Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Къв портрет е тва :Д добре е,но е малко размазана - ако пробваш със статив ще стане много по-добре

• Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Къв портрет е тва :Д добре е,но е малко размазана - ако пробваш със статив ще стане много по-добре

Е ти на сериозно ли ме взе - много ясно, че снимката трудно влиза в рамките на "портрет". Леко е замазана, да - от ръка на 1/10. Ако имах статив, естествено, че щях да го ползвам. Когато имам възможност, ще си взема хубав такъв.

Леко е замазана, да - от ръка на 1/10. 

еми що е на ИЗО 400 ???????????????????

а стативите никога не са достатъчно стабилни, ако стават за разнасяне и не са тежки.

Belge  стига си ръсил/а глупости!  На ISO 400 е за да няма много шум! Стативите ВИНАГИ са си били достатъчно стабилни и не са тежки за разнасяне! Един статив тежи не повече от 1,5 - 2 кг. като това са от най-тежките варианти.

До Disasterpiece - има една техника с ръцете, използва се когато нямаш статив. Примерно ако снимаш с дясната ръка,тоест с нея натискаш спусъка, лявата длан хваща дясното рамо и изпъваш лакътя напред,а обектива се подпира на лакътя - горе-долу става,но не е като със статив.

Поздрави.

Аз пък мисля че нищо не се е получило.

Портрет се снима от най-малко 2 метра разстояние от обектива до главата на човека, иначе не излиза естествено.

После снимките се обработват правилно преди да се показват в интернет.

Като за този сайт трябва да са 880 пиксела по долната страна, иначе баузърите ги развалят яко. 

В моята Опера косата на жената пред ухото й е ужасно назъцкана.

А като кликне човек на снимката за да се отвори по-голяма, пък се вижда отчайващата липса на качество на картинката. Тази играчка Самсунг, щом като не може по сред бял ден на слънце да изкара качество, по-добре я зарежи. Или ако може да изкарва качествени снимки, научи се как става. 

Eто тука как снимат портрет хората

http://static3.7sur7.be/static/photo/2013/2/11/14/album_large_5710889.jpg

Благодаря за критиката.

Belge  стига си ръсил/а глупости!  На ISO 400 е за да няма много шум! Стативите ВИНАГИ са си били достатъчно стабилни и не са тежки за разнасяне! Един статив тежи не повече от 1,5 - 2 кг. като това са от най-тежките варианти.

Ти умряло-скулче просто не си в час.

Моят и неговият фотоапарати могат да снимат на ИЗО 6400 с много възможни междинни стойности за избор. Ако го беше сложил на ИЗО 2000 например, нямаше да е размазано така.

А фотоапаратите се закрепват към статива по един и същ тъп начин. Завинтват се отдолу и като му сложиш 300мм обектив разтегнат, самото натискане на спусъка разклаща всичко. Ако не снимаш със закъснение от няколко секунди, става мътно и по сред бял ден. За да е стабилно би трябвало да е завинтена системата точно в центъра на равновесие, ама на продавачите на стативи кво им пука, те имат пръчки да продават.

Благодаря за критиката.

Ето ти една снимка със сапунерка ( много малък фотоапарат Никон ) от днес, да видиш че може да изглежда качествено изображението, след обработка:

Публикувано изображение

във всеки случай е доста по резка ( ясна е, не е мътна) снимката от разни други тука от последните страници.

Здравейте колеги, последните дни см решил да се вкарвам във форма, ама изтощението от дълго каране не ми се отразява добре на мисълта... Както и да е, от днес искам да ви покажа две снимчици, напълно непретенциозни, снимани ей така, не е търсен какъвто и да е бил ефект :) На момента, каквото излезе :)

Публикувано изображение

В оригинал DSC_2063.JPG, 1,620 KB

==============

Публикувано изображение

В оригинал DSC_2069.JPG, 1,415 KB

Поздрави и лека и спокойна вечер!

Ако го беше сложил на ИЗО 2000 например, нямаше да е размазано така.

Ако става въпрос, можех и на същото ISO да отворя до f/2 и да кача скоростта, но тогава пък огънят нямаше да се очертае така. Ползвал съм вградената светкавица, като леко я закрих с пръсти - иначе щеше да светне прекалено остро.

Откакто темата се превърна в поле за мерене на качество, техники и кво ли не..ми стана неприятно да влизам тук.

Темата е за снимки..не отказвайте хората да показват снимките си! Такива, каквито са..така, както хората са си ги снимали. Има други теми, в които можете да критикувате, спорите и давате съвети.

Откакто темата се превърна в поле за мерене на качество, техники и кво ли не..ми стана неприятно да влизам тук.

Темата е за снимки..не отказвайте хората да показват снимките си! Такива, каквито са..така, както хората са си ги снимали. Има други теми, в които можете да критикувате, спорите и давате съвети.

Еми оригиналната тема на Драгозов е за авторски снимки.

Автроски ще рече че си се правила нещо на автор снимач, демек проявила си старание някакво и искаш да го покажеш, защото смяташ че си заслужава да ги видят и други хора.

А когато хората упорито отказват даже да ги направят да са 880 пиксела по хоризонталната страна и упорито отказват да ги обработят поне малко преди да ги качат тук, това е неуважение към останалите посетители.

Вие жените се гримирате за да изглеждате по-така, ама снимките било могло да са мътни, смачкани от браузъра до изкривяване на косъм да стане на стъпала. 

То си има тема за несполучливи снимки и също тема за снимки правени с телефон, пускайте си ги там вашите, като качеството ви дразни. 

Щом като на жена ми сапунерката може да снима цветя , като на последната показана от мен снимка, тогава и ти трябва да можеш да снимаш с твоят фотоапарат по същия начин. Ако те мързи да го разбереш как работи, мен пък ме мързи да ти гледам несполучливите снимки, тук в тази тема. 

И аз пускам некачествени снимки понякога, ама има нещо уловено което си заслужава да бъде споделено. Например в темата за птиците съм пуснал една доста мътна, правена зад стъклата на прозореца. Да ама съм хванал бой на птици в полет.

Докато тук ти искаш всички снимки да са некачествени, само щото ви мързи да снимате правилно при нормални светлинни условия.

Е какви автори сте, като ви мързи едни цветенца да снимате правилно ???

Я си представи че си ми дошла на гости и аз ти сервирам една недопечена пица, просто щото ме мързи да науча с коя врътка се настройва температурата на фурната, щото нали аз съм мъж пък то готвенето е женска работа, значи съм извинен да те карам да ядеш нещо отвратително. И след пицата те почерпя с някакъв длетав кекс и кафенце без захар, щото не знам къде държи жена ми захарта, пълен "инвалид" съм по отношение на кухнеските работи и едно яйце не знам да си опържа. Ще ми дойдеш ли пак на гости, ако найстина съм такъв пишман готвач ?

Освен това, тука е техничарски форум, пълен с разни момченца, които обичат уж да разбират от това което правят. Способни са да се научат да си служат с едно фотоапартче. Трябва само да им покаже някой че може и по-добре да е, да ги стимулира към развитие на уменията им. Ако колите ги карахме по улиците, без да сме изкарали курсовете, леле колко много згазени хора щеше да има леле, само защото хората ги мързи да се научат как се кара правилно.

Публикувано изображение

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Публикувано изображение

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Приемам забележката,само не разбрах 1024x1024 ли трябва да са снимките,които публикуваме?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Автор

Приемам забележката,само не разбрах 1024x1024 ли трябва да са снимките,които публикуваме?!

Не, голямата страна трябва да е максимум 1024. Примерно ако снимката (хипотетично) е 4096х1024 то трябва да я смалите на 1024х256

Не, голямата страна трябва да е максимум 1024. Примерно ако снимката (хипотетично) е 4096х1024 то трябва да я смалите на 1024х256

Ясно,вижте сега,как е снимката по горе? :)

• Автор

Ясно,вижте сега,как е снимката по горе? :)

Сега размера е ОК.  :)

Мисля си че ако решите да редактирате снимката можете да увеличите леко наситеността на цветовете, сега ми изглежда леко плоска (лично мнение)

Мисля си че ако решите да редактирате снимката можете да увеличите леко наситеността на цветовете, сега ми изглежда леко плоска (лично мнение)

черно няма...
  • Автор

Молбата ми и препоръките не са за мое лично удоволствие, а за това всички участници във форума да се чувстват комфортно

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

А когато хората  упорито отказват да ги обработят поне малко преди да ги качат тук, това е неуважение към останалите посетители.

След това изречение..спрях да чета останалото. Няма смисъл.  :get out: 

Изживявай се както намериш за добре..просто спри да правиш на хората забележки. Никой не ти иска съветите и критиките. Още по-гнусно е да преработваш снимките на хората, за да ги моделираш според твоите стереотипи за красота. Това, което за теб е красиво..за друг не е ..и обратното. Ти не си мерило за СПОЛУЧЛИВА или АВТОРСКА снимка...Няма и да бъдеш! В тази тема.

По-деликатна не мога да съм.

Редактирано от Madonna (преглед на промените)

След това изречение..спрях да чета останалото. Няма смисъл.  :get out: 

Изживявай се както намериш за добре..просто спри да правиш на хората забележки. Никой не ти иска съветите и критиките. Още по-гнусно е да преработваш снимките на хората, за да ги моделираш според твоите стереотипи за красота. Това, което за теб е красиво..за друг не е ..и обратното. Ти не си мерило за СПОЛУЧЛИВА или АВТОРСКА снимка...Няма и да бъдеш! В тази тема.

По-деликатна не мога да съм.

Отделно,че е редактирано супер некадърно! Поне първо да беше питал човека.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.