да благодаря на един човек,че ми услужи с обектива да го пробвам - наистина е много хубав !

Редактирано от ____ (преглед на промените)

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.