Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нова конфигурация

Featured Replies

Е точно, де :speak:

Между 2100 и 2105 идва към 36,96лв без ДДС разликата :beer:

Сори:yanim: по-скоро се зазяпах в разликата между 2105 и 2120 . Иначе да, прави сте за разлика от 40 -ина лв. В тоя случай ........ и аз бих се замислил дали да дам 40 лв. повече и то само за месец. Май е по-добре въпросните 40 лв. да се прехвърлят към бъдещата външна видеокарта.

Само да вметна, че ако решиш да взимаш HD5830 extreme, го направи веднага, защото ще изчезнат и повече най-вероятно няма да се появяват. Около 180лв. за такава карта, си е доста изгодно.

• Автор

Само да вметна, че ако решиш да взимаш HD5830 extreme, го направи веднага, защото ще изчезнат и повече най-вероятно няма да се появяват. Около 180лв. за такава карта, си е доста изгодно.

Вече реших.Сглобявам конфигурацията по горе.Не бих искал да си променям решенията през 2 часа(но мерси за препоръката)

Благодаря на всички за ценните съвети.Като сглобя компа пак ще пиша.

Редактирано от alkuni (преглед на промените)

Здравейте, ще пиша тук за да не пускам нова тема.

Решил съм да си сменям пс-то. В момента разполагам с машина от 2009 - двуядрен процесор на АМД - 5200 2х 2,7 херца. Видео Нвидия 9600 1гб, 4 гб рам ддр 2, дъното не го знам ама и то ще е морално остаряло вече. Харда ми е 250 гб. Като в новата конфигурация мисля да го използвам на първо време. Тъй като ще вземам новите компоненти на изплащане, мисля да са към 750 - 800 лв . Ще се радвам на всеки един съвет. Мерси.

Здравейте, ще пиша тук за да не пускам нова тема.

Решил съм да си сменям пс-то. В момента разполагам с машина от 2009 - двуядрен процесор на АМД - 5200 2х 2,7 херца. Видео Нвидия 9600 1гб, 4 гб рам ддр 2, дъното не го знам ама и то ще е морално остаряло вече. Харда ми е 250 гб. Като в новата конфигурация мисля да го използвам на първо време. Тъй като ще вземам новите компоненти на изплащане, мисля да са към 750 - 800 лв . Ще се радвам на всеки един съвет. Мерси.

Нещо стандартно общо взето за тази сума. Кутията от старата конфигурация не може ли да се ползва ? Пък и ако продадеш старата система ще може да се добави към сумата. И за какво ще се ползва новата система ?

Нещо стандартно общо взето за тази сума. Кутията от старата конфигурация не може ли да се ползва ? Пък и ако продадеш старата система ще може да се добави към сумата. И за какво ще се ползва новата система ?

Това е идея за старата кутия, ама не знам дали ще пасне на новите чарколаци :nono: предимно за игри и видео .

А да , доста често ми се налага да обработвам и видео по един или друг повод .

Това е идея за старата кутия, ама не знам дали ще пасне на новите чарколаци :nono: предимно за игри и видео .

А да , доста често ми се налага да обработвам и видео по един или друг повод .

Кажи я тази кутия каква е и захранването?

Кажи я тази кутия каква е и захранването?

Така като я гледам е някаква проста , глупава ... захранването е 400 вата Jewel

Значи нови кутия и захранване.Новите части да се чустват по комфортно.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Ами като гледам каква система е събирала досега, ще събере и новата. Все пак няма да е лошо да кажеш каква е. Ето едно предложение без хард и кутия:

Дъно: ASROCK H61M/U3S3 - 120 лв.

Процесор: INTEL CORE i3-2100, 3.10GHz - 202 лв.

RAM: KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1333 HyperX - 65 лв.

Видео карта: GIGABYTE 1024M HD6850 R685OC-1GD DDR 5 PCI-E - 305 лв.

Захранване: 520W Seasonic S12 II Bronze - 120 лв.

Общо: 812 лв.

Захранването е от Spire, така че не е лошо! Има и китайчета, които правят добри бюджетни чарколяци.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

15A на 12V линия и викаш не е лошо, а? :ph34r: Реално 400W му е пикова мощност, по етикет го дават 350W, a наистина дали и 250 ще може да изкара. Захранването е боклук от ранга на Codegen, така че с новата конфигурация задължително ново качествено захранване. Edit: Намерих някакво ревю - http://www.clubedohardware.com.br/artigos/1901 за съжаление на португалски, но по картинките си личи какъв боклук е и до колкото речника успя да преведе, всъщност е еднакво в с 350W модел, а е успяло да изкара едва 216W. Заключението на ревюто е: "Продукт-бомба. Стойте далеч от него!"

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Харда сата ли е или сата 2?

Ами като гледам каква система е събирала досега, ще събере и новата. Все пак няма да е лошо да кажеш каква е. Ето едно предложение без хард и кутия:

Дъно: ASROCK H61M/U3S3 - 120 лв.

Процесор: INTEL CORE i3-2100, 3.10GHz - 202 лв.

RAM: KINGSTON 2 x 2GB DDR III 1333 HyperX - 65 лв.

Видео карта: GIGABYTE 1024M HD6850 R685OC-1GD DDR 5 PCI-E - 305 лв.

Захранване: 520W Seasonic S12 II Bronze - 120 лв.

Общо: 812 лв.

Дъното е с два слота.С тия 4 гиги е дотам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.