Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Махнах AVG, Avira иска интернет.

Редактирано от mpd (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Махнах старата, новата иска интернет.

Иска нет за да обнови дефинициите, ако няма да се ползва интернет на този компютър от настройките забрани обновяването.

Махнах AVG, Avira иска интернет.

Предполагам, че за това става въпрос,но не давате подробности.

По време на инсталацията не е задължително да попълвате формуляра за регистрация,просто махнете отметката и натиснете NEXT,инсталацията продължава без да има нужда от интернет връзка!

Интересува ме ако изтрия файловете от quarantine дали ще се върнат отново в компа?

Не, няма да се върнат. Връщането става с опция Restore.

Хубаво е да постоят в карантината повечко време- поне седмица, за да се провери системата дали работи всичко нормално(поради възможност за фалшиво реагиране на Авира)....

Добър ден!

Имам един въпрос към хората занимаващи се с анализи на АВ програми!

На една стара конфигурация искам да и сменя АВ с някоя друга, съвременна защото през последните три години разчита само на танка Kaspersky Anti-Vir Personal 5.0.158 (да, знам кооолко е стар) понеже системата се използва единствено за сърфиране главно в български информационни сайтове! И за нищо друго, без игри, торенти, или безразборен софтуер. Днес забелязах, че в доклада на КАВ за проверка на стартираните обекти по време на starup има грешка на C:\WINDOWS\System32\VFCodec.dll както и на HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32 [VIDC.VIFP=VFCodec.dll] Върнах се назад в хронологията за последните 10 дни и открих, че и на 11.12 е показал същата грешка! Иначе през този период 11.12 - 21.12 не съм забелязал никаква подозрителна активност или грешки по време на работа, нито пък при следващите стартирания на системата е отчетена такава грешка!

Та явно ще се сменя АВ (и без това лиценза изтича Март месец) за това изчетох темите и представянето на различни АВ продукти и се спрях на Авира, като за непретенциозна система. От прочетеното до тук останах с впечатления, че при Personal версията има бавно обновяване и повечко false positives.

Въпросът ми е има ли го още този проблем с обновяването на AAVP и трябва ли да бъде притеснен от показаната грешка по-горе или тя по-скоро е свързана с моментните дефиниции на КАВ? Само да отбележа, че съм го оставил да се обновява на всеки час.

Поздрави и се надявам, че не съм за този раздел! :cool:

Здравейте! Съветът ми към е Вас е първо да минете през този подфорум, за да се провери дали системата Ви е чиста и ако не е да се почисти и чак тогава да преминете към инсталирането на нов набор от програми за защита на вашата система. За бавното обновяване не мога да коментирам дали все още има такъв проблем, но преди не толкова дълго време реално имаше такива проблеми. За FPs - да има си ги, но пък енджина на антивирусната се обновява често, така че не е толкова притеснително. Ако пък и забележете нещо, можете да го изпратите и сам, при което автоматизираната им система бързо ще направи оценка на файла и ще се реши много бързо проблема. Тази грешка не е по вина на KAV.

Здравейте Maniac.

Сканирах системата с MBAM с актуални дефиниции и единственото което програмата откри и аз зададох да премахне е:

Заразени файлове:

C:\Documents and Settings\noname\Application Data\wiaserva.log (Malware.Trace) -> Quarantined and deleted successfully.

след което поиска и получи рестарт при който Windows XP провери дял С за грешки, не откри такива и си зареди нормално!

Ако трябва и с HiJackThis да сканирам, но лично аз не виждам нужда.

Другото бе ясно за мен, изключени уведомления за актуализация на Win и АВ тъй като лично ги бях спрял след инстал!

Иначе Касперски след написването на предното ми мнение и зададен рестарт вече не показва процесна грешка в отчета за startup!

Та значи след като вредата е била премахната спокойно мога да деинсталирам КАВ и да сложа Авира? Или искате да погледнете и лога от HiJackThis?

Поздрави. :wub:

Та значи след като вредата е била премахната спокойно мога да деинсталирам КАВ и да сложа Авира? Или искате да погледнете и лога от HiJackThis?

Поздрави. :P

По добре да инсталираш актуалната версия на Авира отколкото да ползваш версия 5 на Касперски

Изпълних препоръките ви и след пълно сканиране на всички дялове Авира откри (и постави накрая под карантина) следните три съмнителни обекта:

WinRar Corporate Edition v3.41\wrar341.exe'

contained a virus or unwanted program 'TR/Agent.1677119' [trojan]

C:\WINDOWS\system32\r_server.exe'

contained a virus or unwanted program 'SPR/RemoteAdmin.EA' [riskware]

BSplayer Pro v1.02.812\Keymaker.exe'

contained a virus or unwanted program 'BDS/Hupigon.92783' [backdoor]

И това е всичко. Надявам се, че след премахването на r_server.exe няма да има проблеми за в бъдеще.

:)

• 2 седмици по-късно...

Здр.

Имам нужда от малко помощ..Пробвах да си инсталирам новата версия на Авира от техния сайт, но на етап от инсталацията ми изкача това съобщение:

"А secure internet connection is required to activate the product(SSL Encrypted). This could not be established. Please address the following issues and repeat the product activation.

-Ensure that the internet can be accessed

-Ensure that the system date is correct

-If in use, check your modem connection

-Ensure that the application fact.exe can access the internet and is not blocked by a firewall"

и инсталирането се прекъсва...Проверих в Tools/Internet options/Advance и отметките на Use SSL 2.0 i 3.0 са поставени..

Ще Ви бъда благодарен, ако ми помогнете, че свикнах с тази програмка и ....:angry:

Лека вечер

Здр.

Имам нужда от малко помощ..Пробвах да си инсталирам новата версия на Авира от техния сайт, но на етап от инсталацията ми изкача това съобщение:

"А secure internet connection is required to activate the product(SSL Encrypted). This could not be established. Please address the following issues and repeat the product activation.

-Ensure that the internet can be accessed

-Ensure that the system date is correct

-If in use, check your modem connection

-Ensure that the application fact.exe can access the internet and is not blocked by a firewall"

и инсталирането се прекъсва...Проверих в Tools/Internet options/Advance и отметките на Use SSL 2.0 i 3.0 са поставени..

Ще Ви бъда благодарен, ако ми помогнете, че свикнах с тази програмка и ....:P

Лека вечер

Това ти излиза още след предложението за регистрация нали? ;)

Откажи - ще ти излезе активен бутон за продължаване на инсталацията без въвеждане на данни.

Здравейте,

имам 2 въпроса :

1.къде да видим дали е "Disallowed" ?

2.може ли докато сканира авира да се гледат филми,играят игри ,интернет?

Долу пише дали е "Disallowed". На втория въпрос може стига да ви е повечко рама и процесора

Здравейте, надявам се никой да не обидя но и на компа и на лаптопа си бях исталирал Avira AntiVirus но нещо не съм доволен, лаптопа хвана един троянец а компа се прецака.

Здравейте!Днес цял ден Аvira не може да се ъпдейтне.....само при мен ли е така ..?Публикувано изображение

Ами сигурно само при теб, защото при мен през деня се ъпдейтна нормално, а току що я ъпдейтнах и ръчно и пак нямаше проблем.

Здравейте!Днес цял ден Аvira не може да се ъпдейтне.....само при мен ли е така ..?Публикувано изображение

Вероятно да. Този номер вредоносният код много го обича - опитай не само да го отстраниш, а и да го "уловиш". Направи го публично известен - това заслужава- всички да го ловят! Поздрави

Вероятно да. Този номер вредоносният код много го обича - опитай не само да го отстраниш, а и да го "уловиш". Направи го публично известен - това заслужава- всички да го ловят! Поздрави

Страшен хъс долавям тука срещу вероятния бацил.   :yanim:

Искам да попитам нещо,може ли от "Events" да изтрия тази информация - ще стане ли нещо ?! Number of events ; 210 !

Редактирано от ReD BuLL (преглед на промените)

Страшен хъс долавям тука срещу вероятния бацил.   :yanim:

Творение на творец е по точно казано - аз да не съм бактериолог, та да са ми интересни "бацили"...Няма хъс - има зареден автомат в резултат на многогодишно хоби. Обаче и през ум не ми минава да ги разстрелвам като Maniac - те трябва да творят за да има какво да се дебне и лови... Поздрави

Искам да попитам нещо,може ли от "Events" да изтрия тази информация - ще стане ли нещо ?!

Number of events ; 210 !

Трий ги щом искаш, те са там само с информативна цел.

От тук можеш да промениш броя дни, които програмата да съхранява тази информация.

Публикувано изображение

И при мен е така,както на снимката.Но защо не ги трие,а ги съхранява толкова време не знам - сега ще го намаля на 20 ?! Благодаря :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.