Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво да си купя лаптоп или стационарен компютър?

Featured Replies

Това е първият голям избор който трябва да се прави, когато се взема решение за компютър . Лаптопи (наричани също преносими компютри) и настолни компютри са всяка полезна сами по себе си. Изборът между тях е трудно решение. Подбрахме някои от причините, може да искате да инвестирате в лаптоп в сравнение с настолен Лаптоп Предимства 1. Можете да го вземете със себе си. Аз постоянно съм с лаптопа на предната веранда през хубава сутрин или вечер, може да го вземете, когато пътувате, да отидете до любимото си кафе-сладкарница за сърфиране в мрежата, докато си пиете кафето, или имате бизнес пътувания и др. 2. Няма шнурове! Това е особено вярно, ако имате безжичен интернет връзка у дома, 3. Преносими компютри заемат по-малко място на бюрото си или в офиса. 4. Преносими компютри използват по-малко енергия. Ако сте склонни да оставите вашите компютри по-често, лаптоп ще изготви значително по-малко енергия, която може да ви спести пари в дългосрочен план. Лаптоп Недостатъци 1. 1.По-лесно е да се открадне или повреди. Дръжте го близо до вас, или някой може да се разходи с вашия лаптоп, може би по-важното е, че всички данни за вход на вашата банка, пароли, цифрови изображения, електронна поща и всичко останало, което е било на лаптопа ще изчезнат и могат да злоупотребят с вашите данни . Повярвай ми, аз прегазих един от моите лаптопи с моята кола! 2. Струва повече от стационарен компютър със същите параметри. Вижте таблицата по-долу за сравнение. 3. С по-малък монитор и клавиатура. (Винаги можете да добавите външен монитор, клавиатура и мишка на бюрото си, но знайте че разходите ще се увелича допълнително $ $) 4. По-скъп за ъпгрейд или ремонт. Ако го изпуснете, и нямате застрахователна гаранция. Може ремонта да ви струва толкова колкото сте го купили като нов ($ 600лв за дисплей не е нещо нечувано). Някои производители предлагат случайно гаранции вреди, които са полезно инвестиции в някои случаи. П.П. Дано темата да помогне на хората при избор на лаптоп или настолен компютър. :) :)

post-304041-0-07298600-1310302003_thumb.

post-304041-0-49846800-1310302010_thumb.

Редактирано от pfoenix (преглед на промените)

• Отговори 56
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това е първият голям избор който трябва да се прави, когато се взема решение за компютър . Лаптопи (наричани също преносими компютри) и настолни компютри са всяка полезна сами по себе си. Изборът между тях е трудно решение.

Подбрахме някои от причините, може да искате да инвестирате в лаптоп в сравнение с настолен

Лаптоп Предимства

1. Можете да го вземете със себе си. Аз постоянно съм с лаптопа на предната веранда през хубава сутрин или вечер, може да го вземете, когато пътувате, да отидете до любимото си кафе-сладкарница за сърфиране в мрежата, докато си пиете кафето, или имате бизнес пътувания и др.

2. Няма шнурове! Това е особено вярно, ако имате безжичен интернет връзка у дома,

3. Преносими компютри заемат по-малко място на бюрото си или в офиса.

4. Преносими компютри използват по-малко енергия. Ако сте склонни да оставите вашите компютри по-често, лаптоп ще изготви значително по-малко енергия, която може да ви спести пари в дългосрочен план.

Лаптоп Недостатъци

1. 1.По-лесно е да се открадне или повреди. Дръжте го близо до вас, или някой може да се разходи с вашия лаптоп, може би по-важното е, че всички данни за вход на вашата банка, пароли, цифрови изображения, електронна поща и всичко останало, което е било на лаптопа ще изчезнат и могат да злоупотребят с вашите данни . Повярвай ми, аз прегазих един от моите лаптопи с моята кола!

2. Струва повече от стационарен компютър със същите параметри. Вижте таблицата по-долу за сравнение.

3. С по-малък монитор и клавиатура. (Винаги можете да добавите външен монитор, клавиатура и мишка на бюрото си, но знайте че разходите ще се увелича допълнително $ $)

4. По-скъп за ъпгрейд или ремонт. Ако го изпуснете, и нямате застрахователна гаранция. Може ремонта да ви струва толкова колкото сте го купили като нов ($ 600лв за дисплей не е нещо нечувано). Някои производители предлагат случайно гаранции вреди, които са полезно инвестиции в някои случаи

Ако ще го ползвате за игри ви препоръчвам стационарен комп, въпреки, че и на лаптопите могат да се играят игри.Според мен лаптопа е по-удобен пред стационарния
  • Автор
Ама, някой хора не могат да разберат че лаптоп-ите не са предназначени за игри.!!! Е освен, ако не отделят минимум 2000 лв. за геймарски лаптоп.

Ако няма да го използваш за работа( в смисъл налага ти се да си мобилен и да имаш компютър на всяка цена) няма смисъл да си купуваш Лаптоп. Колкото до конфигурации и средства във форума има доста теми! :cool:

Лаптоп е добре да се купи, единствено ако се налага да имаш мобилен компютър. По всички други критерии Десктопът (настолният компютър) е по-добър.

Е то в днешно време думата мобилен е нещо съвсем нормално. Така, че лаптоп с процесор Sandy Bridge за някоя случайна игричка e достатъчен - вече се гледа екран, шаси, лъскав, матов, портове - има какво да се избира. За игри - настолен то е ясно, но още другата година от Интел ще ни качат на второ ниво :wors: То вече от АМД и те започнаха да правят процесори с вградени видеа :cool:

@pfoenix, Не може да се даде еднозначен отговор.Зависи от ситуацията. Общо взето темата, според мен, би било по-добре да има следното заглавие "Мобилни компютри - предимства и недостатъци", където да са изброени видовете мобилни компютри, тяхното предназначени и съответно предимствата и недостатъците им.Защото да се говори общо за "лаптопи" е малко смешно.Така човек сам ще може да прецени в неговата ситуация дали има смисъл да купува мобилна машина.

Редактирано от shanto (преглед на промените)

Кой измисли , че лаптопите стават за игри :ph34r: Няма по-голяма лъжа от тази ! Лаптопа като идея е създаден за хора които са непрекъснато в движение и компютъра им трябва за работа ! Да не споменавам в момента , че един смартфон от висок клас си е направо лаптоп и може би след няколко години лаптопи ще изчезнат в формата която са ни познати досега ! Преди месец точно тук в сайта имаше един концептуален смартфон с аксесоари към него. Единият аксесоар беше 15' екран , а другото беше клавиатура и всичко събрано заедно с смартфона ставаше лаптоп ! Не е лошо да се замислите над това като бързате да си купувате лаптоп и след 1-2г да не се окаже с една ненужна вещ у дома !

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Специално лаптопите няма да изчезнат, защото един смартфон не може да даде процесорната мощ, видеото и дисплея на един лаптоп, а хората които ползват лаптопа за работа никога няма да си купят смартфон и да работят на него.Все едно аз да започна да ползвам смартфон за програмиране или създаване на уеб приложения.Малко смешно. Но за ноутбуците, субноутбуците и нетбуците може и да се получи този вариант.

Специално лаптопите няма да изчезнат, защото един смартфон не може да даде процесорната мощ, видеото и дисплея на един лаптоп, а хората които ползват лаптопа за работа никога няма да си купят смартфон и да работят на него.Все едно аз да започна да ползвам смартфон за програмиране или създаване на уеб приложения.Малко смешно. Но за ноутбуците, субноутбуците и нетбуците може и да се получи този вариант.

Това което ти си написал е смешно и чети тук и после прави генерални изводи !

Аз извода съм го направил, но едва ли ще си очарован ако го споделя.....

Дами, оставете момчето да навлезе в света на писането за хардуер! Виждам че има желание и се старае, а и все отнякъде трябва да се започне. Никой не се е родил научен, но всеки има правото да следва избраният път, без излишно обезсърчаване.

• Автор

Дами, оставете момчето да навлезе в света на писането за хардуер! Виждам че има желание и се старае, а и все отнякъде трябва да се започне. Никой не се е родил научен, но всеки има правото да следва избраният път, без излишно обезсърчаване.

Благодаря, за подкрепата!!!

Хубаво е човек да е спокоен , когато чете мненията на другите и най-вече да ги чете!Това, което ти си посочил в линка е точно за това, за което аз съм говорил в предишния си пост, а именно:

Но за ноутбуците, субноутбуците и нетбуците може и да се получи този вариант.

Няма как да се получи този вариант например за работна станция (лаптоп) нали.

Нека повече да четем и мислим и по-малко да се афектираме. :yanim:

Няма как да се получи този вариант например за работна станция (лаптоп) нали.

Нека повече да четем и мислим и по-малко да се афектираме. :yanim:

Няма такова животно като работна станция(лаптоп) ! Или е едното или е другото ! Да си чувал хем за спортна кола , хем мини градски автомобил !

Или е истински спортист като Mclare Mp4-12C или е Фиат Панда ;) Няма как да е и двете :offtopic_s:

Няма такова животно като работна станция(лаптоп) ! Или е едното или е другото ! Да си чувал хем за спортна кола , хем мини градски автомобил !

Или е истински спортист като Mclare Mp4-12C или е Фиат Панда :cool: Няма как да е и двете :camera2:

Човек хубаво е да си имаш мнение, но не се опитвай да го налагаш :P

Редактирано от mar7o7o (преглед на промените)

Човек хубаво е да си имаш мнение, но не се опитвай да го налагаш :camera2:

Не е мнение , а това термини които отдавна са изяснени ! Но някои търговци за да си продават боклуци решиха , че не е така !

Лаптоп :cool:

Или е истински спортист като Mclare Mp4-12C или е Фиат Панда :tease: Няма как да е и двете :P

Има такова "животно" и то произвеждано от различни фирми.Например този клас Dell Precision. Има и други, но за обща информация и това е достатъчно.

Разбира се , че лаптоп е за предпочитане, защото дори да се купи настолен рано или късно по някаква причина ще му се прииска да си купи и лаптоп, докато обратното не е вярно. Единственото предимство на настолния пред лаптопа според мен е ако човек иска да играе продължително време игри, но дори и такъв човек има нужда от лаптоп, защото така или иначе дотолкова ще се пристрасти към игрите, че ще му се иска да ги цъка и на морето, планината, на село и т.н..

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

Има такова "животно" и то произвеждано от различни фирми.Например този клас Dell Precision. Има и други, но за обща информация и това е достатъчно.

Публикувано изображениеТова му се вика реклама Публикувано изображение Още му викат лов на балъци Публикувано изображение Щом искаш да си балък си е твой избор Публикувано изображение

Разбира се , че лаптоп е за придпочитане, защото дори да се купи настолен рано или късно по някаква причина ще му се прииска да си купи и лаптоп, докато обратното не е вярно.

имам настолен повече от 10г и дори не съм си помислял да си купя лаптоп ! Да не споменавам , че толкова много хора съм разубедил и съм ги убедил , че няма нищо по хубаво от истински десктоп Публикувано изображение Ти толкова компютри не си виждал през живота колко хора аз съм убедил да не си купуват лаптоп ! И сега са ми благодарни Публикувано изображение

Редактирано от iliev72 (преглед на промените)

Не се чудете, а си купете и стационарен и лаптоп :P Парите, които давате за интернет клубове, когато пътувате или сте на почивка не са никак малко, затова е хубаво да има човек под ръка и лаптопче.Не бива да се очаква кой знае колко от него, но си е алтернатива.Според мен не е удачно да се влагат много пари за лаптоп, колкото и да е докаран няма да върши и наполовина нещата за които четете в рекламата. :tease:

Не се чудете, а си купете и стационарен и лаптоп :rolleyes: Парите, които давате за интернет клубове, когато пътувате или сте на почивка не са никак малко, затова е хубаво да има човек под ръка и лаптопче.Не бива да се очаква кой знае колко от него, но си е алтернатива.Според мен не е удачно да се влагат много пари за лаптоп, колкото и да е докаран няма да върши и наполовина нещата за които четете в рекламата. :rolleyes:

Профан си и си ти личи отдалече Публикувано изображение Защо да давате пари за скапан лаптоп като може да си купите хубав смартфон и резултата ще е същият Публикувано изображение Няма нещо което евтиният лаптоп да може , а смартфона да не може и обратното - лаптопа не може да се ползва за разговори в движение и не се побира в джоба Публикувано изображение докато смартфона и това го може , но той не е за профани Публикувано изображение

Публикувано изображениеТова му се вика реклама Публикувано изображение Още му викат лов на балъци Публикувано изображение Щом искаш да си балък си е твой избор Публикувано изображение

Когато човек изказва мнение за определен продукт трябва да има представа за самия продукт, а не да говори наизуст само заради спорта.Този тип машини са МОБИЛНИ РАБОТНИ СТАНЦИИ и са доста сериозни машини.Аз ползвам такава машина, само че Fujitsu, от 5 години и мога да ти кажа,че вършат много професионална работа.Няма нищо общо със това, за което ти говориш.Искам да ти кажа съвсем приятелски две неща:

1.Ако ти самият не уважаваш мненията на другите, няма как да искаш от тях да уважават твоето!

2.Фундаментална грешка е да си мислиш, че си по умен от другите!

Бъди жив и здрав. :rolleyes:

Хайде из аз да се изложа. Напредъкът при персоналните компютри в това число и лаптопите стигна равнище при което те стават приложими за всякакъв вид работа и забавление, като единственият проблем за последните са само най-натоварващите компютърни игри, при това в режим на високи резолюции(такива които тъй или иначе дисплеят им не може да покаже, но кой знае защо геймърите искат да използуват "на полето"(и не само), поради което се натоварват излишно и прегряват компонентите) и сериозни степени на екстрите от рода на заглаждане на ръбовете и прочие. Друг проблем с различно естество, е разбира се времето на използуване на батерията(в полеви условия), което може да се разреши по няколко различни начина:

1. Подменянето на оригиналната батерия с такава с повече клетки(ако съществува като опция).

2. Закупуване на допълнителна(външна) батерия или подходящ малък акумулатор.

Може да се добавят още анализи на "проблемите", свързани с начина на използуване на мобилните компютри както и начини за разрешаването им, но нека и Вие се потрудите. Хайде да видим какво ще напишете във връзка с охлаждането на лаптопите, проблеми и частични и/или цялостни решения, приложими при настолната или полевата им употреба.

Явно всеки си пише и не чете постовете на другите.....Кой какво ще си купи(с неговите си пари) си е лично негово право.Повтарянето на едни и същи аргументи във всяка тема, не ги прави никак убедителни.Зачитайте и другите мнения различни от вашите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.