Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

.

Редактирано от syneidesys (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

А ако пробвате да инсталнете Авира наново (върху вече съществуващата инсталация) или да я repair-нете...? То и без това явно се е поомазало положението. Допитайте се до hijack this отбора. Сигурен съм, че те ще могат да ви помогнат. И дано не сте ползвали някакви "оптимизатори" и регклийнъри... Revo не е много удачен инструмент...

Тук дават

http://forums.techguy.org/general-security/846185-solved-avira-error-ccplg-xml-2.html

някакво решение - от CCleaner, инструменти, деинсталиране, намираш Авира - Изтриване на елемент и повторна инсталация, след което инсталиране и евентуално нормален деинстал, но ако ще го пробвате по-добре си направете преди това System Restore точка и чак тогава го пробвайте. 

...явно обаче това не е частен случай само при вас:

http://www.google.bg/search?client=opera&q=avira+error+ccplg+xml&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#client=opera&hs=FeJ&channel=suggest&sclient=psy-ab&q=%22avira+error+ccplg+xml%22&oq=%22avira+error+ccplg+xml%22&gs_l=serp.3..0i30j0i8i30.3897.9755.1.10541.2.2.0.0.0.0.149.237.1j1.2.0...0.0...1c.1.18.serp.8aO2EnPhUEg&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48572450,d.Yms&fp=31c4805d01c2ba2&biw=1024&bih=570

659 резултата - за търсене на "avira error ccplg xml" (в кавички)...

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Под Safe mode ли стартира уиндоуса?

Джо и това ми предложи - няма я там, и през сейф моде минах

А ако пробвате да инсталнете Авира наново (върху вече съществуващата инсталация) или да я repair-нете...? То и без това явно се е поомазало положението. Допитайте се до hijack this отбора. Сигурен съм, че те ще могат да ви помогнат. И дано не сте ползвали някакви "оптимизатори" и регклийнъри... Revo не е много удачен инструмент...

Тук дават

http://forums.techguy.org/general-security/846185-solved-avira-error-ccplg-xml-2.html

някакво решение - от CCleaner, инструменти, деинсталиране, намираш Авира - Изтриване на елемент и повторна инсталация, след което инсталиране и евентуално нормален деинстал, но ако ще го пробвате по-добре си направете преди това System Restore точка и чак тогава го пробвайте. 

...явно обаче това не е частен случай само при вас:

http://www.google.bg/search?client=opera&q=avira+error+ccplg+xml&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest#client=opera&hs=FeJ&channel=suggest&sclient=psy-ab&q=%22avira+error+ccplg+xml%22&oq=%22avira+error+ccplg+xml%22&gs_l=serp.3..0i30j0i8i30.3897.9755.1.10541.2.2.0.0.0.0.149.237.1j1.2.0...0.0...1c.1.18.serp.8aO2EnPhUEg&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.48572450,d.Yms&fp=31c4805d01c2ba2&biw=1024&bih=570

659 резултата - за търсене на "avira error ccplg xml" (в кавички)...

изтеглих си нова Авира - и това направих - не може нито нова да се сложи, нито старата да се изтрие

не съм го омазала аз - това е проблема - ползваха ми компчето и не знам къде е пипано

но е отврат, по-голямо мазало от това не бях виждала до сега

мишка, Корел, и още куп други важни ми за работата неща - може би година ще ги оправям ...

тоя ми разказА играта, все са ми пипали компа ама такова чудо да не е твоя...

и нямам антивирусна, не иска и да инсталира нова

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

А това с CCleaner? Ама не забравяйте преди това Restore Point точка...И идеята да сложите и MBAM  в реално време... От опита ми с Авира мога да кажа, че тя не е особено сговорчива с други антивири... 

Толкова стар потребител на форума си - как досега екипа не успя да ти наложи навици как да си оптимизираш  използването на компютъра си? :questions:

извинявай, но и по-горе написах - не е в мен вината

беше си моето, за работа най-вече

ползваха ми компчето два дена биха си капаците и сега е маматасиебало всичко

ама всичко

:(

Толкова стар потребител на форума си - как досега екипа не успя да ти наложи навици как да си оптимизираш  използването на компютъра си? :questions:

Бе тея антивири толкова често създават дертове, че... Авира е супер читава програма за защита, ама и техните издънки не са малко (и тук не става дума за защита. Там са си немци....)... Нормално е човек като му кажат, че всичко ще е ок, той да е спокоен, ама - Авира, Нод, Аваст, Касперски...прочети във форума и ще видиш... Има ли софтуер, с който да не си имал един-единствен път дерт за години използване? Става дума за Уиндоус, не знам как е в Линукс...то там дертовете са дефолт...

Да чистим ли всичко от Avira?

СТЪПКА 1

Следвайте следната инструкция за работа със SystemLook:
Изтеглете SystemLook и запазете програмата на десктопа.

• [*]Кликнете два пъти върху
SystemLook.exe, за да стартирате програмата. [*]Копирайте съдържанието от цитата по-долу в текстовото поле на програмата:
:folderfind
AVIRA

Antivir
:regfind
AVIRA

Antivir
:reg
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetservices
/s
[*]Кликнете на бутона Look, за да започне сканирането. [*]Когато сканирането завърши ще се отвори Notepad с резултата от сканирането. После прикачете лог файла в следващия си коментар.

СТЪПКА 2

Изтеглете Autoruns и:

• [*]Стартирайте програмата; [*]Изберете
Options => Filter Options => сложете отметки пред Verify Code Signature и Hide Microsoft Entries; [*]От менюто File -> Refresh; [*]От менюто File -> Save...; [*]Запазете файла някъде с желано от вас име (във формат arn), архивирайте го с програма по желание и го прикачете към темата.

СТЪПКА 3

Изтеглете OTL.exe и го запазете на десктопа.

• [*]Стартирайте
OTL. [*]Направете следните настройки: [*]Сложете отметка пред Scan All Users [*]Под менюто File Age изберете 90 days [*]Под менюто Standard Registry променете на ALL [*]Сложете отметки пред LOP и Purity Check

Под Публикувано изображение с Copy/ Paste въведете изцяло следната текстова информация (само това, което е поставено в карето):

netsvcs
msconfig
safebootminimal
safebootnetwork

%systemroot%system32*.dll /lockedfiles
%systemroot%syswow64*.dll /lockedfiles
%systemroot%Tasks*.job /lockedfiles
%systemroot%system32drivers*.sys /90
%systemroot%system32drivers*.sys /lockedfiles
%systemroot%syswow64drivers*.sys /90
%systemroot%syswow64drivers*.sys /lockedfiles
c
:|AVIRA;true;true;true; /FP
c
:|AntiVir;true;true;true; /FP
c
:|H+BEDV;true;true;true; /FP
  • [*]Натиснете маркираният в синьо бутон:
Run Scan. [*]Като приключи проверката, ще се създадат два файла - OTL.Txt и Extras.Txt. Прикачете тези два файла в следващия си коментар (погледнете опцията Прикачени файлове, когато публикувате мнение).

Споко, ако това не помогне ще използвам по-мощна артилерия. ;)

Съжалявам, приятелю, стъпка 1 е неуспешна

Публикувано изображение

Ами не сте копирали скрипта в програмата преди да натиснете Look!

Нормално е да даде грешка след като няма скрипт за изпълнение! :)

Бе тея антивири толкова често създават дертове, че... Авира е супер читава програма за защита, ама и техните издънки не са малко (и тук не става дума за защита. Там са си немци....)... Нормално е човек като му кажат, че всичко ще е ок, той да е спокоен, ама - Авира, Нод, Аваст, Касперски...прочети във форума и ще видиш... Има ли софтуер, с който да не си имал един-единствен път дерт за години използване? Става дума за Уиндоус, не знам как е в Линукс...то там дертовете са дефолт...

Аз досега никога не съм имал проблем с деинсталация на някой антивирус,а пък съм слагал почти всички и то нееднократно! Важно е като се деинсталира да се мисли какво се прави и да не ползват разни деинсталатори от типът на Revo Uninstaller и прочие. Въпреки че Revo го ползвам но деинсталирам само разни "други" приложения. Единствено съм имал проблем след деинсталация само на една бета при 2013 версия когато ми прецака клавиатурата деинсталтора и се наложи връщане на имиджа. 

За софт съм имал единствено проблем с фотошопа,при следваща деинсталация даваше грешка но с тулчето му оправих нещата от раз.

Ей сега КИС 2014 БЕТА досега всеки билд съм го инсталирал и деинсталирал и проблем няма. Та думата ми е,че когато някой бара неграмотно из системата каквато и програма да е ще я съсипе. Както е станало и в случая,най вероятно някой се е правил на многознайко и е прецакал Авирката.

Когато се омаже авира и е полудеинсталирана, тоест продължава да се стартира с уиндоус, но част от файловете й липсват, погрешно е да се използва RegCleaner-a й. Първо се допремахва с AppRemover и после когато се уверим, че не се стартира с уиндоус, изтриват се всички папки/файлове и чак накрая се използва регистър чистачат й.

B-Boy е поел случая и 100% ще я премахне, просто го написах за да знаете. :)

Редактирано от angel* (преглед на промените)

да, прецакано е всичко почти

ето от стъпка 1

SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff
Log created at 00:44 on 28/06/2013 by aia
Administrator - Elevation successful

No Context: :folderfind

No Context: AVIRA

No Context: Antivir

No Context: :regfind

No Context: :reg

No Context: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetservices /s

-= EOF =-

не мога да мръдна на стъпка 2 - програмата я изтеглих, стартирам но излиза черен екран изписва се нещо бързо и се затваря

Когато се омаже авира и е полудеинсталирана, тоест продължава да се стартира с уиндоус, но част от файловете й липсват, погрешно е да се използва RegCleaner-a й. Първо се допремахва с AppRemover и после когато се уверим, че не се стартира с уиндоус, изтриват се всички папки/файлове и чак накрая се използва регистър чистачат й.

вече не се и стартира с уина, така я оправи тоя спец та свят ми се зави

[offtopic]Оки, ясно, ама знаеш за какво говоря, де. Не знам случая какво си е играл някой. И на Revo и разни такива вера да нЕмаш. Ccleaner  си е абсолютно достатъчен.

А за дертовете ми, които съм имал след деинсталация на програми за защита като Комодо или F-Secure... Да не говорим за Dr.Web - програма, която е супер подценявана, но в същото време предоставя много силна защита, но се импрегнира толкова дълбоко в системата... А за другия софтуер да не говорим. 

Аз досега никога не съм имал проблем с деинсталация на някой антивирус,а пък съм слагал почти всички и то нееднократно! Важно е като се деинсталира да се мисли какво се прави и да не ползват разни деинсталатори от типът на Revo Uninstaller и прочие. Въпреки че Revo го ползвам но деинсталирам само разни "други" приложения. Единствено съм имал проблем след деинсталация само на една бета при 2013 версия когато ми прецака клавиатурата деинсталтора и се наложи връщане на имиджа. За софт съм имал единствено проблем с фотошопа,при следваща деинсталация даваше грешка но с тулчето му оправих нещата от раз. Ей сега КИС 2014 БЕТА досега всеки билд съм го инсталирал и деинсталирал и проблем няма. Та думата ми е,че когато някой бара неграмотно из системата каквато и програма да е ще я съсипе. Както е станало и в случая,най вероятно някой се е правил на многознайко и е прецакал Авирката.

[/offtopic]

Просто съвет към @haidukpikaso: Инсталваш следващия път (то ако системата ти се е омазала си е мъка да я ползваш после...), колкото се може по-малко софтуер и то целенасочено, без излишности - пдф рийдър - един - не пет, антивир  - един, защитна стена - една, най добе инегриран пакет за защита (internet security пакет като Comodo Internet Security) или антивир и стена - да речем безплатните аваст и комодо стена или asquared стената...), мултимедия - една програма...И въобще като Apple-ски комп - колкото по-просто, толкова по-добре. Аз не го спазвам това, което съветвам, понеже съм парлапан и лаик, ма надявам се някой да се вслуша...

[offtopic]Оки, ясно, ама знаеш за какво говоря, де. Не знам случая какво си е играл някой. И на Revo и разни такива вера да нЕмаш. Ccleaner  си е абсолютно достатъчен.

А за дертовете ми, които съм имал след деинсталация на програми за защита като Комодо или F-Secure... Да не говорим за Dr.Web - програма, която е супер подценявана, но в същото време предоставя много силна защита, но се импрегнира толкова дълбоко в системата... А за другия софтуер да не говорим. 

[/offtopic]

той точно тоя "спец" Рево ми натресе

аре изживях го - щото мислех че наистина разбира

да, помогна ми с някои програми изчистихме компа - благодаря за което

ама днес ми се зашльока у прозореца за ъпгрейд на Авирата, там бърника и от тогава та до сега край -

би си после капаците че отиде да се жени - а аз нямам антивирусна

абе нямам никакви настройки баси

Не си доверявайте компа на никого - съвет - бедна ви е фантазията колко нерви ще ви струва кефа на някой !!!

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

да, прецакано е всичко почти

ето от стъпка 1

SystemLook 30.07.11 by jpshortstuff

Log created at 00:44 on 28/06/2013 by aia

Administrator - Elevation successful

No Context: :folderfind

No Context: :regfind

No Context: :reg

No Context: HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetservices /s

-= EOF =-

не мога да мръдна на стъпка 2 - програмата я изтеглих, стартирам но излиза черен екран изписва се нещо бързо и се затваря

вече не се и стартира с уина, така я оправи тоя спец та свят ми се зави

Не си копирала правилно скрипта отново...No Context показва това!

трябва да копираш това:

:folderfind

AVIRA

Antivir

:regfind

AVIRA

Antivir

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetservices /s

и да се получи следното:

Публикувано изображение

По стъпка 2 - виж дали стартираш правилния файл, защото са 2 exe-та! :)

То и да искат RegCleaner- не може да изтрие всички намерени ключове (особено тези в CurrentControlSet), защото се явяват услуги и се трият с sc delete командата...виж тук. :)

то като ти тръгне та ...

много е дълго това от стъпка 1- цяло руло тоалетна хартия

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=1HzR9fjGmHr9m6V71622497

по стъпка 2 и двете пробвах - не действат

Ок, прескочи стъпка 2 и продължи със стъпка 3.

Утре ще прегледам всички логове, че очите ми са уморени вече и ще съставя скрипт на базата на всички данни и ще я почистим с един замах. ;)

Благодаря, лека нощ и спи у кош

Ще се справим знам

...

То и да искат RegCleaner- не може да изтрие всички намерени ключове (особено тези в CurrentControlSet), защото се явяват услуги и се трият с sc delete командата...виж тук. :)

Именно! И гледам все из форумите предлагат да трият ключовете на авира, без услугите да са спрени ....и какво си мислят че правят - не знам. :)

П.П. А за SystemLook инструкциите CODE е по-добре от QUOTE :P

П.П. А за SystemLook инструкциите CODE е по-добре от QUOTE :P

Защо мислиш така? Да, първия път е имало някакъв проблем заради IPBoard на форумната система, но във втория ми пост скрипта с QUOTE се копира правилно. :)

Аз Code не обичам, защото ако има дълги редове скрипт, те излизат от CODE карето и става супер мазало. :)

PP: Заемам се със скрипта..Жалко, че не видях и логове от ОTL...

Добро утро...да видим какво можем да направим по-въпроса:

• [*]Стартирайте файла
Публикувано изображение с двукратен клик на мишката. [*]Под Публикувано изображение с Copy/ Paste въведете изцяло следната текстова информация (само това, което е поставено в карето):

:services
AntiVirSchedulerService
AntiVirService
avgio
avgntflt
avipbb
ssmdrv
:files
C:Documents and SettingsaiaApplication DataAvira
C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataAvira
C:Documents and SettingsAll UsersStart MenuProgramsAvira
C:Program FilesAvira
C:Windowssystem32DRIVERSavgntflt.sys
C:Windowssystem32DRIVERSavipbb.sys
C:Windowssystem32DRIVERSavkmgr.sys
C:Windowssystem32DRIVERSssmdrv.sys
netsh winsock reset catalog /c
ipconfig /flushdns /c
[HKEY_CURRENT_USERControl PanelMMCPL]
"avconfig.cpl"=-
[-HKEY_CURRENT_USERSoftwareAvira]
[-HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerMenuOrderStart Menu2ProgramsAvira]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREAvira]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{45AC2688-0253-4ED8-97DE-B5370FA7D48A}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{9086709A-DF58-4F4F-B6FC-406DAB7080AA}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesCLSID{B25C4B00-60DF-4A30-A3B0-4B50AACDF94B}]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREClassesTypeLib{0623B03B-EC25-47A1-A8CA-7466651044CE}]
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionControl PanelCpls]
"Avira AntiVir Personal"=-
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun]
"avgnt"=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionUninstallAvira AntiVir Desktop]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREX-AVCSD]
[-HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesEventlogApplicationAvira AntiVir]
:OTL
@Alternate Data Stream - 140 bytes -> C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataTEMP:C57D66A8
@Alternate Data Stream - 112 bytes -> C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataTEMP:D1B5B4F1
:commands
[emptytemp]

След като въведете скрипта от цитата по-горе натиснете бутона, маркиран в червено: Run Fix
Windows ще се рестартира и ще се създаде лог файл - OTL fix log. Публикувайте съдържанието му с Copy/Paste в следващия си коментар.

Не става, съжалявам, два пъти опитах - изчезва всичко и компчето забива

Чаках доста - не и не - добре че имам копче за рестарт, та от него

Най-отдолу пише Killing processes DO NOT INTERRUPT

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.