Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

До тук е ясно ама не разбрах дали ще може да работи програмата със старият лиценз

Не виждам причина да не може.
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

А така пробва ли ? В раздела Сканиране в реално време ? Така поне при мен не иска допълнителен скан.

Публикувано изображение

Мдаа безплатната версия си го има допълнителното сканиране , заблудих се защото съм инсталирал Avira IS , а при нея с настройките които съм показал наистина го няма това сканиране.

Тарикати... Да оставят безплатната версия с това досадно допълнително сканиране с цел да накарат потребителите да закупят premium, където го няма...

Ако е само за по-добра сигурност, защо не го оставят и в платените версии...

П.П. М/у другото това е единственото нещо, което ме отблъсква в момента от Avira Free. Разбирам и факта, че нормален потребител не би се срещал много често със зловреден код и не би му пречело това сканиране, но аз не съм от нормалните... ,

Представяте си какво стана сле разархивиране на архив с 200 файла, докато реалновремевия скенер реагира: открити 2 - сканиране за премахване, открити още 10 , сканиране, открити още 40, сканиране - ай сиктир...ужас...

Редактирано от viperdick (преглед на промените)

Нещо не е наред при новата версия:

Публикувано изображение

Тази грешка се появява вече за 3ти път при опит да отворя програмата от шорткът-а на десктопа.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

При мен всичко е наред....

Публикувано изображение

Абе хора този облак, в "режим Фантом" ли е ?... От никъде не може да се пусне да се види, да сканира нещо..

Аз доколкото четох, автоматично се прекарват през облака подозрителни файлове и процеси подложени на сканиране...

Или се лъжа ? :rolleyes:

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

А при мен два пъти се появи тази грешка, при опит за почистване с Avira Registry Cleaner след деинсталиране на старата версия. Интересно, но се появи само при компютри с Windows 7. При мен, и на други два компютъра с ХР не се появи Публикувано изображение

При мен не е излизала тази грешка. Излезе на два компютъра с Уиндоус 7 http://prikachi.com/images/22/5336022K.jpg

При мен всичко е наред....

Публикувано изображение

Абе хора този облак, в "режим Фантом" ли е ?... От никъде не може да се пусне да се види, да сканира нещо..

Аз доколкото четох, автоматично се прекарват през облака подозрителни файлове и процеси подложени на сканиране...

Или се лъжа ? :rolleyes:

Облакът още не работи на "пълна пара" според мен.

Новата версия е обявена за 28.09.2012.

Облачната технология ще бъде само в платените версии,а пълно сработване на облака се очаква в сервизният пакет които ще излезе по-късно.За сега се казва,че е нов модyл още не рабити \"с пълна пара\"

http://www.wildersse...57&postcount=17

Тествах Premium версията точно заради облака още в деня на излизането на финалната 2013 версия, но не видях да го използва. Изглежда предстои включването му.

Да не проблема да е само при FREE версиите... аз съм с IS ...

Аз също!

Облакът още не работи на "пълна пара" според мен.

Тествах Premium версията точно заради облака още в деня на излизането на финалната 2013 версия, но не видях да го използва. Изглежда предстои включването му.

Това какво е?

Публикувано изображение

Уж е вкл. :rolleyes:

Това, че е маркирано, не значи, че работи.

Това означава, че критиката ми към тях беше напълно основателна!!!

http://www.kaldata.com/forums/topic/180808-avira-antivirus-security-suite-personal-premium-pro/page__st__1420#entry2340874

При мен програмата работи добре, засичането ме устройва, пъргава си е. Чакам обаче да "разгънат" облачето...

Не ми се занимава да има пиша във форума,някой има ли достоверна информация аджеба работи ли този облак или не!?По-скоро не!

Не ми се занимава да има пиша във форума,някой има ли достоверна информация аджеба работи ли този облак или не!?По-скоро не!

Чакам отговор ;)

Докато чакам отговор попаднах на това:

""Advanced protection

ProActiv (Option available in expert mode only.)

..

..

*Note

ProActiv technology is not yet available for 64 bit systems!

Protection Cloud (Options available in expert mode only.)

Enable Protection Cloud

Fingerprints of all suspicious files are sent to the Protection Cloud for dynamic online inspection. Executables are instantly identified as clean, infected or unknown.

The Protection Cloud serves as a central location to observe attempted cyber attacks throughout our user base. The files accessed by your computer are matched against the fingerprints of files stored in the cloud. As more scanning is done in the cloud, less processing power is required by the antivirus application.

A list of file locations frequently targeted by malware is generated when the Quick system scan job runs. The list includes running processes, programs that run at start-up and services. The fingerprint of each file is generated and sent to the Protection Cloud, which is then categorized as "clean" or "malware". Unknown program files are uploaded to the Protection Cloud for analysis.

Confirm manually when sending suspicious files to Avira

You can see a list of the suspicious files that should be sent to the Protection Cloud, and you can choose which files you want to send.""

От това нещо съдя, че облака им е някак си накаран да действа при сканирания на файлове и процеси, за момента е "фантом"... може и да съм в грешка, очаквам отговор на някого от форума им.

=====================================

Отговорът:

Публикувано изображение

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Някой знае ли колко пъти на ден се обновява безплатната версия на Авира. В момента ползвам Avira Antivirus Premium и виждам че се обновява през няколко часа което може би се дължи на облака, докато безплатната няма облак.

Някой знае ли колко пъти на ден се обновява безплатната версия на Авира. В момента ползвам Avira Antivirus Premium и виждам че се обновява през няколко часа което може би се дължи на облака, докато безплатната няма облак.

Ако не се лъжа беше на 6 часа.Ще потърся повече итфо..

P.S. Да, безплатната Авира се обновява на всеки 6 часа:

More Frequent Updates for Free Users - Avira Free Antivirus now updates every 6 hours instead of every 24 hours, giving users more current protection.

http://www.avira.com/en/press-details/nid/685/news/avira-version-2013-launch

Ще ги докладвам на Л.С. :)

Hi Georgi,

It was known the known problem and it was already fixed or do you mean something else?

Би трябвало вече да са разрешени тези две грешки...

Разкарах Авира и от двата компютъра заради уеб скенера , много забавя отварянето на страниците. Ако и на Комодо му присадят такава простотия съм му бил шута :soccer2:

При мен няма никакво забавяне! P.S. Някой да знае как се изключва досадното сканиране след дезинфекция????

Разкарах Авира и от двата компютъра заради уеб скенера , много забавя отварянето на страниците. Ако и на Комодо му присадят такава простотия съм му бил шута :soccer2:

И мен това винаги ме е отблъсквало и когато я инсталирам не слагам, web и mail guard. Mail guard-а ми забива пощенския клиент, има проблеми със сканиране на IMAP протокол на порт 143. Преди във форумите при такива проблеми съветваха да се излючи mail guard - явно неадекватно решение за който заради тези 2-3 модула би платил за Премиум версията. Участвах в 2013 и в предишна бета, за съжаление незнам защо така упорито не променят начина на действие на web-guard-а, след огромния брой оплаквания на ползватели във форума им за неадекватното показване на скоростта на download, за проблема и бавенето при зареждане на страници, особено с много снимки и графика. Все ги препращат към обяснението за това, че модулът действа като прокси и т.н и т.н. Не че не е така, но толкова ли не могат да го направят като на другите антивирусни. Няма друга, която така да изкривява времето за сваляне, особено на големи файлове. Ето примерно ЕСЕТ имат 2 варианта на web скенера им - стандартен (по дефолт) и активен. При стандртния не сканира първо целия файл и след това да го препрати на браузура (както при активния режим), а само части от него, които подава на браузъра и така забавянето е минимално. Всякакви антивирусни с http скенери съм слагал, но няма други като Авира, поне от моя опит. При мен при версия 2013 забавянето е минимално (пак с уговорката за страници с много графика и снимки), но е досадно да ти изкривява времето за сваляне на файлове, дори и на практика разликата да не е голяма. Вариант за ориентация е ако сложите web модула автоматично да блокира, преди това да тикнете - "show progress", тогава се вижда до къде е свалянето на даден файл чрез прозорец на самата Авира, за съжаление без отмерването на време. Също така и при бавене на зареждане на дадена страница с много графика, се появява прозореца и ми показва, че в момента примерно Авира сканира дадени jpeg или bmp на страницата, преди браузъра да ги визуализира. При Аваст много от графичните формати са заложени по дефолт като изключения в web модула, може да се заложат ръчно и при Авира.

При мен няма никакво забавяне!

P.S. Някой да знае как се изключва досадното сканиране след дезинфекция????

Единственият вариант е да дадеш автоматично да обработва заразите - repair, delete...Друг начин не съм намерил да има. Тук идва за мен странния момент, писах и при тестването на бетата - когато е на автомат, няма никакво уведомяване при засичане, единственият вариант е да провериш в Events. Тук също не познавам друга антивирусна с такъв начин на действие - при всички има уведомителен прозорец, независимо дали си избрал автоматично да трие или слага заразата в карантината. В професионалната версия на Авира не е така, там може да настроиш да ти излиза прозорец, дори и при автоматично действие.

Редактирано от zerotox (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

инсталирах си новата авира фрии 2013, и тя се заяде с спайбота , и ме накара да изтрия спайбота, това означава ли че авирата ще ме варди от шпионите и другите неща който бяха грижа на спайбота. ако не какво ми препоръчвате да правя

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.