Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Изживявай се както намериш за добре..просто спри да правиш на хората забележки. Никой не ти иска съветите и критиките. Още по-гнусно е да преработваш снимките на хората, за да ги моделираш според твоите стереотипи за красота. Това, което за теб е красиво..за друг не е ..и обратното. Ти не си мерило за СПОЛУЧЛИВА или АВТОРСКА снимка...Няма и да бъдеш! В тази тема.

Гледай сега, тук на този фотографски сайт съм направил редакция ( така им казват на поправките там) ето я:

http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=641743&uid=30541

Да ама авторът на снимката не се сърди, а казва че му харесва редакцията:

http://4coolpics.com/photo/ni_kolev/641743.html

пък той е с червено квадратче там, което означава че е доста активен.

На фотографския сайт са предвидили други потребители да предлагат поправки, защото така става още по-интересно, някой покаже нещо за което пусналият снимката не се е сетил. И на други фотографски сайтове е предвидено да се правят поправки на пуснатите снимки.

Целта на тази функция не е да се заяждат или дразнят хората там.

А дали аз съм мерило за сполучлива снимка, еми гледай аз какво мога да направя от една снимка:

http://4coolpics.com/pics/edt/0016/305410603638.jpg

направил съм й устните да са по-малко надути, чрез рисуване става това.

http://4coolpics.com/photo/kubeto/603638.html

Авторът на снимката там е много известен фотограф, не се е разсърдил и не ми е изтрил коментара. Да, ама той фотографът знае че съм положил майсторлък за да пренарисувам надутите й устни.

Тука на тази тема, преди време бях изтрил цял един висок бор пред една църква от снимката на един човек. Еми той не се разсърди, на други им стана интересно къде е изчезнал бора и почнаха да се майтапят че от общината ако ме набарат щели да ме глобят ( че е „отсечен бора“ ) и че ако горския минал оттам щял да ме гръмне направо. Ама никой не се разрева че е било гнусно че е преработена снимката. Просто порасналите хора разбират закачката и я приемат весело.

Аз мисля че хората на които им се случва да им „пипна“ малко някоя снимка, би трябвало да се чувстват полъскани от това че съм обърнал внимание на тяхната снимка, че съм си губил времето да я пооправя по-иначе да стане.

На мен ми прави забележка един потребител за цветовете на една снимка, но аз не му се скарах за това. Отворих я пак и я погледнах какво може да се оправи и му отговорих че има право и писах с колко трябва да се коригира проблема в КамераРоу. Просто си общуваме като пораснали хора. Помагаме си.

• Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз мисля че хората на които им се случва да им „пипна“ малко някоя снимка, би трябвало да се чувстват полъскани от това че съм обърнал внимание на тяхната снимка, 

Лъскаш на снимките на хората?!  :huh:

Аз казах, че е гнусно.. :D

Отделно,че е редактирано супер некадърно! Поне първо да беше питал човека.

Човека е малко по-голям от теб, пълнолетен е за разлика от теб, гласувал е за редакцията, пък и е модератор. Ако иска може да трие на воля.

Аз казах, че е гнусно.. :D

Като бях малък, бях много гнуслив. Не ги разбирах големите как може да се целуват уста в уста, да си разменят лиги. После пораснах и разбрах че на това му викали любов. И гнусно, не гнусно еми требе да се целиваме с гаджетата като пораснем, иначе нема лИбов.

Вземи та "порасни" и няма да са ти гнусни някой работи със снимките.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Belge, 

прегледай се мой човек! :D Никаква редакция на твоята "редакция" не съм правил. И определено си личи,че снимката е много обработвана, особено втората - горната част на снимката и въобще цялата е прекалено "избелена".  И от кога годините имат значение ? Най ми е забавно , когато някой по-голям от теб губи спора и веднага сменя темата, като най-често се започва спора за годините. Много пъти съм го казвал и пак го казвам - възрастта е без значение, има хора,които са по-малки от теб а сигурно знаят много повече от теб. Така че да не намесваме годините,защото и твоя акъл като чета какво пишеш не е за годините ти (ако приема че си 18+).

Очевидно е,че ти тук се изявяващ като някакъв неповторим фотограф,но ,повярвай ми, не е така! Намали си малко самочувствието.

Редактирано от DeathSkull (преглед на промените)

оф стига се фали па ти. До сега не мернах нито една твоя качествена снимка. За "художническите" ти способности е ясно. Важно е да направиш снимка която няма нужда от редакция

Важно е да направиш снимка която няма нужда от редакция

Ето това е истината!

Belge, 

Никаква редакция на твоята "редакция" не съм правил.

Верно бе, 

не си ти, другия е.

Видя инфрачервения ''сензор'' и се стресна :D А и е на максимален (15х) Zoom...

Този сензор да не е онова диодче, което свети доста силно напред, да не кажа като лазер по време на фокусиране на фотоапарата... ? Винаги съм се чудил то за какво е.

тука съм прекалил с фокусирането върху маца + замъгляването пред и зад нея, но то е само за да е по-ефектна демонстрацията.

Това също е полезно:

http://www.niksoftware.com/nikcollection/usa/index.php?view=viveza%2Fmain.shtml

.

Аз лично почти не виждам разлика между двете снимки...

Аз лично почти не виждам разлика между двете снимки...

Еми купи си очила или си смени очилата ако вече носиш.

Или гледай на друг екран снимките и ще видиш разлика.

Оригиналната му просто не е на фокус, за това можеш да ми вярваш. Имам набито око.

Знам че има хора на които им е все двайсе дали буквите в Ундоуза са им мътни, но аз ги виждам ведна. 

Водна фантазия

Публикувано изображение

.

.

Amazing!

п.п ма пак си оставаш досаден :)

Amazing!

п.п ма пак си оставаш досаден :)

Не съм досаден ма, помагам ви, да се учите на занаят.

Рано или късно като ти се наложи да снимаш на сватбата на някоя "бедна" приятелка, знаеш ли колко по-доволна ще е ако снимките са на фокус, а ?

п.п.

ония фотографите дето знаят да снимат на фокус, ще й искат 500 лв. пък тя може да ги похарчи за по-полезни неща тези пари.

Верно бе, 

не си ти, другия е.

Еми свали първо черните очила от аватара ти и после иди виж тука какво мислят хората за моите снимки:

http://Belge.photosight.ru

ето ти направо статистиките за гласувалите по снимки :

ако искаш можеш да ги изкараш че са много тъпи.

С едно - две изключения не виждам нищо смислено в тези снимки.

С малко помощ всеки може да се научи да държи DSLR и да работи с фотошоп(например),да щрака наляво и надясно и да си мисли, че е фотограф.

Направи снимка, която създава настроение, която носи емоция...

При теб е насочи и щракни. Дори и боке не можеш да правиш, за да излязат на преден план обектите....т.е. така снимано се чудя въобще кое е обекта....

http://picbg.net/u/47526/53004/702521.jpg

Животът - каквото е .

http://picbg.net/u/47526/53004/702522.jpg

Началото .....и края !

Не са правени от мен , но са от личния ми архив.....и без претенции.

Просто защото си ги харесвам.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Този сензор да не е онова диодче, което свети доста силно напред, да не кажа като лазер по време на фокусиране на фотоапарата... ? Винаги съм се чудил то за какво е.

Да. :) Иначе и аз не знам...

Редактирано от Greak (преглед на промените)

Направи снимка, която създава настроение, която носи емоция... При теб е насочи и щракни. 

На темата за снимките с хора има достатъчно емоции, ако ти не си способен да ги забележиш, значи си емоционален инвалид.

Да, аз насочвам и щракам. Не съм фотограф да ми позират нарочно и да ги осветявам в студио. И понеже не вярвам на чисто фотографските догми, бокетата не ме интересуват, ама хич тамън.

На темата за снимките с хора има достатъчно емоции, ако ти не си способен да ги забележиш, значи си емоционален инвалид.   Да, аз насочвам и щракам. Не съм фотограф да ми позират нарочно и да ги осветявам в студио. И понеже не вярвам на чисто фотографските догми, бокетата не ме интересуват, ама хич тамън.

Объркал си рейса пич! Снимките ти не носят емоция, те показват емоция на някакви хора, но самата снимка нищо не носи в себе си. А изказването ти за бокето направо ме разби :D Изобщо нямаш право да правиш каквото и да е критика на снимки след тези си изказвания. Ай лек ден пп: Бай дъ уей, синята част в подписа ми е за такива като теб

Редактирано от ivo23 (преглед на промените)

Снимките ти не носят емоция, те показват емоция на някакви хора, но самата снимка нищо не носи в себе си. пп: Бай дъ уей, синята част в подписа ми е за такива като теб

Еми мен хората ме интересуват с техните емоции.

Фотографското техномастурбаторство въобще не ме вълнува, яжте си ги бокетата, да ви са сладки.

п.п.

в моята Опера подписите са забранени на този сайт, язък за труда ти, не ги виждам.

Бе и ти разбираш от фотография, колкото магаре от духова музика

Бе и ти разбираш от фотография, колкото магаре от духова музика

Аз живея сред нормални хора, които не четат книги за бокета и не знаят, че било трябвало според теб снимките да са размазани за да са били хубави.

Ето ти тука нормални момичета, двете със свирките са пълнолетни, тая с черните цайси дойде и ме помоли да ги снимам с едно тяхно фотоапаратченце Сони ( колкото кибритена кутийка). От добро сърце им предложих да ги снимам с моя фотоапарат. Гледай ги само как се радват и гледат право в обектива. Пратих им снимката после по и-мейл.

Ако ти беше там, едва ли са щяли да те помолят теб да ги снимаш. Само като те скиват на какво приличаш и ще избягат далече. Пък ако ти чуят "музиката" с която си пълниш ушите, направо ще те помислят за безнадежден случай.

Публикувано изображение

Кликни на снимката, да се отвори по-голяма 

Ето такиви снимки, на фокус, се харесват от нормалните хора.

Един много добър начин да добие представа нормален човек, що е то модерната фотографска теория, е да отиде да поразгледа на фотографските сайтове в раздела голо тяло, по какъв ужасен начин снимат повярвалите на фотографските догми. Ами да, фотографите не снимат телата, те снимат дебелите сенки по телата. Абе пълна перверзна изобразителна шизофрения !!!

п.п.

оня дето минава зад тях, мога да го разкарам да го няма ако искам, без да си личи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.