Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Audi A4 - Автоаларма Проблем

Featured Replies

Здравейте,

Поставиха ми на личния автомобил Audi A4 (1998 г. 1.6, 101 hp, седан) автоалармена система Saturn M6

В началото ми обещаха, че колата ще има функцията на самозаключване след няколко секунди ако съм натиснал неволно дистанционното и колата се е отключила. Но след като постави алармата и ми взе парите - работника ми каза, че колата нямала начин как да приеме тази функция и затова не може да се инсталира.

Вярно ли е това, че моя модел Audi A4 - не може да приеме функция на самозаключване?

Благодаря предварително!

Ако алармата е вързана към плафона, при отключване плафона светва и алармата го отчита все едно е отворена врата и не се включва. Трябвало е да я вържат към датчиците на вратите, тогава щеше да се включва ако се спре алармата, а не се отвори врата.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Здравейте,

Поставиха ми на личния автомобил Audi A4 (1998 г. 1.6, 101 hp, седан) автоалармена система Saturn M6

В началото ми обещаха, че колата ще има функцията на самозаключване след няколко секунди ако съм натиснал неволно дистанционното и колата се е отключила. Но след като постави алармата и ми взе парите - работника ми каза, че колата нямала начин как да приеме тази функция и затова не може да се инсталира.

Вярно ли е това, че моя модел Audi A4 - не може да приеме функция на самозаключване?

Благодаря предварително!

Представяш лиси ако си забравиш ключовете вътре какво ще стане и е активирана тази функция.Иначе това се програмира от самата система, тук е описано.Само че внимавай да не объркаш нещо.

• Автор

Реално не знам как е вързана алармата - към плафона ли или към датчиците на вратите. Ми реално с тази аларма за 165 лв (работа + алармата) имам следните функции: - автоматично затваряне на прозорците ако са отворени - и друго нищо в общи линии А ключовете няма как да си ги забравя. Е, аз ходих при майстора втори път (когато осъзнах, че ме е излъгал) и той ми каза, че не може да се направи тази функция. А аз сам няма как да я програмирам защото не разбирам

Реално не знам как е вързана алармата - към плафона ли или към датчиците на вратите.

Ми реално с тази аларма за 165 лв (работа + алармата) имам следните функции:

- автоматично затваряне на прозорците ако са отворени

- и друго нищо в общи линии

А ключовете няма как да си ги забравя. Е, аз ходих при майстора втори път (когато осъзнах, че ме е излъгал) и той ми каза, че не може да се направи тази функция. А аз сам няма как да я програмирам защото не разбирам

Майстора за това не иска да ти я активира ,защото ако си забравиш ключовете вътре и се заключи колата няма как да я отключиш.Линка който съм ти дал е инструкцията която "майстора" не ти е дал,а от там може да се включи тази функция.Автоматичното затваряне си е вградено от завода във всички нови коли от среден клас,ак тръгне той да го прави е голяма играчка и ще ти вземе много пари.Повечето "майстори" даже не си играят да връзват бутоните на вратите ,а използват токовият датчик на алармата.

здрасти! колата е без значение.самозаключването е функция на алармата, ако не може да се програмира ,защо не ти я сменят с модел който има тази функция?

Всъщност става дума може би точно за споменатия проблем, защото почти всички аларми я имат тази функция: "ако деактивираш алармата и не отвориш врата до определено време алармата автоматично се активира отново". Според мен това е много полезна функция.

Всъщност става дума може би точно за споменатия проблем, защото почти всички аларми я имат тази функция: "ако деактивираш алармата и не отвориш врата до определено време алармата автоматично се активира отново". Според мен това е много полезна функция.

Това е наистина една от основните функции, но както писа колегата по-горе ако алармата не е закачена директно към бутоните на вратите, а към плафона или чрез токов датчик не се получава. Моята дърта Вектра примерно, услужливо светва плафоните при отлключване, предполагам че това не е хрумнало само на Опел :) Отключваме и веднага след това лампите светват, алармата си мисли че е отворена врата и се отказва да заключва. При някои коли наистина е сложно да се достигне до сигнал от бутона, на някои четирите бутона са на различни вериги и никой няма да тръгне да прекарва кабели из цялата кола залудо или да търси сигнал в сноп от 30 проводника ако няма документация (а рядко някой има документация ;) )

Такива ми ти работи...

• Автор

Това е наистина една от основните функции, но както писа колегата по-горе ако алармата не е закачена директно към бутоните на вратите, а към плафона или чрез токов датчик не се получава.

Следователно майстора или не разбира толкова добре или по-скоро го е мързяло и ме е претупал - колкото да ми обещае, че ще има тази функция на самозаключване за да си взема от него аларма пък после да ми каже, че моята кога не може да им сложим такава функция понеже аз не разбирам.

Баси хората има еййй - писна ми от тарикати

Следователно майстора или не разбира толкова добре или по-скоро го е мързяло и ме е претупал - колкото да ми обещае, че ще има тази функция на самозаключване за да си взема от него аларма пък после да ми каже, че моята кога не може да им сложим такава функция понеже аз не разбирам.

Баси хората има еййй - писна ми от тарикати

По-скоро от всичко по малко. Миналата седмица си взех новата кола, но нали Ганьо си е Ганьо, не може без аларма ( заради застрахователя), въпреки, че колата ми е с безключов достъп и стартиране. Та поради някакви неизяснени причини се оказа, че не мога да поръчам директно заводска аларма, защото ставало някаква грешка в компютърната програма - получавало се двукратна поръчка за централно заключване - един път с алармата и един път с безключовия достъп. Затова вариантите бяха два - или да се откажа от безключовия достъп, или да монтират алармата тук. Нищо, че досега не се било правило това в България за тоя модел. ОК, избрах втория вариант и сега си имам ненужна аларма, която се включва сама при заключване на колата и се изключва при отключване. Да, но и багажникът ми е с безключов достъп, само, че алармата не се изключва при отваряне на задната врата. Така си загубих голяма част от функционалността на колата, а на всичко отгоре тая аларма взе да полудява - да се включва сама, да остава включен плафонът ми и вече ме е страх, да не осъмна на сутринта с изтощен акумулатор.

Ще ми се да отида при тоя майстор и да му кажа, какво мисля за алармата му и по-точно неговия монтаж, но нека мине време и се понарадвам малко на новата кола.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.