Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Тествах за малко предишния бета build, направи ми впечатление, че Web guard-а вече работи много бързо (вече ползва Windows Filtering Platform), няма го предишното забавяне, когато кешираше всичко през проксито и след известно забавяне го връщаше към браузъра, което причиняваше доста разминаване, особено при теглене на големи файлове, сега е много по-бързо, и като цяло (поне при мен) нямаше забавяне при браузване дори и при страници с много графика и снимки. Тествах премиум версията без стената, закоято има май тенденция да я махнат въобще - имаше преди един междинен бета build на пълната версия без стена в инсталатора, а ползваше тази на Windows-a, както при F-securе и Trend Micro. Вече Cloud сканирането е реализирано и в on-access скенера. Като цяло мисля, че върви добре и чистят бъговете, жалко само за простотията с Ask toolbar-а.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Винаги съм уважавал немците, но с последните ъпдейти на програмата започват да ме карат да се замисля и следя какво правят тест пилотите от отбора на поднебесното Qihoo в нашия форум.

След проблема за детектиране на AV от Windows с версия 4045 (частично решен с новата  в.4052 - в смисъл пак се появява често при  стартиране на ОС, но след ръчен ъпдейт вече Win-а решава че е ОК) забелязвам нещо ново и доста неприемливо  - трупат се постоянно големи файлове около 100 МБ които са силно фрагментирани и хубаво разкрасяват С: - (30дни х100 ???) 

Добавям допълнителните 100-150 МБ Working set на avguard и не на последно място появилите се с последните две версии error-и в Event Viewer ...Diagnostics-PerformanceOperationa  Event ID 100. Така е на два Win-а- х64 и х32. И за десерт при контролен скан с ESET Online Scanner програмата маркира  offercast_avirav7_.exe (ако помня добре, не съм точен).

Та ще ми е любопитно какво виждат zerotox или някой друг,  тестващи бета версии. Поздрави.

Публикувано изображение

Мда, за съжаление си прав...всички тези unicode characters файлове са дело на Авира. И аз скоро научих тази информация от един колега в чуждестранен форум.

Аз пък днес разкарах avast! 8 (спор няма лека е) и след последните поразии, които направи се оправих, но от имах месеци имах рандом сини екрани (толкова рандом, че дори аз не можех да ги засега от какво се получават)...Лошото е, че когато почнах да ползвам avast! 8 бях направил и ъпгрейд на компютъра (добавена памет - kit същата като старата ми, замяна на процесора и видеокартата)...И тогава почнаха проблемите - сами разбирате кофти ситуацията...Почнах да тествам хардуера с всички известни програми за всички компоненти (Memtest, Windows Memory Diagnostic, SeaTools, Chkdsk, LinX и т.н.)...всички тестове бяха без грешки, анализ на дъмп файловете ме водеха често до многозначни отговори или до задънена улица, всички драйвъри в системата бяха обновени и все пак BSOD-ите при стартиране (само тогава) не спираха. Съобщенията бяха свързани все с проблеми в рама, захранването, мемори контролера, външни драйвъри и т.н....Затова влезнах и забраних излишните устройства в BIOS-a (втората лан карта и DVD-то, което за момента не използвам), играх си със смяна на режими от SATA/AHCI към IDE, спрях излишните услуги (още по-стриктно от преди) и стартиращи обекти с Windows (с msconfig, services.msc, autoruns) и все на камък. Засичал съм проблеми в стаковете на dmp файловете и от драйвъра причинени от Comodo (доста рядко), както и от avast (доста често)...Затова влезнах в Safe Mode и започнах да премахвам програми използващи third-party драйвъри - Daemon Tools (бейсик драйвъра, не съм качвал проблемния SPTD разбира се), Hwinfo64, драйвъра на Intel-ския гаджет - WinRing0_1_2_0, avast и проблемите изчезнаха (след премахване чак на avast) и вече машината започна да стартира от първия път в Normal Mode. Понякога дори dmp файлове не се създаваха - така че и да искам да им пиша няма как да докажа за проблема...но видях във форума им вече такава тема. Това разбира се пак не е гаранция, защото такива теми има за доста антивирусни програми.

Или Comodo е имал конфликт с avast (затова се знае, но само ако се използва CIS 6xx, аз използвам CF 5.12) или просто avast! е искал информация до кернела на Windows или други нерегламентирани зони и PatchGuard-a на 64-битовия Windows го е отсичал и BSOD. В стака съм засичал и avast да кара Windows-ския драйвър fltmgr.sys да крашва с Bad_Pool_Header.

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION 0x0000003B
MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS 0x00000044
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x0000000A
APC_INDEX_MISMATCH 0x00000001
QUOTA_UNDERFLOW 0x00000021
BAD_POOL_HEADER 0x00000019

Няма да избързвам със заключенията и ще карам 1 седмица без антивирусна (но не и без никаква защита разбира се) и ако няма проблеми ще се насоча към друга (която явно няма да е и Avira)...Лошо ако не мога да ползвам две от фаворитите ми, но стабилността на Windows ми е на първо място.

PS: Като гледам и Qihoo 360 и bitdefender free си имат своите проблема и избора се свежда до все по-тесен кръг от програми.

Да, избора е все по-труден.

Вчера трети лаптоп с BD Free със същите проблеми от онзи ден вечерта.

Чудих се какво да сложа на неговото място, почесах се два, три пъти, и накрая го оставих с Windows Defender да постои малко, докато реша.

В момента от безпалтните се насочвам към 360 IS и Forti....

Да, избора е все по-труден.

Вчера трети лаптоп с BD Free със същите проблеми от онзи ден вечерта.

Чудих се какво да сложа на неговото място, почесах се два, три пъти, и накрая го оставих с Windows Defender да постои малко, докато реша.

В момента от безпалтните се насочвам към 360 IS и Forti....

слагай им промоцията на фе за 1 година, а след това ще го мислим

Аз се върнах на чист CIS 5.12 (бяха само със стената, добавих му пак антивирусната, колкото да има там нещо)...настройки на реалния скенер са минимални за да не товари, настройките на ръчното сканиране са на максимални...пуснах си пак сканирането в облака и компа си литна, без конфликти, без забавяне, без сини екрани...

Аз се върнах на чист CIS 5.12 (бяха само със стената, добавих му пак антивирусната, колкото да има там нещо)...настройки на реалния скенер са минимални за да не товари, настройките на ръчното сканиране са на максимални...пуснах си пак сканирането в облака и компа си литна, без конфликти, без забавяне, без сини екрани...

защо 5, 6 e по добра.

Редактирано от Ghost Rider (преглед на промените)

Странно как може Авира да блокира ъпдейт на Флаш плеар

Редактирано от Niki-pit (преглед на промените)

Зависи дали наистина е на Flash Player-a. В 90% от случаите от подобен ъпдейт на уж Flash Player-a идва рууткит ZeroAccess... :D

защо 5, 6 e по добра.

Аз все още предпочитам 5. :)

Зависи дали наистина е на Flash Player-a. В 90% от случаите от подобен ъпдейт на уж Flash Player-a идва рууткит ZeroAccess... :D

Аз все още предпочитам 5. :)

ще кача снимка и прецени дали наистина е така

post-173668-0-05676900-1378789128_thumb.

Редактирано от Niki-pit (преглед на промените)

Снимката е леко малка, но така или иначе по-добре да качите направо файла за анализ. Спрете защитата в реално време, отворете карантината на Avira, възстановете файла на десктопа (без да го стартирате), архивирайте го и го качете например тук => http://file.bg/ и публикувайте линк към файла.

Можете да го проверите и на адрес => https://www.virustotal.com/en/

Ако се окаже фалшива тревога го пратете тук => https://analysis.avira.com/ (като изберете втората отметка Suspected False Positive (Not Malware)).

Малко шотове от Avira Online Essentials Beta:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

https://betacenter.avira.com/login.html

Малко, хм...

Публикувано изображение

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Малко шотове от Avira Online Essentials Beta:

kakви екстри има това чудо? антивирус  ли е или само за бакъп и т.н.?

Редактирано от B-boy[StyLe]
Не ползвайте дълги цитати! (преглед на промените)

Ми новото май е Уеб Защита, Бекъп - 5 гб, отделно има един "Пилот" - инструмент за отдалечена помощ

Публикувано изображение

Anti-Theft модул, ако ти открадната машината и връзка с помощния център - Expert Market

http://market.avira.com/en/experts-search

http://www.kaldata.com/IT-Новини/Новият-шеф-на-Avira-държи-компанията-да-оста-82382.html

Но освен новите чисто технически неща, които не зная, то бих отличил

Уеб защита - когато излезе от бетата, май това ще е безплатния вариант.

Интеграция с облака - подобно на Webroot, но не точно - в Webroot e пълна, мисля

и "Пилота". Тези дни мисля да го пробвам - звучи много интересно. Имаш проблем - достигам ти компа и го оправям. Само че дали не трябва и ти да си с Авира...сигурно?

:offtopic_s: Моля не цитирайте дълги постове, когато коментирате пост над вашия, това е излишно разпъване на локуми ! Ето какво имам предвид: http://www.kaldata.com/forums/topic/180808-avira-antivirus-security-suite-personal-premium-pro/?p=2650587 Ако можете да ми кажете, че това е логично и целесъобразно ....

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

:offtopic_s: Моля не цитирайте дълги постове, когато коментирате пост над вашия, това е излишно разпъване на локуми ! Ето какво имам предвид: http://www.kaldata.com/forums/topic/180808-avira-antivirus-security-suite-personal-premium-pro/?p=2650587 Ако можете да ми кажете, че това е логично и целесъобразно ....

Оправено е. :)

Ми аз махнах Avira Online Essentials Beta. Не е заради някакъв дерт. Въпреки високите показатели в Таск Мениджъра, не забелязах забавяне при копиране, разархивиране или триене, най-малко пък при брауз или ъпдейт. Фейса малко тегаво се извикваше, но то и при другата Авира съм го забелязал. И като казах "другата", това с уеб защитата е явно малко подвеждащо (има възможност за прихващане на не знам какви I-frame-ове и скан на ipv6), защото всичко е в един тулбар, който ползва някакви неща на Мозилата - нещо като noscript, само че олекотено ли и аз не знам, репутационна система и инкогнито режим, който има и Мозила. За Опера, който ми е основен браузър - но Опера с УебКит - нямаше тулбар. И те отвежда да си купиш пакет с уеб защита. Е, нали има. Знам, че беше малък теста- около 15 адреса на фишинг страници - добъзя ме да чеквам страници със зловреден код и с експлойт китове по тях - не се обади нито веднъж...за разлика от Safe Browsing в Моза.

"Пилота" и анти-кражбата и възможността за защитено съхранение на файлове - функция, която не разбрах бачка ли - са не просто отделни модули, а отделни програми. Поначало в add/remove programs ти се появява Avira-та+две други програми - Online Essentials (не разбрах що са две...)+нет фреймуърк. Програма с колелца.

Но все пак е бета. Когато и ако бъдат интегрирани в една програма и то е безплатна...браво, дотогова - добрата стара Авира с колелца - нищо лошо, но и нищо особено, но в окончателния вариант може да излезе нещо супер доволно - особено две от новостите - Expert Market - не, че е толкова ново, де - и Pilot-a. Идеята за възможност за интегрирана общностна помощ - не само от специалисти е нещо оригинално и би било много удобно. Веднага се сещам за майка, на която й инсталирах на единия комп именно Авира преди две или три години (един-единствен дерт е нямала жената за това време с програмата или с бацили).

Та тъй де, сега чеквам НИС 2014...и вече два пъти заби....

:offtopic_s: :offtopic_s:

Чакам Комодо, май, май само него чакам вече ..и съм си доволен, Авира ми е афинитет, но.... достатъчно е писано за нейните недостатъци...

Добър обзор, преди време един уважавам от мен човек от Отбора, бе писал, че Аваст е вечната бета, но за мен Авира е вечна бета.

Ако има някой инсталатора под ръка... бих бил благодарен.

Version 2014 (starting with build 14.0.0.263)

Discontinued features

• Avira Antispam (aka SPACE) is discontinued and removed from the offer. It was in Internet Security and Internet Security Plus.
  • Local Backup is discontinued and removed from the offer. It was in Internet Security and Internet Security Plus.
  • Avira FW is discontinued and replaced with Windows Firewall Management for OS higher than Vista..

Добър обзор, преди време един уважавам от мен човек от Отбора, бе писал, че Аваст е вечната бета, но за мен Авира е вечна бета.

Само поне немците пишат, че си е бета, докато чехите често я слагат за финалнална дори да не е... :) Поне съм обнадежден, че за новата версия са си дали 2 месечен срок за бетата. И е факт, че след като я махнах съм нямал и един BSOD оттогава...чудя се как да им го докладвам това...то ще ми трябва 1 седмица да им опиша всички сини екрани и събития.

Колкото за Авирата, ако продължават в същит дух - почти без да добавят нова функционалност, интерфейс и за капак да загубят и единствените си преимущества като лекота, скорост на сканиранет и стабилност...то скоро и те ще се превърнат даже в Алфа (за съжаление).

Незнам, уж избора от безплатни програми за защита да е голям, за мен е все по-труден. :)

Ами, бих се радвал ако споделиш впечатление, понеже програмата си я знаеш и по кътниците :) та ще ми е интересно, ако отзивите са добри може и аз да я пробвам... на за друго ако от доста време Комодо прави нещата безинтересни с тестовете...

Ами ако трябва да махна розовите очила и да съм обективен ще посоча следните две теми:

http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&threadID=155864

http://forum.avira.com/wbb/index.php?page=Thread&postID=1261639#post1261639

То всеки форум е пълен с подоби теми, но не ми харесва наклонената плоскост по-коята са тръгнали!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.