Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Бе и ти разбираш от фотография, колкото магаре от духова музика

Безсмислено е да спориш с форумен трол  ;) . Само си губиш времето.

Той е решил, че е велик фотограф  :lol6:, и нищо не може да го разубеди. Трите БАНана и хилядите подигравки, които отнесе във фотофорума, не му отвориха очите. И ти няма да успееш.

• Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само си губиш времето.

...

И ти няма да успееш.

А така, кажи си му го на Иво да си го знае че си губи времето.

Ясно е като бял ден, че никой не може да ме вкара нито в будистка, нито във фотографска секта.

Това което проповядват по фотофорумите, са ирационални заблуди за техномастурбатори, такиви на които им е кеф да си галят играчките и да си ги сменят при излизането на всеки нов модел. Такиви които се интересуват какво може и как може да снима играчката, вместо да се интересуват от живия човек когото снимат. Такиви на които им трябва един кльощав модел, да го засенчат яко и така да го снимат, като успеят само едното му око да е на фокус, а другото да е задължително мътно, щото видите ли, требе да се знае че те снимат портрет от 50 см на Ф1.8 с цел максимално плитък ДОФ. Върховната цел на техномасторбаторът са плиткия ДОФ, размазания до неузнаваемост фон, да не е никога главният сниман обект в центъра , щото така ги учат във фотографските секти.

Оня админа, се изтупанчи по една бг телевизия да обяснява как се правела фотография. Обяснява, обяснява и не се усеща че се увлича. По едно време водещата учудена го пита:

"Значи както ме снимат в центъра на кадъра в предаването ми, така не е правилно ли ?"

Ако ги слушаме фотографите, трябва спикерките да са всичките изместени на екраните, по въображаемите "силни" точки по третините. Да, ама по телевизиите не ги слушат фотографите. Даже се инатят по телефизиите и си карат на цветни предавания, без да им пука че според фотографските догми, черно-бялото било повече артистично, щото сенките повече си личат че са дебели.

Този сензор да не е онова диодче, което свети доста силно напред, да не кажа като лазер по време на фокусиране на фотоапарата... ? Винаги съм се чудил то за какво е.

Да. :) Иначе и аз не знам...

За две неща се ползват: основно да даде малко светлинка (евентуално и "шарка"), та да може да фокусира апарата (autofocus assist) и при снимане със светкавица, ако е включено "намаляването на червени очи" - да накара зениците на хората отпред да се свият, та да се случи описаният ефект.

Аз живея сред нормални хора, които не четат книги за бокета и не знаят, че било трябвало според теб снимките да са размазани за да са били хубави.

Ето ти тука нормални момичета, двете със свирките са пълнолетни, тая с черните цайси дойде и ме помоли да ги снимам с едно тяхно фотоапаратченце Сони ( колкото кибритена кутийка). От добро сърце им предложих да ги снимам с моя фотоапарат. Гледай ги само как се радват и гледат право в обектива. Пратих им снимката после по и-мейл.

Ако ти беше там, едва ли са щяли да те помолят теб да ги снимаш. Само като те скиват на какво приличаш и ще избягат далече. Пък ако ти чуят "музиката" с която си пълниш ушите, направо ще те помислят за безнадежден случай.

Кликни на снимката, да се отвори по-голяма 

Ето такиви снимки, на фокус, се харесват от нормалните хора.

Един много добър начин да добие представа нормален човек, що е то модерната фотографска теория, е да отиде да поразгледа на фотографските сайтове в раздела голо тяло, по какъв ужасен начин снимат повярвалите на фотографските догми. Ами да, фотографите не снимат телата, те снимат дебелите сенки по телата. Абе пълна перверзна изобразителна шизофрения !!!

п.п.

оня дето минава зад тях, мога да го разкарам да го няма ако искам, без да си личи.

1. За нормалните хора няма да говорим, всички виждаме кой колко е нормален, аз съм от ненормалните и си го признавам, но поне все още не ми хлопа дъската...

2. Цялата тази моя плеада беше, да не ръсиш акъл повече за снимки и фотография, щото хал хабер си нямаш и объркваш хората.

3. Ако не знаеш, повечето ти снимки са подсъдни и нямаш право да ги публикуваш без да си платил авторски права.

Ако някой се усети, ще ти съдерат задника от дела и ще има да плащаш до 'дето свят ти се завие...

пп: аз със сапунерката правех по-хубави композиции  :lol6:

За две неща се ползват: основно да даде малко светлинка (евентуално и "шарка"), та да може да фокусира апарата (autofocus assist) и при снимане със светкавица, ако е включено "намаляването на червени очи" - да накара зениците на хората отпред да се свият, та да се случи описаният ефект.

По мои впечатления намаляването на червените очи зависи по-скоро от светкавицата - в режим червени очи тя светва веднъж заради това, което ти си описал, и втори път заради самата експонация.

Добре, искам да ви помоля да престанете с този безсмислен спор!!! Всеки има право да показва СВОИ снимки, това е идеята на темата. Всеки има различни възможности, кой по-добри, не. Кой има техника, кой талант... Не сме тук да съдим когото и да било. Все пак не сме на фото конкурс, нали така? А също така не искам и да се заяждате кой какъв бил, без квалификации и без епитети ако обичате!!! И понеже прекалихте, а и темата достига заветните 100 страници, затварям тази и пускам нова тема! Да започнем на чисто и без излишно напрежение!

• 2 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.